Начало Сфера Консулските служби, в които има повече заявления за туристически и трудови визи, ще се обезпечат с кадри, каза зам.-министър Мария Ангелиева
12063
България

Консулските служби, в които има повече заявления за туристически и трудови визи, ще се обезпечат с кадри, каза зам.-министър Мария Ангелиева

По време на разговора бяха обсъдени и мерките в интерес подобряване на комуникацията, с цел по-бързото издаване на визи. Заместник-министър Ангелиева разясни процедурата и посочи какви са стъпките, които трябва да бъдат следвани.Посочени бяха и конкретни предложения, които да послужат за основа на туристическия бранш по отношение на издаването на визи за чужденците, имащи желание да посетят България с цел туризъм.

| 02 Август 2024, 19:44 ч.
Консулските служби, в които има повече заявления за туристически и трудови визи, ще се обезпечат с кадри, каза зам.-министър Мария Ангелиева
Консулските служби, в които има повече заявления за туристически и трудови визи, ще се обезпечат с кадри, каза зам.-министър Мария Ангелиева
Снимка © DFA

Предприети са конкретни действия за кадрово обезпечаване на определени консулски служби, където има повече заявления за издаване на туристически и трудови визи. Това информира заместник-министърът на външните работи Мария Ангелиева представители на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА), съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си.

"Национална компания индустриални зони" ЕАД (НКИЗ) започва проект за над 2,8 милиона лева за енергийно обновяване на административната сграда и халета №4 и №5 на Индустриален парк Видин, съобщиха от НКИЗ. 

Паркът е атрактивен проект на НКИЗ на брега на река Дунав, в непосредствена близост до речно карго пристанище, железопътна гара и Дунав мост - 2.

Планираните дейности за изпълнение по проекта са: топлоизолиране на външни стени, подмяна на дограма, топлинно изолиране на покрив, подмяна на осветителна инсталация, монтаж на системи за генериране на топлина, изграждане на фотоволтаична инсталация и др.

Прогнозният бюджет за реализацията на проекта е 2 884 439,52 лева, от които 1 293 497,78 лева безвъзмездна финансова подкрепа по Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ).

"Национална компания индустриални зони" ЕАД вече подписа договор за финансиран

Лаборатория за канабис е разкрита в ловешкото село Александрово. Криминалисти от Областната дирекция (ОД) на МВР са иззели над 40 килограма канабис от имот в селото, съобщи говорителят на полицията Габриела Тодорова.

Случаят е от вчера. При проверка на имот в селото, обитаван от 65-годишен мъж, криминалисти са открили специално изградена лаборатория, в която имало растения от канабис.  При огледа в стопанска постройка е открита и суха тревиста маса - канабис, с общо тегло 2,5 килограма. 

За срок от 24 часа е задържан 65-годишен мъж и е привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч.

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори. 

„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов. Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия, посочи още той. 

Във връзка повдигнатия от него въпрос за евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи: „Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори

Вие вписвате вашите имена завинаги със златни букви в славната история на българския спорт. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес награди с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти българските медалисти и финалисти, извоювали медали и постигнали отлични резултати на летните Олимпийски и Паралимпийски игри в Париж. Церемонията се проведа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. 

„За мен е огромна чест да ви посрещна в президентската институция и да ви поздравя за завоюваните от вас олимпийски титли, медали и успехи. Изкачването на олимпийския връх е заветна цел и най-голямото предизвикателство в кариерата на всеки спортист. Един път, осеян с безброй изпитания. Вие знаете, че олимпийската слава е непреходна“, посочи Румен Радев. 

„Не само постигнахте вашите цели и целите, поставени от вашите треньори, комитета и феде

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

Срещата, по инициатива на заместник-министър Ангелиева, бе проведена в МВнР с Живко Иванов, заместник-председател на БСБСПА, и Цветина Иванова, главен секретар, по повод изказването на председателя на БСБСПА Кацарова във връзка с проблеми за издаването на туристически визи.

В хода на срещата заместник-министър Ангелиева подчерта, че МВнР продължава да полага усилия за постигане на пълноправно членство в Шенгенското пространство и следва да изпълнява стриктно изискванията на европейското законодателство относно процедурата за разглеждане на визови заявления, както и приемане и преглед на целия набор от изискуеми документи за виза, които трябва да се представят от всеки апликант за шенгенска виза.

