Начало Сфера Самоковско туристическо дружество организира празнично изкачване на връх Мусала по случай празника на Рила планина
9869
България

Самоковско туристическо дружество организира празнично изкачване на връх Мусала по случай празника на Рила планина

Туристическо дружество „Рилски турист“ в Самоков организира празнично изкачване на връх Мусала по случай празника на Рила планина, който се чества на 3 и 4 август, посочи секретарят на Сдружението Анна Манчева.Изкачването на върха ще се състои в неделя по маршрут курортен комплекс Боровец – хижа „Ястребец“ – хижа „Мусала“ – връх Мусала и обратно.

| 02 Август 2024, 13:06 ч.
Самоковско туристическо дружество организира празнично изкачване на връх Мусала по случай празника на Рила планина
Самоковско туристическо дружество организира празнично изкачване на връх Мусала по случай празника на Рила планина
Снимка © Тодор Гарванов

Туристическо дружество „Рилски турист“ в Самоков организира празнично изкачване на връх Мусала по случай празника на Рила планина, който се чества на 3 и 4 август, посочи секретарят на Сдружението Анна Манчева. Изкачването на върха ще се състои в неделя по маршрут курортен комплекс Боровец – хижа „Ястребец“ – хижа „Мусала“ – връх Мусала и обратно. 

В полицейския арест е задържан 41-годишен жител на с. Средец, община Неделино, предизвикал пожар,  съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Смолян. Мъжът запалил двуетажна къща на свои роднини.

Инцидентът станал в махала "Припор" край с. Средец. През нощта на 11 септември е подаден сигнал за пожар в необитаема къща.  Пожарникарите успели да потушат огъня, преди да се разпространи върху шест съседни жилищни постройки.  Пламъците са унищожили 240 кв. м покривна конструкция и етаж от сградата. При огледа на мястото на пожара са установени данни за умишлен палеж, уточняват от полицията.  По-късно е задържан 41-годишен мъж във видимо нетрезво състояние, който е установен като извършител на палежа.  Задържаният имал хронични проблеми с алкохола, безработен е и често отправял заплахи, че ще подпали къщата на своите братовчеди. Хората  в

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

В изнесен пункт пред Областната администрация в Шумен експерти от Регионална здравна инспекция Шумен съдействат на граждани за сдвояване на електронни здравни досиета с мобилни телефони чрез приложението "еЗдраве". Процесът по сдвояване е безплатен и бърз, заяви Петър Дилов, старши експерт в РЗИ - Шумен.

Той поясни, че има огромен интерес от страна на гражданите. "Успяваме да обслужим по 70-120 души на ден. Приложението е дигитализирано и е леснодостъпно за хора, които имат мобилни устройсва. Дава възможност за достъп до електронни рецепти, прегледи, хоспитализации", каза Дилов.

Гражданите могат да сдвоят електронното здравно досие с мобилното приложение "еЗдраве" и извън кампанията с мобилни пунктове в РЗИ - Шумен, в здравната каса и в Информационния център за обслужване, поясни Дилов.

Както съобщихме, електронното здравно досие дава достъп до лабораторни резулт

Вие вписвате вашите имена завинаги със златни букви в славната история на българския спорт. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес награди с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти българските медалисти и финалисти, извоювали медали и постигнали отлични резултати на летните Олимпийски и Паралимпийски игри в Париж. Церемонията се проведа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. 

„За мен е огромна чест да ви посрещна в президентската институция и да ви поздравя за завоюваните от вас олимпийски титли, медали и успехи. Изкачването на олимпийския връх е заветна цел и най-голямото предизвикателство в кариерата на всеки спортист. Един път, осеян с безброй изпитания. Вие знаете, че олимпийската слава е непреходна“, посочи Румен Радев. 

„Не само постигнахте вашите цели и целите, поставени от вашите треньори, комитета и феде

Служебният министър на туризма Евтим Милошев откри туристическия форум „България - Открий и сподели“ в Истанбул, Турция, който цели да изследва възможностите за взаимодействие между българския и турския туристически продукт, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

„Вярвам че съществува сериозен потенциал да развием още повече туристообмена между двете страни“, заяви министър Милошев. Той допълни още, че дестинациите на българския зимен туризъм са добре известни в Турция и Банско е в техния обхват, като подчерта, че над 53 000 турски туристи са посетили България в периода 1 декември 2023 - 25 март 2024 г., а през предстоящия зимен сезон съществува потенциал да бъдат много повече.

