Начало Сфера Обстановката в село Цалапица започва да се нормализира, каза областният управител на Пловдив проф. д-р Христина Янчева
11282
България

Обстановката в село Цалапица започва да се нормализира, каза областният управител на Пловдив проф. д-р Христина Янчева

Обстановката започва да се нормализира в последните часове, като стойностите на фините прахови частици са в нормата, каза областният управител проф. д-р Христина Янчева в изявление за актуалната ситуация за пожара в депото на село Цалапица.След пика, който беше тази сутрин в 10:00 часа, праховите частици започнаха плавно да спадат и в момента са достигнали нормални стойности.

| 02 Август 2024, 18:54 ч.
Обстановката в село Цалапица започва да се нормализира, каза областният управител на Пловдив проф. д-р Христина Янчева
Обстановката в село Цалапица започва да се нормализира, каза областният управител на Пловдив проф. д-р Христина Янчева
Снимка © БТА

Обстановката започва да се нормализира в последните часове, като стойностите на фините прахови частици са в нормата, каза областният управител проф. д-р Христина Янчева в изявление за актуалната ситуация за пожара в депото на село Цалапица. 

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Съболезнования на близките на загиналите военни пилоти по време на изпълнение на служебните им задължения изказаха от „Продължаваме Промяната“.

„Поднасяме искрени съболезнования на близките на загиналите военни пилоти по време на изпълнение на служебните им задължения днес. Кураж и подкрепа в този тежък момент“, написаха от формацията във Фейсбук.

По-рано днес, при подготовка за демонстративен полет, на авиобаза „Граф Игнатиево“ се разби учебно-боен самолет L-39ZA, а двамата пилоти загинаха.

Общинският съвет разреши Община Монтана да ползва кредит от фонд "Флаг" за започването на проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана".

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. По него Община Монтана трябва да закупи шест електробуса и да изгради зарядни станции за тях.

Проектът е с продължителност 24 месеца, считано от април 2024 година и е на обща стойност 11 113 229,97 лева. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

За да бъдат осигурени тези средства, общинските съветници одобриха общината да вземе кредит в размер на 1 000 000 лева от фонд "Флаг", срокът за чието погасяване е 12 месеца.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети авиобаза „Граф Игнатиево“ в петък и събота и ще направи демонстрационен полет на изтребител F-16 утре по покана на Военновъздушните сили на САЩ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Утре в авиобазата „Граф Игнатиево“ държавният глава ще удостои с Почетен знак на президента бригаден генерал Тад Кларк, командир на 31-во изтребително авиокрило от Военновъздушните сили на САЩ в авиобазата в Авиано, Италия. Отличието е за значимия му принос към стратегическото сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ.

В събота, 14 септември, от 10:00 ч. Румен Радев ще бъде гост на открития летателен ден в „Граф Игнатиево“ по случай 20 години от приемането на България в НАТО и 35 години от приемането на самолета МиГ-29 на въоръжение в българските В

Има пострадали лица, най-вероятно това са пилотите, коментира служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков на брифинг на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", по повод  катастрофиралия по-рано днес учебно-боен самолет L-39ZA в Трета авиационна база "Граф Игнатиево". 

По думите му той лично няма информация за загинали. "Наш екип помага за пожара на място, но огънят вече е потушен", добави Илков. Той уточни, че според данните, с които разполага към момента, няма пострадали хора от цивилното население.

Министърът на вътрешните работи обяви, че от ГКПП "Капитан Андреево" ще отпътува за мястото на инцидента и ще се запознае лично с обстоятелствата.

След пика, който беше тази сутрин в 10:00 часа, праховите частици започнаха плавно да спадат и в момента са достигнали нормални стойности. В норма са стойностите и на съединението бензен, обясни Янкова.

"Ръководителят на операцията на място, главен инспектор Димитър Бришимов, предупреди, че е възможно утре в ранните часове отново да има повишение на фините прахови частици, поради което аз препоръчвам на населението в засегнатите райони да продължи да спазва предписанията на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) ", допълни обласният управител. "Бришимов ме увери също, че пожарът е почти овладян, като повече от половината територия е обработена и запръстена. Остава южния склон, върху който в момента се работи", каза още проф. Янчева. 

Работата на екипите продължава до пълното потушаване на пожара. Областният управител коментира, че кризисния щаб ще заседава утре сутринта, за да прецени обстановката и да се предприемат мерки за защита на населението до пълно потушаване на пожара. 

Припомняме, че около 16:30 часа вчера на територията на Регионалното депо за неопасни отпадъци до село Цалапица, община "Родопи", също възникна пожар. Пламъците обхванаха площ от около 15-16 декара. На помощ беше извикана земеделска техника, с която да бъде разорано около сметището, за да не се пренесе пожарът върху сухи треви по полето. Вследствие на пожара имаше силно димоотделяне.

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

Оставката на кмета на София Васил Терзиев и на заместник-кмета по финанси, здравеопазване и строителство Иван Василев поискаха граждани, които се събраха днес на протест пред сградата на Столичната община и Столичния общински съвет, докато общинските съветници заседават за първи път след лятната им ваканция.

