Начало Сфера Бунтовното родопско село Славейно ще отбележи 121 години от Илинденско-Преображенското въстание
11866
България

Бунтовното родопско село Славейно ще отбележи 121 години от Илинденско-Преображенското въстание

Национални тържества, посветени на 121 г. от Илинденско-Преображенското въстание ще се състоят на 3 и 4 август в с. Славейно, съобщиха от Община Смолян.Бунтовното родопско село, останало в историята с имената на революционери и бележити участници във въстанието, отбелязва и 120 г. от гибелта на знаменосеца Кольо Шишманов.

| 02 Август 2024, 18:27 ч.
Бунтовното родопско село Славейно ще отбележи 121 години от Илинденско-Преображенското въстание
Бунтовното родопско село Славейно ще отбележи 121 години от Илинденско-Преображенското въстание
Снимка © DFA

Национални тържества, посветени на 121 г. от Илинденско-Преображенското въстание ще се състоят на 3 и 4 август в с. Славейно, съобщиха от Община Смолян. Бунтовното родопско село, останало в историята с имената на революционери и бележити участници във въстанието, отбелязва и 120 г. от гибелта на знаменосеца Кольо Шишманов.

Нека от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ)  имат по-услужлива памет, а не по този елементарен начин да коментират Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Това заяви пред журналисти Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“. Гуцанов коментира призива на Асен Василев в оставащите дни на това Народно събрание да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), свързани с антикорупционното законодателство.

„Аз се учудвам на късата памет на колегите от ПП-ДБ, защото те бяха в тази срамна сглобка с политическа партия ГЕРБ и с ДПС, и по време на тяхното управление не се взе нито едно евро от Плана за възстановяване и устойчивост“, заяви Гуцанов. 

По думите му последните пари по ПВУ се взети от служебния кабинет. Гуцанов коментира, че те са въвели и

Ремонт на тротоарите на ул. „Граф Игнатиев“ се извършва в Търговище. Ангажирани са екипи на Общинското предприятие „Благоустройство и комунално стопанство“ (БКС). За обновяване там са предвидени 1800 кв.м настилки от двете страни на улицата, в участъка между улиците „Шейново“ и „Капитан Данаджиев“, съобщиха от общинската администрация. 

В момента служителите на предприятието работят по ремонта на северния тротоар. Полагат се нови бордюри. Старите плочки се премахват, а на тяхно място се поставят двойни Т-образни павета. Обособяват се и подходите в участъците, в които има гаражи.

По-рано през годината екипи на БКС обновиха 400 кв.м настилки на ул. „Скопие“. Реновирани са и 475 кв.м около новата сграда на Детска градина №5 „Червената шапчица“. Ремонтирани са също 1200 кв.м тротоари от двете стран

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

Навършват се сто години от освещаването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ – най-големият православен храм на целия Балкански полуостров. Официалното освещаване на храма през 1924 г. продължава три дни от 12-ти до 14-ти септември, толкова колкото са и престолите в храма.

В историята, публикувана в сайта на патриаршеската катедрала се посочва, че първият камък е положен на 19 февруари 1882 г., а в храмовите основи са поставени два текста: единият е гравиран върху метална плочка, а другият е написан на пергамент. В тях се увековечават събитията от 1877-1878 г. Предложението за въздигането на храм-паметника е дело на Петко Каравелов на Учредителното народно събрание от 1879 г. С него следвало да се задължи „нравствено народът“ и да се посвети на св. Александър Н

Като закъснял и абсурден определи призива на Асен Василев (ПП-ДБ) от днес за приемане на законодателство в спешен порядък от този парламент, свързано с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), Цвета Рангелова от „Възраждане“. 

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев в кулоарите на парламента тази сутрин апелира към ГЕРБ-СДС да "отпушат" приемането на антикорупционните закони, което ще позволи да се получи второто плащане по ПВУ. 

Кога се сети Асен Василев да призовава Народното събрание да ускорява работата си по приемане на законите, свързани с плана за възстановяване, коментира Рангелова. Кой управляваше 9 месеца, с кого управляваше, имаха конституционно мнозинство и, вместо да „разбутват“ Конституцията в абсолютно абсурдна посока, можеха да приемат абсолютно всичко, което исках

Честванията започват на 3 август с панихида в храм „Св. пророк Илия“ в памет на загиналите в Илинденско-Преображенското въстание. От 11:30 часа е тържественият митинг, на който жители и гости на Славейно ще си припомнят паметните събития от преди 121 г. В програмата на честваният е включена тържествена заря в 21:00 часа. На 4 август ще бъдат поднесени венци и цветя на гробовете на Пейо и Кольо Шишманови и паметника на преображенци в местността „Хайдушки поляни“.

Тържествата се организират от Община Смолян, Съюза на Тракийските дружества в България, Кметството, Църковното настоятелство, Читалището и Горската кооперация в Славейно.

Лаборатория за канабис е разкрита в ловешкото село Александрово. Криминалисти от Областната дирекция (ОД) на МВР са иззели над 40 килограма канабис от имот в селото, съобщи говорителят на полицията Габриела Тодорова.

