Начало Сфера Мерки за ограничаване на травматизма при опасно кръстовище в Попово са набелязани от Областната комисия по безопасност на движението
11915
България

Мерки за ограничаване на травматизма при опасно кръстовище в Попово са набелязани от Областната комисия по безопасност на движението

Мерки за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм при опасно кръстовище в Попово са набелязани на извънредно заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Търговище днес, информират от пресцентъра на Областната администрация в Търговище.Поводът за заседанието бе постъпило искане за изграждане на маркировка и монтиране на камера за скорост на кръстовището на главен път II - 51 и ул."Асен Златаров" в Попово.

| 02 Август 2024, 16:48 ч.
Мерки за ограничаване на травматизма при опасно кръстовище в Попово са набелязани от Областната комисия по безопасност на движението
Мерки за ограничаване на травматизма при опасно кръстовище в Попово са набелязани от Областната комисия по безопасност на движението
Снимка © Областна администрация - Търговище

Мерки за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм при опасно кръстовище в Попово са набелязани на извънредно заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Търговище днес, информират от пресцентъра на Областната администрация в Търговище. 

Пожар гори в местността Юрта в Свети Влас, община Несебър, . Сигналът на телефон 112 е подаден около 9:10 часа.

На мястото има две противопожарни коли с огнеборци, които гасят огъня. Към момента горят сухи треви и храсти.

 

Съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите военнослужещи при катастрофата на учебно-боен самолет L–39 ZA майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин изразява президентът Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Радев е в постоянен контакт с Министерството на отбраната и ръководството на Военновъздушните сили. Президентът очаква  възможно най-скоро да бъдат изяснени всички обстоятелства, довели до този трагичен инцидент, се посочва в съобщението.

Държавният глава отменя предвидените в програмата си участия в събития в дните до края на седмицата.

При катастрофа на учебно-боен самолет L–39 ZA на авиобаза "Граф Игнатиево" днес загинаха двамата пилоти, съобщи служебният премиер Димитър Главчев, който посети мястото на инцидента. 

Майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав

Нов случай на домашно насилие е регистриран в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко преди 21:30 часа снощи в дежурната част на полицията във Велики Преслав е приет сигнал от 49-годишна жена за домашно насилие. Към посочен от нея адрес в Смядово е насочен екип. На място жената е разказала, че след скандал мъжът, с когото живее на семейни начала, е хвърлил по нея мобилния си телефон и е причинил синина и оток на дясното око. 

Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм &bdquo

Двама офицер-пилоти са загинали при инцидента в Граф Игнатиево. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента с учебно-боен самолет в авиобаза "Граф Игнатиево". 

Съболезнования на семействата и на близките, каза премиерът. 

С народни танци и демонстрация как се е мачкало гроздето за виното едно време, тази вечер, във Враца бе открит традиционният есенен панаир. В 135-ото му издание участват 150 търговци, занаятчии и фермери от 25 града в страна, обявиха организаторите от Община Враца. Гроздето за демонстрацията бе от местния сорт „врачански мискет“, от което се прави известното по света вино Врачанска теменуга, обясни кметът на Враца Калин Каменов.

„Традициите, с които е свързван нашият град, трябва да бъдат спазвани и съхранявани. Неслучайно в нашата програма на панаира всяка година залагаме на български традиции, залагаме на българското, залагаме и на популярното“, каза още Каменов и откри панаира с думите: „Да е със здраве, да е весел, забавен, ползотворен за търговците и успешен за всички нас!“

Първият панаир е бил организиран на този ден преди 135 го

Поводът за заседанието бе постъпило искане за изграждане на маркировка и монтиране на камера за скорост на кръстовището на главен път II - 51 и ул."Асен Златаров" в Попово. Документът е внесен от общинския съветник в Попово Деан Русев, който е представител на и група граждани, подели инициатива за набиране на подписи в подкрепа на искането.

