Начало На преден план Задържан е мъж, застрелял с ловна пушка бездомно куче в старозагорското село Маджерито
9730
България

Задържан е мъж, застрелял с ловна пушка бездомно куче в старозагорското село Маджерито

Инцидентът е станал в складова база до селото.На място е установено лицето, произвело изстрела със законно притежавана ловна пушка – 43-годишен мъж. Образувано е досъдебно производство, допълват от полицията.

| 02 Август 2024, 11:15 ч.
Задържан е мъж, застрелял с ловна пушка бездомно куче в старозагорското село Маджерито
Задържан е мъж, застрелял с ловна пушка бездомно куче в старозагорското село Маджерито
Снимка © БТА

Мъж, застрелял с ловна пушка бездомно куче в землището на старозагорското село Маджерито, е задържан до 24 часа. Сигналът за умъртвяването е получен в 02:29 часа във Второ Районно управление в областния център, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Министерството на електронното управление (МЕУ) публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация, съобщиха от ведомството.

Документът е изготвен съвместно с Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация.

Измененията на методиката обхващат и надграждане на процедурата по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване. Желаещите могат да се запознаят с проекта на методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване на официалния сайт на министерството. 

До 19 септември т. г. всички заинтересовани страни могат да предоставят становище по методиката в деловодството на министерството или имейл: mail@egov.government

С 40 процента се е увеличил трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост при Гюргево през този летен сезон в сравнение със същия период на миналата година, съобщи главен комисар Виорел Киран – началник на Окръжен инспекторат на гранична полиция – Гюргево, цитиран от Аджерпрес. На пресконференция той информира още, че пикът е бил регистриран между 15 и 19 август, когато са преминавали по 13 000 леки автомобила дневно. Събитието се проведе съвместно с директора на Регионална дирекция “Гранична полиция” в Русе Димитър Чорбаджиев. 

„Работихме заедно с българските колеги през този летен период, който беше много напрегнат и затова заедно ще представим трафика на границата. Специално за този период бяха ремонтните дейности на Моста на дружбата (Дунав мост) и колкото и да се борехме и колкото и да се опитвахме да има повече гр

Елхово за поредна година ще се включи в националната кампания на бТВ "Да изчистим България заедно". В екоакцията на 14 септември ще се включат служители на държавни и общински администрации, учители и ученици от училища в града, детски градини, социални заведения, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

По време на кампанията всеки може да се включи в почистването на територии за обществено ползване като междублокови пространства, паркове, градини. Осигурени са необходимите материали - найлонови чували и ръкавици. Създадена е и организация за извозване и депониране на събраните отпадъци.

Надсловът на тазгодишното 12-о издание на доброволческата инициатива е "Да преобърнем играта!". В досегашните кампании са участвали близо 3 102 000 доброволци. Заедно те са събрали близо 100 хил. тона отпадъци и са почистили 28 800 нерегламентирани сметища и замърсени зони в цялата с

Общинските съветници в Бойница ще разгледат днес от 11:00 ч. предложения от кмета Анета Генчева за приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 г., както и за промени на капиталовите разходи за 2024 година. Това съобщиха от Общинския съвет.

На заседанието ще бъде докладвана и готовността на учебните заведения на територията на общината за новата учебна година. 

Директорът на детска градина „Йонка Маркова“ предлага да бъдат утвърдени една слята разновъзрастова група, като филиалът в с. Раброво да не функционира през учебната 2024 – 2025 учебна година, поради намаляване броя на децата, липса на 5 и 6-годишни деца за подготвителна група и невъзможност на общината да поеме изцяло неговата издръжка. 

Да бъдат утвърдени паралелки с по-малко от 10 ученици в трети, пети, шести и седми клас е предложението на директо

Демонстрация в чест на професионалния празник на българските огнеборци – 14 септември, направиха днес силистренските пожарникари в центъра на града. 

Жителите и гостите на Силистра имаха възможност да наблюдават действия с 30-метрова автомеханична стълба и работа с лафетен струйник. Пред публиката бяха демонстрирани възможностите на хидравличната система за работа при автопроизшествия и аварии. Интерес предизвикаха защитните облекла и помощните средства на огнеборците.

