Начало На преден план Петте блока, кандидатствали за финансиране по втория етап на санирането в Сливен, са одобрени
9504
Икономика

Петте блока, кандидатствали за финансиране по втория етап на санирането в Сливен, са одобрени

Петте блока, кандидатствали за финансиране от втория етап на санирането в Сливен, са одобрени, съобщиха от общинския пресцентър.Вторият етап предвижда размер на безвъзмездната финансова помощ до 80 на сто от допустимите разходи, като останалите 20 на сто се покриват от Сдруженията на собствениците.

| 02 Август 2024, 11:49 ч.
Петте блока, кандидатствали за финансиране по втория етап на санирането в Сливен, са одобрени
Петте блока, кандидатствали за финансиране по втория етап на санирането в Сливен, са одобрени
Снимка © Община Сливен,

Петте блока, кандидатствали за финансиране от втория етап на санирането в Сливен, са одобрени, съобщиха от общинския пресцентър. Вторият етап предвижда размер на безвъзмездната финансова помощ до 80 на сто от допустимите разходи, като останалите 20 на сто се покриват от Сдруженията на собствениците.

Безплатни медицински прегледи за туберкулоза ще се извършват от 16-и до 20-и септември в Трето вътрешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Шумен. Скринингът за риска от туберкулоза се реализира от здравната инспекция и шуменската болница в рамките на националната кампания "Седмица на отворените врати".

Прегледите ще се извършват без предварително записване, без направление от личен лекар, от 8:00 до 14:30 ч. Всеки желаещ може да попълни скринингова карта. Лицата в риск ще бъдат консултирани от лекар, като при необходимост ще им бъдат назначени изследвания.

Това е третата кампания за превенция от туберкулоза, която РЗИ - Шумен организира през тази година. В кампаниите през март и юни са прегледани 72-ма души, като при четирима от тях е отчетен положителен резултат от туберкулиновия кожен тест

Нека от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ)  имат по-услужлива памет, а не по този елементарен начин да коментират Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Това заяви пред журналисти Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“. Гуцанов коментира призива на Асен Василев в оставащите дни на това Народно събрание да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), свързани с антикорупционното законодателство.

„Аз се учудвам на късата памет на колегите от ПП-ДБ, защото те бяха в тази срамна сглобка с политическа партия ГЕРБ и с ДПС, и по време на тяхното управление не се взе нито едно евро от Плана за възстановяване и устойчивост“, заяви Гуцанов. 

По думите му последните пари по ПВУ се взети от служебния кабинет. Гуцанов коментира, че те са въвели и

Днес е петък 13-и – денят, от който мнозина се страхуват, а други го смятат за най-обикновена дата от календара. За едни той носи лош късмет, за други – не се отличава по нищо от останалите дни. 

„Конкретно за България вярването, че петък 13-и носи лош късмет, идва твърде късно, тъй като то се заражда в западната култура, обясни Димитър Василев, етнолог в Националния исторически музей. „Някъде доста късно през 20-и век хората масово започват да смятат, че петък 13-и е лош ден вследствие на нарастващото влияние на този ден в САЩ“, разказа той.

„Психологически погледнато човекът има нужда от суеверия, тъй като те са исторически обусловени и ни напомнят за вярата в неземни сили и влиянието им върху съдбата ни“, посочи психотерапевтът д-р Галина Кабаджова.

„Когато търсите вашето място в самолета и забележите, че сле

Възстановено е движението по пътя Дупница - Кюстендил, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Почистен е пътният участък в местността Черна нива, където по-рано днес имаше срутване на скална маса.

На днешното си заседание Окръжният съд в Кърджали отложи за 15 октомври делото за опит за умишлено убийство в заведение на млад мъж от непълнолетен. Причина бе неявяването на свидетели и вещи лица.

Припомняме, че деянието бе извършено в малките часове на 16 април 2023 г., като привлеченият като обвиняем с инициали Д.М., тогава на 17 години, бе нанесъл удари с нож по тялото на пострадалия с инициали Г.У на 22 години. Пострадалият бе настанен в Отделението за интензивно лечение в кърджалийската болница, а непълнолетният бе задържан за 72 часа. По случая бяха извършени претърсвания, изземвания, разпити и експертизи. Младежът бе предаден на съд, като в обвинителния акт бе посочено, че е бил непълнолетен, но е разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си.

Въпреки неявилите се лица, в хода на днешното заседание имаше разпити на явили се какт

Кандидатстването по процедурата се извърши в началото на годината, като до обявения от програмата краен срок - 29 февруари, бяха подадени пет проектни предложения.