По време на разговора бяха обсъдени и мерките в интерес подобряване на комуникацията, с цел по-бързото издаване на визи. Заместник-министър Ангелиева разясни процедурата и посочи какви са стъпките, които трябва да бъдат следвани. Посочени бяха и конкретни предложения, които да послужат за основа на туристическия бранш по отношение на издаването на визи за чужденците, имащи желание да посетят България с цел туризъм.

В края на срещата бе обобщено, че е положена добра основа за преодоляване на някои въпроси, свързани с по-бързото издаване на визи, която би могла да послужи и за промяна на някои закони в интерес на бизнеса и туристическия бранш, посочват от МВнР.

Вчера от Министерството на туризма (МТ) съобщиха, че по инициатива на служебния министър Евтим Милошев е била организирана работна среща в широк формат с представители на МВнР и представителните организации в туристическия сектор, за да се даде възможност на бизнеса да обсъди актуалните теми и да зададе своите въпроси, свързани с облекчаването на процеса при издаване на работни визи за работници от трети страни.

Опитите за нелегално преминаване на границата са намалели наполовина в сравнение с миналата година, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на днешния блицконтрол в Народното събрание.

Трябва да се увеличават мерките и да се пази границата, като граница на ЕС. Заедно с Турция това се прави, защото там е основното място, където се случва нелегалното преминаване. Съвместно с тях се справяме добре, което не означава, че не може още по-добре, коментира служебният премиер.

От 1 януари до 10 май 2024 г. са регистрирани общо 12 342 опита за нелегално преминаване на границата, което е със 70% по-малко в сравнение със същия период за миналата година. 

"ДПС проведе разширено заседание за подготовка на предизборната кампания за парламентарните избори на 27 октомври. В заседанието участваха председателят Делян Пеевски и ръководството на ДПС, представители на областните и общинските структури, координаторите на ДПС в Турция, народните представители, кметове и активисти", съобщи пресцентърът на ДПС. 

На заседанието са обсъдени критериите за номинации на кандидати за народни представители от “ДПС-Ново начало”, основните приоритети, на които ще се базира програмата за бъдещото управление на България след изборите, проблемите на общините и взаимодействието им с централната власт. 

„ДПС - Ново начало“ ще работи за хората, заедно с хората, заяви Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра. Областните председатели на Движението са изразили своята и на структурите категорична подкрепа за “ДПС-Нов

Започна имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон 2024/2025 г. в област Търговище. Приложението на новите ваксини ще бъде безплатно и ще се извършва в кабинетите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и общопрактикуващите лекари, съобщиха от здравната инспекция. 

От инспекцията посочват, че при необходимост ще бъде създавана организация за провеждане на имунизация и в други лечебни заведения, а при наличие на желаещи по места е възможно и сформиране на мобилни екипи за трудноподвижни лица, лица от отдалечени места и др.

В област Търговище безплатно прилагане на ваксини срещу COVID - 19 се извършва от всички общопрактикуващите лекари на хората от пациентските им листи; в имунизационен кабинет в РЗИ – Търговище на хора, които не са упражнили правото си на избор на общопрактикуващ лекар и временно пребиваващи в област Търговище; от мобилен е

Независимо в кои часове на денонощието правим проверките, установяваме водачи употребили алкохол преди да шофират, каза комисар Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) на брифинг пред медиите относно кампанията "Алкохолът е лош шофьор".

Тя допълни, че кампанията ще продължи да бъде част от ежегодната програма с превантивни дейности на полицията. "Пътна полиция" партнира вече 15 -а година на кампанията и се присъединяваме към 16- ото издание. В трите града, в които се провежда до момента, е получила позитивен отзвук,каза още комисар Ботева.

Посланието на кампанията е в името „Алкохолът е лош шофьор“, няма място за тълкование и компромиси на пътя. Това, което се опитваме вече 16-а година, е да обърнем внимание на позитивното послание, каза Гергина Дерилова, мениджър корпоративни въпр

Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149-ата годишнина от Старозагорското въстание, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Честването ще се проведе днес от 11:00 часа, като едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на Старозагорското въстание и паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов. В знак на преклонение пред делото на организаторите и участниците в бунта от есента на 1875 г., на събитието ще присъстват представители на местните и държавните институции.