„Има необходимост от създаването на общ туристически продукт между Турция и България. Страните ни имат интерес от обособяване на общи туристически

Празнична програма ще бъде при хижа „Мусала“ и в нея ще се включат децата от самоковското читалище „Младост“. 

Тази година организираното изкачване на върха отбелязва 99-ата годишнина, а през 2025 година – 100-годишен юбилей. 

От Сдружението съветват всички желаещи да бъдат добре екипирани за планинските условия, както и да имат валидна туристическа застраховка, предлагана от повечето застрахователи срещу символична сума.

Всички участници трябва да се придвижват единствено и само по маркираните пътища и пътеки, да избягват поединично придвижване и през целия ден да разполагат с напълно заредени батерии на мобилните си устройства.

Дружеството е осигурило присъствието на медик и полицейски представители през целия ден.

На заседание на Общинския съвет в Ихтиман бе гласувано новостроящата се спортна зала в града да носи името на волейболната легенда Димитър Златанов. Това съобщиха след заседанието на Съвета от Общината. Златанов е родом от Ихтиман. 

Общинските съветници приеха да бъде завишен броят на децата в детските градини. Това се налага заради недостатъчното място в градините. От Общината припомниха, че в града има три детски градини с по един филиал в трите села – Живково, Стамболово и Вакарел. 

Беше приет отчетът за касово изпълнение на бюджета и на сметките за средства от Европейския съюз на Община Ихтиман за първото полугодие на 2024 година, както и актуализация по плана на бюджета за настоящата година. 

В първия учебен ден популярният кулинар Ути Бъчваров ще представи урок по здравословно хранене на малки и големи в Стара Загора. Това съобщиха от Община Стара Загора, които са съорганизатор на инициативата, съвместно с фирма „Градус-1“ ЕООД.

На площада пред местната администрация Бъчваров ще демонстрира бързо, лесно, вкусно и здравословно приготвяне на храна. Присъстващите ще могат да се насладят на тематичен шоу спектакъл с участието на деца и родители. Ще бъдат приготвени шестметрови туист сандвичи с крехко пилешко месо. „Вкусните сандвичи ще са нагледно доказателство за това, че храната може да е едновременно и вкусна, и здравословна. Най-важният урок, който ще научат родителите и децата, е, че домашно приготвената храна е най-здравословна“, посочиха организаторите.

По време на събитието ще бъдат направени порции, които ще бъдат раздадени на вс

Проблемът със системното недофинансиране на Съвета за електронни медии (СЕМ) е голям. Това каза изпълняващата длъжността председател на регулатора Габриела Наплатанова. В рамките на заседание на съвета днес беше приет доклад за проектобюджет на Съвета за електронни медии за 2025 г. и бюджетни прогнози за 2026 – 2028 г.

Наплатанова посочи, че средното възнаграждение на служителите в администрацията на СЕМ е „значително по-ниско от средното за София, а и за страната“. „Искахме възможност да се намери за допълнително финансиране по тези нови дейности, които ще се наложи да извършваме съгласно Акта за свобода на медиите, съгласно Акта за цифровите услуги, но от Министерство на финансите не разрешават допълнителни бройки за администрацията. Ще видим дали пък ще разрешат по-големи средства поне за възнаграждения“, отбеляза тя.

„Системно е не

Съболезнования на близките на загиналите военни пилоти по време на изпълнение на служебните им задължения изказаха от „Продължаваме Промяната“.

„Поднасяме искрени съболезнования на близките на загиналите военни пилоти по време на изпълнение на служебните им задължения днес. Кураж и подкрепа в този тежък момент“, написаха от формацията във Фейсбук.

По-рано днес, при подготовка за демонстративен полет, на авиобаза „Граф Игнатиево“ се разби учебно-боен самолет L-39ZA, а двамата пилоти загинаха.

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

Туристическо дружество „Рилски турист” се заражда на 18 май 1902 година при среща на съмишленици и любители на планината и туризма. Дотогава хижи не е имало. Първата хижа е „Клековата“ и тя е построена от дружеството. Към днешна дата в ТД „Рилски турист“  членуват 253 самоковци. ТД „Рилски турист“ се стреми да популяризира организирания туризъм, да привлича и извежда сред природата нови приятели на туризма. Дружеството инициира и организира планински преходи, изкачвания на върхове в Рила планина, също и походи из цялата страна и всички български планини, както и участия в международни туристически мероприятия в т.ч. и балкански срещи, се съобщава на официални интернет сайт на Туристически информационен център – Самоков. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град. Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон ...
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. ...
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище. Тога ...
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дир ...
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:08 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
9869
България

