Начало На преден план Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит
9907
България

Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит

Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит със 100 гласа "за", 38 - "против" и 18 - "въздържал се".  Според доклада на комисията по бюджет и финанси основната цел на законопроекта е да се отговори на нарасналите потребности от информация по устойчивостта, според изисквания на европейски директиви - Директива за прозрачност, Директива за одита и Счетоводната директива.С промените се въвеждат допълнителни правила относно задължителния одит на годишните и консолидираните финансови отчети, както и за изразяването на сигурност относно годишното и консолидираното отчитане във връзка с устойчивостта.

| 02 Август 2024, 10:32 ч.
Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит
Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит
Снимка © Милена Стойкова / БТА (ПБ)

Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит със 100 гласа "за", 38 - "против" и 18 - "въздържал се".  Според доклада на комисията по бюджет и финанси основната цел на законопроекта е да се отговори на нарасналите потребности от информация по устойчивостта, според изисквания на европейски директиви - Директива за прозрачност, Директива за одита и Счетоводната директива.

Днес е петък 13-и – денят, от който мнозина се страхуват, а други го смятат за най-обикновена дата от календара. За едни той носи лош късмет, за други – не се отличава по нищо от останалите дни. 

„Конкретно за България вярването, че петък 13-и носи лош късмет, идва твърде късно, тъй като то се заражда в западната култура, обясни Димитър Василев, етнолог в Националния исторически музей. „Някъде доста късно през 20-и век хората масово започват да смятат, че петък 13-и е лош ден вследствие на нарастващото влияние на този ден в САЩ“, разказа той.

„Психологически погледнато човекът има нужда от суеверия, тъй като те са исторически обусловени и ни напомнят за вярата в неземни сили и влиянието им върху съдбата ни“, посочи психотерапевтът д-р Галина Кабаджова.

„Когато търсите вашето място в самолета и забележите, че сле

На 15 септември 1959 г. Никита Хрушчов става първият съветски лидер посетил Съединените американски щати. Визитата, която продължава до 27 септември, е във връзка с редовната сесия на Общото събрание на ООН. По време на посещението Никита Хрушчов няколко пъти се среща с президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, гостува на сенатори в Конгреса, полемира с представители на профсъюзите и индустриалците и се запознава с холивудски знаменитости.

В рамките на двуседмичната визита съветският лидер посещава столицата Вашингтон, мегаполиса Ню Йорк, щата Айова известен като „центъра на царевицата“, както и Лос Анджелис и Холивуд на Западното крайбрежие, където прекарва 8 дни.

В съвместно комюнике, разпространено на 28 септември, двете страни заявяват, че е необходимо да се решат неурегулираните спорни въпроси без използването на сила, с мирни средства, ч

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети авиобаза „Граф Игнатиево“ в петък и събота и ще направи демонстрационен полет на изтребител F-16 утре по покана на Военновъздушните сили на САЩ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Утре в авиобазата „Граф Игнатиево“ държавният глава ще удостои с Почетен знак на президента бригаден генерал Тад Кларк, командир на 31-во изтребително авиокрило от Военновъздушните сили на САЩ в авиобазата в Авиано, Италия. Отличието е за значимия му принос към стратегическото сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ.

В събота, 14 септември, от 10:00 ч. Румен Радев ще бъде гост на открития летателен ден в „Граф Игнатиево“ по случай 20 години от приемането на България в НАТО и 35 години от приемането на самолета МиГ-29 на въоръжение в българските В

Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 51-годишна жена от града, нанесла побой над собствената си майка, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че жената е обвинена за нанесена лека телесна повреда при условията на домашно насилие, което е престъпление според член 131 от Наказателния кодекс.  