Кратка беседа пред паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов ще представи Петьо Мирчев, уредник в отдел „История на българските земи XV-XIX в.“ на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Възпитаници на Основно училище „Кольо Ганчев“ ще рец

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Шофьорът на буса не се е под ...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър ...
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията. Призовете се присъждат на журналисти, ко ...
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:18 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
12063
България

Консулските служби, в които има повече заявления за туристически и трудови визи, ще се обезпечат с кадри, каза зам.-министър Мария Ангелиева

По време на разговора бяха обсъдени и мерките в интерес подобряване на комуникацията, с цел по-бързото издаване на визи. Заместник-министър Ангелиева разясни процедурата и посочи какви са стъпките, които трябва да бъдат следвани.Посочени бяха и конкретни предложения, които да послужат за основа на туристическия бранш по отношение на издаването на визи за чужденците, имащи желание да посетят България с цел туризъм.

| 02 Август 2024, 19:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Консулските служби, в които има повече заявления за туристически и трудови визи, ще се обезпечат с кадри, каза зам.-министър Мария Ангелиева
Консулските служби, в които има повече заявления за туристически и трудови визи, ще се обезпечат с кадри, каза зам.-министър Мария Ангелиева
Снимка © DFA

Предприети са конкретни действия за кадрово обезпечаване на определени консулски служби, където има повече заявления за издаване на туристически и трудови визи. Това информира заместник-министърът на външните работи Мария Ангелиева представители на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА), съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си.

"Национална компания индустриални зони" ЕАД (НКИЗ) започва проект за над 2,8 милиона лева за енергийно обновяване на административната сграда и халета №4 и №5 на Индустриален парк Видин, съобщиха от НКИЗ. 

Паркът е атрактивен проект на НКИЗ на брега на река Дунав, в непосредствена близост до речно карго пристанище, железопътна гара и Дунав мост - 2.

Планираните дейности за изпълнение по проекта са: топлоизолиране на външни стени, подмяна на дограма, топлинно изолиране на покрив, подмяна на осветителна инсталация, монтаж на системи за генериране на топлина, изграждане на фотоволтаична инсталация и др.

Прогнозният бюджет за реализацията на проекта е 2 884 439,52 лева, от които 1 293 497,78 лева безвъзмездна финансова подкрепа по Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ).

"Национална компания индустриални зони" ЕАД вече подписа договор за финансиран

Лаборатория за канабис е разкрита в ловешкото село Александрово. Криминалисти от Областната дирекция (ОД) на МВР са иззели над 40 килограма канабис от имот в селото, съобщи говорителят на полицията Габриела Тодорова.

Случаят е от вчера. При проверка на имот в селото, обитаван от 65-годишен мъж, криминалисти са открили специално изградена лаборатория, в която имало растения от канабис.  При огледа в стопанска постройка е открита и суха тревиста маса - канабис, с общо тегло 2,5 килограма. 

За срок от 24 часа е задържан 65-годишен мъж и е привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч.

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки тезата на ПП-ДБ, че трябва да бъде излъчен неутрален човек за премиер след предсрочните парламентарни избори. 

„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов. Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия, посочи още той. 

Във връзка повдигнатия от него въпрос за евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи: „Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори

Вие вписвате вашите имена завинаги със златни букви в славната история на българския спорт. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес награди с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти българските медалисти и финалисти, извоювали медали и постигнали отлични резултати на летните Олимпийски и Паралимпийски игри в Париж. Церемонията се проведа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. 

„За мен е огромна чест да ви посрещна в президентската институция и да ви поздравя за завоюваните от вас олимпийски титли, медали и успехи. Изкачването на олимпийския връх е заветна цел и най-голямото предизвикателство в кариерата на всеки спортист. Един път, осеян с безброй изпитания. Вие знаете, че олимпийската слава е непреходна“, посочи Румен Радев. 

„Не само постигнахте вашите цели и целите, поставени от вашите треньори, комитета и феде

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

Срещата, по инициатива на заместник-министър Ангелиева, бе проведена в МВнР с Живко Иванов, заместник-председател на БСБСПА, и Цветина Иванова, главен секретар, по повод изказването на председателя на БСБСПА Кацарова във връзка с проблеми за издаването на туристически визи.

В хода на срещата заместник-министър Ангелиева подчерта, че МВнР продължава да полага усилия за постигане на пълноправно членство в Шенгенското пространство и следва да изпълнява стриктно изискванията на европейското законодателство относно процедурата за разглеждане на визови заявления, както и приемане и преглед на целия набор от изискуеми документи за виза, които трябва да се представят от всеки апликант за шенгенска виза.

