Начало На преден план Жътвената кампания при пшеницата в област Добрич приключи при среден добив 669 кг/дка
9919
Икономика

Жътвената кампания при пшеницата в област Добрич приключи при среден добив 669 кг/дка

Жътвената кампания при пшеницата в област Добрич приключи, съобщават от Министерството на земеделието и храните в отговор на запитване на . Средният добив е 669 кг/дка, като той е най-висок в община Добричка.Там средния добив възлиза на 750 кг/дка.

| 02 Август 2024, 12:12 ч.
Жътвената кампания при пшеницата в област Добрич приключи при среден добив 669 кг/дка
Жътвената кампания при пшеницата в област Добрич приключи при среден добив 669 кг/дка
Снимка © БТА

Жътвената кампания при пшеницата в област Добрич приключи, съобщават от Министерството на земеделието и храните в отговор на запитване на . Средният добив е 669 кг/дка, като той е най-висок в община Добричка. Там средния добив възлиза на 750 кг/дка. Най-ниски са добивите в общините Шабла и Крушари, където са прибрани по 600 кг/дка. Засетите площи с пшеница през тази стопанска година са 1 204 880 дка.

Смятам, че до момента няма едно годно доказателство, което да уличава нашия клиент в извършване на престъплението. Според мен сега всичко рухва в съдебната зала. Това каза адвокат Петко Кънев, защитник на подсъдимия Георги Георгиев от Стара Загора. На Георгиев е повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда, принуда и закана с убийство спрямо 18-годишната Дебора Михайлова. 

Адвокат Кънев коментира основно показанията на един от свидетелите, които бяха разпитани пред Районен съд - Пловдив в рамките на днешното заседание. По думите на защитника в обвинителната теза се посочва, че въпросният свидетел, който е таксиметров шофьор, сам е закарал подсъдимия до конкретен адрес в Стара Загора. Показанията, които обаче същият даде днес по време на разпита си, сочат, че въпросният адрес му е бил даден от полицията. 

"Това много се отличава от събраното в хода на

Атанас и Любомир Далчеви изживяха своя живот честно и като добри хора, както и предани към двете изкуства – поезията и скулптурата и изобразителното изкуство. Това заяви Виктория Далчева, дъщеря на поета Атанас Далчев, по време на днешното откриване на паметна плоча на двамата братя в родния им град Солун, Гърция. Плочата е съвместна инициатива на и Генералното консулство на България в Солун и е разположена в двора на сградата на консулството. 

„За нас е много вълнуващо това, макар и символично, завръщане на двамата солунски братя – Любомир и Атанас Далчеви, в родното място. Там, където са родени, и там, където баща им ги е научил да плуват, преди да могат да ходят. Дълго време съм прекарала и с двамата братя, които бяха много свързани помежду си“, посочи Виктория Далчева. 

„Ще направя и паралел с третия брат, който е архитект, но

Служебният премиер Димитър Главчев отговаря на актуални устни въпроси на народни представители в рамките на днешния блицконтрол. 

Поради командировка извън страната в заседанието няма да участва служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, съобщи заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, ръководеща заседанието. 

Според правилника на Народното събрание в първите до два часа от пленарното заседание на всеки първи петък от месеца се състои блицконтрол. Миналият петък нямаше заседание, защото денят съвпадна с официалния празник 6 септември - Ден на Съединението.   

По-късно днес, от 11:00 часа, служебният министър-председател Димитър Главчев и още петима министри ще отговарят на депутатски въпроси и питания в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол.

Заседанието на Народното събрание започна с д

Моята идея и цел е да направя максимално истински нещата. Не се стремя да са модерни или шокиращи. Базирам творбите си на най-простите сюжети. Това каза художникът Красимир Желев, който подреди изложба живопис в Сарафската къща в Самоков. 

Експозицията бе официално открита от самоковския художник Георги Георгиев, който е и куратор. Той поздрави Желев и посочи, че творбите му заслужават да бъдат видени.

Красимир Желев разказа още, че се стреми да достигне духовно излъчване в общото, което е присъщо на набизма (движение в изкуството). 

Отскоро художникът твори и фигурални композиции и по думите му това е благодарение на житейския път, по който е тръгнал и заради вдъхновението, което е получил от разложкия край, където живее от няколко години.  

Той припомни думите „половин час и 30 години преди това" отнема изработването дадена карт

Траур е обявен на територията на община Долна Митрополия в памет на загиналите при изпълнение на служебните си задължения военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Това се посочва в заповед на кмета на общината Поля Цоновска.

