Начало Сфера Пожарът в гората над Вършец е загасен
11825
България

Пожарът в гората над Вършец е загасен

Пожарът в Стара планина над Вършец, който бушуваше от снощи в борова гора на площ от около 30 декара, вече е загасен, съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана Венцислав Райков.В борбата с огъня бяха ангажирани четири екипа на пожарната, 30 лесничеи от държавните горски стопанства и 15 доброволци от формированието към община Вършец.

| 02 Август 2024, 15:21 ч.
Пожарът в гората над Вършец е загасен
Пожарът в гората над Вършец е загасен
Снимка © DFA

Пожарът в Стара планина над Вършец, който бушуваше от снощи в борова гора на площ от около 30 декара, вече е загасен, съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана Венцислав Райков.

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Предложение на проект за изграждане на ново кръгово движение с пластмасови елементи беше прието от общинската комисия по безопасност на движението в Сливен, съобщиха от общинския пресцентър.

То ще бъде изградено на кръстовището между улица „Радой Ралин“ и булевард „Хаджи Димитър“, до сградата на Държавния архив. Движение с подобна сигнализация е първото в Сливен и има за цел да улесни преминаването на автомобилите.

За да се подобри излизането на автомобили от кръговото движение на кръстовище „Розова градина“, ще бъде изместена пешеходната пътека за вход към Градската градина. Тя ще бъде позиционирана на изток по булевард „Георги Данчев“. Проучва се възможността за поставяне и на пешеходен светофар.

С цел по-голяма безопасност на движението и подобряване преминаването на автомобили през възлови участъци, през 2022г. в

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация, съобщиха от пресцентъра на съда.

Едната жалба е срещу отказа на ЦИК да разгледа заявление на ДПС, представлявано от Джевдет Чакъров, с което той заявява едностранен отказ от субективното право на ДПС да участва в коалиционното споразумение и в състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, прави изрично заявление за оттегляне на ДПС от решението за образуване на коалицията, и оттегля пълномощията за представителство на партията в коалицията. 

Другата жалба е срещу решението на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите.

Според магистратите, фактите по делото показ

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

В борбата с огъня бяха ангажирани четири екипа на пожарната, 30 лесничеи от държавните горски стопанства и 15 доброволци от формированието към община Вършец. Гасенето се затрудняваше от силен вятър и от пресечената местност, в която гореше огънят. В гората имаше и много паднали от ледолом и силен вятър дървета. Наложи се с булдозер да бъде проправен път за автомобилите на пожарната. След като това стана и вятърът утихна, то пожарът беше потушен, заяви Райков.

"ДПС проведе разширено заседание за подготовка на предизборната кампания за парламентарните избори на 27 октомври. В заседанието участваха председателят Делян Пеевски и ръководството на ДПС, представители на областните и общинските структури, координаторите на ДПС в Турция, народните представители, кметове и активисти", съобщи пресцентърът на ДПС. 

На заседанието са обсъдени критериите за номинации на кандидати за народни представители от “ДПС-Ново начало”, основните приоритети, на които ще се базира програмата за бъдещото управление на България след изборите, проблемите на общините и взаимодействието им с централната власт. 

„ДПС - Ново начало“ ще работи за хората, заедно с хората, заяви Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра. Областните председатели на Движението са изразили своята и на структурите категорична подкрепа за “ДПС-Нов

Информационна кампания за запознаване на трудещите се с последните политики и инициативи на Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ), организираха днес във Враца представители на синдиката. На специален щанд пред сградата на Община Враца желаещите можеха да се запознат с различни аспекти от работата на синдикалната организация и помощта, която оказва на трудещите се.

„Имаме голяма палитра от брошури за инициативи, като се започне с „Моето първо работно място“, за новите промени в Кодекса на труда, акцентираме и върху това, че вече имаме законодателна възможност да преследваме за антисиндикална дейност чрез Наказателния кодекс“, каза адвокатът на КНСБ Марина Ставрева. По думите ако работодател или каквото и да е друго лице пречи на синдикалната дейност - може да последва глоба и дори лишаване от свобода.

„Имаме и ваучер

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че не трябва да се отстъпва от предвиденото в т.нар. френско предложение за Република Северна Македония. Пред журналисти той отговори на въпрос как ще коментира новия опит на Република Северна Македония да иска започване на преговорите за членство в ЕС, преди да е изпълнила условията за промяна на своята Конституция. 

