Начало На преден план Човешки скелет е намерен в Стара планина над Берковица, близо до границата със Сърбия
9722
България

Човешки скелет е намерен в Стара планина над Берковица, близо до границата със Сърбия

Берачи на боровинки в Стара планина над Берковица са намерили вчера скелет на човек в местността Конярски кладенец близо до билото на планината и до границата със Сърбия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.Мястото е посетено от полицейска група, която е направила оглед. Установено е, че по скелета има разкъсани дрехи, на разстояние от него са открити маратонки, на са намерени документи за самоличност, не са открити и видими следи от насилие, не е ясно дали трупът е на мъж или жена. Останките са изпратени за аутопсия в болница в Монтана.

| 02 Август 2024, 12:20 ч.
Човешки скелет е намерен в Стара планина над Берковица, близо до границата със Сърбия
Човешки скелет е намерен в Стара планина над Берковица, близо до границата със Сърбия
Снимка © БТА

Берачи на боровинки в Стара планина над Берковица са намерили вчера скелет на човек в местността Конярски кладенец близо до билото на планината и до границата със Сърбия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

„Независимо дали имате предложение за нова детска площадка, за облагородяване на пространство между блоковете, нови пейки или осветление, изграждане на нови пешеходни пътеки, фитнес на открито или нов паметник – всяка идея е ценна“, допълва Терзиев.

Кметът на София посочва още, че всички получени предложения ще бъдат разгледани в комисии за допустимост и след това ще бъдат публикувани за гласуване от всички граждани.

По думите му,  минималният размер на финансирането на един районен проект е 20 000 лв., а на един общограждански – 250 000 лв.

На интернет-страницата на Столичната община е обяснено, че гражданският бюджет на София е създаден, за да стимулира активното участие на граждани

Рекордно количество за последните 40 години контрабандно злато са разкрили митничарите на Граничен контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" в автомобил с българска регистрация. Това съобщиха на съвместен брифинг на граничния пункт окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков, директорът на Агенция "Митници" Георги Димов и заместник-председателят на ДАНС Георги Георгиев. 

Златото, което е 124,708 килограма е на стойност 10 600 197 лева. В заловеното на 11 септември количество на ГКПП "Капитан Андреево" има златни кюлчета с различен грамаж и различна чистота - 24, 21,6 карата и малка част - 14 карата. Пратката съдържа също златни свитъци, инвестиционно злато и бижута. Златото е разкрито на различни места в тайници на автомобил на мъж на 47 години от Стара Загора. На брифинга беше обявено, че проверката на автомобил

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и превозните средства преминават без изчакване, . 

Миналата седмица, в следобедните часове в петък, трафикът на изход отново беше спокоен. В събота преди обяд се образува близо километър колона от изчакващи автомобили, а в следобедните часове трафикът беше спокоен. В неделя на изход отново нямаше изкачване. На вход трафикът беше интензивен и трите дни. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли тази година през ГКПП Промахон са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Шуменските огнеборци са работили по общо 1040 произшествия в областта от началото на годината до днес. Броят им е с 37 повече в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи началникът на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) в Шумен главен инспектор Красимир Колев, ден преди професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември.

През периода са възникнали 114 пожара с материални и 459 без материални загуби, отбеляза Колев и уточни, че през последните години в областта се отчита тенденция за увеличаване на полските и горските пожари през лятото. 

По повод професионалния празник на огнеборците, от началото на седмицата множество деца посетиха РСПБЗН – Шумен в рамките на обявените дни на отворените врати. "Ако има желаещи да разгледат пожарната, ще ги посрещнем и утре", каза Красимир Колев. 

Мястото е посетено от полицейска група, която е направила оглед. Установено е, че по скелета има разкъсани дрехи, на разстояние от него са открити маратонки, на са намерени документи за самоличност, не са открити и видими следи от насилие, не е ясно дали трупът е на мъж или жена. Останките са изпратени за аутопсия в болница в Монтана.

Образувано е досъдебно производство по член 115 от Наказателния кодекс.

От полицейската дирекция в Монтана казаха , че по случая се работи по няколко версии, като една от тях е, че това е труп на мигрант, тръгнал да пресича нелегално границата.

Парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. Текстовете, внесени от „Възраждане“, бяха одобрени със 119 гласа „за“, 12 „против“ и 22 „въздържал се“.

Законопроекта подкрепиха от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ", както и трима от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и петима независими депутати. От парламентарната група на ДПС 12 гласуваха "против" и един се въздържа. Двадесет депутати от ПП-ДБ бяха въздържали се, както и един нечленуващ в група. 