Одобрените за финансиране блокове са блок 4 в кв. "Сини камъни", блок 25 на ул. "Генерал Столипин", блок 46 на ул. "Г. С. Раковски", блок 34А на ул. "Агликина поляна" и блок 27 на ул. "Николай Петрини". 

След получаване на покана и списък с документи от Структурата за наблюдение и докладване, Община Сливен ще покани председателите на Сдруженията на собствениците на посочените блокове за подписване на договори.

Припомняме, че в Сливен по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат санирани 16 блока, като общата стойност на ремонтните дейности е над 27 милиона лева. Общо 81 бяха кандидатствалите.

Общо 42 сдружения по Закона за управление на етажната собственост получиха общинска финансова подкрепа в размер до 50 на сто от разходите за енергийно обследване и технически паспорти на жилищните сгради.

С водосвет и отдаване на почти към паметта на загиналите си колеги столичните пожарникари отбелязаха своя професионален празник – 14 септември. 

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, главен комисар Николай Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и други представители на професионалното ръководство в МВР. 

Неврохирургът проф. д-р Явор Енчев бе отличен със званието "Почетен гражданин на Силистра". Това стана на тържествено заседание по повод празника на Силистра на Общинския съвет в сградата на художествената галерия в града, в което участваха и гостуващи делегации от побратимени със Силистра градове от чужбина. 

Проф. Явор Енчев бе номиниран за званието ръководството на Народно читалище „Родолюбие 2006“ в село Айдемир. В мотивите се посочва, че проф. Енчев е спасил хиляди човешки животи. Той е университетски преподавател, известен е с многократната си финансова подкрепа за различни културни и социални организации, както и за участията на ученици в различни конкурси, олимпиади и състезания.

По време на празничната сесия бе връчена и наградата "Студент на годината", която по традиция се връчва на най-изявения студент от региона. Тази година неин носител стан

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Знамената на централния площад "Възраждане" в Плевен днес са свалени наполовина. По този начин Община Плевен отдава своята почит към майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин - инструктори в 12-а авиобаза Долна Митрополия, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Плевен е съпричастен към скръбта на семействата, близките и колегите на майор Димитров и старши лейтенант Дункин, допълват от Общината.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия. В памет на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин във Въоръжените сили беше обявен тридневен траур. Дни на траур

В края на юни, т.г., Община Сливен обяви, че е започнала нова процедура за набиране на документи за саниране на жилищни сгради по процедура BG16FFPR003-4.001 "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност".

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град. Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон ...
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. ...
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище. Тога ...
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дир ...
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:53 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9504
Икономика

Петте блока, кандидатствали за финансиране по втория етап на санирането в Сливен, са одобрени

Петте блока, кандидатствали за финансиране от втория етап на санирането в Сливен, са одобрени, съобщиха от общинския пресцентър.Вторият етап предвижда размер на безвъзмездната финансова помощ до 80 на сто от допустимите разходи, като останалите 20 на сто се покриват от Сдруженията на собствениците.

| 02 Август 2024, 11:49 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Петте блока, кандидатствали за финансиране по втория етап на санирането в Сливен, са одобрени
Петте блока, кандидатствали за финансиране по втория етап на санирането в Сливен, са одобрени
Снимка © Община Сливен,

Петте блока, кандидатствали за финансиране от втория етап на санирането в Сливен, са одобрени, съобщиха от общинския пресцентър. Вторият етап предвижда размер на безвъзмездната финансова помощ до 80 на сто от допустимите разходи, като останалите 20 на сто се покриват от Сдруженията на собствениците.

Безплатни медицински прегледи за туберкулоза ще се извършват от 16-и до 20-и септември в Трето вътрешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Шумен. Скринингът за риска от туберкулоза се реализира от здравната инспекция и шуменската болница в рамките на националната кампания "Седмица на отворените врати".

Прегледите ще се извършват без предварително записване, без направление от личен лекар, от 8:00 до 14:30 ч. Всеки желаещ може да попълни скринингова карта. Лицата в риск ще бъдат консултирани от лекар, като при необходимост ще им бъдат назначени изследвания.

Това е третата кампания за превенция от туберкулоза, която РЗИ - Шумен организира през тази година. В кампаниите през март и юни са прегледани 72-ма души, като при четирима от тях е отчетен положителен резултат от туберкулиновия кожен тест

Нека от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ)  имат по-услужлива памет, а не по този елементарен начин да коментират Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Това заяви пред журналисти Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“. Гуцанов коментира призива на Асен Василев в оставащите дни на това Народно събрание да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), свързани с антикорупционното законодателство.

„Аз се учудвам на късата памет на колегите от ПП-ДБ, защото те бяха в тази срамна сглобка с политическа партия ГЕРБ и с ДПС, и по време на тяхното управление не се взе нито едно евро от Плана за възстановяване и устойчивост“, заяви Гуцанов. 

