Начало На преден план Текстилни изделия с лого на защитени марки са конфискувани в димитровградското село Радиево
9427
България

Текстилни изделия с лого на защитени марки са конфискувани в димитровградското село Радиево

Полицаи от управлението в Димитровград конфискуваха стоки с лого на защитени марки, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково.Тази нощ в 1:00 часа в село Радиево служителите са извършили проверка в лек автомобил, шофиран от 68-годишен мъж от Сливен.

| 02 Август 2024, 10:16 ч.
Текстилни изделия с лого на защитени марки са конфискувани в димитровградското село Радиево
Текстилни изделия с лого на защитени марки са конфискувани в димитровградското село Радиево
Снимка © БТА

Полицаи от управлението в Димитровград конфискуваха стоки с лого на защитени марки, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково. Тази нощ в 1:00 часа в село Радиево служителите са извършили проверка в лек автомобил, шофиран от 68-годишен мъж от Сливен.

Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е подаден от 15-годишен, който е съобщил за легнал пред заведение млад мъж. Извършена е проверка. Установено е, че се касае за пълнолетен на 18 години.

Вторият сигнал е за младеж във видимо нетрезво състояние, забелязан пред дискотека в областния град. Установено е, че младежът е на 15 години, като не е влизал в дискотеката, а се е придвижвал към нея.

В града има мобилни групи и екипи, които извършват проверки около и в заведения в Шумен. В тях са включени униформени и цивилни полицаи, поясняват от ОД на МВР - Шумен. Проверки ще има и около заведения, за които е постъпила информация, че тази вечер ще организират събирания с ученици и бъдещи абитуриенти.

Екипи на "Пътна полиция" ще извършв

Община Несебър сключи допълнително споразумение с управляващия орган на програмата „Развитие на човешките ресурси“ 2021 - 2017 г. за удължаване срока по изпълнение на проекта „Грижа в дома“, съобщиха от общинската администрация. Очаква се проектът да продължи до 3 януари 2025 г.

Общо 1 037 967 лв. е безвъзмездната финансова помощ по удължаване на услугата, като сумата е осигурена от Европейския социален фонд. До този момент предоставената финансова помощ бе на стойност от 748 340 лв., поясниха от администрацията. 

Припомняме, че по-рано тази година Община Несебър удължи изпълнението на проекта „Грижа в дома“ с три месеца, като крайният срок бе до 3 юли 2024 г. С измененията сумата за безвъзмездна финансова помощ се увеличи с около 155 216 лв. Целта на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда на лица с увреждания и възрастн

Ново оборудване и обзавеждане са закупени за Домашния социален патронаж в Попово. Инвестицията е реализирана по проект „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж в община Попово, чрез закупуване на оборудване/обзавеждане за материалната база на Домашен социален патронаж“, съобщиха от общинската администрация. 

Осигурени са съвременни енергоспестяващи електроуреди и друго подходящо оборудване за приготвяне на храна от висок клас, както и обзавеждане за подобряване на материалната база на Домашния социален патронаж. Очакванията са чрез новите уреди да се намали разходът на електроенергия и съответно себестойността за приготвянето на топлата храна. Приготвянето на топлия обяд за по-кратко време ще даде възможност по-бързо същият да достигне до потребителите на социалната услуга във всички отдалечени населени места

Противопожарно оборудване, пособия и униформи от миналия век представя експозиция на открито в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) в Исперих. Тя е подредена в двора на РСПБЗН в лудогорския град. Сред най-старите експонати е преносима моторна помпа, произведена през 1971 г., каза началникът на районната служба Йордан Рангелов.

Той обясни, че помпата осигурява 800 литра в минута и е предназначена за изпомпване на вода от водоеми. Показан е и въздушен апарат на чешка фирма, чието тегло е значително по-голямо от това на съвременните въздушни апарати. Място в експозицията намира и кофпомпа. „Този уред за гасене на пожари отдавна вече не се използва в обектите в експлоатация и от пожарникарите. Неин наследник е водният пожарогасител, който е много по-лек и удобен за носене и работа", каза Рангелов.

Експозицията включва още защитни каски

Учредителното събрание на младежката структура на "Продължаваме промяната" - “Младежи за Промяната”, ще се състои утре, 14 септември, информираха от пресцентъра на партията.

Събитието ще бъде в хотел "Интерконтинентал"от 13:00 часа. Предвидено е изявление за медиите на лидерите на партията, информираха още от формацията.

