Начало Сфера Ситуацията с пожарите в Благоевградско остава сложна, огънят над Сенокос е обхванал около 2200 декара територия
11763
България

Ситуацията с пожарите в Благоевградско остава сложна, огънят над Сенокос е обхванал около 2200 декара територия

Към този момент ситуацията с пожарите в Благоевградско остава сложна, каза пред журналисти областният управител Георги Динев. Той посочи, че в района на симитлийското село Сенокос, където вчера избухна пожар, огнената стихия е локализирана в три точки, като най-тежка е ситуацията в югоизточната точка, където пожарът преминава от низов във върхов.Посоката на пожарът е към билото на планината и към момента няма опасност от засягане на населените места, които са в близост.

| 02 Август 2024, 17:05 ч.
Ситуацията с пожарите в Благоевградско остава сложна, огънят над Сенокос е обхванал около 2200 декара територия
Ситуацията с пожарите в Благоевградско остава сложна, огънят над Сенокос е обхванал около 2200 декара територия
Снимка © БТА

Към този момент ситуацията с пожарите в Благоевградско остава сложна, каза пред журналисти областният управител Георги Динев. Той посочи, че в района на симитлийското село Сенокос, където вчера избухна пожар, огнената стихия е локализирана в три точки, като най-тежка е ситуацията в югоизточната точка, където пожарът преминава от низов във върхов. 

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за отказ за регистрация на коалицията за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., съобщиха от съда.

Адвокат Георги Атанасов поиска от съда днес да отмени решението на ЦИК, защото е незаконосъобразно.

Върховните магистрати приемат за правилно решението на ЦИК, с което е отказана регистрацията на коалицията. Решението е окончателно.

 

 

Инициатива „Правосъдие за всеки“ настояват президентът или депутати да поискат от Конституционния съд (КС) тълкуване на параграф 23 от Преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Конституцията във връзка с процедурата за избор на главен прокурор, стана известно на пресконференция на гражданската организация в Националния пресклуб на .

Параграфът, който не беше обявен за противоконституционен, за разлика от много други промени в частта за съдебната система, е във връзка с компетентността на колегиите по отношение на избора на председателите на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. При образуване на тълкувателно дело от Конституционния съд процедурата за избор на главен прокурор може да бъде спряна от Пленума на ВСС до произнасяне на КС.

Ще сезираме с открито писмо президента и

„Възраждане“ ще се борят да са първа политическа сила в следващото 51-во Народно събрание (НС), каза в отговор на въпрос лидерът на партията Костадин Костадинов, след като представи пред медии водачите на листи за предстоящия на 27 октомври пореден предсрочен парламентарен вот.

Ако гледаме интереса на българските граждани, можем да разговаряме с всеки, що се отнася до доходи и сигурност, посочи Костадинов и допълни, че разговорите не са безпринципни – това министерство за нас, другото за вас, а политически. Можем да съставим правителство на база на националния интерес, каза Костадинов. Той отчете, че „Възраждане“ имат най-много допирни точки с БСП и „Има такъв народ“. По думите му най-голямото предизвикателство за формацията за предстоящия вот е да убедят българските граждани да излязат да гласуват. Кризата у нас не е политическа, не е

С разпити на още свидетели и някои от вещите лица пред Районен съд - Пловдив ще премине днешното заседание по делото на Дебора Михайлова от Стара Загора. Това съобщи адвокат Петко Кънев, един от защитниците на подсъдимия Георги Георгиев, след края на предишното заседание на 30 юли тази година. На Георгиев е повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда, принуда и закана с убийство спрямо 18-годишната Дебора.

Припомняме, че в рамките на миналото заседание в края на юли месец Районен съд - Пловдив взе решение да измени мярката за неотклонение на Георгиев от "задържане под стража" на "домашен арест". Определението обаче беше протестирано от прокуратурата пред горната инстанция, която се произнесе в полза на държавното обвинение и отново остави подсъдимия Георги Георгиев в ареста.

Случаят с нападението срещу Дебора е от лятото на 2023 г. и предизвика вълна от съприч

Нека да видим резултатите от изборите, какво ще реши българският избирател и тогава ще водим разговори. Това каза в парламента зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов в отговор на въпрос за включването на партията в управляваща коалиция след парламентарния вот на 27 октомври. "Нагледахме се на спасители в годините. Предлагаме програма с конкретни срокове за решения и парламентарна подкрепа - става с ясна програма за изпълнение, поставени срокове, политически формации и пр., законово мнозинство в парламента и независими експерти, които ще седнат и ще свършат работа. Така за нас е правилно", добави Балабанов. 

Според него "тази идея с гръцкия модел избирателна система в България е неработеща". По-рано тази седмица председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отвори темата с промяната на избирателната система в страната.

