Начало Сфера Пътят Елин Пелин – село Гара Елин Пелин ще бъде отворен в събота
11501
България

Пътят Елин Пелин – село Гара Елин Пелин ще бъде отворен в събота

Припомняме, че пътят бе затворен заради взрив в склад за пиротехнически изделия.От Общината посочват, че вследствие на възникналия инцидент в склада за фойерверки „Енигма” е възможно по пътното платно и около него да има остатъци от пиротехника и отломки, които да са животозастрашаващи.

| 02 Август 2024, 20:25 ч.
Пътят Елин Пелин – село Гара Елин Пелин ще бъде отворен в събота
Пътят Елин Пелин – село Гара Елин Пелин ще бъде отворен в събота
Снимка © Милена Стойкова / БТА

От утре - събота, ще бъде отворен пътят Елин – Пелин – село Гара Елин Пелин, съобщиха от общинската администрация, позовавайки се на информация от Мариета Братанова, началник на Районна пътна служба - Елин Пелин. 

Новородено бебе е изоставено до контейнер за смет в силистренското село Водно. Това потвърди кметът на община Дулово инж. Невхис Мустафа.

Според нея бебето не е родено в селото, където е намерено.

Местни жители са подали сигнал до телефон 112 и след бързата реакция на медиците бебето е било откарано в неонатологичното отделение в силистренската болница.

Завеждащият отделението д-р Румяна Манева съобщи, че новороденото е недоносено, след приемането му дишането му е било затруднено, но състоянието му се подобрява. За него се полагат всички необходими грижи.

Екип от военни прокурори и следователи, съвместно със служба „Военна полиция“, започва разследване за установяване причините и обстоятелствата за възникнал инцидент с учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщиха от прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство. От прокуратурата допълват, че предстои извършването на оглед на местопроизшествието, установяване и разпит на свидетели, както и на всички длъжностни лица, съпричастни към планирането, осъществяването на тренировъчния полет, поддръжката на летателната и наземната техника. Също така ще бъде иззета цялата документация, относима към случая. Предстои назначаването и на множество експертизи.

 

Община Несебър сключи допълнително споразумение с управляващия орган на програмата „Развитие на човешките ресурси“ 2021 - 2017 г. за удължаване срока по изпълнение на проекта „Грижа в дома“, съобщиха от общинската администрация. Очаква се проектът да продължи до 3 януари 2025 г.

Общо 1 037 967 лв. е безвъзмездната финансова помощ по удължаване на услугата, като сумата е осигурена от Европейския социален фонд. До този момент предоставената финансова помощ бе на стойност от 748 340 лв., поясниха от администрацията. 

Припомняме, че по-рано тази година Община Несебър удължи изпълнението на проекта „Грижа в дома“ с три месеца, като крайният срок бе до 3 юли 2024 г. С измененията сумата за безвъзмездна финансова помощ се увеличи с около 155 216 лв. Целта на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда на лица с увреждания и възрастн

Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председател Димитър Главчев на среща в Министерския съвет. Той свика работна среща в Министерския съвет заради бедственото положение в редица европейски региони, съобщиха от правителствената информационна служба. Ситуацията се следи всекидневно, беше докладвано на Главчев.

Във фокуса на срещата бяха също превантивните действия, които се правят планово по почистване на речни корита, отводнителни канали и възстановяване на диги. Служебният премиер поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедствия. В тази връзка ще се изпратят писма до областните управители и кметовете за наличностите им като техника и материали за справяне с бедствени ситуации и за превенция.

Възможностите за финансиране на щ

Полицията във Варна разкри наркооранжерия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайморския град.

Оранжерията е в имот в центъра на града. На място са открити около 700 растения от рода на конопа, както и около 5 килограма суха тревиста маса. Освен това полицаите са намерили и електронна везна и известна сума пари.

Задържан е 50-годишен криминално проявен варненец. 