 

 

Спътници в колата си били четири негови съгражданки на възраст 68 г., 76 г., 42 г. и 40 г. В колата са намерени 601 артикула с лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателите на марките, за които не са представени документи за произход. Текстилните изделия са предадени с протокол на разследващите по образуваното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Едно от местата в Хасковско, на което най-често се пласират фалшификати на световни търговски марки, е Неделният пазар в Димитровград, според бюлетините на ОДМВР в Хасково. Последните случаи на иззети стоки с лого на защитени марки в региона бяха именно на тържището и на магистрала "Марица" на 26 юли. Тогава от маси на пазара бяха установени 87 нередовни разнородни артикула. При проверка на магистрала "Марица" в украински микробус пък бяха открити над 900 брандирани колани, шапки, тениски, портмонета и чанти.

 

Служебният министър-председател Димитър Главчев и още петима министри ще отговарят на депутатски въпроси и питания в рамките на предвидения от 11:00 часа редовен парламентарен контрол. Това предвижда програмата за работа на депутатите, публикувана на сайта парламента.

В парламентарния контрол на въпроси и питания ще отговарят и министрите Галин Цоков, Ивайло Иванов, Виолета Коритарова, Галя Кондева и Георги Тахов.

Преди това, от 9:00 ч., служебният премиер Димитър Главчев ще отговаря и на актуални устни въпроси на народни представители в рамките на насрочения блицконтрол. Според правилника на Народното събрание в началото на всеки първи петък от месеца в първите до два часа от пленарното заседание се състои блиц контрол. Миналият петък трябваше да се състои блицконтрол, но денят съвпадна с националния празник 6 септември - Ден на Съединението на България.   

Тенденцията в световен мащаб в момента е рециклирането на строителните материали, каза днес доц. Лъчезар Хрисчев, председател на Научно-техническия съюз по строителство в България, който откри международната конференция „Проектиране и строителство на сгради и съоръжения“, чийто домакин е Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“. По думите му повторно могат да се използват много от тях, като у нас засега това се прави основно с продуктите от бетон и армировъчната стомана. Вече има и български разработки и патенти за рециклиране на топлоизолационни продукти, каза още Хрисчев. Той уточни, че се работи активно и по темата как може да се употребяват перките от ветрогенераторите, след като приключи срокът им на годност. Те могат да се влагат в други материали, например в бетон, каза Хрисчев и допълни, че макар тази идея все още да е на ниво научно проучв

По-малко разрешителни за строеж, но с повече жилища в тях са издадени в област Търговище през второто тримесечие на годината. По данни на Териториалното статистическо бюро – Североизток местните администрации в областта са издали разрешителни за строеж на 13 жилищни сгради със 173 жилища в тях и 13 426 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), и на 17 други сгради с 14 799 кв. м РЗП, информираха от статистическото бюро. 

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради са с 35% по-малко, докато броят на жилищата в тях е с 50.4% повече. Разрешителните за строеж, издадени на други сгради нарастват с 41.7 на сто, а общата им застроена площ - с 93.1 процента. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради нарастват с 18.2 на сто, броят на жилищата в тях - със 124.7 процента. С

Специализирани автомобили, използвани в дейността на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) в Търговище при бедствия и аварии, преминаха в шествие по част от главните улици на областния град. Общо три от тях се спряха на централния площад „Свобода“. Преминаващите имаха възможност да се запознаят отблизо с аварийно-спасителен автомобил и два противопожарни автомобила, единият от които е с автомеханична стълба. При желание всеки можеше да се качи в автомобилите, да пусне водата чрез шланга или да бъде издигнат на височина чрез стълбата. Традиционно, най-любопитни бяха децата. 

Инициативата е по повод Седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник на служителите на пожарната – 14 септември.

От началото на седмицата десетки граждани посетиха пожарните служби в Търговищко в рамките на организиранит

Нашето бъдеще е във вашите успехи, обърна се вицепрезидентът Илияна Йотова към учениците от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец при откриването на новата учебна година.

Тя отбеляза, че няма друга държава, нито в Европа, нито в света, която толкова да чества началото на учебната година и всички да си казват: „Честит празник“. Тази традиция е някъде много назад в годините, тя е част от възраждането на българската държава и нация, посочи Йотова. Култът към образованието, към просветата, има своите много дълбоки корени и затова 15-и септември ще бъде празник за нас и за следващите поколения, за вас най-вече, скъпи деца, заяви вицепрезидентът.  