Държавата финансира откриването на аптеки,

Народното събрание ще разгледа проект на Закон за насърчаване на доброволчеството. Това предвижда първа точка от програмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на Народното събрание. Вносители на проекта са Атанас Зафиров и група народни представители от „БСП за България“. 

Целта на законопроекта е да създаде цялостна правна уредба на доброволчеството, като основа за насърчаване на гражданската активност и солидарността в българското обществото. Също така със законопроекта се цели ясното дефиниране на отговорностите на лицата, организиращи доброволческа дейност. Законопроектът премахва някои от бариерите пред доброволчеството, създава и стимули за гражданите да се ангажират с дългосрочни доброволчески дейности, отбелязват вносителите. Със законопроекта се въвежда легална дефиниция за „доброволческа дейност” с цел унифициране

Софийският апелативен съд отказа да освободи от ареста Стефан Димитров, обвинен за участие в престъпна група заедно с баща му Марин Димитров, бившия директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, Петър Субев от „Гранична полиция“, както и на Никола Николов, известен под псевдонима Паскал. Решението не подлежи на обжалване.

Съдът констатира, че събраните до момента доказателства са достатъчни да се направи обосновано предположение за съпричастността на Стефан Димитров към повдигнатото му обвинение.

Председателят на съдебния състав посочи, че няма реална опасност мъжът да се укрие, но ако е на свобода има риск да повлияе на бъдещия съдебен процес. От съда допълниха, че от медицинска гледна точка няма причина да не се изпълнява най-тежката мярка за неотклонение.

Пред съда адвокат Ивайло Найденов каз

Мъж на 44 години от Разград е задържан за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. При оперативно-издирвателни действия, предприети от служители на Районното управление в Разград след постъпил на 11 септември сигнал за домашно насилие, в имот във вилна зона „Малкия хълм“, собственост на криминално проявения и осъждан мъж, в камара от пясък е открито огнестрелно оръжие, неустановена марка и модел, с поставена на него оптика.

При претърсванията са намерени и 68 броя боеприпаси за малокалибрено оръжие. По случая е започнато разследване за извършено престъпление, каза говорителят на институцията. 

Преди месец в заветското село Острово в хода на полицейска проверка бе задържан 56-годишен мъж за притежание на незаконно огнестрелно оръжие – преработена пневматична пушка, пригодена за боеп

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието - 15°-18°; в София около 7°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен о

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:49 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9722
България

Човешки скелет е намерен в Стара планина над Берковица, близо до границата със Сърбия

Берачи на боровинки в Стара планина над Берковица са намерили вчера скелет на човек в местността Конярски кладенец близо до билото на планината и до границата със Сърбия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.Мястото е посетено от полицейска група, която е направила оглед. Установено е, че по скелета има разкъсани дрехи, на разстояние от него са открити маратонки, на са намерени документи за самоличност, не са открити и видими следи от насилие, не е ясно дали трупът е на мъж или жена. Останките са изпратени за аутопсия в болница в Монтана.

| 02 Август 2024, 12:20 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Човешки скелет е намерен в Стара планина над Берковица, близо до границата със Сърбия
Човешки скелет е намерен в Стара планина над Берковица, близо до границата със Сърбия
Снимка © БТА

Берачи на боровинки в Стара планина над Берковица са намерили вчера скелет на човек в местността Конярски кладенец близо до билото на планината и до границата със Сърбия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

„Независимо дали имате предложение за нова детска площадка, за облагородяване на пространство между блоковете, нови пейки или осветление, изграждане на нови пешеходни пътеки, фитнес на открито или нов паметник – всяка идея е ценна“, допълва Терзиев.

Кметът на София посочва още, че всички получени предложения ще бъдат разгледани в комисии за допустимост и след това ще бъдат публикувани за гласуване от всички граждани.

По думите му,  минималният размер на финансирането на един районен проект е 20 000 лв., а на един общограждански – 250 000 лв.

На интернет-страницата на Столичната община е обяснено, че гражданският бюджет на София е създаден, за да стимулира активното участие на граждани

Рекордно количество за последните 40 години контрабандно злато са разкрили митничарите на Граничен контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" в автомобил с българска регистрация. Това съобщиха на съвместен брифинг на граничния пункт окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков, директорът на Агенция "Митници" Георги Димов и заместник-председателят на ДАНС Георги Георгиев. 

Златото, което е 124,708 килограма е на стойност 10 600 197 лева. В заловеното на 11 септември количество на ГКПП "Капитан Андреево" има златни кюлчета с различен грамаж и различна чистота - 24, 21,6 карата и малка част - 14 карата. Пратката съдържа също златни свитъци, инвестиционно злато и бижута. Златото е разкрито на различни места в тайници на автомобил на мъж на 47 години от Стара Загора. На брифинга беше обявено, че проверката на автомобил

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и превозните средства преминават без изчакване, . 