В заседанието, председателствано от областния управител на Търговище Гергана Цонева, са взели участие още заместник областният управител Гергана Цонева, кметът на Община Попово Людмил Веселинов, представители на Областно пътно управление, на Областната дирекция на МВР - Търговище и на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".

От областната администрация посочиха, че системните проблеми, свързани с пътнотранспортния травматизъм в участъка, налагат необходимостта от спешни и адекватни мерки, за да се предотвратят последващи инциденти, както и намаляване на скоростта на водачите на МПС, преминаващи по този път.

По време на работната среща институциите, имащи отговорността и правомощията да съдействат, са обсъдили конкретни предложения. Единодушно е взето решението, през следващата седмица да бъде свикана ведомствена комисия, която да определи по законоустановения ред къде точно да бъде поставена камера на пътния участък. Ще бъде поставен и пътен знак Е-24, обозначаващ контрол с автоматизирани технически средства или системи.

До началото на месец септември тази година ще бъде положена шумна маркировка на опасния участък, за което към настоящия момент тече процедура по изпълнение, допълват от областната управа.

Правителство, парламент и местна власт следва да действат в синхрон независимо от идеологически пристрастия, различия и липсата на доверие между институциите. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в отговор на въпрос на народния представител Рая Иванова ("Възраждане") как оценява държавната политика по осигуряването на вода за питейно-битово водоснабдяване и напояване на земеделски култури. 

Единствената легитимна цел на всички нас е възможно най-малко граждани да са поставени в неприемливата ситуация да нямат нито капка вода или да са потопени под вода в европейска държава в 21 век, заяви служебният премиер. "Да, има климатични промени и извънредни ситуации, но има и решения", заяви той. Главчев каза, че проблемите са проблеми на цялото общество, към които следва да подхождаме отговорно, не само когато сме изправени пред водна криза. Водата е въпрос н

Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от местната администрация.

Мостовете ще бъдат възстановени с 1,2 милиона лева от държавата. Те бяха разрушени от придошлите води на Ботуня на 11 юни 2022 г., когато във Вършец и в Стара планина над града продължително валя пороен дъжд и реката излезе от коритото си, разрушавайки мостове и корекцията си, и носейки бетонни блокове, автомобили, контейнери за смет.

Единият мост е пешеходен и се намира срещу автогарата във Вършец. Заради липсата му повече от две години на местните хора, живеещи от другата страна на реката, се налага да ходят дълго, за да стигнат до съществуващ мост и да отидат към центъра на Вършец и към индустриалната зона на града, където много от тях работят.

Вто

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

Убеден съм, че ще противодействаме успешно на купуването и продаването на гласове. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

Нашата най-важна задача ще бъде гарантиране в максимална степен на политическите права на гражданите, каза още Илков.

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

По време на заседанието е обсъдено и поставянето на гъвкави препятствия в най-кратки срокове със съдействието на Община Попово.

Членовете на Областната комисия по безопасност на движението бяха категорични, че ще съдействат за разрешаване на проблема, с цел намаляване на пътния травматизъм и скоростта на водачите, управляващи моторни превозни средства в района.

Общо 4129 души подкрепят гражданска инициатива с конкретни искания за ограничаване травматизма на възлово кръстовище в Попово. Всички те са положили подписа си за поставяне на стационарна камера и изграждане на т.нар. шумна маркировка на ул. „Асен Златаров“ в участъка при разклона за село Медовина, каза в края на юли представителят на инициаторите за събиране на подписката Деан Русев, който е и общински съветник в Попово. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град. Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон ...
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Безработицата през август е 5,3 %, съобщиха от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души. ...
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище. Тога ...
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дир ...
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Актуализация на бюджета за 2024 година ще разглеждат общинските съветници на Добрич на заседание днес
Общинският съвет на Добрич ще разгледа 38 докладни записки на редовното си заседание днес. Това става ясно от публикувания на страницата на Община Добрич проект на дневен ред.  ...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Тикер в 06:25 ч.
Общинският съвет на Добрич ще разгледа 38 докладни записки на редовното си засед ...
Начало Сфера
11915
България

