Начало На преден план До седмица ще бъде внедрена новата система, заяви служебният премиер Димитър Главчев за издаването на шенгенски визи
9850
България

До седмица ще бъде внедрена новата система, заяви служебният премиер Димитър Главчев за издаването на шенгенски визи

Някъде до седмица ще бъде внедрена новата система.Информацията бе потърсена от нечленуващия в парламентарна група народен представител Калоян Методиев.

| 02 Август 2024, 10:36 ч.
До седмица ще бъде внедрена новата система, заяви служебният премиер Димитър Главчев за издаването на шенгенски визи
До седмица ще бъде внедрена новата система, заяви служебният премиер Димитър Главчев за издаването на шенгенски визи
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Някъде до седмица ще бъде внедрена новата система. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев, който в рамките на днешния парламентарен блицконтрол отговори на депутатски въпрос, свързан с издаването на шенгенски визи. 

Многократно сме изразявали аргументите си против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП), заявяват от партия ГЕРБ на официалната си страница във Фейсбук.

Последен пример за това са промените в Конституцията, които създадоха повече проблеми, отколкото решения, посочват от партията.

По-рано днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви пред журналисти, че ще изпратят „джентълтълменско писмо“ към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост.  

„Забелязваме кампанията на ПП да взривяват всички възможности за разговори за редовно правителство и политическа стабилност“, коментират от ГЕРБ. „Отказваме подобен тип диалог. ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”, допълват от

Водата от каптаж "Извора" в пернишкия квартал „Бела вода“ е негодна за пиене, съобщиха от „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) ООД. 

От там уточняват, че става въпрос за констатиран проблем, свързан с отклонения в качеството на водата по микробиологични показатели. От Регионалната здравна инспекция в Перник са връчили предписание на ВиК за предприемане на мерки за дезинфекция и отстраняване на несъответствието. 

Припомняме, че в края на миналия месец директорът на РЗИ - Перник д-р Александър Златанов потвърди , че водата в пернишкото село Люлин е негодна за пиене. Той обясни, че заради установено несъответствие в показателите, институцията е издала предписание към ВиК - Перник за осигуряването на временна цистерна с питейна вода. Въпреки това водата не беше спряна и можеше да се използва от населението за непитейни цели – поливане,

Треньорите на параолимпийските медалисти също ще могат да получават пожизнена пенсия, реши парламентът. Депутатите приеха на първо и второ четене в едно заседание промени в Закона за физическото възпитание и спорта, внесени от „Възраждане“.

Целта на измененията е избягване на дискриминацията на треньорите на параолимпийските медалисти, които до момента не бяха включени в обхвата на възможните субекти за получаване на пожизнена месечна пенсия. В Закона за физическото възпитание и спорта нормативно беше определено правото на пожизнена месечна премия за медалисти от олимпийски и параолимпийски игри, както и за треньорите на олимпийски медалисти, но не и за треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри.

В свое становище Министерство на младежта и спорта заявява подкрепа за законовите промени, като обръща внимание на правилното изписване на наименованиет

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори. 

„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов. Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия, посочи още той. 

Във връзка повдигнатия от него въпрос за евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи: „Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция, съобщава на интернет страницата си Главната дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 06:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Никопол“ и „Дуранкулак“. Препоръчва се използването на алтернативни маршрути. 

Поради ниското ниво на река Дунав, на ГКПП ``Оряхово`` от 09.09.2024 г. фериботната платформа не работи. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насоча

Информацията бе потърсена от нечленуващия в парламентарна група народен представител Калоян Методиев. 

„Единната европейска система за издаване на визи в момента не работи, не е свързана със системата на останалите страни в Европейския съюз. По новините започнаха да излизат информации от европейски страни за свалени от самолетите хора с издадени шенгенски визи от българското правителство“, посочи депутатът.  