Миналата седмица, в следобедните часове в петък, трафикът на изход отново беше спокоен. В събота преди обяд се образува близо километър колона от изчакващи автомобили, а в следобедните часове трафикът беше спокоен. В неделя на изход отново нямаше изкачване. На вход трафикът беше интензивен и трите дни. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли тази година през ГКПП Промахон са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Шуменските огнеборци са работили по общо 1040 произшествия в областта от началото на годината до днес. Броят им е с 37 повече в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи началникът на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) в Шумен главен инспектор Красимир Колев, ден преди професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември.

През периода са възникнали 114 пожара с материални и 459 без материални загуби, отбеляза Колев и уточни, че през последните години в областта се отчита тенденция за увеличаване на полските и горските пожари през лятото. 

По повод професионалния празник на огнеборците, от началото на седмицата множество деца посетиха РСПБЗН – Шумен в рамките на обявените дни на отворените врати. "Ако има желаещи да разгледат пожарната, ще ги посрещнем и утре", каза Красимир Колев. 

Мястото е посетено от полицейска група, която е направила оглед. Установено е, че по скелета има разкъсани дрехи, на разстояние от него са открити маратонки, на са намерени документи за самоличност, не са открити и видими следи от насилие, не е ясно дали трупът е на мъж или жена. Останките са изпратени за аутопсия в болница в Монтана.

Образувано е досъдебно производство по член 115 от Наказателния кодекс.

От полицейската дирекция в Монтана казаха , че по случая се работи по няколко версии, като една от тях е, че това е труп на мигрант, тръгнал да пресича нелегално границата.

Парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. Текстовете, внесени от „Възраждане“, бяха одобрени със 119 гласа „за“, 12 „против“ и 22 „въздържал се“.

Законопроекта подкрепиха от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ", както и трима от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и петима независими депутати. От парламентарната група на ДПС 12 гласуваха "против" и един се въздържа. Двадесет депутати от ПП-ДБ бяха въздържали се, както и един нечленуващ в група. 

Държавата финансира откриването на аптеки,

Народното събрание ще разгледа проект на Закон за насърчаване на доброволчеството. Това предвижда първа точка от програмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на Народното събрание. Вносители на проекта са Атанас Зафиров и група народни представители от „БСП за България“. 

Целта на законопроекта е да създаде цялостна правна уредба на доброволчеството, като основа за насърчаване на гражданската активност и солидарността в българското обществото. Също така със законопроекта се цели ясното дефиниране на отговорностите на лицата, организиращи доброволческа дейност. Законопроектът премахва някои от бариерите пред доброволчеството, създава и стимули за гражданите да се ангажират с дългосрочни доброволчески дейности, отбелязват вносителите. Със законопроекта се въвежда легална дефиниция за „доброволческа дейност” с цел унифициране

Софийският апелативен съд отказа да освободи от ареста Стефан Димитров, обвинен за участие в престъпна група заедно с баща му Марин Димитров, бившия директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, Петър Субев от „Гранична полиция“, както и на Никола Николов, известен под псевдонима Паскал. Решението не подлежи на обжалване.

Съдът констатира, че събраните до момента доказателства са достатъчни да се направи обосновано предположение за съпричастността на Стефан Димитров към повдигнатото му обвинение.

Председателят на съдебния състав посочи, че няма реална опасност мъжът да се укрие, но ако е на свобода има риск да повлияе на бъдещия съдебен процес. От съда допълниха, че от медицинска гледна точка няма причина да не се изпълнява най-тежката мярка за неотклонение.

Пред съда адвокат Ивайло Найденов каз

Мъж на 44 години от Разград е задържан за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. При оперативно-издирвателни действия, предприети от служители на Районното управление в Разград след постъпил на 11 септември сигнал за домашно насилие, в имот във вилна зона „Малкия хълм“, собственост на криминално проявения и осъждан мъж, в камара от пясък е открито огнестрелно оръжие, неустановена марка и модел, с поставена на него оптика.

При претърсванията са намерени и 68 броя боеприпаси за малокалибрено оръжие. По случая е започнато разследване за извършено престъпление, каза говорителят на институцията. 

Преди месец в заветското село Острово в хода на полицейска проверка бе задържан 56-годишен мъж за притежание на незаконно огнестрелно оръжие – преработена пневматична пушка, пригодена за боеп

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието - 15°-18°; в София около 7°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен о

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.