Начало На преден план Седемгодишни момчета са запалили умишлено пожар в къща в село Габровница, община Монтана
9528
България

Седемгодишни момчета са запалили умишлено пожар в къща в село Габровница, община Монтана

Две момчета на по седем години са установени като автори на палеж на къща в село Габровница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.Около 15: 40 часа на 26 юли те умишлено подпалили къщата на местен жител на 42 години.

| 02 Август 2024, 11:55 ч.
Седемгодишни момчета са запалили умишлено пожар в къща в село Габровница, община Монтана
Седемгодишни момчета са запалили умишлено пожар в къща в село Габровница, община Монтана
Снимка © БТА

Две момчета на по седем години са установени като автори на палеж на къща в село Габровница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Барабанистът Майк Терана запя песни на Франк Синатра под съпровода на Разградската филхармония. Fly Me to the Moon и Gonna Fly Now в изпълнение на световноизвестния барабанист и Разградската филхармония под диригентството на Левон Манукян бяха изненадата на концерта „Класиката среща Майк Терана“.

Музикалната среща между класиката и рока завладя публиката в залата на Общинския културен център. На сцената прозвучаха класически произведения и обичани увертюри, но по един по-нестандартен начин. В музикалната симбиоза се включи и сопраното Росица Метаниева. Освен две класически произведения, тя изпя и песен на „Лед Цепелин“ под съпровода на Майк Терана.

„Красиво е”, каза Терана при изпълнението на песента Fly Me to the Moon. Емоциите на барабаниста, бурните аплодисменти на публиката превърнаха концертната вечер в незабравимо преживяване. На

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще проведе заседание, на което ще обсъди предложението на Прокурорската колегия за възобновяване на процедурата за избор на главен прокурор. Преди дни колегията гласува график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати, включени в предложението на колегията, на 19 и 26 септември и на 3 и 10 октомври, трябва да се проведат заседания относно кандидатури за главен прокурор. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение до 19 октомври да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията. На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да обяви дата и час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за п

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че не трябва да се отстъпва от предвиденото в т.нар. френско предложение за Република Северна Македония. Пред журналисти той отговори на въпрос как ще коментира новия опит на Република Северна Македония да иска започване на преговорите за членство в ЕС, преди да е изпълнила условията за промяна на своята Конституция. 

"Ние имаме абсолютно ясно споразумение с ЕС. Това не е вече само между Република Северна Македония и България, а между Република Северна Македония и Европа, то е ясно, има си критерии, аз не мисля, че то трябва да се пипа по какъвто и да било начин", посочи Петков.  

Ако си спомните колко критики понесохме за това споразумение, сега обаче всеки казва колко е хубаво това споразумение между Европа и Република Северна Македония, защото българските теми не са само български, т

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков свиква днес Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите избори за Народно събрание като участие в него ще вземат министър-председателя Димитър Главчев, министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на организационно-техническата подготовка на изборите, както и представители на прокуратурата и на ДАНС, съобщиха от МВР.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са целите и приоритетите на МВР, организация на дейността на структурите при подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание, анализ на резултатите от предприетите мерки за ограничаване на незаконната миграция и състоянието на пътнотранспортния травматизъм.

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Около 15: 40 часа на 26 юли те умишлено подпалили къщата на местен жител на 42 години. Огънят унищожил цялата покривна конструкция – около 120 квадратни метра и част от домакинските уреди и посуда, а благодарение намесата на огнеборците от Монтана била спасена останалата част от дома и имущество в двора на имота.

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели и са събрани веществени доказателства за престъплението. Образувано е досъдебно производство по член 331 от Наказателния кодекс.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха , че подобно престъпление, извършено от толкова малки деца, скоро в региона не е имало.

През първите шест месеца на тази година в региона има 21 умишлени палежа, а през 2023 година – 44 умишлени палежа. Най-често са били запалвани автомобили, къщи, входни врати на домове, ниви със земеделска продукция, фураж за храна на животни и т.н., уточниха от полицията.

Международният фестивал „Балканска черга“ събра хора от Балканите в село Шишковци, община Кюстендил. В 12-ото издание се включиха участници от България, Сърбия и Република Северна Македония.

Идеята е да се съберем на една обща черга, да бъдем заедно, на едно място да се веселим, да си покажем бита и традициите, каза Борислав Крумов, който е организатор на изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ - акцент на фестивала.

Всички балкански народи живеем на една черга, животът ни е подобен, всички се печем на един огън и манталитетът ни е един, коментира той.

„Всяка година на фестивала правим тематични неща. Тази година акцент е изложбата, която показва облеклото от началото на 20 век в региона“, обясни Крумов.

Фестивалът предложи богата фолклорна програма, кулинарни изкушения и работилници за деца. В програмата

Екип от военни прокурори и следователи, съвместно със служба „Военна полиция“, започва разследване за установяване причините и обстоятелствата за възникнал инцидент с учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщиха от прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство. От прокуратурата допълват, че предстои извършването на оглед на местопроизшествието, установяване и разпит на свидетели, както и на всички длъжностни лица, съпричастни към планирането, осъществяването на тренировъчния полет, поддръжката на летателната и наземната техника. Също така ще бъде иззета цялата документация, относима към случая. Предстои назначаването и на множество експертизи.