Пострадалата сама е позвънила за помощ на телефон 112, но първо е отказала да подаде сигнал за случилото се. Инцидентът е от началото на седмицата. Възрастната жена била в дома си заедно с дъщеря си, когато помежду им възникнал битов скандал, който ескалирал във физическо нападение от страна на по-младата жена. Тя започнала да удря 83-годишната си майка по лицето, по главата и по тялото, като й причинила множество наранявания, отоци и синини. Според медицинските специалисти се каса

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

С промените се въвеждат допълнителни правила относно задължителния одит на годишните и консолидираните финансови отчети, както и за изразяването на сигурност относно годишното и консолидираното отчитане във връзка с устойчивостта. Предвижда се отчетите за устойчивостта, изготвяни и публикувани от големите предприятия, малките и средните предприятия (с изключение на микропредприятията), чиито прехвърлими ценни книжа са допуснати до търговия на регулирания пазар в държава членка на ЕС, предприятията майки на големи групи предприятия, дъщерните предприятия и клоновете на предприятия, регулирани от законодателството на трета държава да подлежат на проверка за изразяване на ограничена или разумна степен на сигурност.

Със законопроекта се регламентират правилата за придобиване правоспособност на регистриран одитор по устойчивостта; правата, задълженията и отговорностите на регистрираните одитори по устойчивостта; изискванията относно изпълнението на ангажименти за сигурност по устойчивостта; правилата за изграждане и функциониране на Системата за гарантиране качеството на професионалната дейност на регистрираните одитори по устойчивостта, включително за разследвания, санкции и сигнализиране за нередности, се посочва в доклада на комисията. В него се изтъква, че срокът за въвеждане в националното законодателство на разпоредбите на директивата е 6 юли 2024 г., като се очаква да започне наказателна процедура срещу България.

 

С разпити на още свидетели и някои от вещите лица пред Районен съд - Пловдив ще премине днешното заседание по делото на Дебора Михайлова от Стара Загора. Това съобщи адвокат Петко Кънев, един от защитниците на подсъдимия Георги Георгиев, след края на предишното заседание на 30 юли тази година. На Георгиев е повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда, принуда и закана с убийство спрямо 18-годишната Дебора.

Припомняме, че в рамките на миналото заседание в края на юли месец Районен съд - Пловдив взе решение да измени мярката за неотклонение на Георгиев от "задържане под стража" на "домашен арест". Определението обаче беше протестирано от прокуратурата пред горната инстанция, която се произнесе в полза на държавното обвинение и отново остави подсъдимия Георги Георгиев в ареста.

Случаят с нападението срещу Дебора е от лятото на 2023 г. и предизвика вълна от съприч

Бетонният мост в Пловдив вече ще носи името „Тодор Александров", решиха на заседание общинските съветници в града. До гласуване на предложението на съветниците от „Браво Пловдив“ се стигна след дълга дискусия между представители на политическите групи. Право на изказване получи и Станислав Станев, преподавател в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски", който изрази подкрепа към предложението.

„Мостът е нещо, което свързва. По този начин се свързва не най-големият квартал в Пловдив с останалата част на града. По този начин свързваме миналото с настоящето и даваме пример на бъдещите поколения", каза Станислав Станев. Решението на Общински съвет-Пловдив беше взето с 41 гласа „за" и четирима въздържали се.

По време на днешната общинска сесия беше гласувано и още едно предложение на „Браво Пловдив“ - за създаване на временна

Полицейски служители подпомагат движението в районите около учебните заведения в Търговище и областта в деня на откриването на учебната година. Приоритетно се пропускат пешеходците, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

От полицията напомнят на водачите, че съгласно Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му не се допуска престоят и паркирането върху пешеходни пътеки и на по-малко от пет метра преди тях. При установяване на подобни нарушения униформените служители ще предприемат незабавно предвидените в същия закон мерки. На 16 септември – първият за новата учебна година ден, всички обозначени полицейски автомобили, движещи се в транспортния поток, ще бъдат с включена светлинна сигнализация.

По традиция от началото на септември е в ход акцията на „Пътна полиция“ „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя

Двама офицер-пилоти са загинали при инцидента в Граф Игнатиево. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента с учебно-боен самолет в авиобаза "Граф Игнатиево". 

Съболезнования на семействата и на близките, каза премиерът. 

