Начало Сфера След срещата с ИТН от ПП-ДБ заявиха, че ще информират колективните си органи и ще вземат решение за третия мандат
11484
България

След срещата с ИТН от ПП-ДБ заявиха, че ще информират колективните си органи и ще вземат решение за третия мандат

След срещата с „Има такъв народ“ (ИТН) Божидар Божанов от „Продължаваме промяната-Демократична България“(ПП-ДБ) заяви, че ще запознаят колективните си органи с чутите приоритети на мандатоносителя и в следващите дни ще информират за решението.Самата процедура по реализация на третия мандат не е безкрайна, ако може в по-разумен срок да вземете решение, помоли председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

| 02 Август 2024, 18:30 ч.
След срещата с ИТН от ПП-ДБ заявиха, че ще информират колективните си органи и ще вземат решение за третия мандат
След срещата с ИТН от ПП-ДБ заявиха, че ще информират колективните си органи и ще вземат решение за третия мандат
Снимка © Благой Кирилов / БТА

След срещата с „Има такъв народ“ (ИТН) Божидар Божанов от „Продължаваме промяната-Демократична България“(ПП-ДБ) заяви, че ще запознаят колективните си органи с чутите приоритети на мандатоносителя и в следващите дни ще информират за решението.

Рекордно количество за последните 40 години контрабандно злато са разкрили митничарите на Граничен контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" в автомобил с българска регистрация. Това съобщиха на съвместен брифинг на граничния пункт окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков, директорът на Агенция "Митници" Георги Димов и заместник-председателят на ДАНС Георги Георгиев. 

Златото, което е 124,708 килограма е на стойност 10 600 197 лева. В заловеното на 11 септември количество на ГКПП "Капитан Андреево" има златни кюлчета с различен грамаж и различна чистота - 24, 21,6 карата и малка част - 14 карата. Пратката съдържа също златни свитъци, инвестиционно злато и бижута. Златото е разкрито на различни места в тайници на автомобил на мъж на 47 години от Стара Загора. На брифинга беше обявено, че проверката на автомобил

С народни танци и демонстрация как се е мачкало гроздето за виното едно време, тази вечер, във Враца бе открит традиционният есенен панаир. В 135-ото му издание участват 150 търговци, занаятчии и фермери от 25 града в страна, обявиха организаторите от Община Враца. Гроздето за демонстрацията бе от местния сорт „врачански мискет“, от което се прави известното по света вино Врачанска теменуга, обясни кметът на Враца Калин Каменов.

„Традициите, с които е свързван нашият град, трябва да бъдат спазвани и съхранявани. Неслучайно в нашата програма на панаира всяка година залагаме на български традиции, залагаме на българското, залагаме и на популярното“, каза още Каменов и откри панаира с думите: „Да е със здраве, да е весел, забавен, ползотворен за търговците и успешен за всички нас!“

Първият панаир е бил организиран на този ден преди 135 го

Политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза, според Огнян Дамянов, член на Прокурорската колегия на ВСС. В отговор на журналистически въпрос дали смята, че в контекста на предстоящите избори и разговори за съставяне на кабинет политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза той каза: „Уверен съм в това нещо и съм сигурен“.

„Върху ВСС последната седмица беше оказан политически и медиен натиск да не възобновява процедурата, включително и със законодателни предложения да се забрани този ВСС да избира и да освобождава тримата големи (бел.ред. главния прокурор, председателите на ВКС и ВАС)“, каза Дамянов.

Той посочи, че на този етап „нямам кандидат за главен прокурор“ и добави, че не е водил разговори с никого и не смята да разговаря. 

Дамянов каза, че не е редно, как

Служебното правителство е твърдо решено в рамките на неговата компетентност да осигури прозрачен и честен изборен процес. Дебело искам да почертая, че изборите се организират от Централната избирателна комисия (ЦИК), а ние осигуряваме материално-техническата подготовка на изборите. Това заяви пред журналисти в Бургас министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов. 

Вчера направихме много сериозно предложение до ЦИК за проверяване на изборния процес, особено в сферата на машинното гласуване. В понеделник предстои официална среща с ЦИК, и се надявам на тази среща да получим положителни отговори на въпросите, които поставяме, защото пак казвам, това е гаранция за повишаване на доверието в изборния процес. 