Забранени са публичното провеждане на тържества и радостни ритуали. Заповедта е издадена вчера и в нея се уточнява, че дните на траур са от 13 до 15 септември. 

Шокиращо е, двама топ пилоти от базата загинаха за секунди. Първо не исках да повярвам, че това са наши пилоти от базата. Веднага обявихме траур. Оттук нататък ще се съобразим с ритуалите, които ще бъдат подготвени от военното формирование и ще съгласуваме действията си, каза Цоновска. Тя допълни, че по различни поводи се е виждала с майор Димитров. Старши лейтенант Дункин е завършил през 2020 г., а на производството му в чин Цоновска е била заедно с тогав

Жътвената кампания в област Добрич при ечемика приключи преди седмица при среден добив от 676,4 кг/дка. През тази стопанска година засетите площи с ечемик на територията на областта са 136 620 дка, което е с около 50 на сто повече от предходната година, когато са били 68 310 дка. Най-високи средни добиви са получили стопаните в общините Генерал Тошево и Добричка - по 710 кг/дка. Най-малко ечемик са прибрали стопаните в община Крушари - 600 кг/дка.

Напълно е прибрана и реколтата от рапица при среден добив от 238 кг/дка. В три от общините не са били засадени площи с тази маслодайна култура, а общо засадените площи са 22 760 дка. През миналата стопанска година площите с рапица са били 45 210 дка. Най-висок среден добив са прибрали стопаните в община Крушари - 250,7 кг/дка. 

Засетите площи с царевица за зърно в областта са 840 760 дка, а с маслодаен слънчоглед - 849 040 дка. 

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

Общо 42 души са ранени при 32 пътни инцидента в страната през изминалото денонощие. Няма жертви, съобщиха от МВР на сайта си. 

В София е имало една тежка и 25 леки катастрофи. Пострадал е един човек. 

От началото на месеца в страната са станали 239 пътни произшествия с 12 загинали и 328 ранени. Катастрофите от началото на годината са 5003, 310 души са загинали, а 6292 са пострадали. 

Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за нерегламентирано влияние в правосъдната система и за дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и на групата около бившия следовател Петьо Петров – Еврото реши да прекрати изслушванията и да подготви доклад до 26 септември.

Предложението за прекратяване на изслушванията на лица от вече приетия списък, неявили се до момента, направи Тервел Георгиев от парламентарната група на ГЕРБ. Към настоящия момент не би могло да бъдат събрани нови факти и обстоятелства по предмета, за който е създадена комисията, затова да приключим и да преминем към изготвяне на доклад, аргументира се той.

Срещу това възрази Златан Златанов от „Възраждане“, който поиска да бъдат изслушани хората, включени в списъка.

Лена Бориславова от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) посо

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в годишната конференция на Военния комитет на НАТО. Форумът ще се проведе от 13 до 15 септември в Прага, Чехия. 

На форума началниците на отбраната на страните членки ще обсъдят стратегически важни за съюзниците в Алианса въпроси, произтичащи от проведената през юли тази година Среща на върха на НАТО във Вашингтон, САЩ. По време на конференцията ще бъдат дискутирани и други актуални теми, сред които подкрепата към Украйна и прилагането на концепцията за възпиране и отбрана на Алианса.

На срещата си на върха във Вашингтон страните от НАТО дадоха редица обещания да помагат на Украйна. Съюзниците от НАТО по-конкретно поеха официално ангажимент да предоставят догодина на Украйна военна помощ в размер на 40 милиарда евро. Двайсет западни страни отделно приеха пакет инициативи - т. нар. Договор за Украйна.

За нас най-важното остава сигурността на децата, които тепърва ще се придвижват до домовете си или до училище, но какво се случва с маркировката по улиците и по-специално тази около училищата в София – никаква я няма. Това каза пред журналисти общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.  

Още през юли предупредихме, че договорите, свързани с пътната безопасност на София, са изтекли и местната власт не е направила нищо необходимо, нещо което е трябвало да стартира като процедура още шест месеца преди тези договори да изтекат, обясни Хекимян.