Мерки за ограничаване на травматизма при опасно кръстовище в Попово са набелязани от Областната комисия по безопасност на движението

Мерки за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм при опасно кръстовище в Попово са набелязани на извънредно заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Търговище днес, информират от пресцентъра на Областната администрация в Търговище.Поводът за заседанието бе постъпило искане за изграждане на маркировка и монтиране на камера за скорост на кръстовището на главен път II - 51 и ул."Асен Златаров" в Попово.

| 02 Август 2024, 16:48 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Мерки за ограничаване на травматизма при опасно кръстовище в Попово са набелязани от Областната комисия по безопасност на движението
Мерки за ограничаване на травматизма при опасно кръстовище в Попово са набелязани от Областната комисия по безопасност на движението
Снимка © Областна администрация - Търговище

Мерки за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм при опасно кръстовище в Попово са набелязани на извънредно заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Търговище днес, информират от пресцентъра на Областната администрация в Търговище. 

Пожар гори в местността Юрта в Свети Влас, община Несебър, . Сигналът на телефон 112 е подаден около 9:10 часа.

На мястото има две противопожарни коли с огнеборци, които гасят огъня. Към момента горят сухи треви и храсти.

 

Съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите военнослужещи при катастрофата на учебно-боен самолет L–39 ZA майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин изразява президентът Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Радев е в постоянен контакт с Министерството на отбраната и ръководството на Военновъздушните сили. Президентът очаква  възможно най-скоро да бъдат изяснени всички обстоятелства, довели до този трагичен инцидент, се посочва в съобщението.

Държавният глава отменя предвидените в програмата си участия в събития в дните до края на седмицата.

При катастрофа на учебно-боен самолет L–39 ZA на авиобаза "Граф Игнатиево" днес загинаха двамата пилоти, съобщи служебният премиер Димитър Главчев, който посети мястото на инцидента. 

Майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав

Нов случай на домашно насилие е регистриран в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко преди 21:30 часа снощи в дежурната част на полицията във Велики Преслав е приет сигнал от 49-годишна жена за домашно насилие. Към посочен от нея адрес в Смядово е насочен екип. На място жената е разказала, че след скандал мъжът, с когото живее на семейни начала, е хвърлил по нея мобилния си телефон и е причинил синина и оток на дясното око. 

Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм &bdquo

Двама офицер-пилоти са загинали при инцидента в Граф Игнатиево. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента с учебно-боен самолет в авиобаза "Граф Игнатиево". 

Съболезнования на семействата и на близките, каза премиерът. 

С народни танци и демонстрация как се е мачкало гроздето за виното едно време, тази вечер, във Враца бе открит традиционният есенен панаир. В 135-ото му издание участват 150 търговци, занаятчии и фермери от 25 града в страна, обявиха организаторите от Община Враца. Гроздето за демонстрацията бе от местния сорт „врачански мискет“, от което се прави известното по света вино Врачанска теменуга, обясни кметът на Враца Калин Каменов.

„Традициите, с които е свързван нашият град, трябва да бъдат спазвани и съхранявани. Неслучайно в нашата програма на панаира всяка година залагаме на български традиции, залагаме на българското, залагаме и на популярното“, каза още Каменов и откри панаира с думите: „Да е със здраве, да е весел, забавен, ползотворен за търговците и успешен за всички нас!“

Първият панаир е бил организиран на този ден преди 135 го

Поводът за заседанието бе постъпило искане за изграждане на маркировка и монтиране на камера за скорост на кръстовището на главен път II - 51 и ул."Асен Златаров" в Попово. Документът е внесен от общинския съветник в Попово Деан Русев, който е представител на и група граждани, подели инициатива за набиране на подписи в подкрепа на искането.