 

Треньорите на параолимпийските медалисти също ще могат да получават пожизнена пенсия, реши парламентът. Депутатите приеха на първо и второ четене в едно заседание промени в Закона за физическото възпитание и спорта, внесени от „Възраждане“.

Целта на измененията е избягване на дискриминацията на треньорите на параолимпийските медалисти, които до момента не бяха включени в обхвата на възможните субекти за получаване на пожизнена месечна пенсия. В Закона за физическото възпитание и спорта нормативно беше определено правото на пожизнена месечна премия за медалисти от олимпийски и параолимпийски игри, както и за треньорите на олимпийски медалисти, но не и за треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри.

В свое становище Министерство на младежта и спорта заявява подкрепа за законовите промени, като обръща внимание на правилното изписване на наименованиет

Процесът по реденето на листите на „БСП - Обединена Левица“ за предсрочните парламентарни избори върви нормално, уставно, коментира пред журналисти председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и заместник-председател на БСП Борислав Гуцанов.

Националният съвет на БСП е този, който решава кои да бъдат в листите, кои да са водачи на дадените райони, посочи той. На въпрос кога се очаква да бъдат подредени листите, Гуцанов отговори, че това ще стане най-късно до 21 септември. 

Ще поканим ръководствата на областните съвети на „Позитано“, за да обсъдим кое е най-разумното, наистина да има едно съобразяване между желанията на областните организации и какво е виждането на центъра, каза той.

В отговор на въпрос Борислав Гуцанов коментира, че не се притеснява от нов ляв проект около Корнелия Нинова и поддръжниците . &b

Навършват се сто години от освещаването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ – най-големият православен храм на целия Балкански полуостров. Официалното освещаване на храма през 1924 г. продължава три дни от 12-ти до 14-ти септември, толкова колкото са и престолите в храма.

В историята, публикувана в сайта на патриаршеската катедрала се посочва, че първият камък е положен на 19 февруари 1882 г., а в храмовите основи са поставени два текста: единият е гравиран върху метална плочка, а другият е написан на пергамент. В тях се увековечават събитията от 1877-1878 г. Предложението за въздигането на храм-паметника е дело на Петко Каравелов на Учредителното народно събрание от 1879 г. С него следвало да се задължи „нравствено народът“ и да се посвети на св. Александър Н

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка циг ...
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и хра ...
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от е ...
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление В ...
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:47 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9528
България

Седемгодишни момчета са запалили умишлено пожар в къща в село Габровница, община Монтана

Две момчета на по седем години са установени като автори на палеж на къща в село Габровница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.Около 15: 40 часа на 26 юли те умишлено подпалили къщата на местен жител на 42 години.

| 02 Август 2024, 11:55 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Седемгодишни момчета са запалили умишлено пожар в къща в село Габровница, община Монтана
Седемгодишни момчета са запалили умишлено пожар в къща в село Габровница, община Монтана
Снимка © БТА

Две момчета на по седем години са установени като автори на палеж на къща в село Габровница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Барабанистът Майк Терана запя песни на Франк Синатра под съпровода на Разградската филхармония. Fly Me to the Moon и Gonna Fly Now в изпълнение на световноизвестния барабанист и Разградската филхармония под диригентството на Левон Манукян бяха изненадата на концерта „Класиката среща Майк Терана“.

Музикалната среща между класиката и рока завладя публиката в залата на Общинския културен център. На сцената прозвучаха класически произведения и обичани увертюри, но по един по-нестандартен начин. В музикалната симбиоза се включи и сопраното Росица Метаниева. Освен две класически произведения, тя изпя и песен на „Лед Цепелин“ под съпровода на Майк Терана.

„Красиво е”, каза Терана при изпълнението на песента Fly Me to the Moon. Емоциите на барабаниста, бурните аплодисменти на публиката превърнаха концертната вечер в незабравимо преживяване. На

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще проведе заседание, на което ще обсъди предложението на Прокурорската колегия за възобновяване на процедурата за избор на главен прокурор. Преди дни колегията гласува график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати, включени в предложението на колегията, на 19 и 26 септември и на 3 и 10 октомври, трябва да се проведат заседания относно кандидатури за главен прокурор. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение до 19 октомври да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията. На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да обяви дата и час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за п

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че не трябва да се отстъпва от предвиденото в т.нар. френско предложение за Република Северна Македония. Пред журналисти той отговори на въпрос как ще коментира новия опит на Република Северна Македония да иска започване на преговорите за членство в ЕС, преди да е изпълнила условията за промяна на своята Конституция. 

"Ние имаме абсолютно ясно споразумение с ЕС. Това не е вече само между Република Северна Македония и България, а между Република Северна Македония и Европа, то е ясно, има си критерии, аз не мисля, че то трябва да се пипа по какъвто и да било начин", посочи Петков.  

