Начало На преден план Интензивен е трафикът на леки и товарни автомобили на ГКПП "Дунав мост" при Русе
9878
България

Интензивен е трафикът на леки и товарни автомобили на ГКПП "Дунав мост" при Русе

Строително-монтажните дейности в момента се извършват по естакадната част с дължина от около 200 метра в лентата за вход в България.Трафикът в нея е ограничен и преминава в лентата за изход в посока Румъния, в която не се работи и се регулира от сигналисти.

| 02 Август 2024, 12:43 ч.
Интензивен е трафикът на леки и товарни автомобили на ГКПП
Интензивен е трафикът на леки и товарни автомобили на ГКПП "Дунав мост" при Русе
Снимка © БТА

Интензивен е трафикът от леки и товарни автомобили на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе. Периодично се образуват опашки от превозни средства, чакащи да преминат съоръжението и в двете посоки, .

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

Община Плевен започва изпълнението на проекта "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Плевен" по Програма "Околна среда" (2021-2027 г.). По него се предвижда да се подменят стари топлоуреди на домакинства с екологични алтернативи. Това стана известно днес на пресконференция в Община Плевен, в която участваха кметът д-р Валентин Христов, заместниците му Маргарита Бахнева и Лидия Петкова, директорът на дирекция "Правно и нормативно обслужване, обществени поръчки и проекти", началникът на отдел "Проекти" Камелия Горненска, служители в общинската администрация.

Представени бяха планираните по проекта дейности, очакваните резултати и индикаторите за тяхното измерване.

"Предстои масирана информационна кампания на територията на всички села в общината, както и в градовете Славяново и Плевен. Почти всеки ден ще има информационно събитие, от което потенциалните кан

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

Окръжната прокуратура в Търговище ръководи разследване във връзка с организирана престъпна група, занимаваща се с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, действала на територията на областта. Към наказателна отговорност са привлечени петима души, четирима от които вече са били осъждани за същото престъпление, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

Задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор са 51-годишен мъж, обвиняем за ръководене на престъпната група, както и още двама мъже – на 53 г. и на 43 г., и една жена – на 67 г. Предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо от тях. Мъж на 46 години, също участвал в организираната престъпна група, е освободен срещу парична гаранция. говорителят на Апелативната прокуратура поясни, че четиримата

Леките автомобили изчакват до 30-40 минути, за да преминат по моста. 

По-късно днес се очаква служебният министър-председател Димитър Главчев и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да проверят на място трафика на граничния контролно-пропускателен пункт. Те ще се запознаят и с напредъка по ремонта на съоръжението, който започна на 10 юли.

Строително-монтажните дейности в момента се извършват по естакадната част с дължина от около 200 метра в лентата за вход в България. Трафикът в нея е ограничен и преминава в лентата за изход в посока Румъния, в която не се работи и се регулира от сигналисти. За организацията на движението помагат и служители на „Гранична полиция“.

Режимът на изчакване на камионите е организиран основно в рамките на буферния тир паркинг. Въпреки това се е образувала опашка от товарни автомобили от кръговото кръстовище при Дунав мост до това в района на Свободна зона Русе. 

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2137 товарни автомобили, съобщиха от граничния пункт. Излезлите от България камиони са 1299, а 838 са влезлите.

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

Близо 300 военнослужещи пристигат в Горна Оряховица за Фестивал на военните духови оркестри в Сухопътните войски, съобщиха от пресцентъра на Община Горна Оряховица.

С Преглед на любителското творчество и Фестивал на военните духови оркестри на Сухопътните войски в града ще си дадат среща военни формации и изпълнители от Стара Загора, Карлово, Сливен, Белене, Горна Баня, Пловдив, Смолян, Плевен, Мусачево, Благоевград, Асеновград. Събитията ще се състоят от 18 до 20 септември в Летния театър в Горна Оряховица.

Брас формациите от различните формирования ще изпълняват не само военни маршове, но и адаптации на популярни съвременни мелодии. Кулминацията на концертните прояви ще бъде на 19 септември, четвъртък, от 18:30 ч., с изпълнения на духова военна музика на централния площад „Георги Измирлиев“. Домакин на събитието е кметът Николай Рашков.

За фестивала

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация, съобщиха от пресцентъра на съда.

Едната жалба е срещу отказа на ЦИК да разгледа заявление на ДПС, представлявано от Джевдет Чакъров, с което той заявява едностранен отказ от субективното право на ДПС да участва в коалиционното споразумение и в състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, прави изрично заявление за оттегляне на ДПС от решението за образуване на коалицията, и оттегля пълномощията за представителство на партията в коалицията. 

Другата жалба е срещу решението на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите.

Според магистратите, фактите по делото показ

В първия учебен ден популярният кулинар Ути Бъчваров ще представи урок по здравословно хранене на малки и големи в Стара Загора. Това съобщиха от Община Стара Загора, които са съорганизатор на инициативата, съвместно с фирма „Градус-1“ ЕООД.

На площада пред местната администрация Бъчваров ще демонстрира бързо, лесно, вкусно и здравословно приготвяне на храна. Присъстващите ще могат да се насладят на тематичен шоу спектакъл с участието на деца и родители. Ще бъдат приготвени шестметрови туист сандвичи с крехко пилешко месо. „Вкусните сандвичи ще са нагледно доказателство за това, че храната може да е едновременно и вкусна, и здравословна. Най-важният урок, който ще научат родителите и децата, е, че домашно приготвената храна е най-здравословна“, посочиха организаторите.

