Начало Сфера Служебното правителство се ръководи от професионализма и спазва изискванията на българското законодателство, каза в Русе Димитър Главчев
11334
България

Служебното правителство се ръководи от професионализма и спазва изискванията на българското законодателство, каза в Русе Димитър Главчев

Служебното правителство се ръководи от професионализма и спазва изискванията на българското законодателство.Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в Русе. По този начин той коментира процедурата по смяна на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИАА) Борислав Муеров.

| 02 Август 2024, 18:14 ч.
Служебното правителство се ръководи от професионализма и спазва изискванията на българското законодателство, каза в Русе Димитър Главчев
Служебното правителство се ръководи от професионализма и спазва изискванията на българското законодателство, каза в Русе Димитър Главчев
Снимка © БТА

Служебното правителство се ръководи от професионализма и спазва изискванията на българското законодателство. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в Русе. По този начин той коментира процедурата по смяна на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИАА) Борислав Муеров.

Многократно сме изразявали аргументите си против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП), заявяват от партия ГЕРБ на официалната си страница във Фейсбук.

Последен пример за това са промените в Конституцията, които създадоха повече проблеми, отколкото решения, посочват от партията.

По-рано днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви пред журналисти, че ще изпратят „джентълтълменско писмо“ към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост.  

„Забелязваме кампанията на ПП да взривяват всички възможности за разговори за редовно правителство и политическа стабилност“, коментират от ГЕРБ. „Отказваме подобен тип диалог. ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”, допълват от

Инициатива „Правосъдие за всеки“ настояват президентът или депутати да поискат от Конституционния съд (КС) тълкуване на параграф 23 от Преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Конституцията във връзка с процедурата за избор на главен прокурор, стана известно на пресконференция на гражданската организация в Националния пресклуб на .

Параграфът, който не беше обявен за противоконституционен, за разлика от много други промени в частта за съдебната система, е във връзка с компетентността на колегиите по отношение на избора на председателите на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. При образуване на тълкувателно дело от Конституционния съд процедурата за избор на главен прокурор може да бъде спряна от Пленума на ВСС до произнасяне на КС.

Ще сезираме с открито писмо президента и

Пожар гори в местността Юрта в Свети Влас, община Несебър, . Сигналът на телефон 112 е подаден около 9:10 часа.

На мястото има две противопожарни коли с огнеборци, които гасят огъня. Към момента горят сухи треви и храсти.

 

Бетонният мост в Пловдив вече ще носи името „Тодор Александров", решиха на заседание общинските съветници в града. До гласуване на предложението на съветниците от „Браво Пловдив“ се стигна след дълга дискусия между представители на политическите групи. Право на изказване получи и Станислав Станев, преподавател в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски", който изрази подкрепа към предложението.

„Мостът е нещо, което свързва. По този начин се свързва не най-големият квартал в Пловдив с останалата част на града. По този начин свързваме миналото с настоящето и даваме пример на бъдещите поколения", каза Станислав Станев. Решението на Общински съвет-Пловдив беше взето с 41 гласа „за" и четирима въздържали се.

По време на днешната общинска сесия беше гласувано и още едно предложение на „Браво Пловдив“ - за създаване на временна

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) е уникален инструмент  за демократично участие, който дава възможност на гражданите да играят активна роля във формирането на политиките на Европейския съюз. Той осигурява видимост на определена кауза и възможност за консолидиране на транснационална подкрепа и обсъждания, привличане на вниманието на институциите и лобиране за съответната кауза на европейско и национално ниво. 

Европейската гражданска инициатива е „като термометър, който мери температурата на европейските граждани – как те виждат бъдещето, какво ги вълнува и какво смятат те, че не работи или може да се подобри по отношение на човешките права и тези на животните, околната среда, достъпността на инфраструктурата и много други теми“. Инициативата служи като мост между гражданите и европейските институции. Повече за нея в интервю разказа Ася Кавръ

Главчев провери на място трафика на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) с Гюргево и хода на ремонтните дейности на Дунав мост. 

„Виждаме, че има недоволство от страна на гражданите, проверяваме дали е основателно, сметнали сме, че то е основателно и затова е освободен“, каза още Главчев, като добави, че трябва да се завиши контролът по качеството на горивата, за да се спазват и европейските директиви в това отношение.