„Има ли проблеми с въвеждането на системата, откакто сте външен министър? Има ли проблеми с обществената поръчка, направена за въвеждането на тази система и която не е още въведена? Най-важният въпрос, който искам да поставя – може ли това да се превърне в аргумент при следващо заседание на Европейския съвет за отлагане на членството на България в Шенген?“, попита той. 

„Не ме карайте да коментирам публикации в пресата, не е сериозно просто“, отговори служебният премиер Димитър Главчев. 

„Работи се съвместно с Европейската комисия. Да отговоря категорично, това няма да стане предмет на разговор на Европейския съвет, отлагането ни за Шенген. Тъкмо в обратното са уверенията, включително и от тези, които са ни спирали. Особена е ситуацията. Имаше смяна на европарламент, Европейска комисия, която предстои да заработи скоро. Отделно причината за това да не сме на сухоземен Шенген е, че има избори, които предстоят. При разговори това е причината да не се случва, имаме уверението, че до края на годината това ще бъде преодоляно“, каза още Главчев от парламентарната трибуна. 

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

В изнесен пункт пред Областната администрация в Шумен експерти от Регионална здравна инспекция Шумен съдействат на граждани за сдвояване на електронни здравни досиета с мобилни телефони чрез приложението "еЗдраве". Процесът по сдвояване е безплатен и бърз, заяви Петър Дилов, старши експерт в РЗИ - Шумен.

Той поясни, че има огромен интерес от страна на гражданите. "Успяваме да обслужим по 70-120 души на ден. Приложението е дигитализирано и е леснодостъпно за хора, които имат мобилни устройсва. Дава възможност за достъп до електронни рецепти, прегледи, хоспитализации", каза Дилов.

Гражданите могат да сдвоят електронното здравно досие с мобилното приложение "еЗдраве" и извън кампанията с мобилни пунктове в РЗИ - Шумен, в здравната каса и в Информационния център за обслужване, поясни Дилов.

Както съобщихме, електронното здравно досие дава достъп до лабораторни резулт

Внeсен случай на холера е регистриран в България. Става въпрос за 23-годишен индийски гражданин, живеещ у нас, който в периода между 13 август и 2 септември е бил в Ню Делхи, Индия. За това съобщава пресцентърът на Министерството на здравеопазването (МЗ). За потвърдения случай е докладвала Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ).

Пациентът заболява на 3 септември с остра диария, без проява на други оплаквания. Извършено е лабораторно изследване, което впоследствие е потвърдено в Националната лаборатория по особено опасни бактериални инфекции към Националния център по заразни и паразитни болести. Заболелият е изолиран в стая със самостоятелен санитарен възел в СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“, информират от МЗ. Той е в добро общо състояние. Под задължителна карантина в същата болница е поставено и лице, с което болният съжителства, оп

Лошо е времето в планините с превалявания от дъжд, придружен с гръмотевици в западните части на планинските масиви. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст.

Започна да вали и на Витоша, казаха още от ПСС, като посочиха, че прогнозата за времето се е променила и се очаква през целия ден в планините да бъде облачно с превалявания, придружени с гръмотевици. 

Няма инциденти с туристи през последното денонощие. 

Още преди обяд облачността от запад ще започне да се увеличава, а след обяд в масивите на Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°

Единадесет служители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) в Сливен са наградени по повод професионалния им празник - 14 септември. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

От тях двама - главен инспектор Васил Василев, началник на Районната служба на пожарната в Нова Загора, и инспектор Стефан Димитров от Районната служба в Сливен са с отличие „Писмена похвала” от главния секретар на МВР. Още девет служители на дирекцията в Сливен са наградени с „Писмена похвала” от директора на Главната дирекция на пожарната главен комисар Александър Джартов. 