Най-любопитната част от публиката – децата, имаха възможност да се качат на противопожарните автомобили, да изпробват пожарникарския шланг и да си направят снимки за спомен с огнеборците.

Денят 14 септември е определен за професионален празник на служителите от Главната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” с решение на Министерския съвет от 13 септември

Инцидентът е станал в складова база до селото. На място е установено лицето, произвело изстрела със законно притежавана ловна пушка – 43-годишен мъж. Образувано е досъдебно производство, допълват от полицията.

Предишният случая на зверство спрямо четириноги в региона бе в старозагорския парк „Митрополит Методий Кусев“ на девети юли т. г., когато двама мъже хвърляха две кучета във фонтана на парка, а сцените бяхя записани и на видеоклип. В същото време община Стара Загора продължаваа да набира желаещи за преброяване на популацията на безстопанствените кучета в общината, което е планирано за септември - ноември тази година.

Водата от каптаж "Извора" в пернишкия квартал „Бела вода“ е негодна за пиене, съобщиха от „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) ООД. 

От там уточняват, че става въпрос за констатиран проблем, свързан с отклонения в качеството на водата по микробиологични показатели. От Регионалната здравна инспекция в Перник са връчили предписание на ВиК за предприемане на мерки за дезинфекция и отстраняване на несъответствието. 

Припомняме, че в края на миналия месец директорът на РЗИ - Перник д-р Александър Златанов потвърди , че водата в пернишкото село Люлин е негодна за пиене. Той обясни, че заради установено несъответствие в показателите, институцията е издала предписание към ВиК - Перник за осигуряването на временна цистерна с питейна вода. Въпреки това водата не беше спряна и можеше да се използва от населението за непитейни цели – поливане,

Община Враца е завела ново дело във връзка с повторно наложени финансови корекции за извършен незаконосъобразен избор на изпълнител на един от участъците по водния цикъл през 2012 г., съобщи кметът Калин Каменов.

Той припомни, че вече има решение на Върховния административен съд (ВАС) по дело, спечелено от Община Враца заради повторно наложените финансови корекции. Общината вече е била глобена веднъж за това с 2 млн. лв., а десет години по-късно, по указания на Министерството на финансите, с тогавашен министър Асен Василев, отново се налагат финансови корекции за същото, за още 8 млн.лв., каза Калин Каменов.

Делото, което ние заведохме, спечелихме и на последна инстанция и тази нередност трябваше да бъде отписана в МФ, само че експерти в Министерството на финансите тълкуват решението и твърдят, че не било по същество, представяте ли си за какво става въпрос, заяви кметъ

В изнесен пункт пред Областната администрация в Шумен експерти от Регионална здравна инспекция Шумен съдействат на граждани за сдвояване на електронни здравни досиета с мобилни телефони чрез приложението "еЗдраве". Процесът по сдвояване е безплатен и бърз, заяви Петър Дилов, старши експерт в РЗИ - Шумен.

Той поясни, че има огромен интерес от страна на гражданите. "Успяваме да обслужим по 70-120 души на ден. Приложението е дигитализирано и е леснодостъпно за хора, които имат мобилни устройсва. Дава възможност за достъп до електронни рецепти, прегледи, хоспитализации", каза Дилов.

Гражданите могат да сдвоят електронното здравно досие с мобилното приложение "еЗдраве" и извън кампанията с мобилни пунктове в РЗИ - Шумен, в здравната каса и в Информационния център за обслужване, поясни Дилов.

Както съобщихме, електронното здравно досие дава достъп до лабораторни резулт

По-малко разрешителни за строеж, но с повече жилища в тях са издадени в област Търговище през второто тримесечие на годината. По данни на Териториалното статистическо бюро – Североизток местните администрации в областта са издали разрешителни за строеж на 13 жилищни сгради със 173 жилища в тях и 13 426 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), и на 17 други сгради с 14 799 кв. м РЗП, информираха от статистическото бюро. 