Той заяви, че още от началото служебното правителство е равноотдалечено от всички политически партии.

„Ние нямаме политическа подкрепа вътре в парламента и това се вижда. Освен това, в резултат на направените промени в Конституцията за служебно правителство, предишните служебни правителства, назначени от президента, имаха комфорта поне той да ги защитава, а виждате, че ние нямаме и този комфорт. Основен принцип е, че можеш да имаш всякакви политически пристрастия, но не трябва никога да ги проявяваш в работата си“, каза още Главчев.

Той добави, че неговите политически пристрастия са обратни на решението на Министерския съвет (МС) да предложи на президента Румен Радев да издаде указ за награждаването на Георги Йорданов Момчев с орден „Стара планина“ – първа степен, което предизвика спорове в Народното събрание.

Няма време за никакви промени, вече сме в предизборна кампания, коментира председателят на Парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание.

На въпрос как може да се ограничи изборният туризъм, той каза, че вече нищо не може да се случи, защото всички партии са в предизборна кампания.

По-рано днес Асен Василев от „Продължаваме промяната-Демократична България“ призова ГЕРБ в оставащите дни на това Народно събрание да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Там има три антикорупционни закона и е крайно време Бойко Борисов да "спре да се крие зад храстите и да излезе и да каже като мъж - тези закони ни притесняват", посочи Василев.

Помолен да коментира тези думи на Асен Василев към Бойко Борисов, Делян Пеевски каза, че „Асен Василев така явно питае по-така чувства към г-н Борисов“. Да г

Окръжният съд в Кюстендил призна подсъдим за виновен в използване на дебитна карта без съгласието на титуляра и му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година, при първоначален "общ" режим, съобщиха от съда.

Съдът призна подсъдимия М. А. ( 29 г., осъждан, от област Велико Търново ) за виновен в това, че за времето между 15 и 17 юли м.г., в Дупница, в условията на продължавано престъпление, е използвал осем пъти дебитна карта, без съгласието на титуляра й - жител на Дупница, като е изтеглил от нея общо 2850 лева. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в София в 15-дневен срок от днес, допълниха от съда.

По друго такова дело, съдът одобри споразумение и наложи наказание на подсъдим - "лишаване от свобода" за срок от пет месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години. Обвиняемият В. Т. (38 г., неосъждан, от Кю

В Плевен ще се състои публична дискусия на тема "Европа, в която можем да вярваме". Тя е посветена на дебата за бъдещето на Европейския съюз, България, Плевен и региона. Организира се от Сдружение "Площад Алеко" и Фондация "Консервативно общество". Това съобщи адвокат Калин Костов, представител на сдружението. 

Участници в дискусията ще бъдат проф. Славчо Томов, Кристиян Шкварек и адвокат Костов. 

"Амбицията на Сдружение "Площад Алеко" е да запълни една голяма липсваща ниша в българския обществен разговор, който не трябва да бъде политизиран и партизиран -  разговорът за липсващите елити в обществото, които да дадат дневния ред, по силата на който това общество да намери най-малко общо кратно помежду си. В момента такъв разговор отсъства. Обикновено той се води на високи децибели между представители на политически партии и ние нямаме визия нито за година

Нека да видим резултатите от изборите, какво ще реши българският избирател и тогава ще водим разговори. Това каза в парламента зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов в отговор на въпрос за включването на партията в управляваща коалиция след парламентарния вот на 27 октомври. "Нагледахме се на спасители в годините. Предлагаме програма с конкретни срокове за решения и парламентарна подкрепа - става с ясна програма за изпълнение, поставени срокове, политически формации и пр., законово мнозинство в парламента и независими експерти, които ще седнат и ще свършат работа. Така за нас е правилно", добави Балабанов. 

Според него "тази идея с гръцкия модел избирателна система в България е неработеща". По-рано тази седмица председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отвори темата с промяната на избирателната система в страната.