По думите му последните пари по ПВУ се взети от служебния кабинет. Гуцанов коментира, че те са въвели и

Днес е петък 13-и – денят, от който мнозина се страхуват, а други го смятат за най-обикновена дата от календара. За едни той носи лош късмет, за други – не се отличава по нищо от останалите дни. 

„Конкретно за България вярването, че петък 13-и носи лош късмет, идва твърде късно, тъй като то се заражда в западната култура, обясни Димитър Василев, етнолог в Националния исторически музей. „Някъде доста късно през 20-и век хората масово започват да смятат, че петък 13-и е лош ден вследствие на нарастващото влияние на този ден в САЩ“, разказа той.

„Психологически погледнато човекът има нужда от суеверия, тъй като те са исторически обусловени и ни напомнят за вярата в неземни сили и влиянието им върху съдбата ни“, посочи психотерапевтът д-р Галина Кабаджова.

„Когато търсите вашето място в самолета и забележите, че сле

Възстановено е движението по пътя Дупница - Кюстендил, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Почистен е пътният участък в местността Черна нива, където по-рано днес имаше срутване на скална маса.

На днешното си заседание Окръжният съд в Кърджали отложи за 15 октомври делото за опит за умишлено убийство в заведение на млад мъж от непълнолетен. Причина бе неявяването на свидетели и вещи лица.

Припомняме, че деянието бе извършено в малките часове на 16 април 2023 г., като привлеченият като обвиняем с инициали Д.М., тогава на 17 години, бе нанесъл удари с нож по тялото на пострадалия с инициали Г.У на 22 години. Пострадалият бе настанен в Отделението за интензивно лечение в кърджалийската болница, а непълнолетният бе задържан за 72 часа. По случая бяха извършени претърсвания, изземвания, разпити и експертизи. Младежът бе предаден на съд, като в обвинителния акт бе посочено, че е бил непълнолетен, но е разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си.

Въпреки неявилите се лица, в хода на днешното заседание имаше разпити на явили се какт

Кандидатстването по процедурата се извърши в началото на годината, като до обявения от програмата краен срок - 29 февруари, бяха подадени пет проектни предложения.

Одобрените за финансиране блокове са блок 4 в кв. "Сини камъни", блок 25 на ул. "Генерал Столипин", блок 46 на ул. "Г. С. Раковски", блок 34А на ул. "Агликина поляна" и блок 27 на ул. "Николай Петрини". 

След получаване на покана и списък с документи от Структурата за наблюдение и докладване, Община Сливен ще покани председателите на Сдруженията на собствениците на посочените блокове за подписване на договори.

Припомняме, че в Сливен по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат санирани 16 блока, като общата стойност на ремонтните дейности е над 27 милиона лева. Общо 81 бяха кандидатствалите.

Общо 42 сдружения по Закона за управление на етажната собственост получиха общинска финансова подкрепа в размер до 50 на сто от разходите за енергийно обследване и технически паспорти на жилищните сгради.

С водосвет и отдаване на почти към паметта на загиналите си колеги столичните пожарникари отбелязаха своя професионален празник – 14 септември. 

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян, служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, главен комисар Николай Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и други представители на професионалното ръководство в МВР. 

Неврохирургът проф. д-р Явор Енчев бе отличен със званието "Почетен гражданин на Силистра". Това стана на тържествено заседание по повод празника на Силистра на Общинския съвет в сградата на художествената галерия в града, в което участваха и гостуващи делегации от побратимени със Силистра градове от чужбина. 

Проф. Явор Енчев бе номиниран за званието ръководството на Народно читалище „Родолюбие 2006“ в село Айдемир. В мотивите се посочва, че проф. Енчев е спасил хиляди човешки животи. Той е университетски преподавател, известен е с многократната си финансова подкрепа за различни културни и социални организации, както и за участията на ученици в различни конкурси, олимпиади и състезания.

По време на празничната сесия бе връчена и наградата "Студент на годината", която по традиция се връчва на най-изявения студент от региона. Тази година неин носител стан

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Знамената на централния площад "Възраждане" в Плевен днес са свалени наполовина. По този начин Община Плевен отдава своята почит към майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин - инструктори в 12-а авиобаза Долна Митрополия, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Плевен е съпричастен към скръбта на семействата, близките и колегите на майор Димитров и старши лейтенант Дункин, допълват от Общината.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия. В памет на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин във Въоръжените сили беше обявен тридневен траур. Дни на траур

В края на юни, т.г., Община Сливен обяви, че е започнала нова процедура за набиране на документи за саниране на жилищни сгради по процедура BG16FFPR003-4.001 "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност".

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.