Депута

Посоката на пожарът е към билото на планината и към момента няма опасност от засягане на населените места, които са в близост. В гасенето на пожара участва един от шведските самолети, изпратени за справяне с пожарите в страната по линия на Механизма за гражданска защита на ЕС, както и хеликоптер на Военновъздушните сили на България. В гасенето участват 30 пожарникари с девет автомобила, над 75 служители на Югозападно държавно предприятие (ЮЗДП), военнослужещи от Трето бригадно командване – Благоевград и доброволци.

По първоначални данни огънят е обхванал около 2200 декара горска територия, но продължава да расте, каза директорът на Държавното горско стопанство (ДГС) – Симитли Благой Кишев. 

Във връзка с пожара по-рано днес от Областната дирекция на МВР съобщиха, че органите на реда са работили с едно лице, чиято съпричастност към инцидента все още е в процес на установяване. Във връзка с изгорялото имущество, областният управител каза, че след направен оглед е установено, че са горели една необитаема къща и три селскостопански постройки. 

По отношение на пожара в община Струмяни, Георги Динев каза, че с високите температури днес и с появилия се вятър, е възможно пожарът там отново да започне да гори. При този пожар теренът позволява да се включва тежка техника, на място има два верижни булдозера, които продължават да правят нови просеки и да разширяват съществуващите. В момента основната цел е да защитим населените места, посочи областният управител на Благоевград. На терен там са четири екипа на пожарната с около 35 служители на ЮЗДП. 

Към момента от трите пожара, които бушуват в областта, този в Славянка на българо-гръцката граница остава най-малко приоритетен, защото е най-отдалечен от населените места, каза Георги Динев. Там има около 30 горски служители и два екипа на пожарната. Продължават да се правят просеки, но се внимава с терена, тъй като има голямо минно поле, около което е направен периметър, за да може по никакъв начин да не рискуваме живота и здравето на хората, които са на терен в момента, каза още областният управител на Благоевград.

Служебният министър-председател Димитър Главчев и още петима министри ще отговарят на депутатски въпроси и питания в рамките на предвидения от 11:00 часа редовен парламентарен контрол. Това предвижда програмата за работа на депутатите, публикувана на сайта парламента.

В парламентарния контрол на въпроси и питания ще отговарят и министрите Галин Цоков, Ивайло Иванов, Виолета Коритарова, Галя Кондева и Георги Тахов.

Преди това, от 9:00 ч., служебният премиер Димитър Главчев ще отговаря и на актуални устни въпроси на народни представители в рамките на насрочения блицконтрол. Според правилника на Народното събрание в началото на всеки първи петък от месеца в първите до два часа от пленарното заседание се състои блиц контрол. Миналият петък трябваше да се състои блицконтрол, но денят съвпадна с националния празник 6 септември - Ден на Съединението на България.   

Навършват се сто години от освещаването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ – най-големият православен храм на целия Балкански полуостров. Официалното освещаване на храма през 1924 г. продължава три дни от 12-ти до 14-ти септември, толкова колкото са и престолите в храма.

В историята, публикувана в сайта на патриаршеската катедрала се посочва, че първият камък е положен на 19 февруари 1882 г., а в храмовите основи са поставени два текста: единият е гравиран върху метална плочка, а другият е написан на пергамент. В тях се увековечават събитията от 1877-1878 г. Предложението за въздигането на храм-паметника е дело на Петко Каравелов на Учредителното народно събрание от 1879 г. С него следвало да се задължи „нравствено народът“ и да се посвети на св. Александър Н

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

Пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени, сочат още данните на министерството.

При сравнение с реалните данни за загинали (374) през същия период на 2023 г., се отчитат 58 по-малко загинали участници в движението през 2024 г, посочват още от ведомството.

 

Всички областни управители изпълняват добросъвестно своите задължения и не са дали повод за отстраняване от длъжност. Това каза служебният министър-председател Димитър Главчев по време на днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос на народни представители от ДПС (без Пеевски и група), относно  назначаване на ярки политически фигури за областни управители в Хасково, Търговище и Шумен. 

"По време на предходния служебен кабинет в областите, в които ДПС е първа политическа сила според резултатите от последните предсрочни избори, с решение на Министерския съвет бяха назначени областни управители членове на ДПС. В рамките на по-малко от месец назначените областни управители в Кърджали и Смолян, както и заместник областните управители на Плевен и Добрич, бяха освободени от Вас под претекст, че са проявили явни политически пристрастия, като са заявили подкрепата си за

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарн ...
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. В условията на неотложност на 13 септември видински ...
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:21 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
11763
България

Ситуацията с пожарите в Благоевградско остава сложна, огънят над Сенокос е обхванал около 2200 декара територия