По време на разговора бяха обсъдени и мерките в интерес подобряване на комуникацията, с цел по-бързото издаване на визи. Заместник-министър Ангелиева разясни процедурата и посочи какви са стъпките, които трябва да бъдат следвани. Посочени бяха и конкретни предложения, които да послужат за основа на туристическия бранш по отношение на издаването на визи за чужденците, имащи желание да посетят България с цел туризъм.

В края на срещата бе обобщено, че е положена добра основа за преодоляване на някои въпроси, свързани с по-бързото издаване на визи, която би могла да послужи и за промяна на някои закони в интерес на бизнеса и туристическия бранш, посочват от МВнР.

Вчера от Министерството на туризма (МТ) съобщиха, че по инициатива на служебния министър Евтим Милошев е била организирана работна среща в широк формат с представители на МВнР и представителните организации в туристическия сектор, за да се даде възможност на бизнеса да обсъди актуалните теми и да зададе своите въпроси, свързани с облекчаването на процеса при издаване на работни визи за работници от трети страни.

Опитите за нелегално преминаване на границата са намалели наполовина в сравнение с миналата година, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев по време на днешния блицконтрол в Народното събрание.

Трябва да се увеличават мерките и да се пази границата, като граница на ЕС. Заедно с Турция това се прави, защото там е основното място, където се случва нелегалното преминаване. Съвместно с тях се справяме добре, което не означава, че не може още по-добре, коментира служебният премиер.

От 1 януари до 10 май 2024 г. са регистрирани общо 12 342 опита за нелегално преминаване на границата, което е със 70% по-малко в сравнение със същия период за миналата година. 

"ДПС проведе разширено заседание за подготовка на предизборната кампания за парламентарните избори на 27 октомври. В заседанието участваха председателят Делян Пеевски и ръководството на ДПС, представители на областните и общинските структури, координаторите на ДПС в Турция, народните представители, кметове и активисти", съобщи пресцентърът на ДПС. 

На заседанието са обсъдени критериите за номинации на кандидати за народни представители от “ДПС-Ново начало”, основните приоритети, на които ще се базира програмата за бъдещото управление на България след изборите, проблемите на общините и взаимодействието им с централната власт. 

„ДПС - Ново начало“ ще работи за хората, заедно с хората, заяви Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра. Областните председатели на Движението са изразили своята и на структурите категорична подкрепа за “ДПС-Нов

Започна имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон 2024/2025 г. в област Търговище. Приложението на новите ваксини ще бъде безплатно и ще се извършва в кабинетите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и общопрактикуващите лекари, съобщиха от здравната инспекция. 

От инспекцията посочват, че при необходимост ще бъде създавана организация за провеждане на имунизация и в други лечебни заведения, а при наличие на желаещи по места е възможно и сформиране на мобилни екипи за трудноподвижни лица, лица от отдалечени места и др.

В област Търговище безплатно прилагане на ваксини срещу COVID - 19 се извършва от всички общопрактикуващите лекари на хората от пациентските им листи; в имунизационен кабинет в РЗИ – Търговище на хора, които не са упражнили правото си на избор на общопрактикуващ лекар и временно пребиваващи в област Търговище; от мобилен е

Независимо в кои часове на денонощието правим проверките, установяваме водачи употребили алкохол преди да шофират, каза комисар Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) на брифинг пред медиите относно кампанията "Алкохолът е лош шофьор".

Тя допълни, че кампанията ще продължи да бъде част от ежегодната програма с превантивни дейности на полицията. "Пътна полиция" партнира вече 15 -а година на кампанията и се присъединяваме към 16- ото издание. В трите града, в които се провежда до момента, е получила позитивен отзвук,каза още комисар Ботева.

Посланието на кампанията е в името „Алкохолът е лош шофьор“, няма място за тълкование и компромиси на пътя. Това, което се опитваме вече 16-а година, е да обърнем внимание на позитивното послание, каза Гергина Дерилова, мениджър корпоративни въпр

Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149-ата годишнина от Старозагорското въстание, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Честването ще се проведе днес от 11:00 часа, като едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на Старозагорското въстание и паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов. В знак на преклонение пред делото на организаторите и участниците в бунта от есента на 1875 г., на събитието ще присъстват представители на местните и държавните институции.

Кратка беседа пред паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов ще представи Петьо Мирчев, уредник в отдел „История на българските земи XV-XIX в.“ на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Възпитаници на Основно училище „Кольо Ганчев“ ще рец

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември
До 20 октомври се приемат номинации за годишните награди на СБЖ
Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ наводнения в Централна и Източна Европа, бе докладвано на среща в Министерския съвет
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.