Случаят е от вчера. При проверка на имот в селото, обитаван от 65-годишен мъж, криминалисти са открили специално изградена лаборатория, в която имало растения от канабис.  При огледа в стопанска постройка е открита и суха тревиста маса - канабис, с общо тегло 2,5 килограма. 

За срок от 24 часа е задържан 65-годишен мъж и е привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч.

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори. 

„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов. Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия, посочи още той. 

Във връзка повдигнатия от него въпрос за евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи: „Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори

Ликвидиран е пожарът, който възникна на 23 август в местността Байрямица над с. Бистрица в Рила планина, съобщиха от полицията в Кюстендил. Огънят е унищожил 150 дка иглолистна гора. Екипите, които работиха по потушаването му са спасили от унищожаване 1000 дка иглолистна гора, 500 дка смесена гора, хижа, уточниха от полицията.

Пожарът е ликвидиран вчера, като работата по потушаването му продължи 21 дни. В гасенето беше ангажиран значим ресурс от пожарникари, служители на горските стопанства, служители на Националения парк "Рила", военнослужещи, доброволци и екипи с летателна техника.

На 9 септември беше ликвидиран и другият голям пожар в Рила планина, който възникна на 24 август в иглолистна гора над с. Пастра. 

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, определен за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати официално писмо до председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова, съобщиха от правителствената информационна служба. В писмото се съдържат предложенията на кабинета за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на провеждането на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. По преценка на ЦИК предложенията могат да залегнат в съответните решения на Комисията. 

Правителството предлага да бъде оптимизирана процедурата по член 213б от Изборния кодекс, който регламентира правилата за прозрачност и сигурност на машинното гласуване. „Представителите на служебната изпълнителна власт притежават н

Мерки за енергийна ефективност ще бъдат внедрени в сградата на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Ловеч, съобщи директорът на регионалната дирекция на пожарната комисар Петър Петров на пресконференция по повод Седмицата на пожарната безопасност.

Осигурените европейски средства, в размер на близо 1,6 милиона лева, са по Плана за възстановяване и устойчивост.

Предстои проектиране и започване на строително-монтажните работи. Предвидено е топлоизолация на сградата, монтиране на нови врати на гаражните клетки, фотоволтаична инсталация, както и на термопомпена инсталация за отопление и охлаждане.

Очаква се ремонтните и монтажни дейности да завършат до март 2026 г.

Със средства на Министерството на вътрешните работи ще бъде извършен ремонт, укрепване и реконструкция на сградата на районната служба в Ябланица. Проведена е о

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър ...
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията. Призовете се присъждат на журналисти, ко ...
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:14 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
11866
България

Бунтовното родопско село Славейно ще отбележи 121 години от Илинденско-Преображенското въстание

Национални тържества, посветени на 121 г. от Илинденско-Преображенското въстание ще се състоят на 3 и 4 август в с. Славейно, съобщиха от Община Смолян.Бунтовното родопско село, останало в историята с имената на революционери и бележити участници във въстанието, отбелязва и 120 г. от гибелта на знаменосеца Кольо Шишманов.

| 02 Август 2024, 18:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Бунтовното родопско село Славейно ще отбележи 121 години от Илинденско-Преображенското въстание
Бунтовното родопско село Славейно ще отбележи 121 години от Илинденско-Преображенското въстание
Снимка © DFA

Национални тържества, посветени на 121 г. от Илинденско-Преображенското въстание ще се състоят на 3 и 4 август в с. Славейно, съобщиха от Община Смолян. Бунтовното родопско село, останало в историята с имената на революционери и бележити участници във въстанието, отбелязва и 120 г. от гибелта на знаменосеца Кольо Шишманов.

Нека от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ)  имат по-услужлива памет, а не по този елементарен начин да коментират Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Това заяви пред журналисти Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“. Гуцанов коментира призива на Асен Василев в оставащите дни на това Народно събрание да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), свързани с антикорупционното законодателство.

„Аз се учудвам на късата памет на колегите от ПП-ДБ, защото те бяха в тази срамна сглобка с политическа партия ГЕРБ и с ДПС, и по време на тяхното управление не се взе нито едно евро от Плана за възстановяване и устойчивост“, заяви Гуцанов. 

По думите му последните пари по ПВУ се взети от служебния кабинет. Гуцанов коментира, че те са въвели и

Ремонт на тротоарите на ул. „Граф Игнатиев“ се извършва в Търговище. Ангажирани са екипи на Общинското предприятие „Благоустройство и комунално стопанство“ (БКС). За обновяване там са предвидени 1800 кв.м настилки от двете страни на улицата, в участъка между улиците „Шейново“ и „Капитан Данаджиев“, съобщиха от общинската администрация. 

В момента служителите на предприятието работят по ремонта на северния тротоар. Полагат се нови бордюри. Старите плочки се премахват, а на тяхно място се поставят двойни Т-образни павета. Обособяват се и подходите в участъците, в които има гаражи.