Ако тези проблеми на входа на процеса бъдат решени, следващият етап, на който много сериозно ще обърнем внимание, е видеонаблюдението. Там вече отговорностт

Съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите военнослужещи при катастрофата на учебно-боен самолет L–39 ZA майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин изразява президентът Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Радев е в постоянен контакт с Министерството на отбраната и ръководството на Военновъздушните сили. Президентът очаква  възможно най-скоро да бъдат изяснени всички обстоятелства, довели до този трагичен инцидент, се посочва в съобщението.

Държавният глава отменя предвидените в програмата си участия в събития в дните до края на седмицата.

При катастрофа на учебно-боен самолет L–39 ZA на авиобаза "Граф Игнатиево" днес загинаха двамата пилоти, съобщи служебният премиер Димитър Главчев, който посети мястото на инцидента. 

Майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав

Самата процедура по реализация на третия мандат не е безкрайна, ако може в по-разумен срок да вземете решение, помоли председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Не установих големи различия между нас, добави той.

От ИТН смятат, че промените, внесени от ПП-ДБ в Закона за защита на лицата, подаващи сигнали, трябва да бъдат приети и на свой ред информираха, че работят за поправки в Гражданския процесуален кодекс (ГПК), закона за адвокатурата и в Семейния кодекс.

Мандатоносителят изложи и приоритетите си в здравеопазването, образованието, спорта, регионалната политика, отбраната, финансите, като смятат, че плоският данък трябва да остане. За външната политика увериха, че ще остане ясната евроатлантическата ориентация, но имат визия и за нашия регион. България трябва да се бори за качествен ресор в Европейската комисия, смятат още от партията на Слави Трифонов.

И с оглед на скорошното решение на Конституционния съд, Надежда Йорданова от ПП-ДБ попита дали приемат като политическа цел да се работи за ограничаване правомощията на главния прокурор и въвеждане на отчетност в неговата работа, за съдийска независимост, гарантирана чрез разделяне на Висшия съдебен съвет. Вторият въпрос е дали имат виждане как да се ограничи проблемът с прикриването от прокуратурата на изразходването на средства под формата на обществена тайна.

Тошко Йорданов подчерта, че нямат различия за нуждата от ограничаване правомощията на главния прокурор и са готови да обсъдят гаранции за съдийска независимост.

Общинските съветници от „Възраждане“ в Силистра ще инициират процедура за провеждане на местен референдум относно изграждането на ветрогенератори и соларни паркове върху земеделска земя в региона. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб народният представител от партията Маргарита Генчева.

Тя заяви, че инициативата идва в отговор на зачестилите запитвани от граждани по въпроса. „Считаме, че това е въпрос от местно значение, свързан с опазване на земеделската земя. Опасенията на много хора от Силистра се засилват от това, че темата става все по-актуална. Изготвили сме предложение от името на двамата ни общински съветници - има и други, които са дали съгласието си. Отправяме апел към останалите, ако са загрижени за земеделските земи на територията на общината, да се присъединят към нашето предложение“, каза Генчева.

Депутатът припомни,

Заместник-кметът по транспорт на Пловдив Савина Петкова подаде оставка, съобщиха от Общинската администрация. Временно ресорът ще бъде поет от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

Оставката й бе поискана миналата седмица от общинските съветници от сдружението "Браво, Пловдив", с които Петкова участва на местния вот и влезе в Общинския съвет. Причините, които изтъкнаха те, са несправяне с поверения ресор и съмнения за корупция.

Тогава Петкова коментира, че е изненадана от безпочвените обвинения и след разговор с кмета Костадин Димитров ще решат дали да остане на поста. 

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати днес писмо до ГЕРБ във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“ (ПП).

"Както знаете, още през октомври миналата година Народното събрание имаше пълна готовност да приеме три законодателни акта, които са нужни, за да получи България второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост", пишат от ПП до ГЕРБ и посочват, че това са законопроект за изменение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, законопроект за несъстоятелност на физическите лица и правилата за попълване на състава на Комисията за противодействие на корупцията.

"Продължаващото

Народното събрание ще заседава извънредно във вторник, 17 септември, от 13:00 часа. Това съобщи председателстващият днешното редовно пленарно заседание Цончо Ганев ("Възраждане"), който запозна депутатите с разпореждането на председателя на 50-ото Народно събрание Рая Назарян за насроченото извънредно пленарно заседание идната седмица.

Първа точка в дневния ред предвижда на първо гласуване да бъде разгледан Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси с вносители Николай Нанков, Теменужка Петкова и Александър Ненков от ГЕРБ-СДС.