Самоковско туристическо дружество организира празнично изкачване на връх Мусала по случай празника на Рила планина

Туристическо дружество „Рилски турист“ в Самоков организира празнично изкачване на връх Мусала по случай празника на Рила планина, който се чества на 3 и 4 август, посочи секретарят на Сдружението Анна Манчева.Изкачването на върха ще се състои в неделя по маршрут курортен комплекс Боровец – хижа „Ястребец“ – хижа „Мусала“ – връх Мусала и обратно.

| 02 Август 2024, 13:06 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Самоковско туристическо дружество организира празнично изкачване на връх Мусала по случай празника на Рила планина
Самоковско туристическо дружество организира празнично изкачване на връх Мусала по случай празника на Рила планина
Снимка © Тодор Гарванов

Туристическо дружество „Рилски турист“ в Самоков организира празнично изкачване на връх Мусала по случай празника на Рила планина, който се чества на 3 и 4 август, посочи секретарят на Сдружението Анна Манчева. Изкачването на върха ще се състои в неделя по маршрут курортен комплекс Боровец – хижа „Ястребец“ – хижа „Мусала“ – връх Мусала и обратно. 

В полицейския арест е задържан 41-годишен жител на с. Средец, община Неделино, предизвикал пожар,  съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Смолян. Мъжът запалил двуетажна къща на свои роднини.

Инцидентът станал в махала "Припор" край с. Средец. През нощта на 11 септември е подаден сигнал за пожар в необитаема къща.  Пожарникарите успели да потушат огъня, преди да се разпространи върху шест съседни жилищни постройки.  Пламъците са унищожили 240 кв. м покривна конструкция и етаж от сградата. При огледа на мястото на пожара са установени данни за умишлен палеж, уточняват от полицията.  По-късно е задържан 41-годишен мъж във видимо нетрезво състояние, който е установен като извършител на палежа.  Задържаният имал хронични проблеми с алкохола, безработен е и често отправял заплахи, че ще подпали къщата на своите братовчеди. Хората  в

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

В изнесен пункт пред Областната администрация в Шумен експерти от Регионална здравна инспекция Шумен съдействат на граждани за сдвояване на електронни здравни досиета с мобилни телефони чрез приложението "еЗдраве". Процесът по сдвояване е безплатен и бърз, заяви Петър Дилов, старши експерт в РЗИ - Шумен.

Той поясни, че има огромен интерес от страна на гражданите. "Успяваме да обслужим по 70-120 души на ден. Приложението е дигитализирано и е леснодостъпно за хора, които имат мобилни устройсва. Дава възможност за достъп до електронни рецепти, прегледи, хоспитализации", каза Дилов.

Гражданите могат да сдвоят електронното здравно досие с мобилното приложение "еЗдраве" и извън кампанията с мобилни пунктове в РЗИ - Шумен, в здравната каса и в Информационния център за обслужване, поясни Дилов.

Както съобщихме, електронното здравно досие дава достъп до лабораторни резулт

Вие вписвате вашите имена завинаги със златни букви в славната история на българския спорт. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес награди с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти българските медалисти и финалисти, извоювали медали и постигнали отлични резултати на летните Олимпийски и Паралимпийски игри в Париж. Церемонията се проведа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. 

„За мен е огромна чест да ви посрещна в президентската институция и да ви поздравя за завоюваните от вас олимпийски титли, медали и успехи. Изкачването на олимпийския връх е заветна цел и най-голямото предизвикателство в кариерата на всеки спортист. Един път, осеян с безброй изпитания. Вие знаете, че олимпийската слава е непреходна“, посочи Румен Радев. 

„Не само постигнахте вашите цели и целите, поставени от вашите треньори, комитета и феде

Служебният министър на туризма Евтим Милошев откри туристическия форум „България - Открий и сподели“ в Истанбул, Турция, който цели да изследва възможностите за взаимодействие между българския и турския туристически продукт, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

„Вярвам че съществува сериозен потенциал да развием още повече туристообмена между двете страни“, заяви министър Милошев. Той допълни още, че дестинациите на българския зимен туризъм са добре известни в Турция и Банско е в техния обхват, като подчерта, че над 53 000 турски туристи са посетили България в периода 1 декември 2023 - 25 март 2024 г., а през предстоящия зимен сезон съществува потенциал да бъдат много повече.