Депута

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

„Това не пречи обаче, след като има предложение от инициативен комитет с много хора, от комисии от Министерството на културата, от министъра на културата, да вземем това решение. Не съм чул и някой да е казал нещо лошо за работата на господин Георги Йорданов в областта на културата“, каза още служебният премиер.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е ...
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Г ...
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мар ...
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължавам ...
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция. Съдът е постановил най-тежката мярка за не ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:17 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
11334
България

Служебното правителство се ръководи от професионализма и спазва изискванията на българското законодателство, каза в Русе Димитър Главчев

Служебното правителство се ръководи от професионализма и спазва изискванията на българското законодателство.Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в Русе. По този начин той коментира процедурата по смяна на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИАА) Борислав Муеров.

| 02 Август 2024, 18:14 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Служебното правителство се ръководи от професионализма и спазва изискванията на българското законодателство, каза в Русе Димитър Главчев
Служебното правителство се ръководи от професионализма и спазва изискванията на българското законодателство, каза в Русе Димитър Главчев
Снимка © БТА

Служебното правителство се ръководи от професионализма и спазва изискванията на българското законодателство. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в Русе. По този начин той коментира процедурата по смяна на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИАА) Борислав Муеров.

Многократно сме изразявали аргументите си против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП), заявяват от партия ГЕРБ на официалната си страница във Фейсбук.

Последен пример за това са промените в Конституцията, които създадоха повече проблеми, отколкото решения, посочват от партията.

По-рано днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви пред журналисти, че ще изпратят „джентълтълменско писмо“ към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост.  

„Забелязваме кампанията на ПП да взривяват всички възможности за разговори за редовно правителство и политическа стабилност“, коментират от ГЕРБ. „Отказваме подобен тип диалог. ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”, допълват от

Инициатива „Правосъдие за всеки“ настояват президентът или депутати да поискат от Конституционния съд (КС) тълкуване на параграф 23 от Преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Конституцията във връзка с процедурата за избор на главен прокурор, стана известно на пресконференция на гражданската организация в Националния пресклуб на .

Параграфът, който не беше обявен за противоконституционен, за разлика от много други промени в частта за съдебната система, е във връзка с компетентността на колегиите по отношение на избора на председателите на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. При образуване на тълкувателно дело от Конституционния съд процедурата за избор на главен прокурор може да бъде спряна от Пленума на ВСС до произнасяне на КС.

Ще сезираме с открито писмо президента и

Пожар гори в местността Юрта в Свети Влас, община Несебър, . Сигналът на телефон 112 е подаден около 9:10 часа.

На мястото има две противопожарни коли с огнеборци, които гасят огъня. Към момента горят сухи треви и храсти.

 

Бетонният мост в Пловдив вече ще носи името „Тодор Александров", решиха на заседание общинските съветници в града. До гласуване на предложението на съветниците от „Браво Пловдив“ се стигна след дълга дискусия между представители на политическите групи. Право на изказване получи и Станислав Станев, преподавател в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски", който изрази подкрепа към предложението.

„Мостът е нещо, което свързва. По този начин се свързва не най-големият квартал в Пловдив с останалата част на града. По този начин свързваме миналото с настоящето и даваме пример на бъдещите поколения", каза Станислав Станев. Решението на Общински съвет-Пловдив беше взето с 41 гласа „за" и четирима въздържали се.

По време на днешната общинска сесия беше гласувано и още едно предложение на „Браво Пловдив“ - за създаване на временна

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) е уникален инструмент  за демократично участие, който дава възможност на гражданите да играят активна роля във формирането на политиките на Европейския съюз. Той осигурява видимост на определена кауза и възможност за консолидиране на транснационална подкрепа и обсъждания, привличане на вниманието на институциите и лобиране за съответната кауза на европейско и национално ниво. 

Европейската гражданска инициатива е „като термометър, който мери температурата на европейските граждани – как те виждат бъдещето, какво ги вълнува и какво смятат те, че не работи или може да се подобри по отношение на човешките права и тези на животните, околната среда, достъпността на инфраструктурата и много други теми“. Инициативата служи като мост между гражданите и европейските институции. Повече за нея в интервю разказа Ася Кавръ

Главчев провери на място трафика на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) с Гюргево и хода на ремонтните дейности на Дунав мост. 

„Виждаме, че има недоволство от страна на гражданите, проверяваме дали е основателно, сметнали сме, че то е основателно и затова е освободен“, каза още Главчев, като добави, че трябва да се завиши контролът по качеството на горивата, за да се спазват и европейските директиви в това отношение.