Когато се говори за съвременни компютърни технологии, всички българи знаем, че оттук започва възходът на това образование в България, точно от Националната професионална гим

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:52 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9427
България

Текстилни изделия с лого на защитени марки са конфискувани в димитровградското село Радиево

Полицаи от управлението в Димитровград конфискуваха стоки с лого на защитени марки, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково.Тази нощ в 1:00 часа в село Радиево служителите са извършили проверка в лек автомобил, шофиран от 68-годишен мъж от Сливен.

| 02 Август 2024, 10:16 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Текстилни изделия с лого на защитени марки са конфискувани в димитровградското село Радиево
Текстилни изделия с лого на защитени марки са конфискувани в димитровградското село Радиево
Снимка © БТА

Полицаи от управлението в Димитровград конфискуваха стоки с лого на защитени марки, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково. Тази нощ в 1:00 часа в село Радиево служителите са извършили проверка в лек автомобил, шофиран от 68-годишен мъж от Сливен.

Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е подаден от 15-годишен, който е съобщил за легнал пред заведение млад мъж. Извършена е проверка. Установено е, че се касае за пълнолетен на 18 години.

Вторият сигнал е за младеж във видимо нетрезво състояние, забелязан пред дискотека в областния град. Установено е, че младежът е на 15 години, като не е влизал в дискотеката, а се е придвижвал към нея.

В града има мобилни групи и екипи, които извършват проверки около и в заведения в Шумен. В тях са включени униформени и цивилни полицаи, поясняват от ОД на МВР - Шумен. Проверки ще има и около заведения, за които е постъпила информация, че тази вечер ще организират събирания с ученици и бъдещи абитуриенти.

Екипи на "Пътна полиция" ще извършв

Община Несебър сключи допълнително споразумение с управляващия орган на програмата „Развитие на човешките ресурси“ 2021 - 2017 г. за удължаване срока по изпълнение на проекта „Грижа в дома“, съобщиха от общинската администрация. Очаква се проектът да продължи до 3 януари 2025 г.

Общо 1 037 967 лв. е безвъзмездната финансова помощ по удължаване на услугата, като сумата е осигурена от Европейския социален фонд. До този момент предоставената финансова помощ бе на стойност от 748 340 лв., поясниха от администрацията. 

Припомняме, че по-рано тази година Община Несебър удължи изпълнението на проекта „Грижа в дома“ с три месеца, като крайният срок бе до 3 юли 2024 г. С измененията сумата за безвъзмездна финансова помощ се увеличи с около 155 216 лв. Целта на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда на лица с увреждания и възрастн

Ново оборудване и обзавеждане са закупени за Домашния социален патронаж в Попово. Инвестицията е реализирана по проект „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж в община Попово, чрез закупуване на оборудване/обзавеждане за материалната база на Домашен социален патронаж“, съобщиха от общинската администрация. 

Осигурени са съвременни енергоспестяващи електроуреди и друго подходящо оборудване за приготвяне на храна от висок клас, както и обзавеждане за подобряване на материалната база на Домашния социален патронаж. Очакванията са чрез новите уреди да се намали разходът на електроенергия и съответно себестойността за приготвянето на топлата храна. Приготвянето на топлия обяд за по-кратко време ще даде възможност по-бързо същият да достигне до потребителите на социалната услуга във всички отдалечени населени места

Противопожарно оборудване, пособия и униформи от миналия век представя експозиция на открито в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) в Исперих. Тя е подредена в двора на РСПБЗН в лудогорския град. Сред най-старите експонати е преносима моторна помпа, произведена през 1971 г., каза началникът на районната служба Йордан Рангелов.

Той обясни, че помпата осигурява 800 литра в минута и е предназначена за изпомпване на вода от водоеми. Показан е и въздушен апарат на чешка фирма, чието тегло е значително по-голямо от това на съвременните въздушни апарати. Място в експозицията намира и кофпомпа. „Този уред за гасене на пожари отдавна вече не се използва в обектите в експлоатация и от пожарникарите. Неин наследник е водният пожарогасител, който е много по-лек и удобен за носене и работа", каза Рангелов.

Експозицията включва още защитни каски

Учредителното събрание на младежката структура на "Продължаваме промяната" - “Младежи за Промяната”, ще се състои утре, 14 септември, информираха от пресцентъра на партията.

Събитието ще бъде в хотел "Интерконтинентал"от 13:00 часа. Предвидено е изявление за медиите на лидерите на партията, информираха още от формацията.