От началото на годината пожарникарите в областта са посетили 1041 произшествия, като 823 от тях са били пожари. Горели са 13 850 декара гори, 103 превозни средства, 1600 декара посеви, 1880 бали с фураж и 331 сгради, като е оказана помощ и са спасени

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:55 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9850
България

До седмица ще бъде внедрена новата система, заяви служебният премиер Димитър Главчев за издаването на шенгенски визи

Някъде до седмица ще бъде внедрена новата система.Информацията бе потърсена от нечленуващия в парламентарна група народен представител Калоян Методиев.

| 02 Август 2024, 10:36 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
До седмица ще бъде внедрена новата система, заяви служебният премиер Димитър Главчев за издаването на шенгенски визи
До седмица ще бъде внедрена новата система, заяви служебният премиер Димитър Главчев за издаването на шенгенски визи
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Някъде до седмица ще бъде внедрена новата система. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев, който в рамките на днешния парламентарен блицконтрол отговори на депутатски въпрос, свързан с издаването на шенгенски визи. 

Многократно сме изразявали аргументите си против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП), заявяват от партия ГЕРБ на официалната си страница във Фейсбук.

Последен пример за това са промените в Конституцията, които създадоха повече проблеми, отколкото решения, посочват от партията.

По-рано днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви пред журналисти, че ще изпратят „джентълтълменско писмо“ към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост.  

„Забелязваме кампанията на ПП да взривяват всички възможности за разговори за редовно правителство и политическа стабилност“, коментират от ГЕРБ. „Отказваме подобен тип диалог. ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”, допълват от

Водата от каптаж "Извора" в пернишкия квартал „Бела вода“ е негодна за пиене, съобщиха от „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) ООД. 

От там уточняват, че става въпрос за констатиран проблем, свързан с отклонения в качеството на водата по микробиологични показатели. От Регионалната здравна инспекция в Перник са връчили предписание на ВиК за предприемане на мерки за дезинфекция и отстраняване на несъответствието. 

Припомняме, че в края на миналия месец директорът на РЗИ - Перник д-р Александър Златанов потвърди , че водата в пернишкото село Люлин е негодна за пиене. Той обясни, че заради установено несъответствие в показателите, институцията е издала предписание към ВиК - Перник за осигуряването на временна цистерна с питейна вода. Въпреки това водата не беше спряна и можеше да се използва от населението за непитейни цели – поливане,

Треньорите на параолимпийските медалисти също ще могат да получават пожизнена пенсия, реши парламентът. Депутатите приеха на първо и второ четене в едно заседание промени в Закона за физическото възпитание и спорта, внесени от „Възраждане“.

Целта на измененията е избягване на дискриминацията на треньорите на параолимпийските медалисти, които до момента не бяха включени в обхвата на възможните субекти за получаване на пожизнена месечна пенсия. В Закона за физическото възпитание и спорта нормативно беше определено правото на пожизнена месечна премия за медалисти от олимпийски и параолимпийски игри, както и за треньорите на олимпийски медалисти, но не и за треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри.

В свое становище Министерство на младежта и спорта заявява подкрепа за законовите промени, като обръща внимание на правилното изписване на наименованиет

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори. 

„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов. Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия, посочи още той. 

Във връзка повдигнатия от него въпрос за евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи: „Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция, съобщава на интернет страницата си Главната дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 06:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Никопол“ и „Дуранкулак“. Препоръчва се използването на алтернативни маршрути. 

Поради ниското ниво на река Дунав, на ГКПП ``Оряхово`` от 09.09.2024 г. фериботната платформа не работи. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насоча

Информацията бе потърсена от нечленуващия в парламентарна група народен представител Калоян Методиев. 

„Единната европейска система за издаване на визи в момента не работи, не е свързана със системата на останалите страни в Европейския съюз. По новините започнаха да излизат информации от европейски страни за свалени от самолетите хора с издадени шенгенски визи от българското правителство“, посочи депутатът.  