Той заяви, че още от началото служебното правителство е равноотдалечено от всички политически партии.

„Ние нямаме политическа подкрепа вътре в парламента и това се вижда. Освен това, в резултат на направените промени в Конституцията за служебно правителство, предишните служебни правителства, назначени от президента, имаха комфорта поне той да ги защитава, а виждате, че ние нямаме и този комфорт. Основен принцип е, че можеш да имаш всякакви политически пристрастия, но не трябва никога да ги проявяваш в работата си“, каза още Главчев.

Той добави, че неговите политически пристрастия са обратни на решението на Министерския съвет (МС) да предложи на президента Румен Радев да издаде указ за награждаването на Георги Йорданов Момчев с орден „Стара планина“ – първа степен, което предизвика спорове в Народното събрание.

Няма време за никакви промени, вече сме в предизборна кампания, коментира председателят на Парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание.

На въпрос как може да се ограничи изборният туризъм, той каза, че вече нищо не може да се случи, защото всички партии са в предизборна кампания.

По-рано днес Асен Василев от „Продължаваме промяната-Демократична България“ призова ГЕРБ в оставащите дни на това Народно събрание да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Там има три антикорупционни закона и е крайно време Бойко Борисов да "спре да се крие зад храстите и да излезе и да каже като мъж - тези закони ни притесняват", посочи Василев.

Помолен да коментира тези думи на Асен Василев към Бойко Борисов, Делян Пеевски каза, че „Асен Василев така явно питае по-така чувства към г-н Борисов“. Да г

Окръжният съд в Кюстендил призна подсъдим за виновен в използване на дебитна карта без съгласието на титуляра и му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година, при първоначален "общ" режим, съобщиха от съда.

Съдът призна подсъдимия М. А. ( 29 г., осъждан, от област Велико Търново ) за виновен в това, че за времето между 15 и 17 юли м.г., в Дупница, в условията на продължавано престъпление, е използвал осем пъти дебитна карта, без съгласието на титуляра й - жител на Дупница, като е изтеглил от нея общо 2850 лева. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в София в 15-дневен срок от днес, допълниха от съда.

По друго такова дело, съдът одобри споразумение и наложи наказание на подсъдим - "лишаване от свобода" за срок от пет месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години. Обвиняемият В. Т. (38 г., неосъждан, от Кю

В Плевен ще се състои публична дискусия на тема "Европа, в която можем да вярваме". Тя е посветена на дебата за бъдещето на Европейския съюз, България, Плевен и региона. Организира се от Сдружение "Площад Алеко" и Фондация "Консервативно общество". Това съобщи адвокат Калин Костов, представител на сдружението. 

Участници в дискусията ще бъдат проф. Славчо Томов, Кристиян Шкварек и адвокат Костов. 

"Амбицията на Сдружение "Площад Алеко" е да запълни една голяма липсваща ниша в българския обществен разговор, който не трябва да бъде политизиран и партизиран -  разговорът за липсващите елити в обществото, които да дадат дневния ред, по силата на който това общество да намери най-малко общо кратно помежду си. В момента такъв разговор отсъства. Обикновено той се води на високи децибели между представители на политически партии и ние нямаме визия нито за година

Нека да видим резултатите от изборите, какво ще реши българският избирател и тогава ще водим разговори. Това каза в парламента зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов в отговор на въпрос за включването на партията в управляваща коалиция след парламентарния вот на 27 октомври. "Нагледахме се на спасители в годините. Предлагаме програма с конкретни срокове за решения и парламентарна подкрепа - става с ясна програма за изпълнение, поставени срокове, политически формации и пр., законово мнозинство в парламента и независими експерти, които ще седнат и ще свършат работа. Така за нас е правилно", добави Балабанов. 

Според него "тази идея с гръцкия модел избирателна система в България е неработеща". По-рано тази седмица председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отвори темата с промяната на избирателната система в страната.

Депута

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

„Това не пречи обаче, след като има предложение от инициативен комитет с много хора, от комисии от Министерството на културата, от министъра на културата, да вземем това решение. Не съм чул и някой да е казал нещо лошо за работата на господин Георги Йорданов в областта на културата“, каза още служебният премиер.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.