 

 

Спътници в колата си били четири негови съгражданки на възраст 68 г., 76 г., 42 г. и 40 г. В колата са намерени 601 артикула с лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателите на марките, за които не са представени документи за произход. Текстилните изделия са предадени с протокол на разследващите по образуваното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Едно от местата в Хасковско, на което най-често се пласират фалшификати на световни търговски марки, е Неделният пазар в Димитровград, според бюлетините на ОДМВР в Хасково. Последните случаи на иззети стоки с лого на защитени марки в региона бяха именно на тържището и на магистрала "Марица" на 26 юли. Тогава от маси на пазара бяха установени 87 нередовни разнородни артикула. При проверка на магистрала "Марица" в украински микробус пък бяха открити над 900 брандирани колани, шапки, тениски, портмонета и чанти.

 

Служебният министър-председател Димитър Главчев и още петима министри ще отговарят на депутатски въпроси и питания в рамките на предвидения от 11:00 часа редовен парламентарен контрол. Това предвижда програмата за работа на депутатите, публикувана на сайта парламента.

В парламентарния контрол на въпроси и питания ще отговарят и министрите Галин Цоков, Ивайло Иванов, Виолета Коритарова, Галя Кондева и Георги Тахов.

Преди това, от 9:00 ч., служебният премиер Димитър Главчев ще отговаря и на актуални устни въпроси на народни представители в рамките на насрочения блицконтрол. Според правилника на Народното събрание в началото на всеки първи петък от месеца в първите до два часа от пленарното заседание се състои блиц контрол. Миналият петък трябваше да се състои блицконтрол, но денят съвпадна с националния празник 6 септември - Ден на Съединението на България.   

Тенденцията в световен мащаб в момента е рециклирането на строителните материали, каза днес доц. Лъчезар Хрисчев, председател на Научно-техническия съюз по строителство в България, който откри международната конференция „Проектиране и строителство на сгради и съоръжения“, чийто домакин е Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“. По думите му повторно могат да се използват много от тях, като у нас засега това се прави основно с продуктите от бетон и армировъчната стомана. Вече има и български разработки и патенти за рециклиране на топлоизолационни продукти, каза още Хрисчев. Той уточни, че се работи активно и по темата как може да се употребяват перките от ветрогенераторите, след като приключи срокът им на годност. Те могат да се влагат в други материали, например в бетон, каза Хрисчев и допълни, че макар тази идея все още да е на ниво научно проучв

По-малко разрешителни за строеж, но с повече жилища в тях са издадени в област Търговище през второто тримесечие на годината. По данни на Териториалното статистическо бюро – Североизток местните администрации в областта са издали разрешителни за строеж на 13 жилищни сгради със 173 жилища в тях и 13 426 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), и на 17 други сгради с 14 799 кв. м РЗП, информираха от статистическото бюро. 

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради са с 35% по-малко, докато броят на жилищата в тях е с 50.4% повече. Разрешителните за строеж, издадени на други сгради нарастват с 41.7 на сто, а общата им застроена площ - с 93.1 процента. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради нарастват с 18.2 на сто, броят на жилищата в тях - със 124.7 процента. С

Специализирани автомобили, използвани в дейността на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) в Търговище при бедствия и аварии, преминаха в шествие по част от главните улици на областния град. Общо три от тях се спряха на централния площад „Свобода“. Преминаващите имаха възможност да се запознаят отблизо с аварийно-спасителен автомобил и два противопожарни автомобила, единият от които е с автомеханична стълба. При желание всеки можеше да се качи в автомобилите, да пусне водата чрез шланга или да бъде издигнат на височина чрез стълбата. Традиционно, най-любопитни бяха децата. 

Инициативата е по повод Седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник на служителите на пожарната – 14 септември.

От началото на седмицата десетки граждани посетиха пожарните служби в Търговищко в рамките на организиранит

Нашето бъдеще е във вашите успехи, обърна се вицепрезидентът Илияна Йотова към учениците от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец при откриването на новата учебна година.

Тя отбеляза, че няма друга държава, нито в Европа, нито в света, която толкова да чества началото на учебната година и всички да си казват: „Честит празник“. Тази традиция е някъде много назад в годините, тя е част от възраждането на българската държава и нация, посочи Йотова. Култът към образованието, към просветата, има своите много дълбоки корени и затова 15-и септември ще бъде празник за нас и за следващите поколения, за вас най-вече, скъпи деца, заяви вицепрезидентът.  

Когато се говори за съвременни компютърни технологии, всички българи знаем, че оттук започва възходът на това образование в България, точно от Националната професионална гим

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.