Ако си спомните колко критики понесохме за това споразумение, сега обаче всеки казва колко е хубаво това споразумение между Европа и Република Северна Македония, защото българските теми не са само български, т

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков свиква днес Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите избори за Народно събрание като участие в него ще вземат министър-председателя Димитър Главчев, министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на организационно-техническата подготовка на изборите, както и представители на прокуратурата и на ДАНС, съобщиха от МВР.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са целите и приоритетите на МВР, организация на дейността на структурите при подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание, анализ на резултатите от предприетите мерки за ограничаване на незаконната миграция и състоянието на пътнотранспортния травматизъм.

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Около 15: 40 часа на 26 юли те умишлено подпалили къщата на местен жител на 42 години. Огънят унищожил цялата покривна конструкция – около 120 квадратни метра и част от домакинските уреди и посуда, а благодарение намесата на огнеборците от Монтана била спасена останалата част от дома и имущество в двора на имота.

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели и са събрани веществени доказателства за престъплението. Образувано е досъдебно производство по член 331 от Наказателния кодекс.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха , че подобно престъпление, извършено от толкова малки деца, скоро в региона не е имало.

През първите шест месеца на тази година в региона има 21 умишлени палежа, а през 2023 година – 44 умишлени палежа. Най-често са били запалвани автомобили, къщи, входни врати на домове, ниви със земеделска продукция, фураж за храна на животни и т.н., уточниха от полицията.

Международният фестивал „Балканска черга“ събра хора от Балканите в село Шишковци, община Кюстендил. В 12-ото издание се включиха участници от България, Сърбия и Република Северна Македония.

Идеята е да се съберем на една обща черга, да бъдем заедно, на едно място да се веселим, да си покажем бита и традициите, каза Борислав Крумов, който е организатор на изложбата „Облеклото в Краището от началото на 20 век“ - акцент на фестивала.

Всички балкански народи живеем на една черга, животът ни е подобен, всички се печем на един огън и манталитетът ни е един, коментира той.

„Всяка година на фестивала правим тематични неща. Тази година акцент е изложбата, която показва облеклото от началото на 20 век в региона“, обясни Крумов.

Фестивалът предложи богата фолклорна програма, кулинарни изкушения и работилници за деца. В програмата

Екип от военни прокурори и следователи, съвместно със служба „Военна полиция“, започва разследване за установяване причините и обстоятелствата за възникнал инцидент с учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщиха от прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство. От прокуратурата допълват, че предстои извършването на оглед на местопроизшествието, установяване и разпит на свидетели, както и на всички длъжностни лица, съпричастни към планирането, осъществяването на тренировъчния полет, поддръжката на летателната и наземната техника. Също така ще бъде иззета цялата документация, относима към случая. Предстои назначаването и на множество експертизи.

 

Треньорите на параолимпийските медалисти също ще могат да получават пожизнена пенсия, реши парламентът. Депутатите приеха на първо и второ четене в едно заседание промени в Закона за физическото възпитание и спорта, внесени от „Възраждане“.

Целта на измененията е избягване на дискриминацията на треньорите на параолимпийските медалисти, които до момента не бяха включени в обхвата на възможните субекти за получаване на пожизнена месечна пенсия. В Закона за физическото възпитание и спорта нормативно беше определено правото на пожизнена месечна премия за медалисти от олимпийски и параолимпийски игри, както и за треньорите на олимпийски медалисти, но не и за треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри.

В свое становище Министерство на младежта и спорта заявява подкрепа за законовите промени, като обръща внимание на правилното изписване на наименованиет

Процесът по реденето на листите на „БСП - Обединена Левица“ за предсрочните парламентарни избори върви нормално, уставно, коментира пред журналисти председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и заместник-председател на БСП Борислав Гуцанов.

Националният съвет на БСП е този, който решава кои да бъдат в листите, кои да са водачи на дадените райони, посочи той. На въпрос кога се очаква да бъдат подредени листите, Гуцанов отговори, че това ще стане най-късно до 21 септември. 

Ще поканим ръководствата на областните съвети на „Позитано“, за да обсъдим кое е най-разумното, наистина да има едно съобразяване между желанията на областните организации и какво е виждането на центъра, каза той.

В отговор на въпрос Борислав Гуцанов коментира, че не се притеснява от нов ляв проект около Корнелия Нинова и поддръжниците . &b

Навършват се сто години от освещаването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ – най-големият православен храм на целия Балкански полуостров. Официалното освещаване на храма през 1924 г. продължава три дни от 12-ти до 14-ти септември, толкова колкото са и престолите в храма.

В историята, публикувана в сайта на патриаршеската катедрала се посочва, че първият камък е положен на 19 февруари 1882 г., а в храмовите основи са поставени два текста: единият е гравиран върху метална плочка, а другият е написан на пергамент. В тях се увековечават събитията от 1877-1878 г. Предложението за въздигането на храм-паметника е дело на Петко Каравелов на Учредителното народно събрание от 1879 г. С него следвало да се задължи „нравствено народът“ и да се посвети на св. Александър Н

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.