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради са с 35% по-малко, докато броят на жилищата в тях е с 50.4% повече. Разрешителните за строеж, издадени на други сгради нарастват с 41.7 на сто, а общата им застроена площ - с 93.1 процента. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради нарастват с 18.2 на сто, броят на жилищата в тях - със 124.7 процента. С

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка циг ...
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и хра ...
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от е ...
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление В ...
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:45 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9730
България

Задържан е мъж, застрелял с ловна пушка бездомно куче в старозагорското село Маджерито

Инцидентът е станал в складова база до селото.На място е установено лицето, произвело изстрела със законно притежавана ловна пушка – 43-годишен мъж. Образувано е досъдебно производство, допълват от полицията.

| 02 Август 2024, 11:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Задържан е мъж, застрелял с ловна пушка бездомно куче в старозагорското село Маджерито
Задържан е мъж, застрелял с ловна пушка бездомно куче в старозагорското село Маджерито
Снимка © БТА

Мъж, застрелял с ловна пушка бездомно куче в землището на старозагорското село Маджерито, е задържан до 24 часа. Сигналът за умъртвяването е получен в 02:29 часа във Второ Районно управление в областния център, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Министерството на електронното управление (МЕУ) публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация, съобщиха от ведомството.

Документът е изготвен съвместно с Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация.

Измененията на методиката обхващат и надграждане на процедурата по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване. Желаещите могат да се запознаят с проекта на методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване на официалния сайт на министерството. 

До 19 септември т. г. всички заинтересовани страни могат да предоставят становище по методиката в деловодството на министерството или имейл: mail@egov.government

С 40 процента се е увеличил трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост при Гюргево през този летен сезон в сравнение със същия период на миналата година, съобщи главен комисар Виорел Киран – началник на Окръжен инспекторат на гранична полиция – Гюргево, цитиран от Аджерпрес. На пресконференция той информира още, че пикът е бил регистриран между 15 и 19 август, когато са преминавали по 13 000 леки автомобила дневно. Събитието се проведе съвместно с директора на Регионална дирекция “Гранична полиция” в Русе Димитър Чорбаджиев. 

„Работихме заедно с българските колеги през този летен период, който беше много напрегнат и затова заедно ще представим трафика на границата. Специално за този период бяха ремонтните дейности на Моста на дружбата (Дунав мост) и колкото и да се борехме и колкото и да се опитвахме да има повече гр

Елхово за поредна година ще се включи в националната кампания на бТВ "Да изчистим България заедно". В екоакцията на 14 септември ще се включат служители на държавни и общински администрации, учители и ученици от училища в града, детски градини, социални заведения, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

По време на кампанията всеки може да се включи в почистването на територии за обществено ползване като междублокови пространства, паркове, градини. Осигурени са необходимите материали - найлонови чували и ръкавици. Създадена е и организация за извозване и депониране на събраните отпадъци.

Надсловът на тазгодишното 12-о издание на доброволческата инициатива е "Да преобърнем играта!". В досегашните кампании са участвали близо 3 102 000 доброволци. Заедно те са събрали близо 100 хил. тона отпадъци и са почистили 28 800 нерегламентирани сметища и замърсени зони в цялата с

Общинските съветници в Бойница ще разгледат днес от 11:00 ч. предложения от кмета Анета Генчева за приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2023 г., както и за промени на капиталовите разходи за 2024 година. Това съобщиха от Общинския съвет.

На заседанието ще бъде докладвана и готовността на учебните заведения на територията на общината за новата учебна година. 

Директорът на детска градина „Йонка Маркова“ предлага да бъдат утвърдени една слята разновъзрастова група, като филиалът в с. Раброво да не функционира през учебната 2024 – 2025 учебна година, поради намаляване броя на децата, липса на 5 и 6-годишни деца за подготвителна група и невъзможност на общината да поеме изцяло неговата издръжка. 

Да бъдат утвърдени паралелки с по-малко от 10 ученици в трети, пети, шести и седми клас е предложението на директо

Демонстрация в чест на професионалния празник на българските огнеборци – 14 септември, направиха днес силистренските пожарникари в центъра на града. 

Жителите и гостите на Силистра имаха възможност да наблюдават действия с 30-метрова автомеханична стълба и работа с лафетен струйник. Пред публиката бяха демонстрирани възможностите на хидравличната система за работа при автопроизшествия и аварии. Интерес предизвикаха защитните облекла и помощните средства на огнеборците.