Той припомни, че в средата на август кметът съобщи, че започва усилено и интензивно маркиране и по-специално пред училищата и детските градини, като се очаква едва в края на октомври това да се случи и да бъдат маркирани пешеходните пътеки. Цяло лято не стигна на управляващите да го направят, заяви Хеки

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град. Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон ...
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. ...
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище. Тога ...
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дир ...
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:55 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9919
Икономика

Жътвената кампания при пшеницата в област Добрич приключи при среден добив 669 кг/дка

Жътвената кампания при пшеницата в област Добрич приключи, съобщават от Министерството на земеделието и храните в отговор на запитване на . Средният добив е 669 кг/дка, като той е най-висок в община Добричка.Там средния добив възлиза на 750 кг/дка.

| 02 Август 2024, 12:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Жътвената кампания при пшеницата в област Добрич приключи при среден добив 669 кг/дка
Жътвената кампания при пшеницата в област Добрич приключи при среден добив 669 кг/дка
Снимка © БТА

Жътвената кампания при пшеницата в област Добрич приключи, съобщават от Министерството на земеделието и храните в отговор на запитване на . Средният добив е 669 кг/дка, като той е най-висок в община Добричка. Там средния добив възлиза на 750 кг/дка. Най-ниски са добивите в общините Шабла и Крушари, където са прибрани по 600 кг/дка. Засетите площи с пшеница през тази стопанска година са 1 204 880 дка.

Смятам, че до момента няма едно годно доказателство, което да уличава нашия клиент в извършване на престъплението. Според мен сега всичко рухва в съдебната зала. Това каза адвокат Петко Кънев, защитник на подсъдимия Георги Георгиев от Стара Загора. На Георгиев е повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда, принуда и закана с убийство спрямо 18-годишната Дебора Михайлова. 

Адвокат Кънев коментира основно показанията на един от свидетелите, които бяха разпитани пред Районен съд - Пловдив в рамките на днешното заседание. По думите на защитника в обвинителната теза се посочва, че въпросният свидетел, който е таксиметров шофьор, сам е закарал подсъдимия до конкретен адрес в Стара Загора. Показанията, които обаче същият даде днес по време на разпита си, сочат, че въпросният адрес му е бил даден от полицията. 

"Това много се отличава от събраното в хода на

Атанас и Любомир Далчеви изживяха своя живот честно и като добри хора, както и предани към двете изкуства – поезията и скулптурата и изобразителното изкуство. Това заяви Виктория Далчева, дъщеря на поета Атанас Далчев, по време на днешното откриване на паметна плоча на двамата братя в родния им град Солун, Гърция. Плочата е съвместна инициатива на и Генералното консулство на България в Солун и е разположена в двора на сградата на консулството. 

„За нас е много вълнуващо това, макар и символично, завръщане на двамата солунски братя – Любомир и Атанас Далчеви, в родното място. Там, където са родени, и там, където баща им ги е научил да плуват, преди да могат да ходят. Дълго време съм прекарала и с двамата братя, които бяха много свързани помежду си“, посочи Виктория Далчева. 

„Ще направя и паралел с третия брат, който е архитект, но

Служебният премиер Димитър Главчев отговаря на актуални устни въпроси на народни представители в рамките на днешния блицконтрол. 

Поради командировка извън страната в заседанието няма да участва служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, съобщи заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, ръководеща заседанието. 

Според правилника на Народното събрание в първите до два часа от пленарното заседание на всеки първи петък от месеца се състои блицконтрол. Миналият петък нямаше заседание, защото денят съвпадна с официалния празник 6 септември - Ден на Съединението.   

По-късно днес, от 11:00 часа, служебният министър-председател Димитър Главчев и още петима министри ще отговарят на депутатски въпроси и питания в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол.

Заседанието на Народното събрание започна с д

Моята идея и цел е да направя максимално истински нещата. Не се стремя да са модерни или шокиращи. Базирам творбите си на най-простите сюжети. Това каза художникът Красимир Желев, който подреди изложба живопис в Сарафската къща в Самоков. 

Експозицията бе официално открита от самоковския художник Георги Георгиев, който е и куратор. Той поздрави Желев и посочи, че творбите му заслужават да бъдат видени.

Красимир Желев разказа още, че се стреми да достигне духовно излъчване в общото, което е присъщо на набизма (движение в изкуството). 

Отскоро художникът твори и фигурални композиции и по думите му това е благодарение на житейския път, по който е тръгнал и заради вдъхновението, което е получил от разложкия край, където живее от няколко години.  

Той припомни думите „половин час и 30 години преди това" отнема изработването дадена карт

Траур е обявен на територията на община Долна Митрополия в памет на загиналите при изпълнение на служебните си задължения военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Това се посочва в заповед на кмета на общината Поля Цоновска.

Забранени са публичното провеждане на тържества и радостни ритуали. Заповедта е издадена вчера и в нея се уточнява, че дните на траур са от 13 до 15 септември. 