Точка втора е изслушване на служебния министър на финансите Людмила Петкова, служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия на 11 септември 2024 г. срок по приетия от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменения на Националния план за възстановяване и устойчивост на

Преди държавата да обявява изграждането на язовир "Черни Осъм", трябва да реши въпроса с реконструкцията на довеждащия водопровод, каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян в отговор на журналистически въпроси.

В края на август министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова каза пред медиите, че за да се решат близо 30-годишните проблеми с водоснабдяването в Ловеч и Плевен се размразява проектът за изграждане на язовир „Черни Осъм“ в близост до едноименното троянско село.

Михайлова припомни, че проектът за изграждането на язовира датира от десетилетия, като е спрян по ред причини, включително изразено недоволство от страна на местното население и опасения за въздействието му върху околната среда.

„Във всички случаи няма как този проект да е актуален в рамките на повече от 30 години, тъй като за

Какво мислите за въвеждане на електронно досъдебно производство, попита Божидар Божанов. Колежката му Венеция Ангова поиска да знае какво смятат за мерките за изсветляване на икономиката, какво е мнението им за капиталовата програма за общините, политиките в подкрепа на младите семейства. 

Божанов заяви, че в коалиция от три партии решенията се взимат демократично. Обсъдихме част от секторите, разговорите беше конструктивен, коментира той. В кратки срокове ще съберем нашите колективни органи и ще вземем решение. 

Тошко Йорданов коментира след срещата, че нямат непреодолими различия. Съвсем нормално е да имаме различни гледни точки за някои проблеми, но това не са варианти, които не можем да обсъдим. 

Според мен отговорността на ГЕРБ е огромна, защото както виждате от ПП-ДБ ние нямаме отговор, може да имаме положителен, но може и отрицателен. Ако приемем, че имаме положителен отговор, нямаме 121 депутата без участието на ГЕРБ. Ако имаме отрицателен отговор, ГЕРБ също могат да постъпят отговорно и да имаме правителство. Утре ще е много интересно каква ще е срещата и дали партия ГЕРБ с Бойко Борисов ще имат подход на държавници, след всички думи, които се изговориха, как в страната е в криза и как едно редовно правителство би започнало да решава проблемите, или ще пратят страната на избори, добави Тошко Йорданов. 

По-рано днес ИТН проведе разговор и с „Възраждане“ за подкрепа за правителство с третия мандат. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарн ...
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. В условията на неотложност на 13 септември видински ...
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:16 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
11484
България

След срещата с ИТН от ПП-ДБ заявиха, че ще информират колективните си органи и ще вземат решение за третия мандат

След срещата с „Има такъв народ“ (ИТН) Божидар Божанов от „Продължаваме промяната-Демократична България“(ПП-ДБ) заяви, че ще запознаят колективните си органи с чутите приоритети на мандатоносителя и в следващите дни ще информират за решението.Самата процедура по реализация на третия мандат не е безкрайна, ако може в по-разумен срок да вземете решение, помоли председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

| 02 Август 2024, 18:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
След срещата с ИТН от ПП-ДБ заявиха, че ще информират колективните си органи и ще вземат решение за третия мандат
След срещата с ИТН от ПП-ДБ заявиха, че ще информират колективните си органи и ще вземат решение за третия мандат
Снимка © Благой Кирилов / БТА

След срещата с „Има такъв народ“ (ИТН) Божидар Божанов от „Продължаваме промяната-Демократична България“(ПП-ДБ) заяви, че ще запознаят колективните си органи с чутите приоритети на мандатоносителя и в следващите дни ще информират за решението.

Рекордно количество за последните 40 години контрабандно злато са разкрили митничарите на Граничен контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" в автомобил с българска регистрация. Това съобщиха на съвместен брифинг на граничния пункт окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков, директорът на Агенция "Митници" Георги Димов и заместник-председателят на ДАНС Георги Георгиев. 

Златото, което е 124,708 килограма е на стойност 10 600 197 лева. В заловеното на 11 септември количество на ГКПП "Капитан Андреево" има златни кюлчета с различен грамаж и различна чистота - 24, 21,6 карата и малка част - 14 карата. Пратката съдържа също златни свитъци, инвестиционно злато и бижута. Златото е разкрито на различни места в тайници на автомобил на мъж на 47 години от Стара Загора. На брифинга беше обявено, че проверката на автомобил

С народни танци и демонстрация как се е мачкало гроздето за виното едно време, тази вечер, във Враца бе открит традиционният есенен панаир. В 135-ото му издание участват 150 търговци, занаятчии и фермери от 25 града в страна, обявиха организаторите от Община Враца. Гроздето за демонстрацията бе от местния сорт „врачански мискет“, от което се прави известното по света вино Врачанска теменуга, обясни кметът на Враца Калин Каменов.