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:55 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9907
България

Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит

Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит със 100 гласа "за", 38 - "против" и 18 - "въздържал се".  Според доклада на комисията по бюджет и финанси основната цел на законопроекта е да се отговори на нарасналите потребности от информация по устойчивостта, според изисквания на европейски директиви - Директива за прозрачност, Директива за одита и Счетоводната директива.С промените се въвеждат допълнителни правила относно задължителния одит на годишните и консолидираните финансови отчети, както и за изразяването на сигурност относно годишното и консолидираното отчитане във връзка с устойчивостта.

| 02 Август 2024, 10:32 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит
Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит
Снимка © Милена Стойкова / БТА (ПБ)

Народното събрание прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит със 100 гласа "за", 38 - "против" и 18 - "въздържал се".  Според доклада на комисията по бюджет и финанси основната цел на законопроекта е да се отговори на нарасналите потребности от информация по устойчивостта, според изисквания на европейски директиви - Директива за прозрачност, Директива за одита и Счетоводната директива.

Днес е петък 13-и – денят, от който мнозина се страхуват, а други го смятат за най-обикновена дата от календара. За едни той носи лош късмет, за други – не се отличава по нищо от останалите дни. 

„Конкретно за България вярването, че петък 13-и носи лош късмет, идва твърде късно, тъй като то се заражда в западната култура, обясни Димитър Василев, етнолог в Националния исторически музей. „Някъде доста късно през 20-и век хората масово започват да смятат, че петък 13-и е лош ден вследствие на нарастващото влияние на този ден в САЩ“, разказа той.

„Психологически погледнато човекът има нужда от суеверия, тъй като те са исторически обусловени и ни напомнят за вярата в неземни сили и влиянието им върху съдбата ни“, посочи психотерапевтът д-р Галина Кабаджова.

„Когато търсите вашето място в самолета и забележите, че сле

На 15 септември 1959 г. Никита Хрушчов става първият съветски лидер посетил Съединените американски щати. Визитата, която продължава до 27 септември, е във връзка с редовната сесия на Общото събрание на ООН. По време на посещението Никита Хрушчов няколко пъти се среща с президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, гостува на сенатори в Конгреса, полемира с представители на профсъюзите и индустриалците и се запознава с холивудски знаменитости.

В рамките на двуседмичната визита съветският лидер посещава столицата Вашингтон, мегаполиса Ню Йорк, щата Айова известен като „центъра на царевицата“, както и Лос Анджелис и Холивуд на Западното крайбрежие, където прекарва 8 дни.

В съвместно комюнике, разпространено на 28 септември, двете страни заявяват, че е необходимо да се решат неурегулираните спорни въпроси без използването на сила, с мирни средства, ч

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети авиобаза „Граф Игнатиево“ в петък и събота и ще направи демонстрационен полет на изтребител F-16 утре по покана на Военновъздушните сили на САЩ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Утре в авиобазата „Граф Игнатиево“ държавният глава ще удостои с Почетен знак на президента бригаден генерал Тад Кларк, командир на 31-во изтребително авиокрило от Военновъздушните сили на САЩ в авиобазата в Авиано, Италия. Отличието е за значимия му принос към стратегическото сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ.

В събота, 14 септември, от 10:00 ч. Румен Радев ще бъде гост на открития летателен ден в „Граф Игнатиево“ по случай 20 години от приемането на България в НАТО и 35 години от приемането на самолета МиГ-29 на въоръжение в българските В

Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 51-годишна жена от града, нанесла побой над собствената си майка, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че жената е обвинена за нанесена лека телесна повреда при условията на домашно насилие, което е престъпление според член 131 от Наказателния кодекс.  