В заседанието, председателствано от областния управител на Търговище Гергана Цонева, са взели участие още заместник областният управител Гергана Цонева, кметът на Община Попово Людмил Веселинов, представители на Областно пътно управление, на Областната дирекция на МВР - Търговище и на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".

От областната администрация посочиха, че системните проблеми, свързани с пътнотранспортния травматизъм в участъка, налагат необходимостта от спешни и адекватни мерки, за да се предотвратят последващи инциденти, както и намаляване на скоростта на водачите на МПС, преминаващи по този път.

По време на работната среща институциите, имащи отговорността и правомощията да съдействат, са обсъдили конкретни предложения. Единодушно е взето решението, през следващата седмица да бъде свикана ведомствена комисия, която да определи по законоустановения ред къде точно да бъде поставена камера на пътния участък. Ще бъде поставен и пътен знак Е-24, обозначаващ контрол с автоматизирани технически средства или системи.

До началото на месец септември тази година ще бъде положена шумна маркировка на опасния участък, за което към настоящия момент тече процедура по изпълнение, допълват от областната управа.

Правителство, парламент и местна власт следва да действат в синхрон независимо от идеологически пристрастия, различия и липсата на доверие между институциите. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в отговор на въпрос на народния представител Рая Иванова ("Възраждане") как оценява държавната политика по осигуряването на вода за питейно-битово водоснабдяване и напояване на земеделски култури. 

Единствената легитимна цел на всички нас е възможно най-малко граждани да са поставени в неприемливата ситуация да нямат нито капка вода или да са потопени под вода в европейска държава в 21 век, заяви служебният премиер. "Да, има климатични промени и извънредни ситуации, но има и решения", заяви той. Главчев каза, че проблемите са проблеми на цялото общество, към които следва да подхождаме отговорно, не само когато сме изправени пред водна криза. Водата е въпрос н

Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от местната администрация.

Мостовете ще бъдат възстановени с 1,2 милиона лева от държавата. Те бяха разрушени от придошлите води на Ботуня на 11 юни 2022 г., когато във Вършец и в Стара планина над града продължително валя пороен дъжд и реката излезе от коритото си, разрушавайки мостове и корекцията си, и носейки бетонни блокове, автомобили, контейнери за смет.

Единият мост е пешеходен и се намира срещу автогарата във Вършец. Заради липсата му повече от две години на местните хора, живеещи от другата страна на реката, се налага да ходят дълго, за да стигнат до съществуващ мост и да отидат към центъра на Вършец и към индустриалната зона на града, където много от тях работят.

Вто

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

Убеден съм, че ще противодействаме успешно на купуването и продаването на гласове. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

Нашата най-важна задача ще бъде гарантиране в максимална степен на политическите права на гражданите, каза още Илков.

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

По време на заседанието е обсъдено и поставянето на гъвкави препятствия в най-кратки срокове със съдействието на Община Попово.

Членовете на Областната комисия по безопасност на движението бяха категорични, че ще съдействат за разрешаване на проблема, с цел намаляване на пътния травматизъм и скоростта на водачите, управляващи моторни превозни средства в района.

Общо 4129 души подкрепят гражданска инициатива с конкретни искания за ограничаване травматизма на възлово кръстовище в Попово. Всички те са положили подписа си за поставяне на стационарна камера и изграждане на т.нар. шумна маркировка на ул. „Асен Златаров“ в участъка при разклона за село Медовина, каза в края на юли представителят на инициаторите за събиране на подписката Деан Русев, който е и общински съветник в Попово. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар взе две жертви във Видин
Безработицата през август е 5,3%, по данни на Агенцията по заетостта
Селища в Шумен и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември заради изграждане на присъединителни връзки към новия довеждащ водопровод
Пешеходка на 46 години е блъсната тази нощ от лек автомобил на междуселски път край Дупница, шофьорът е избягал
Община Вършец изгражда два разрушени от водата моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма на МРРБ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Актуализация на бюджета за 2024 година ще разглеждат общинските съветници на Добрич на заседание днес
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.