Най-любопитната част от публиката – децата, имаха възможност да се качат на противопожарните автомобили, да изпробват пожарникарския шланг и да си направят снимки за спомен с огнеборците.

Денят 14 септември е определен за професионален празник на служителите от Главната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” с решение на Министерския съвет от 13 септември

Инцидентът е станал в складова база до селото. На място е установено лицето, произвело изстрела със законно притежавана ловна пушка – 43-годишен мъж. Образувано е досъдебно производство, допълват от полицията.

Предишният случая на зверство спрямо четириноги в региона бе в старозагорския парк „Митрополит Методий Кусев“ на девети юли т. г., когато двама мъже хвърляха две кучета във фонтана на парка, а сцените бяхя записани и на видеоклип. В същото време община Стара Загора продължаваа да набира желаещи за преброяване на популацията на безстопанствените кучета в общината, което е планирано за септември - ноември тази година.

Водата от каптаж "Извора" в пернишкия квартал „Бела вода“ е негодна за пиене, съобщиха от „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) ООД. 

От там уточняват, че става въпрос за констатиран проблем, свързан с отклонения в качеството на водата по микробиологични показатели. От Регионалната здравна инспекция в Перник са връчили предписание на ВиК за предприемане на мерки за дезинфекция и отстраняване на несъответствието. 

Припомняме, че в края на миналия месец директорът на РЗИ - Перник д-р Александър Златанов потвърди , че водата в пернишкото село Люлин е негодна за пиене. Той обясни, че заради установено несъответствие в показателите, институцията е издала предписание към ВиК - Перник за осигуряването на временна цистерна с питейна вода. Въпреки това водата не беше спряна и можеше да се използва от населението за непитейни цели – поливане,

Община Враца е завела ново дело във връзка с повторно наложени финансови корекции за извършен незаконосъобразен избор на изпълнител на един от участъците по водния цикъл през 2012 г., съобщи кметът Калин Каменов.

Той припомни, че вече има решение на Върховния административен съд (ВАС) по дело, спечелено от Община Враца заради повторно наложените финансови корекции. Общината вече е била глобена веднъж за това с 2 млн. лв., а десет години по-късно, по указания на Министерството на финансите, с тогавашен министър Асен Василев, отново се налагат финансови корекции за същото, за още 8 млн.лв., каза Калин Каменов.

Делото, което ние заведохме, спечелихме и на последна инстанция и тази нередност трябваше да бъде отписана в МФ, само че експерти в Министерството на финансите тълкуват решението и твърдят, че не било по същество, представяте ли си за какво става въпрос, заяви кметъ

В изнесен пункт пред Областната администрация в Шумен експерти от Регионална здравна инспекция Шумен съдействат на граждани за сдвояване на електронни здравни досиета с мобилни телефони чрез приложението "еЗдраве". Процесът по сдвояване е безплатен и бърз, заяви Петър Дилов, старши експерт в РЗИ - Шумен.

Той поясни, че има огромен интерес от страна на гражданите. "Успяваме да обслужим по 70-120 души на ден. Приложението е дигитализирано и е леснодостъпно за хора, които имат мобилни устройсва. Дава възможност за достъп до електронни рецепти, прегледи, хоспитализации", каза Дилов.

Гражданите могат да сдвоят електронното здравно досие с мобилното приложение "еЗдраве" и извън кампанията с мобилни пунктове в РЗИ - Шумен, в здравната каса и в Информационния център за обслужване, поясни Дилов.

Както съобщихме, електронното здравно досие дава достъп до лабораторни резулт

По-малко разрешителни за строеж, но с повече жилища в тях са издадени в област Търговище през второто тримесечие на годината. По данни на Териториалното статистическо бюро – Североизток местните администрации в областта са издали разрешителни за строеж на 13 жилищни сгради със 173 жилища в тях и 13 426 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), и на 17 други сгради с 14 799 кв. м РЗП, информираха от статистическото бюро. 

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради са с 35% по-малко, докато броят на жилищата в тях е с 50.4% повече. Разрешителните за строеж, издадени на други сгради нарастват с 41.7 на сто, а общата им застроена площ - с 93.1 процента. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради нарастват с 18.2 на сто, броят на жилищата в тях - със 124.7 процента. С

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.