По време на събитието ще бъдат направени порции, които ще бъдат раздадени на вс

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Тикер в 05:49 ч.
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в пар ...
Начало На преден план
9878
България

Интензивен е трафикът на леки и товарни автомобили на ГКПП "Дунав мост" при Русе

Строително-монтажните дейности в момента се извършват по естакадната част с дължина от около 200 метра в лентата за вход в България.Трафикът в нея е ограничен и преминава в лентата за изход в посока Румъния, в която не се работи и се регулира от сигналисти.

| 02 Август 2024, 12:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Интензивен е трафикът на леки и товарни автомобили на ГКПП
Интензивен е трафикът на леки и товарни автомобили на ГКПП "Дунав мост" при Русе
Снимка © БТА

Интензивен е трафикът от леки и товарни автомобили на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе. Периодично се образуват опашки от превозни средства, чакащи да преминат съоръжението и в двете посоки, .

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

Община Плевен започва изпълнението на проекта "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Плевен" по Програма "Околна среда" (2021-2027 г.). По него се предвижда да се подменят стари топлоуреди на домакинства с екологични алтернативи. Това стана известно днес на пресконференция в Община Плевен, в която участваха кметът д-р Валентин Христов, заместниците му Маргарита Бахнева и Лидия Петкова, директорът на дирекция "Правно и нормативно обслужване, обществени поръчки и проекти", началникът на отдел "Проекти" Камелия Горненска, служители в общинската администрация.

Представени бяха планираните по проекта дейности, очакваните резултати и индикаторите за тяхното измерване.

"Предстои масирана информационна кампания на територията на всички села в общината, както и в градовете Славяново и Плевен. Почти всеки ден ще има информационно събитие, от което потенциалните кан

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

Окръжната прокуратура в Търговище ръководи разследване във връзка с организирана престъпна група, занимаваща се с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, действала на територията на областта. Към наказателна отговорност са привлечени петима души, четирима от които вече са били осъждани за същото престъпление, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

Задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор са 51-годишен мъж, обвиняем за ръководене на престъпната група, както и още двама мъже – на 53 г. и на 43 г., и една жена – на 67 г. Предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо от тях. Мъж на 46 години, също участвал в организираната престъпна група, е освободен срещу парична гаранция. говорителят на Апелативната прокуратура поясни, че четиримата

Леките автомобили изчакват до 30-40 минути, за да преминат по моста. 

По-късно днес се очаква служебният министър-председател Димитър Главчев и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да проверят на място трафика на граничния контролно-пропускателен пункт. Те ще се запознаят и с напредъка по ремонта на съоръжението, който започна на 10 юли.

Строително-монтажните дейности в момента се извършват по естакадната част с дължина от около 200 метра в лентата за вход в България. Трафикът в нея е ограничен и преминава в лентата за изход в посока Румъния, в която не се работи и се регулира от сигналисти. За организацията на движението помагат и служители на „Гранична полиция“.

Режимът на изчакване на камионите е организиран основно в рамките на буферния тир паркинг. Въпреки това се е образувала опашка от товарни автомобили от кръговото кръстовище при Дунав мост до това в района на Свободна зона Русе. 

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2137 товарни автомобили, съобщиха от граничния пункт. Излезлите от България камиони са 1299, а 838 са влезлите.

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

Близо 300 военнослужещи пристигат в Горна Оряховица за Фестивал на военните духови оркестри в Сухопътните войски, съобщиха от пресцентъра на Община Горна Оряховица.

С Преглед на любителското творчество и Фестивал на военните духови оркестри на Сухопътните войски в града ще си дадат среща военни формации и изпълнители от Стара Загора, Карлово, Сливен, Белене, Горна Баня, Пловдив, Смолян, Плевен, Мусачево, Благоевград, Асеновград. Събитията ще се състоят от 18 до 20 септември в Летния театър в Горна Оряховица.

Брас формациите от различните формирования ще изпълняват не само военни маршове, но и адаптации на популярни съвременни мелодии. Кулминацията на концертните прояви ще бъде на 19 септември, четвъртък, от 18:30 ч., с изпълнения на духова военна музика на централния площад „Георги Измирлиев“. Домакин на събитието е кметът Николай Рашков.

За фестивала

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация, съобщиха от пресцентъра на съда.

Едната жалба е срещу отказа на ЦИК да разгледа заявление на ДПС, представлявано от Джевдет Чакъров, с което той заявява едностранен отказ от субективното право на ДПС да участва в коалиционното споразумение и в състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, прави изрично заявление за оттегляне на ДПС от решението за образуване на коалицията, и оттегля пълномощията за представителство на партията в коалицията. 

Другата жалба е срещу решението на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите.

Според магистратите, фактите по делото показ

В първия учебен ден популярният кулинар Ути Бъчваров ще представи урок по здравословно хранене на малки и големи в Стара Загора. Това съобщиха от Община Стара Загора, които са съорганизатор на инициативата, съвместно с фирма „Градус-1“ ЕООД.

На площада пред местната администрация Бъчваров ще демонстрира бързо, лесно, вкусно и здравословно приготвяне на храна. Присъстващите ще могат да се насладят на тематичен шоу спектакъл с участието на деца и родители. Ще бъдат приготвени шестметрови туист сандвичи с крехко пилешко месо. „Вкусните сандвичи ще са нагледно доказателство за това, че храната може да е едновременно и вкусна, и здравословна. Най-важният урок, който ще научат родителите и децата, е, че домашно приготвената храна е най-здравословна“, посочиха организаторите.

По време на събитието ще бъдат направени порции, които ще бъдат раздадени на вс

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Основна линия
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.