Към този момент ситуацията с пожарите в Благоевградско остава сложна, каза пред журналисти областният управител Георги Динев. Той посочи, че в района на симитлийското село Сенокос, където вчера избухна пожар, огнената стихия е локализирана в три точки, като най-тежка е ситуацията в югоизточната точка, където пожарът преминава от низов във върхов.Посоката на пожарът е към билото на планината и към момента няма опасност от засягане на населените места, които са в близост.

| 02 Август 2024, 17:05 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Ситуацията с пожарите в Благоевградско остава сложна, огънят над Сенокос е обхванал около 2200 декара територия
Ситуацията с пожарите в Благоевградско остава сложна, огънят над Сенокос е обхванал около 2200 декара територия
Снимка © БТА

Към този момент ситуацията с пожарите в Благоевградско остава сложна, каза пред журналисти областният управител Георги Динев. Той посочи, че в района на симитлийското село Сенокос, където вчера избухна пожар, огнената стихия е локализирана в три точки, като най-тежка е ситуацията в югоизточната точка, където пожарът преминава от низов във върхов. 

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за отказ за регистрация на коалицията за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., съобщиха от съда.

Адвокат Георги Атанасов поиска от съда днес да отмени решението на ЦИК, защото е незаконосъобразно.

Върховните магистрати приемат за правилно решението на ЦИК, с което е отказана регистрацията на коалицията. Решението е окончателно.

 

 

Инициатива „Правосъдие за всеки“ настояват президентът или депутати да поискат от Конституционния съд (КС) тълкуване на параграф 23 от Преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Конституцията във връзка с процедурата за избор на главен прокурор, стана известно на пресконференция на гражданската организация в Националния пресклуб на .

Параграфът, който не беше обявен за противоконституционен, за разлика от много други промени в частта за съдебната система, е във връзка с компетентността на колегиите по отношение на избора на председателите на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. При образуване на тълкувателно дело от Конституционния съд процедурата за избор на главен прокурор може да бъде спряна от Пленума на ВСС до произнасяне на КС.

Ще сезираме с открито писмо президента и

„Възраждане“ ще се борят да са първа политическа сила в следващото 51-во Народно събрание (НС), каза в отговор на въпрос лидерът на партията Костадин Костадинов, след като представи пред медии водачите на листи за предстоящия на 27 октомври пореден предсрочен парламентарен вот.

Ако гледаме интереса на българските граждани, можем да разговаряме с всеки, що се отнася до доходи и сигурност, посочи Костадинов и допълни, че разговорите не са безпринципни – това министерство за нас, другото за вас, а политически. Можем да съставим правителство на база на националния интерес, каза Костадинов. Той отчете, че „Възраждане“ имат най-много допирни точки с БСП и „Има такъв народ“. По думите му най-голямото предизвикателство за формацията за предстоящия вот е да убедят българските граждани да излязат да гласуват. Кризата у нас не е политическа, не е

С разпити на още свидетели и някои от вещите лица пред Районен съд - Пловдив ще премине днешното заседание по делото на Дебора Михайлова от Стара Загора. Това съобщи адвокат Петко Кънев, един от защитниците на подсъдимия Георги Георгиев, след края на предишното заседание на 30 юли тази година. На Георгиев е повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда, принуда и закана с убийство спрямо 18-годишната Дебора.

Припомняме, че в рамките на миналото заседание в края на юли месец Районен съд - Пловдив взе решение да измени мярката за неотклонение на Георгиев от "задържане под стража" на "домашен арест". Определението обаче беше протестирано от прокуратурата пред горната инстанция, която се произнесе в полза на държавното обвинение и отново остави подсъдимия Георги Георгиев в ареста.

Случаят с нападението срещу Дебора е от лятото на 2023 г. и предизвика вълна от съприч

Нека да видим резултатите от изборите, какво ще реши българският избирател и тогава ще водим разговори. Това каза в парламента зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов в отговор на въпрос за включването на партията в управляваща коалиция след парламентарния вот на 27 октомври. "Нагледахме се на спасители в годините. Предлагаме програма с конкретни срокове за решения и парламентарна подкрепа - става с ясна програма за изпълнение, поставени срокове, политически формации и пр., законово мнозинство в парламента и независими експерти, които ще седнат и ще свършат работа. Така за нас е правилно", добави Балабанов. 

Според него "тази идея с гръцкия модел избирателна система в България е неработеща". По-рано тази седмица председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отвори темата с промяната на избирателната система в страната.

Депута

Посоката на пожарът е към билото на планината и към момента няма опасност от засягане на населените места, които са в близост. В гасенето на пожара участва един от шведските самолети, изпратени за справяне с пожарите в страната по линия на Механизма за гражданска защита на ЕС, както и хеликоптер на Военновъздушните сили на България. В гасенето участват 30 пожарникари с девет автомобила, над 75 служители на Югозападно държавно предприятие (ЮЗДП), военнослужещи от Трето бригадно командване – Благоевград и доброволци.