„Има ли проблеми с въвеждането на системата, откакто сте външен министър? Има ли проблеми с обществената поръчка, направена за въвеждането на тази система и която не е още въведена? Най-важният въпрос, който искам да поставя – може ли това да се превърне в аргумент при следващо заседание на Европейския съвет за отлагане на членството на България в Шенген?“, попита той. 

„Не ме карайте да коментирам публикации в пресата, не е сериозно просто“, отговори служебният премиер Димитър Главчев. 

„Работи се съвместно с Европейската комисия. Да отговоря категорично, това няма да стане предмет на разговор на Европейския съвет, отлагането ни за Шенген. Тъкмо в обратното са уверенията, включително и от тези, които са ни спирали. Особена е ситуацията. Имаше смяна на европарламент, Европейска комисия, която предстои да заработи скоро. Отделно причината за това да не сме на сухоземен Шенген е, че има избори, които предстоят. При разговори това е причината да не се случва, имаме уверението, че до края на годината това ще бъде преодоляно“, каза още Главчев от парламентарната трибуна. 

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

В изнесен пункт пред Областната администрация в Шумен експерти от Регионална здравна инспекция Шумен съдействат на граждани за сдвояване на електронни здравни досиета с мобилни телефони чрез приложението "еЗдраве". Процесът по сдвояване е безплатен и бърз, заяви Петър Дилов, старши експерт в РЗИ - Шумен.

Той поясни, че има огромен интерес от страна на гражданите. "Успяваме да обслужим по 70-120 души на ден. Приложението е дигитализирано и е леснодостъпно за хора, които имат мобилни устройсва. Дава възможност за достъп до електронни рецепти, прегледи, хоспитализации", каза Дилов.

Гражданите могат да сдвоят електронното здравно досие с мобилното приложение "еЗдраве" и извън кампанията с мобилни пунктове в РЗИ - Шумен, в здравната каса и в Информационния център за обслужване, поясни Дилов.

Както съобщихме, електронното здравно досие дава достъп до лабораторни резулт

Внeсен случай на холера е регистриран в България. Става въпрос за 23-годишен индийски гражданин, живеещ у нас, който в периода между 13 август и 2 септември е бил в Ню Делхи, Индия. За това съобщава пресцентърът на Министерството на здравеопазването (МЗ). За потвърдения случай е докладвала Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ).

Пациентът заболява на 3 септември с остра диария, без проява на други оплаквания. Извършено е лабораторно изследване, което впоследствие е потвърдено в Националната лаборатория по особено опасни бактериални инфекции към Националния център по заразни и паразитни болести. Заболелият е изолиран в стая със самостоятелен санитарен възел в СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“, информират от МЗ. Той е в добро общо състояние. Под задължителна карантина в същата болница е поставено и лице, с което болният съжителства, оп

Лошо е времето в планините с превалявания от дъжд, придружен с гръмотевици в западните части на планинските масиви. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст.

Започна да вали и на Витоша, казаха още от ПСС, като посочиха, че прогнозата за времето се е променила и се очаква през целия ден в планините да бъде облачно с превалявания, придружени с гръмотевици. 

Няма инциденти с туристи през последното денонощие. 

Още преди обяд облачността от запад ще започне да се увеличава, а след обяд в масивите на Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°

Единадесет служители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) в Сливен са наградени по повод професионалния им празник - 14 септември. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

От тях двама - главен инспектор Васил Василев, началник на Районната служба на пожарната в Нова Загора, и инспектор Стефан Димитров от Районната служба в Сливен са с отличие „Писмена похвала” от главния секретар на МВР. Още девет служители на дирекцията в Сливен са наградени с „Писмена похвала” от директора на Главната дирекция на пожарната главен комисар Александър Джартов. 

От началото на годината пожарникарите в областта са посетили 1041 произшествия, като 823 от тях са били пожари. Горели са 13 850 декара гори, 103 превозни средства, 1600 декара посеви, 1880 бали с фураж и 331 сгради, като е оказана помощ и са спасени

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.