Крум Малинов, живущ на бул. "Патриарх Евтимий", каза , че организацията на движение на бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен" е била обявена от съда за незаконосъобразна и поради това строителните дейности са спрени. Малинов припомни, че 150 от паркоместата в района са премахнати, като въпреки обещанията, не са подсигурени алтернативи за живущите. "Паркоместата са намалени, но пък булевардите са стеснени и от 10:00 часа сутринта до 20:00 ч. вечерта има задръствания, а изгорелите газове ги дишат гражданите", коментира Крум Малинов. По бул. "Витоша" не

Представители на ВМРО посрещнаха пред Софийската опера и балет президента на Република Северна Македония (РСМ) Гордана Силяновска-Давкова със скандирания за повече права за българите в страната. Сред присъстващите бяха Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки.

Президентът на РСМ е в България по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи тази вечер в София операта „Набуко“ от Джузепе Верди.

При пристигането на Силяновска представителите на ВМРО първо ръкопляскаха, а след това скандираха.

Част от протестиращите държаха плакати: "Пътят на РСМ за Европа минава през коридор 8", "Стоп на езика на омразата, дайте права на българите".

В района има полицейско присъствие. Не се стигна до напрежение.

Гордана Силяновска-Давкова каза по-рано днес, че е поканила българския президент Румен Радев да посети Скопие, но не са о

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

От всички регистрирани в Бюрото по труда в Свищов трайно безработните са 12,5 процента. Това са 70 души, от които 51 са с регистрация от една до две години и 19 са с регистрация над две години. Това каза Татяна Александрова, директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Свищов.

По думите общият брой на регистрираните безработни към края на миналия месец е 558 души, като най-голям е делът на хората над 50 години.

През месец август на работа са постъпили 53 лица, от които 43 са били без субсидирана заетост, а десет са започнали работа по различни насърчителни мерки и програми. Заявените от работодатели свободни работни места през изтеклия месец са били 47, посочи Александрова. Тя допълни, че равнището на безработица на дирекцията в Свищов намалява, като за месец януари е било 8,7 процента, а към края на август е 6,3 процента.

От дирекцията отчитат, че о

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Два сигнала за младежи във видимо нетрезво състояние са приети днес в дежурната част на Районно управление - Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Единият сигнал е ...
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Г ...
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мар ...
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължавам ...
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция. Съдът е постановил най-тежката мярка за не ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:09 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
11282
България

Обстановката в село Цалапица започва да се нормализира, каза областният управител на Пловдив проф. д-р Христина Янчева

Обстановката започва да се нормализира в последните часове, като стойностите на фините прахови частици са в нормата, каза областният управител проф. д-р Христина Янчева в изявление за актуалната ситуация за пожара в депото на село Цалапица.След пика, който беше тази сутрин в 10:00 часа, праховите частици започнаха плавно да спадат и в момента са достигнали нормални стойности.

| 02 Август 2024, 18:54 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Обстановката в село Цалапица започва да се нормализира, каза областният управител на Пловдив проф. д-р Христина Янчева
Обстановката в село Цалапица започва да се нормализира, каза областният управител на Пловдив проф. д-р Христина Янчева
Снимка © БТА

Обстановката започва да се нормализира в последните часове, като стойностите на фините прахови частици са в нормата, каза областният управител проф. д-р Христина Янчева в изявление за актуалната ситуация за пожара в депото на село Цалапица. 

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Съболезнования на близките на загиналите военни пилоти по време на изпълнение на служебните им задължения изказаха от „Продължаваме Промяната“.

„Поднасяме искрени съболезнования на близките на загиналите военни пилоти по време на изпълнение на служебните им задължения днес. Кураж и подкрепа в този тежък момент“, написаха от формацията във Фейсбук.

По-рано днес, при подготовка за демонстративен полет, на авиобаза „Граф Игнатиево“ се разби учебно-боен самолет L-39ZA, а двамата пилоти загинаха.

Общинският съвет разреши Община Монтана да ползва кредит от фонд "Флаг" за започването на проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана".

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. По него Община Монтана трябва да закупи шест електробуса и да изгради зарядни станции за тях.

Проектът е с продължителност 24 месеца, считано от април 2024 година и е на обща стойност 11 113 229,97 лева. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

За да бъдат осигурени тези средства, общинските съветници одобриха общината да вземе кредит в размер на 1 000 000 лева от фонд "Флаг", срокът за чието погасяване е 12 месеца.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети авиобаза „Граф Игнатиево“ в петък и събота и ще направи демонстрационен полет на изтребител F-16 утре по покана на Военновъздушните сили на САЩ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Утре в авиобазата „Граф Игнатиево“ държавният глава ще удостои с Почетен знак на президента бригаден генерал Тад Кларк, командир на 31-во изтребително авиокрило от Военновъздушните сили на САЩ в авиобазата в Авиано, Италия. Отличието е за значимия му принос към стратегическото сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ.