„Има необходимост от създаването на общ туристически продукт между Турция и България. Страните ни имат интерес от обособяване на общи туристически

Празнична програма ще бъде при хижа „Мусала“ и в нея ще се включат децата от самоковското читалище „Младост“. 

Тази година организираното изкачване на върха отбелязва 99-ата годишнина, а през 2025 година – 100-годишен юбилей. 

От Сдружението съветват всички желаещи да бъдат добре екипирани за планинските условия, както и да имат валидна туристическа застраховка, предлагана от повечето застрахователи срещу символична сума.

Всички участници трябва да се придвижват единствено и само по маркираните пътища и пътеки, да избягват поединично придвижване и през целия ден да разполагат с напълно заредени батерии на мобилните си устройства.

Дружеството е осигурило присъствието на медик и полицейски представители през целия ден.

На заседание на Общинския съвет в Ихтиман бе гласувано новостроящата се спортна зала в града да носи името на волейболната легенда Димитър Златанов. Това съобщиха след заседанието на Съвета от Общината. Златанов е родом от Ихтиман. 

Общинските съветници приеха да бъде завишен броят на децата в детските градини. Това се налага заради недостатъчното място в градините. От Общината припомниха, че в града има три детски градини с по един филиал в трите села – Живково, Стамболово и Вакарел. 

Беше приет отчетът за касово изпълнение на бюджета и на сметките за средства от Европейския съюз на Община Ихтиман за първото полугодие на 2024 година, както и актуализация по плана на бюджета за настоящата година. 

В първия учебен ден популярният кулинар Ути Бъчваров ще представи урок по здравословно хранене на малки и големи в Стара Загора. Това съобщиха от Община Стара Загора, които са съорганизатор на инициативата, съвместно с фирма „Градус-1“ ЕООД.

На площада пред местната администрация Бъчваров ще демонстрира бързо, лесно, вкусно и здравословно приготвяне на храна. Присъстващите ще могат да се насладят на тематичен шоу спектакъл с участието на деца и родители. Ще бъдат приготвени шестметрови туист сандвичи с крехко пилешко месо. „Вкусните сандвичи ще са нагледно доказателство за това, че храната може да е едновременно и вкусна, и здравословна. Най-важният урок, който ще научат родителите и децата, е, че домашно приготвената храна е най-здравословна“, посочиха организаторите.

По време на събитието ще бъдат направени порции, които ще бъдат раздадени на вс

Проблемът със системното недофинансиране на Съвета за електронни медии (СЕМ) е голям. Това каза изпълняващата длъжността председател на регулатора Габриела Наплатанова. В рамките на заседание на съвета днес беше приет доклад за проектобюджет на Съвета за електронни медии за 2025 г. и бюджетни прогнози за 2026 – 2028 г.

Наплатанова посочи, че средното възнаграждение на служителите в администрацията на СЕМ е „значително по-ниско от средното за София, а и за страната“. „Искахме възможност да се намери за допълнително финансиране по тези нови дейности, които ще се наложи да извършваме съгласно Акта за свобода на медиите, съгласно Акта за цифровите услуги, но от Министерство на финансите не разрешават допълнителни бройки за администрацията. Ще видим дали пък ще разрешат по-големи средства поне за възнаграждения“, отбеляза тя.

„Системно е не

Съболезнования на близките на загиналите военни пилоти по време на изпълнение на служебните им задължения изказаха от „Продължаваме Промяната“.

„Поднасяме искрени съболезнования на близките на загиналите военни пилоти по време на изпълнение на служебните им задължения днес. Кураж и подкрепа в този тежък момент“, написаха от формацията във Фейсбук.

По-рано днес, при подготовка за демонстративен полет, на авиобаза „Граф Игнатиево“ се разби учебно-боен самолет L-39ZA, а двамата пилоти загинаха.

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

Туристическо дружество „Рилски турист” се заражда на 18 май 1902 година при среща на съмишленици и любители на планината и туризма. Дотогава хижи не е имало. Първата хижа е „Клековата“ и тя е построена от дружеството. Към днешна дата в ТД „Рилски турист“  членуват 253 самоковци. ТД „Рилски турист“ се стреми да популяризира организирания туризъм, да привлича и извежда сред природата нови приятели на туризма. Дружеството инициира и организира планински преходи, изкачвания на върхове в Рила планина, също и походи из цялата страна и всички български планини, както и участия в международни туристически мероприятия в т.ч. и балкански срещи, се съобщава на официални интернет сайт на Туристически информационен център – Самоков. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.