Начало Сфера Група провалени политици са опитват противоконституционно да блокират избора на нов главен прокурор, посочва в позиция Делян Пеевски
11369
България

Група провалени политици са опитват противоконституционно да блокират избора на нов главен прокурор, посочва в позиция Делян Пеевски

Група провалени политици са опитват противоконституционно да блокират избора на нов главен прокурор, пазейки (Борислав) Сарафов, за да потулва скандалите и гейтовете им. Това заяви Делян Пеевски, председателят на ДПС, цитиран от пресцентъра на партията по повод внесен в деловодството на Народното събрание законопроект за изменение на Закона за съдебната власт. В съобщението на пресцентъра на ДПС се посочва, че законопроектът е с вносители: Кирил Петков, Надежда Йорданова, Николай Денков, Асен Василев, Божидар Божанов, Лена Бориславова."Целта е вечен главен прокурор на България - Сарафов", твърди Пеевски.

| 02 Август 2024, 17:20 ч.
Група провалени политици са опитват противоконституционно да блокират избора на нов главен прокурор, посочва в позиция Делян Пеевски
Група провалени политици са опитват противоконституционно да блокират избора на нов главен прокурор, посочва в позиция Делян Пеевски
Снимка © Милена Стойкова / БТА (ПБ)

Група провалени политици са опитват противоконституционно да блокират избора на нов главен прокурор, пазейки (Борислав) Сарафов, за да потулва скандалите и гейтовете им. Това заяви Делян Пеевски, председателят на ДПС, цитиран от пресцентъра на партията по повод внесен в деловодството на Народното събрание законопроект за изменение на Закона за съдебната власт. В съобщението на пресцентъра на ДПС се посочва, че законопроектът е с вносители: Кирил Петков, Надежда Йорданова, Николай Денков, Асен Василев, Божидар Божанов, Лена Бориславова.

Трябва да се действа превантивно и поради тази причина решихме да изпратим писма на областните управители, които от своя страна да се свържат с кметовете на населените места и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„От каквото има нужда, ще бъде направено. Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента, но не може само да разчитаме на благоразположението на природата и на късмета. Затова вършим всичко, което трябва“, посочи служебният премиер. 

„Още вчера сме се свързали с областните управители по течението на река Дунав в България, защото виждаме, че има притеснения. Вчера се е вдигнало нивото на реката в Будапеща, а валежите в Австрия оказват своето влияние. Като се следят процесите е очевидно, че и тук ще се пови

Потушени са 69 пожара за последното денонощие в страната. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) на сайта си. При един от тях загина мъж на 65 години.

Мъж на 35 години пострада при пожар в Пазарджик, избухнал в цех за преработка на тонер касети. 

С преки материални щети са възникнали 22 пожара, от които 11 в жилищни сгради, един в промишлени сгради и шест в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 47 пожара, от които 20 в сухи треви, горска постеля и храсти, 23 в отпадъци и други.

Екипите на пожарната са участвали в 35 спасителни дейности и помощни операции. Реагирали са на 106 сигнала за произшествия. 

Лъжливите повиквания са две.

 

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Хората с атопичен дерматит могат да определят тежестта на заболяването с нов „Атопиметър“ – онлайн инструмент, определящ влиянието на болестта върху ежедневието на пациента. Това обяви Елена Папунджиева в началото на среща с експерти по повод Световния ден за информираност за атопичен дерматит.

Атопиметърът е достъпен на Портал на пациента и позволява на пациентите в реално време да получат персонализиран отчет с резултатите си. QR код за новия онлайн инструмент е представен на постерни табла в над 36 метростанции.

В Световния ден Папунджиева обяви, че близо 200 хиляди възрастни и 400 хиляди деца в България живеят с атопичен дерматит и имат нужда от ежедневна грижа и подкрепа, за да се контролира състоянието им. В срещата участваха водещи специалисти – д-р Катя Захариева, д-р Нейко Нейков и доц. Жана Казанджиева.  