В събота, 14 септември, от 10:00 ч. Румен Радев ще бъде гост на открития летателен ден в „Граф Игнатиево“ по случай 20 години от приемането на България в НАТО и 35 години от приемането на самолета МиГ-29 на въоръжение в българските В

Има пострадали лица, най-вероятно това са пилотите, коментира служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков на брифинг на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", по повод  катастрофиралия по-рано днес учебно-боен самолет L-39ZA в Трета авиационна база "Граф Игнатиево". 

По думите му той лично няма информация за загинали. "Наш екип помага за пожара на място, но огънят вече е потушен", добави Илков. Той уточни, че според данните, с които разполага към момента, няма пострадали хора от цивилното население.

Министърът на вътрешните работи обяви, че от ГКПП "Капитан Андреево" ще отпътува за мястото на инцидента и ще се запознае лично с обстоятелствата.

След пика, който беше тази сутрин в 10:00 часа, праховите частици започнаха плавно да спадат и в момента са достигнали нормални стойности. В норма са стойностите и на съединението бензен, обясни Янкова.

"Ръководителят на операцията на място, главен инспектор Димитър Бришимов, предупреди, че е възможно утре в ранните часове отново да има повишение на фините прахови частици, поради което аз препоръчвам на населението в засегнатите райони да продължи да спазва предписанията на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) ", допълни обласният управител. "Бришимов ме увери също, че пожарът е почти овладян, като повече от половината територия е обработена и запръстена. Остава южния склон, върху който в момента се работи", каза още проф. Янчева. 

Работата на екипите продължава до пълното потушаване на пожара. Областният управител коментира, че кризисния щаб ще заседава утре сутринта, за да прецени обстановката и да се предприемат мерки за защита на населението до пълно потушаване на пожара. 

Припомняме, че около 16:30 часа вчера на територията на Регионалното депо за неопасни отпадъци до село Цалапица, община "Родопи", също възникна пожар. Пламъците обхванаха площ от около 15-16 декара. На помощ беше извикана земеделска техника, с която да бъде разорано около сметището, за да не се пренесе пожарът върху сухи треви по полето. Вследствие на пожара имаше силно димоотделяне.

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

Оставката на кмета на София Васил Терзиев и на заместник-кмета по финанси, здравеопазване и строителство Иван Василев поискаха граждани, които се събраха днес на протест пред сградата на Столичната община и Столичния общински съвет, докато общинските съветници заседават за първи път след лятната им ваканция.

Крум Малинов, живущ на бул. "Патриарх Евтимий", каза , че организацията на движение на бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен" е била обявена от съда за незаконосъобразна и поради това строителните дейности са спрени. Малинов припомни, че 150 от паркоместата в района са премахнати, като въпреки обещанията, не са подсигурени алтернативи за живущите. "Паркоместата са намалени, но пък булевардите са стеснени и от 10:00 часа сутринта до 20:00 ч. вечерта има задръствания, а изгорелите газове ги дишат гражданите", коментира Крум Малинов. По бул. "Витоша" не

Представители на ВМРО посрещнаха пред Софийската опера и балет президента на Република Северна Македония (РСМ) Гордана Силяновска-Давкова със скандирания за повече права за българите в страната. Сред присъстващите бяха Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки.

Президентът на РСМ е в България по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи тази вечер в София операта „Набуко“ от Джузепе Верди.

При пристигането на Силяновска представителите на ВМРО първо ръкопляскаха, а след това скандираха.

Част от протестиращите държаха плакати: "Пътят на РСМ за Европа минава през коридор 8", "Стоп на езика на омразата, дайте права на българите".

В района има полицейско присъствие. Не се стигна до напрежение.

Гордана Силяновска-Давкова каза по-рано днес, че е поканила българския президент Румен Радев да посети Скопие, но не са о

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

От всички регистрирани в Бюрото по труда в Свищов трайно безработните са 12,5 процента. Това са 70 души, от които 51 са с регистрация от една до две години и 19 са с регистрация над две години. Това каза Татяна Александрова, директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Свищов.

По думите общият брой на регистрираните безработни към края на миналия месец е 558 души, като най-голям е делът на хората над 50 години.

През месец август на работа са постъпили 53 лица, от които 43 са били без субсидирана заетост, а десет са започнали работа по различни насърчителни мерки и програми. Заявените от работодатели свободни работни места през изтеклия месец са били 47, посочи Александрова. Тя допълни, че равнището на безработица на дирекцията в Свищов намалява, като за месец януари е било 8,7 процента, а към края на август е 6,3 процента.

От дирекцията отчитат, че о

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
В Прищина отбелязват Международния ден на демокрацията, критикуват правителството за нарушаване на демократичните ценности
Безплатен курс за специалност „Здравен асистент“ за безработни организират от болница „Дева Мария“ в Бургас
Министър Росен Карадимов увери, че ЦИК има пълната подкрепа на Министерския съвет, каза Камелия Нейкова
Окръжният съд във Враца постави в ареста обвинен за наркоразпространение 28-годишен мъж
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.