„Традициите, с които е свързван нашият град, трябва да бъдат спазвани и съхранявани. Неслучайно в нашата програма на панаира всяка година залагаме на български традиции, залагаме на българското, залагаме и на популярното“, каза още Каменов и откри панаира с думите: „Да е със здраве, да е весел, забавен, ползотворен за търговците и успешен за всички нас!“

Първият панаир е бил организиран на този ден преди 135 го

Политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза, според Огнян Дамянов, член на Прокурорската колегия на ВСС. В отговор на журналистически въпрос дали смята, че в контекста на предстоящите избори и разговори за съставяне на кабинет политиците ще използват процедурата за избор на главен прокурор в своя полза той каза: „Уверен съм в това нещо и съм сигурен“.

„Върху ВСС последната седмица беше оказан политически и медиен натиск да не възобновява процедурата, включително и със законодателни предложения да се забрани този ВСС да избира и да освобождава тримата големи (бел.ред. главния прокурор, председателите на ВКС и ВАС)“, каза Дамянов.

Той посочи, че на този етап „нямам кандидат за главен прокурор“ и добави, че не е водил разговори с никого и не смята да разговаря. 

Дамянов каза, че не е редно, как

Служебното правителство е твърдо решено в рамките на неговата компетентност да осигури прозрачен и честен изборен процес. Дебело искам да почертая, че изборите се организират от Централната избирателна комисия (ЦИК), а ние осигуряваме материално-техническата подготовка на изборите. Това заяви пред журналисти в Бургас министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов. 

Вчера направихме много сериозно предложение до ЦИК за проверяване на изборния процес, особено в сферата на машинното гласуване. В понеделник предстои официална среща с ЦИК, и се надявам на тази среща да получим положителни отговори на въпросите, които поставяме, защото пак казвам, това е гаранция за повишаване на доверието в изборния процес. 

Ако тези проблеми на входа на процеса бъдат решени, следващият етап, на който много сериозно ще обърнем внимание, е видеонаблюдението. Там вече отговорностт

Съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите военнослужещи при катастрофата на учебно-боен самолет L–39 ZA майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин изразява президентът Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Радев е в постоянен контакт с Министерството на отбраната и ръководството на Военновъздушните сили. Президентът очаква  възможно най-скоро да бъдат изяснени всички обстоятелства, довели до този трагичен инцидент, се посочва в съобщението.

Държавният глава отменя предвидените в програмата си участия в събития в дните до края на седмицата.

При катастрофа на учебно-боен самолет L–39 ZA на авиобаза "Граф Игнатиево" днес загинаха двамата пилоти, съобщи служебният премиер Димитър Главчев, който посети мястото на инцидента. 

Майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав

Самата процедура по реализация на третия мандат не е безкрайна, ако може в по-разумен срок да вземете решение, помоли председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Не установих големи различия между нас, добави той.

От ИТН смятат, че промените, внесени от ПП-ДБ в Закона за защита на лицата, подаващи сигнали, трябва да бъдат приети и на свой ред информираха, че работят за поправки в Гражданския процесуален кодекс (ГПК), закона за адвокатурата и в Семейния кодекс.

Мандатоносителят изложи и приоритетите си в здравеопазването, образованието, спорта, регионалната политика, отбраната, финансите, като смятат, че плоският данък трябва да остане. За външната политика увериха, че ще остане ясната евроатлантическата ориентация, но имат визия и за нашия регион. България трябва да се бори за качествен ресор в Европейската комисия, смятат още от партията на Слави Трифонов.

И с оглед на скорошното решение на Конституционния съд, Надежда Йорданова от ПП-ДБ попита дали приемат като политическа цел да се работи за ограничаване правомощията на главния прокурор и въвеждане на отчетност в неговата работа, за съдийска независимост, гарантирана чрез разделяне на Висшия съдебен съвет. Вторият въпрос е дали имат виждане как да се ограничи проблемът с прикриването от прокуратурата на изразходването на средства под формата на обществена тайна.

Тошко Йорданов подчерта, че нямат различия за нуждата от ограничаване правомощията на главния прокурор и са готови да обсъдят гаранции за съдийска независимост.

Общинските съветници от „Възраждане“ в Силистра ще инициират процедура за провеждане на местен референдум относно изграждането на ветрогенератори и соларни паркове върху земеделска земя в региона. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб народният представител от партията Маргарита Генчева.