Шокиращо е, двама топ пилоти от базата загинаха за секунди. Първо не исках да повярвам, че това са наши пилоти от базата. Веднага обявихме траур. Оттук нататък ще се съобразим с ритуалите, които ще бъдат подготвени от военното формирование и ще съгласуваме действията си, каза Цоновска. Тя допълни, че по различни поводи се е виждала с майор Димитров. Старши лейтенант Дункин е завършил през 2020 г., а на производството му в чин Цоновска е била заедно с тогав

Жътвената кампания в област Добрич при ечемика приключи преди седмица при среден добив от 676,4 кг/дка. През тази стопанска година засетите площи с ечемик на територията на областта са 136 620 дка, което е с около 50 на сто повече от предходната година, когато са били 68 310 дка. Най-високи средни добиви са получили стопаните в общините Генерал Тошево и Добричка - по 710 кг/дка. Най-малко ечемик са прибрали стопаните в община Крушари - 600 кг/дка.

Напълно е прибрана и реколтата от рапица при среден добив от 238 кг/дка. В три от общините не са били засадени площи с тази маслодайна култура, а общо засадените площи са 22 760 дка. През миналата стопанска година площите с рапица са били 45 210 дка. Най-висок среден добив са прибрали стопаните в община Крушари - 250,7 кг/дка. 

Засетите площи с царевица за зърно в областта са 840 760 дка, а с маслодаен слънчоглед - 849 040 дка. 

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Във високата част на Централна Стара планина има мъгла. Температурата на връх Ботев е два градуса. 

Следобед по всяка вероятност ще вали на повече места, така че туристите да слязат по-рано в ниските части на планините, съветват планинските спасители. 

Температурите в планините са ниски, но това е нормално за сезона, обясниха от ПСС. Любителите на планината трябва да са готови за дъжд и студено време. Ще бъде хлъзгаво, обувките им трябва да са добри, напомниха спасителите. 

Лифтовите съоръжения на Пампорово и Боровец работят.

През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи в планините. 

 

Общо 42 души са ранени при 32 пътни инцидента в страната през изминалото денонощие. Няма жертви, съобщиха от МВР на сайта си. 

В София е имало една тежка и 25 леки катастрофи. Пострадал е един човек. 

От началото на месеца в страната са станали 239 пътни произшествия с 12 загинали и 328 ранени. Катастрофите от началото на годината са 5003, 310 души са загинали, а 6292 са пострадали. 

Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за нерегламентирано влияние в правосъдната система и за дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и на групата около бившия следовател Петьо Петров – Еврото реши да прекрати изслушванията и да подготви доклад до 26 септември.

Предложението за прекратяване на изслушванията на лица от вече приетия списък, неявили се до момента, направи Тервел Георгиев от парламентарната група на ГЕРБ. Към настоящия момент не би могло да бъдат събрани нови факти и обстоятелства по предмета, за който е създадена комисията, затова да приключим и да преминем към изготвяне на доклад, аргументира се той.

Срещу това възрази Златан Златанов от „Възраждане“, който поиска да бъдат изслушани хората, включени в списъка.

Лена Бориславова от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) посо

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в годишната конференция на Военния комитет на НАТО. Форумът ще се проведе от 13 до 15 септември в Прага, Чехия. 

На форума началниците на отбраната на страните членки ще обсъдят стратегически важни за съюзниците в Алианса въпроси, произтичащи от проведената през юли тази година Среща на върха на НАТО във Вашингтон, САЩ. По време на конференцията ще бъдат дискутирани и други актуални теми, сред които подкрепата към Украйна и прилагането на концепцията за възпиране и отбрана на Алианса.

На срещата си на върха във Вашингтон страните от НАТО дадоха редица обещания да помагат на Украйна. Съюзниците от НАТО по-конкретно поеха официално ангажимент да предоставят догодина на Украйна военна помощ в размер на 40 милиарда евро. Двайсет западни страни отделно приеха пакет инициативи - т. нар. Договор за Украйна.

За нас най-важното остава сигурността на децата, които тепърва ще се придвижват до домовете си или до училище, но какво се случва с маркировката по улиците и по-специално тази около училищата в София – никаква я няма. Това каза пред журналисти общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.  

Още през юли предупредихме, че договорите, свързани с пътната безопасност на София, са изтекли и местната власт не е направила нищо необходимо, нещо което е трябвало да стартира като процедура още шест месеца преди тези договори да изтекат, обясни Хекимян.

Той припомни, че в средата на август кметът съобщи, че започва усилено и интензивно маркиране и по-специално пред училищата и детските градини, като се очаква едва в края на октомври това да се случи и да бъдат маркирани пешеходните пътеки. Цяло лято не стигна на управляващите да го направят, заяви Хеки

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.