"Ние имаме абсолютно ясно споразумение с ЕС. Това не е вече само между Република Северна Македония и България, а между Република Северна Македония и Европа, то е ясно, има си критерии, аз не мисля, че то трябва да се пипа по какъвто и да било начин", посочи Петков.  

Ако си спомните колко критики понесохме за това споразумение, сега обаче всеки казва колко е хубаво това споразумение между Европа и Република Северна Македония, защото българските теми не са само български, т

Очаквам, че изявеното желание за диалог от страна на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска, ще се превърне в последователна политика. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който направи демонстрационен полет от авиобаза "Граф Игнатиево" на изтребител F-16. Очакваме Република Северна Македония да изпълни всички ангажименти, които е поела пред нас на двустранна основа и пред Европейския съюз, за да може пълноценно да градим нашите взаимоотношения, посочи държавният глава.

По думите му правителството на Северна Македония не е напуснало още предизборната риторика.

„Нека се успокоят страстите и се върнат към реализма, а той е много ясен – нашите отношения ще продължат да се градят на основата на сключените споразумения и заключения на Съвета на Европейския съюз“, каза Радев. Той посочи, че музиката и културата са сфери, ко

На територията на Брезнишко има седем общински язовира. Три от тях са на "мъртъв обем" и са с ниска потенциална степен на опасност. Два от водоемите - "Слаковци" и "Красава", са отдадени на концесия и се поддържат от собствениците им. Това заяви старши експертът "Отбранително-мобилизационна подготовка" към Община Брезник Любляна Петрова по време на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

Тя каза, че се правят ежемесечни огледи на водните съоръженията съвместно между местната администрация и оператора на язовирни стени.

"Почистени са откоси; има нужната проводимост отводнителният канал (преливник) и на 500 метра след стената. Те са на сравнително ниско ниво, даже язовир "Брезнишки извор" е на около метър под преливник", обясни Петрова.

По думите водоемите в Брезнишко разполагат с необходимия свободен обем при евентуални дъждове. Като пробл

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарн ...
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. В условията на неотложност на 13 септември видински ...
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:15 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
11825
България

Пожарът в гората над Вършец е загасен

Пожарът в Стара планина над Вършец, който бушуваше от снощи в борова гора на площ от около 30 декара, вече е загасен, съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана Венцислав Райков.В борбата с огъня бяха ангажирани четири екипа на пожарната, 30 лесничеи от държавните горски стопанства и 15 доброволци от формированието към община Вършец.

| 02 Август 2024, 15:21 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пожарът в гората над Вършец е загасен
Пожарът в гората над Вършец е загасен
Снимка © DFA

Пожарът в Стара планина над Вършец, който бушуваше от снощи в борова гора на площ от около 30 декара, вече е загасен, съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана Венцислав Райков.

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Предложение на проект за изграждане на ново кръгово движение с пластмасови елементи беше прието от общинската комисия по безопасност на движението в Сливен, съобщиха от общинския пресцентър.

То ще бъде изградено на кръстовището между улица „Радой Ралин“ и булевард „Хаджи Димитър“, до сградата на Държавния архив. Движение с подобна сигнализация е първото в Сливен и има за цел да улесни преминаването на автомобилите.

За да се подобри излизането на автомобили от кръговото движение на кръстовище „Розова градина“, ще бъде изместена пешеходната пътека за вход към Градската градина. Тя ще бъде позиционирана на изток по булевард „Георги Данчев“. Проучва се възможността за поставяне и на пешеходен светофар.

С цел по-голяма безопасност на движението и подобряване преминаването на автомобили през възлови участъци, през 2022г. в

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация, съобщиха от пресцентъра на съда.

Едната жалба е срещу отказа на ЦИК да разгледа заявление на ДПС, представлявано от Джевдет Чакъров, с което той заявява едностранен отказ от субективното право на ДПС да участва в коалиционното споразумение и в състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, прави изрично заявление за оттегляне на ДПС от решението за образуване на коалицията, и оттегля пълномощията за представителство на партията в коалицията. 

Другата жалба е срещу решението на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите.