Тя заяви, че инициативата идва в отговор на зачестилите запитвани от граждани по въпроса. „Считаме, че това е въпрос от местно значение, свързан с опазване на земеделската земя. Опасенията на много хора от Силистра се засилват от това, че темата става все по-актуална. Изготвили сме предложение от името на двамата ни общински съветници - има и други, които са дали съгласието си. Отправяме апел към останалите, ако са загрижени за земеделските земи на територията на общината, да се присъединят към нашето предложение“, каза Генчева.

Депутатът припомни,

Заместник-кметът по транспорт на Пловдив Савина Петкова подаде оставка, съобщиха от Общинската администрация. Временно ресорът ще бъде поет от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

Оставката й бе поискана миналата седмица от общинските съветници от сдружението "Браво, Пловдив", с които Петкова участва на местния вот и влезе в Общинския съвет. Причините, които изтъкнаха те, са несправяне с поверения ресор и съмнения за корупция.

Тогава Петкова коментира, че е изненадана от безпочвените обвинения и след разговор с кмета Костадин Димитров ще решат дали да остане на поста. 

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати днес писмо до ГЕРБ във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“ (ПП).

"Както знаете, още през октомври миналата година Народното събрание имаше пълна готовност да приеме три законодателни акта, които са нужни, за да получи България второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост", пишат от ПП до ГЕРБ и посочват, че това са законопроект за изменение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, законопроект за несъстоятелност на физическите лица и правилата за попълване на състава на Комисията за противодействие на корупцията.

"Продължаващото

Народното събрание ще заседава извънредно във вторник, 17 септември, от 13:00 часа. Това съобщи председателстващият днешното редовно пленарно заседание Цончо Ганев ("Възраждане"), който запозна депутатите с разпореждането на председателя на 50-ото Народно събрание Рая Назарян за насроченото извънредно пленарно заседание идната седмица.

Първа точка в дневния ред предвижда на първо гласуване да бъде разгледан Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси с вносители Николай Нанков, Теменужка Петкова и Александър Ненков от ГЕРБ-СДС.

Точка втора е изслушване на служебния министър на финансите Людмила Петкова, служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия на 11 септември 2024 г. срок по приетия от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменения на Националния план за възстановяване и устойчивост на

Преди държавата да обявява изграждането на язовир "Черни Осъм", трябва да реши въпроса с реконструкцията на довеждащия водопровод, каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян в отговор на журналистически въпроси.

В края на август министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова каза пред медиите, че за да се решат близо 30-годишните проблеми с водоснабдяването в Ловеч и Плевен се размразява проектът за изграждане на язовир „Черни Осъм“ в близост до едноименното троянско село.

Михайлова припомни, че проектът за изграждането на язовира датира от десетилетия, като е спрян по ред причини, включително изразено недоволство от страна на местното население и опасения за въздействието му върху околната среда.

„Във всички случаи няма как този проект да е актуален в рамките на повече от 30 години, тъй като за

Какво мислите за въвеждане на електронно досъдебно производство, попита Божидар Божанов. Колежката му Венеция Ангова поиска да знае какво смятат за мерките за изсветляване на икономиката, какво е мнението им за капиталовата програма за общините, политиките в подкрепа на младите семейства. 

Божанов заяви, че в коалиция от три партии решенията се взимат демократично. Обсъдихме част от секторите, разговорите беше конструктивен, коментира той. В кратки срокове ще съберем нашите колективни органи и ще вземем решение. 

Тошко Йорданов коментира след срещата, че нямат непреодолими различия. Съвсем нормално е да имаме различни гледни точки за някои проблеми, но това не са варианти, които не можем да обсъдим. 

Според мен отговорността на ГЕРБ е огромна, защото както виждате от ПП-ДБ ние нямаме отговор, може да имаме положителен, но може и отрицателен. Ако приемем, че имаме положителен отговор, нямаме 121 депутата без участието на ГЕРБ. Ако имаме отрицателен отговор, ГЕРБ също могат да постъпят отговорно и да имаме правителство. Утре ще е много интересно каква ще е срещата и дали партия ГЕРБ с Бойко Борисов ще имат подход на държавници, след всички думи, които се изговориха, как в страната е в криза и как едно редовно правителство би започнало да решава проблемите, или ще пратят страната на избори, добави Тошко Йорданов. 

По-рано днес ИТН проведе разговор и с „Възраждане“ за подкрепа за правителство с третия мандат. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.