В мащабно проучване

Пеевски посочва, че "те са готови да нарушат Конституцията на България (за пореден път) и да пренебрегнат решенията на Конституционния съд, само и само удобният за тях изпълняващ функциите главен прокурор Борислав Сарафов да запази на поста си".

"Целта е вечен главен прокурор на България - Сарафов", твърди Пеевски. Според него по този начин вносителите на въпросния законопроект "изпълняват волята на политическия си кръстник" и визира президента Румен Радев. 

По думите на Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС, доказателството са скандалите с пудели, пачки, за "схемите на мистър Кеш - Радев", "схемите с Лукойл" и "ала-бала с президента". Пеевски заявява, че всички корупционни, вредни за хората практики ще разобличи до край. 

По-рано днес Делян Пеевски представи пред медиите в парламента списък на “касиерите” на "мистър Кеш Радев" и "Копринков" в енергетиката. 

Данните показват, че всеки пети българин е получил подкрепа от Европейския социален фонд през последните седем години, съобщи Ивайло Иванов, служебен министър на труда и социалната политика на откриването на форума „Европа е с мен“, организиран от Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

Конференцията е под надслов „Новите технологии – поглед към бъдещето“ и има за цел да представи влиянието на дигиталната трансформация върху приоритетите на Програма „Развитие на човешките ресурси“ в областта на пазара на труда, социалното включване и младежката заетост.

Министър Иванов информира на откриването, че благодарение на програмата за развитие на човешките ресурси над 100 хиляди заети и безработни са преминали обучение и са станали по-компетентни на пазара на труда. Близо 90 000 българи са започнали но

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 312 438 лева за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места на територията си, съобщи Павлин Владимиров, който отговаря за връзките с обществеността на Община Нови пазар.

Договор е подписан с Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. С реализирането на проекта ще се извърши основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на селища на територията на община Нови пазар, съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, допълват от местната администрация.

При определяне на обхвата на строителството са избрани улици, където загубите на вода са най-големи, повредите на

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен ...
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю н ...
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли ...
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне н ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 03:54 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11369
България

Група провалени политици са опитват противоконституционно да блокират избора на нов главен прокурор, посочва в позиция Делян Пеевски

Група провалени политици са опитват противоконституционно да блокират избора на нов главен прокурор, пазейки (Борислав) Сарафов, за да потулва скандалите и гейтовете им. Това заяви Делян Пеевски, председателят на ДПС, цитиран от пресцентъра на партията по повод внесен в деловодството на Народното събрание законопроект за изменение на Закона за съдебната власт. В съобщението на пресцентъра на ДПС се посочва, че законопроектът е с вносители: Кирил Петков, Надежда Йорданова, Николай Денков, Асен Василев, Божидар Божанов, Лена Бориславова."Целта е вечен главен прокурор на България - Сарафов", твърди Пеевски.

| 02 Август 2024, 17:20 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Група провалени политици са опитват противоконституционно да блокират избора на нов главен прокурор, посочва в позиция Делян Пеевски
Група провалени политици са опитват противоконституционно да блокират избора на нов главен прокурор, посочва в позиция Делян Пеевски
Снимка © Милена Стойкова / БТА (ПБ)

Група провалени политици са опитват противоконституционно да блокират избора на нов главен прокурор, пазейки (Борислав) Сарафов, за да потулва скандалите и гейтовете им. Това заяви Делян Пеевски, председателят на ДПС, цитиран от пресцентъра на партията по повод внесен в деловодството на Народното събрание законопроект за изменение на Закона за съдебната власт. В съобщението на пресцентъра на ДПС се посочва, че законопроектът е с вносители: Кирил Петков, Надежда Йорданова, Николай Денков, Асен Василев, Божидар Божанов, Лена Бориславова.