Според магистратите, фактите по делото показ

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

В борбата с огъня бяха ангажирани четири екипа на пожарната, 30 лесничеи от държавните горски стопанства и 15 доброволци от формированието към община Вършец. Гасенето се затрудняваше от силен вятър и от пресечената местност, в която гореше огънят. В гората имаше и много паднали от ледолом и силен вятър дървета. Наложи се с булдозер да бъде проправен път за автомобилите на пожарната. След като това стана и вятърът утихна, то пожарът беше потушен, заяви Райков.

"ДПС проведе разширено заседание за подготовка на предизборната кампания за парламентарните избори на 27 октомври. В заседанието участваха председателят Делян Пеевски и ръководството на ДПС, представители на областните и общинските структури, координаторите на ДПС в Турция, народните представители, кметове и активисти", съобщи пресцентърът на ДПС. 

На заседанието са обсъдени критериите за номинации на кандидати за народни представители от “ДПС-Ново начало”, основните приоритети, на които ще се базира програмата за бъдещото управление на България след изборите, проблемите на общините и взаимодействието им с централната власт. 

„ДПС - Ново начало“ ще работи за хората, заедно с хората, заяви Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра. Областните председатели на Движението са изразили своята и на структурите категорична подкрепа за “ДПС-Нов

Информационна кампания за запознаване на трудещите се с последните политики и инициативи на Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ), организираха днес във Враца представители на синдиката. На специален щанд пред сградата на Община Враца желаещите можеха да се запознат с различни аспекти от работата на синдикалната организация и помощта, която оказва на трудещите се.

„Имаме голяма палитра от брошури за инициативи, като се започне с „Моето първо работно място“, за новите промени в Кодекса на труда, акцентираме и върху това, че вече имаме законодателна възможност да преследваме за антисиндикална дейност чрез Наказателния кодекс“, каза адвокатът на КНСБ Марина Ставрева. По думите ако работодател или каквото и да е друго лице пречи на синдикалната дейност - може да последва глоба и дори лишаване от свобода.

„Имаме и ваучер

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че не трябва да се отстъпва от предвиденото в т.нар. френско предложение за Република Северна Македония. Пред журналисти той отговори на въпрос как ще коментира новия опит на Република Северна Македония да иска започване на преговорите за членство в ЕС, преди да е изпълнила условията за промяна на своята Конституция. 

"Ние имаме абсолютно ясно споразумение с ЕС. Това не е вече само между Република Северна Македония и България, а между Република Северна Македония и Европа, то е ясно, има си критерии, аз не мисля, че то трябва да се пипа по какъвто и да било начин", посочи Петков.  

Ако си спомните колко критики понесохме за това споразумение, сега обаче всеки казва колко е хубаво това споразумение между Европа и Република Северна Македония, защото българските теми не са само български, т

Очаквам, че изявеното желание за диалог от страна на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска, ще се превърне в последователна политика. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който направи демонстрационен полет от авиобаза "Граф Игнатиево" на изтребител F-16. Очакваме Република Северна Македония да изпълни всички ангажименти, които е поела пред нас на двустранна основа и пред Европейския съюз, за да може пълноценно да градим нашите взаимоотношения, посочи държавният глава.

По думите му правителството на Северна Македония не е напуснало още предизборната риторика.

„Нека се успокоят страстите и се върнат към реализма, а той е много ясен – нашите отношения ще продължат да се градят на основата на сключените споразумения и заключения на Съвета на Европейския съюз“, каза Радев. Той посочи, че музиката и културата са сфери, ко

На територията на Брезнишко има седем общински язовира. Три от тях са на "мъртъв обем" и са с ниска потенциална степен на опасност. Два от водоемите - "Слаковци" и "Красава", са отдадени на концесия и се поддържат от собствениците им. Това заяви старши експертът "Отбранително-мобилизационна подготовка" към Община Брезник Любляна Петрова по време на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

Тя каза, че се правят ежемесечни огледи на водните съоръженията съвместно между местната администрация и оператора на язовирни стени.

"Почистени са откоси; има нужната проводимост отводнителният канал (преливник) и на 500 метра след стената. Те са на сравнително ниско ниво, даже язовир "Брезнишки извор" е на около метър под преливник", обясни Петрова.

По думите водоемите в Брезнишко разполагат с необходимия свободен обем при евентуални дъждове. Като пробл

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.