По първоначални данни огънят е обхванал около 2200 декара горска територия, но продължава да расте, каза директорът на Държавното горско стопанство (ДГС) – Симитли Благой Кишев. 

Във връзка с пожара по-рано днес от Областната дирекция на МВР съобщиха, че органите на реда са работили с едно лице, чиято съпричастност към инцидента все още е в процес на установяване. Във връзка с изгорялото имущество, областният управител каза, че след направен оглед е установено, че са горели една необитаема къща и три селскостопански постройки. 

По отношение на пожара в община Струмяни, Георги Динев каза, че с високите температури днес и с появилия се вятър, е възможно пожарът там отново да започне да гори. При този пожар теренът позволява да се включва тежка техника, на място има два верижни булдозера, които продължават да правят нови просеки и да разширяват съществуващите. В момента основната цел е да защитим населените места, посочи областният управител на Благоевград. На терен там са четири екипа на пожарната с около 35 служители на ЮЗДП. 

Към момента от трите пожара, които бушуват в областта, този в Славянка на българо-гръцката граница остава най-малко приоритетен, защото е най-отдалечен от населените места, каза Георги Динев. Там има около 30 горски служители и два екипа на пожарната. Продължават да се правят просеки, но се внимава с терена, тъй като има голямо минно поле, около което е направен периметър, за да може по никакъв начин да не рискуваме живота и здравето на хората, които са на терен в момента, каза още областният управител на Благоевград.

Служебният министър-председател Димитър Главчев и още петима министри ще отговарят на депутатски въпроси и питания в рамките на предвидения от 11:00 часа редовен парламентарен контрол. Това предвижда програмата за работа на депутатите, публикувана на сайта парламента.

В парламентарния контрол на въпроси и питания ще отговарят и министрите Галин Цоков, Ивайло Иванов, Виолета Коритарова, Галя Кондева и Георги Тахов.

Преди това, от 9:00 ч., служебният премиер Димитър Главчев ще отговаря и на актуални устни въпроси на народни представители в рамките на насрочения блицконтрол. Според правилника на Народното събрание в началото на всеки първи петък от месеца в първите до два часа от пленарното заседание се състои блиц контрол. Миналият петък трябваше да се състои блицконтрол, но денят съвпадна с националния празник 6 септември - Ден на Съединението на България.   

Навършват се сто години от освещаването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ – най-големият православен храм на целия Балкански полуостров. Официалното освещаване на храма през 1924 г. продължава три дни от 12-ти до 14-ти септември, толкова колкото са и престолите в храма.

В историята, публикувана в сайта на патриаршеската катедрала се посочва, че първият камък е положен на 19 февруари 1882 г., а в храмовите основи са поставени два текста: единият е гравиран върху метална плочка, а другият е написан на пергамент. В тях се увековечават събитията от 1877-1878 г. Предложението за въздигането на храм-паметника е дело на Петко Каравелов на Учредителното народно събрание от 1879 г. С него следвало да се задължи „нравствено народът“ и да се посвети на св. Александър Н

Тази година приоритет за нас е ограничаването на замърсяванията с отпадъци и премахването на нерегламентираните сметища,  каза служебният министър на околната среда и  водите Петър Димитров, който днес се включи в акция по почистване на морското дъно във Варненския залив край нос Галата. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избрахме плажа на Аспарухово, защото той е третият по замърсеност в България и трябва да вземем мерки по опазването на дюните, които се намират зад него, обясни министърът, цитиран в съобщението.  Димитров отбеляза, че за залива са много характерни останалите в морето стари мрежи – т.нар. мъртви мрежи, които са проблем за морските обитатели, корабоплаването и водолазите. И припомни, че за пореден път МОСВ е основен партньор на кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“. 

Пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени, сочат още данните на министерството.

При сравнение с реалните данни за загинали (374) през същия период на 2023 г., се отчитат 58 по-малко загинали участници в движението през 2024 г, посочват още от ведомството.

 

Всички областни управители изпълняват добросъвестно своите задължения и не са дали повод за отстраняване от длъжност. Това каза служебният министър-председател Димитър Главчев по време на днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос на народни представители от ДПС (без Пеевски и група), относно  назначаване на ярки политически фигури за областни управители в Хасково, Търговище и Шумен. 

"По време на предходния служебен кабинет в областите, в които ДПС е първа политическа сила според резултатите от последните предсрочни избори, с решение на Министерския съвет бяха назначени областни управители членове на ДПС. В рамките на по-малко от месец назначените областни управители в Кърджали и Смолян, както и заместник областните управители на Плевен и Добрич, бяха освободени от Вас под претекст, че са проявили явни политически пристрастия, като са заявили подкрепата си за

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.