Трябва да се действа превантивно и поради тази причина решихме да изпратим писма на областните управители, които от своя страна да се свържат с кметовете на населените места и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„От каквото има нужда, ще бъде направено. Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента, но не може само да разчитаме на благоразположението на природата и на късмета. Затова вършим всичко, което трябва“, посочи служебният премиер. 

„Още вчера сме се свързали с областните управители по течението на река Дунав в България, защото виждаме, че има притеснения. Вчера се е вдигнало нивото на реката в Будапеща, а валежите в Австрия оказват своето влияние. Като се следят процесите е очевидно, че и тук ще се пови

Потушени са 69 пожара за последното денонощие в страната. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) на сайта си. При един от тях загина мъж на 65 години.

Мъж на 35 години пострада при пожар в Пазарджик, избухнал в цех за преработка на тонер касети. 

С преки материални щети са възникнали 22 пожара, от които 11 в жилищни сгради, един в промишлени сгради и шест в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 47 пожара, от които 20 в сухи треви, горска постеля и храсти, 23 в отпадъци и други.

Екипите на пожарната са участвали в 35 спасителни дейности и помощни операции. Реагирали са на 106 сигнала за произшествия. 

Лъжливите повиквания са две.

 

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Хората с атопичен дерматит могат да определят тежестта на заболяването с нов „Атопиметър“ – онлайн инструмент, определящ влиянието на болестта върху ежедневието на пациента. Това обяви Елена Папунджиева в началото на среща с експерти по повод Световния ден за информираност за атопичен дерматит.

Атопиметърът е достъпен на Портал на пациента и позволява на пациентите в реално време да получат персонализиран отчет с резултатите си. QR код за новия онлайн инструмент е представен на постерни табла в над 36 метростанции.

В Световния ден Папунджиева обяви, че близо 200 хиляди възрастни и 400 хиляди деца в България живеят с атопичен дерматит и имат нужда от ежедневна грижа и подкрепа, за да се контролира състоянието им. В срещата участваха водещи специалисти – д-р Катя Захариева, д-р Нейко Нейков и доц. Жана Казанджиева.  

В мащабно проучване

Пеевски посочва, че "те са готови да нарушат Конституцията на България (за пореден път) и да пренебрегнат решенията на Конституционния съд, само и само удобният за тях изпълняващ функциите главен прокурор Борислав Сарафов да запази на поста си".

"Целта е вечен главен прокурор на България - Сарафов", твърди Пеевски. Според него по този начин вносителите на въпросния законопроект "изпълняват волята на политическия си кръстник" и визира президента Румен Радев. 

По думите на Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС, доказателството са скандалите с пудели, пачки, за "схемите на мистър Кеш - Радев", "схемите с Лукойл" и "ала-бала с президента". Пеевски заявява, че всички корупционни, вредни за хората практики ще разобличи до край. 

По-рано днес Делян Пеевски представи пред медиите в парламента списък на “касиерите” на "мистър Кеш Радев" и "Копринков" в енергетиката. 

Данните показват, че всеки пети българин е получил подкрепа от Европейския социален фонд през последните седем години, съобщи Ивайло Иванов, служебен министър на труда и социалната политика на откриването на форума „Европа е с мен“, организиран от Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

Конференцията е под надслов „Новите технологии – поглед към бъдещето“ и има за цел да представи влиянието на дигиталната трансформация върху приоритетите на Програма „Развитие на човешките ресурси“ в областта на пазара на труда, социалното включване и младежката заетост.

Министър Иванов информира на откриването, че благодарение на програмата за развитие на човешките ресурси над 100 хиляди заети и безработни са преминали обучение и са станали по-компетентни на пазара на труда. Близо 90 000 българи са започнали но

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 312 438 лева за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места на територията си, съобщи Павлин Владимиров, който отговаря за връзките с обществеността на Община Нови пазар.

Договор е подписан с Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. С реализирането на проекта ще се извърши основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на селища на територията на община Нови пазар, съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, допълват от местната администрация.

При определяне на обхвата на строителството са избрани улици, където загубите на вода са най-големи, повредите на

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.