Пострадалата сама е позвънила за помощ на телефон 112, но първо е отказала да подаде сигнал за случилото се. Инцидентът е от началото на седмицата. Възрастната жена била в дома си заедно с дъщеря си, когато помежду им възникнал битов скандал, който ескалирал във физическо нападение от страна на по-младата жена. Тя започнала да удря 83-годишната си майка по лицето, по главата и по тялото, като й причинила множество наранявания, отоци и синини. Според медицинските специалисти се каса

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

С промените се въвеждат допълнителни правила относно задължителния одит на годишните и консолидираните финансови отчети, както и за изразяването на сигурност относно годишното и консолидираното отчитане във връзка с устойчивостта. Предвижда се отчетите за устойчивостта, изготвяни и публикувани от големите предприятия, малките и средните предприятия (с изключение на микропредприятията), чиито прехвърлими ценни книжа са допуснати до търговия на регулирания пазар в държава членка на ЕС, предприятията майки на големи групи предприятия, дъщерните предприятия и клоновете на предприятия, регулирани от законодателството на трета държава да подлежат на проверка за изразяване на ограничена или разумна степен на сигурност.

Със законопроекта се регламентират правилата за придобиване правоспособност на регистриран одитор по устойчивостта; правата, задълженията и отговорностите на регистрираните одитори по устойчивостта; изискванията относно изпълнението на ангажименти за сигурност по устойчивостта; правилата за изграждане и функциониране на Системата за гарантиране качеството на професионалната дейност на регистрираните одитори по устойчивостта, включително за разследвания, санкции и сигнализиране за нередности, се посочва в доклада на комисията. В него се изтъква, че срокът за въвеждане в националното законодателство на разпоредбите на директивата е 6 юли 2024 г., като се очаква да започне наказателна процедура срещу България.

 

С разпити на още свидетели и някои от вещите лица пред Районен съд - Пловдив ще премине днешното заседание по делото на Дебора Михайлова от Стара Загора. Това съобщи адвокат Петко Кънев, един от защитниците на подсъдимия Георги Георгиев, след края на предишното заседание на 30 юли тази година. На Георгиев е повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда, принуда и закана с убийство спрямо 18-годишната Дебора.

Припомняме, че в рамките на миналото заседание в края на юли месец Районен съд - Пловдив взе решение да измени мярката за неотклонение на Георгиев от "задържане под стража" на "домашен арест". Определението обаче беше протестирано от прокуратурата пред горната инстанция, която се произнесе в полза на държавното обвинение и отново остави подсъдимия Георги Георгиев в ареста.

Случаят с нападението срещу Дебора е от лятото на 2023 г. и предизвика вълна от съприч

Бетонният мост в Пловдив вече ще носи името „Тодор Александров", решиха на заседание общинските съветници в града. До гласуване на предложението на съветниците от „Браво Пловдив“ се стигна след дълга дискусия между представители на политическите групи. Право на изказване получи и Станислав Станев, преподавател в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски", който изрази подкрепа към предложението.

„Мостът е нещо, което свързва. По този начин се свързва не най-големият квартал в Пловдив с останалата част на града. По този начин свързваме миналото с настоящето и даваме пример на бъдещите поколения", каза Станислав Станев. Решението на Общински съвет-Пловдив беше взето с 41 гласа „за" и четирима въздържали се.

По време на днешната общинска сесия беше гласувано и още едно предложение на „Браво Пловдив“ - за създаване на временна

Полицейски служители подпомагат движението в районите около учебните заведения в Търговище и областта в деня на откриването на учебната година. Приоритетно се пропускат пешеходците, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

От полицията напомнят на водачите, че съгласно Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му не се допуска престоят и паркирането върху пешеходни пътеки и на по-малко от пет метра преди тях. При установяване на подобни нарушения униформените служители ще предприемат незабавно предвидените в същия закон мерки. На 16 септември – първият за новата учебна година ден, всички обозначени полицейски автомобили, движещи се в транспортния поток, ще бъдат с включена светлинна сигнализация.

По традиция от началото на септември е в ход акцията на „Пътна полиция“ „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя

Двама офицер-пилоти са загинали при инцидента в Граф Игнатиево. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента с учебно-боен самолет в авиобаза "Граф Игнатиево". 

Съболезнования на семействата и на близките, каза премиерът. 

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.