По-рано през годината екипи на БКС обновиха 400 кв.м настилки на ул. „Скопие“. Реновирани са и 475 кв.м около новата сграда на Детска градина №5 „Червената шапчица“. Ремонтирани са също 1200 кв.м тротоари от двете стран

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

Навършват се сто години от освещаването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ – най-големият православен храм на целия Балкански полуостров. Официалното освещаване на храма през 1924 г. продължава три дни от 12-ти до 14-ти септември, толкова колкото са и престолите в храма.

В историята, публикувана в сайта на патриаршеската катедрала се посочва, че първият камък е положен на 19 февруари 1882 г., а в храмовите основи са поставени два текста: единият е гравиран върху метална плочка, а другият е написан на пергамент. В тях се увековечават събитията от 1877-1878 г. Предложението за въздигането на храм-паметника е дело на Петко Каравелов на Учредителното народно събрание от 1879 г. С него следвало да се задължи „нравствено народът“ и да се посвети на св. Александър Н

Като закъснял и абсурден определи призива на Асен Василев (ПП-ДБ) от днес за приемане на законодателство в спешен порядък от този парламент, свързано с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), Цвета Рангелова от „Възраждане“. 

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев в кулоарите на парламента тази сутрин апелира към ГЕРБ-СДС да "отпушат" приемането на антикорупционните закони, което ще позволи да се получи второто плащане по ПВУ. 

Кога се сети Асен Василев да призовава Народното събрание да ускорява работата си по приемане на законите, свързани с плана за възстановяване, коментира Рангелова. Кой управляваше 9 месеца, с кого управляваше, имаха конституционно мнозинство и, вместо да „разбутват“ Конституцията в абсолютно абсурдна посока, можеха да приемат абсолютно всичко, което исках

Честванията започват на 3 август с панихида в храм „Св. пророк Илия“ в памет на загиналите в Илинденско-Преображенското въстание. От 11:30 часа е тържественият митинг, на който жители и гости на Славейно ще си припомнят паметните събития от преди 121 г. В програмата на честваният е включена тържествена заря в 21:00 часа. На 4 август ще бъдат поднесени венци и цветя на гробовете на Пейо и Кольо Шишманови и паметника на преображенци в местността „Хайдушки поляни“.

Тържествата се организират от Община Смолян, Съюза на Тракийските дружества в България, Кметството, Църковното настоятелство, Читалището и Горската кооперация в Славейно.

Лаборатория за канабис е разкрита в ловешкото село Александрово. Криминалисти от Областната дирекция (ОД) на МВР са иззели над 40 килограма канабис от имот в селото, съобщи говорителят на полицията Габриела Тодорова.

Случаят е от вчера. При проверка на имот в селото, обитаван от 65-годишен мъж, криминалисти са открили специално изградена лаборатория, в която имало растения от канабис.  При огледа в стопанска постройка е открита и суха тревиста маса - канабис, с общо тегло 2,5 килограма. 

За срок от 24 часа е задържан 65-годишен мъж и е привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч.

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори. 

„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов. Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия, посочи още той. 

Във връзка повдигнатия от него въпрос за евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи: „Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори

Ликвидиран е пожарът, който възникна на 23 август в местността Байрямица над с. Бистрица в Рила планина, съобщиха от полицията в Кюстендил. Огънят е унищожил 150 дка иглолистна гора. Екипите, които работиха по потушаването му са спасили от унищожаване 1000 дка иглолистна гора, 500 дка смесена гора, хижа, уточниха от полицията.

Пожарът е ликвидиран вчера, като работата по потушаването му продължи 21 дни. В гасенето беше ангажиран значим ресурс от пожарникари, служители на горските стопанства, служители на Националения парк "Рила", военнослужещи, доброволци и екипи с летателна техника.

На 9 септември беше ликвидиран и другият голям пожар в Рила планина, който възникна на 24 август в иглолистна гора над с. Пастра. 

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, определен за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати официално писмо до председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова, съобщиха от правителствената информационна служба. В писмото се съдържат предложенията на кабинета за подобряване на правилата и процедурите по гарантиране на провеждането на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. По преценка на ЦИК предложенията могат да залегнат в съответните решения на Комисията. 

Правителството предлага да бъде оптимизирана процедурата по член 213б от Изборния кодекс, който регламентира правилата за прозрачност и сигурност на машинното гласуване. „Представителите на служебната изпълнителна власт притежават н

Мерки за енергийна ефективност ще бъдат внедрени в сградата на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Ловеч, съобщи директорът на регионалната дирекция на пожарната комисар Петър Петров на пресконференция по повод Седмицата на пожарната безопасност.

Осигурените европейски средства, в размер на близо 1,6 милиона лева, са по Плана за възстановяване и устойчивост.

Предстои проектиране и започване на строително-монтажните работи. Предвидено е топлоизолация на сградата, монтиране на нови врати на гаражните клетки, фотоволтаична инсталация, както и на термопомпена инсталация за отопление и охлаждане.

Очаква се ремонтните и монтажни дейности да завършат до март 2026 г.

Със средства на Министерството на вътрешните работи ще бъде извършен ремонт, укрепване и реконструкция на сградата на районната служба в Ябланица. Проведена е о

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.