Припомняме, че в края на юли във Варненско за отглеждане на марихуана бе задържан нидерландски гражданин. 

Припомняме, че пътят бе затворен заради взрив в склад за пиротехнически изделия. 

От Общината посочват, че вследствие на възникналия инцидент в склада за фойерверки „Енигма” е възможно по пътното платно и около него да има остатъци от пиротехника и отломки, които да са животозастрашаващи. 

Те не трябва да бъдат докосвани и премествани. В случай, че бъдат намерени такива е нужно да се обадят на телефон 112, посочват от администрацията.

 На терен ще бъдат и военнослужещи, които ще правят обходи и ще събират остатъците от пиротехника, също така има и поставени табели. 

Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си, съобщи пресцентърът на службата.

Безопасността на лицата, които отговарят за управлението на държавата, е въпрос на националната сигурност, който е поставен още с възраждането на българската държавност преди близо век и половина. Това заяви началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев в обръщението си по повод 145 години от създаването на държавната охранителна служба. Сигурността на стълбовете на държавното управление е фундаментално условие за развитието и просперитета на България и тази истина е в основата на съвременната мисия на Националната служба за охрана, добави генерал-майор Емил Тонев.

Националната служба за охрана доказа своята жизненост и се утвърди като елемент на българската държавност, въпреки множеството трудности и трансформации, през които премина, заяви президентът Румен Радев на търже

Спасители и огнеборци от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) - Монтана направиха  демонстрация на площад „Алеко Константинов“ по повод професионалния си празник.

„Тази година честваме празника един ден предварително. Цялата седмица беше посветена на пожарната и имаше дни на отворените врати. Най-много се радваха децата от детските градини, видяха как работи пожарната, качиха се на автомеханичната стълба, на пожарната и явно там е най-голям интересът“, каза директорът на РДПБЗН - Монтана комисар Венцислав Райков.

Наградени бяха 62-ма проявили се през годината служители и ги поздрави за празника.

„Във връзка с професионалния празник и големите горски и полски пожари имаме наградени с писмена похвала 62-ма служители. Наградените от директора на Главна дирекция „Пожарна безопа

Пет противопожарни екипа са насочени към Трета авиационна база "Граф Игнатиево". Това съобщиха от пресцентъра на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив.

По-рано днес в авиобазата стана катастрофа с учебно-боен самолет L–39 ZA, информираха от Министерството на отбраната (МО). Инцидентът е станал при подготовка за утрешни демонстрации. В момента се провежда разследване.

Взети са мерки за локализиране на пожарите, вследствие на инцидента и установяване на причините за него, посочиха от МО.

Служебният министърът на отбраната Атанас Запрянов отмени авиошоуто в Трета авиационна база "Граф Игнатиево" заради катастрофата. 

 

В Ямбол започна подготовката по изграждането на кръстовище с кръгово движение при връзката на булевард „Димитър Благоев“ с улица „Жорж Папазов“, съобщиха от общинския пресцентър. Началото на същинските строителни дейности е планирано за 17 септември, а от днес стартира премахване на оградни пана между уличните платна и разполагането на техника.

Новото кръгово движение трябва да е готово до 20 декември, като по време на строителството ще бъде осигурен временен режим на преминаване, за да се намалят неудобствата за гражданите, посочват от Общината.

Пътната връзка до бившата Стоматологична поликлиника поема значителна част от трафика в града, включително в посока към и от индустриалната зона на Ямбол. Както съобщихме, проектът предвижда оформяне на вътрешен кръг, представляващ зелен остров с диаметър 21,5 метра, ограден от гранитни бордюри и ивица за

Върховният административен съд реши да отправи преюдициално запитване до Съда на Европейския съюз (СЕС) по делото за предсрочното освобождаване на подуправителя на БНБ Андрей Гюров. Делото се спира до произнасянето на СЕС, то е по жалба на Гюров срещу решението на УС на БНБ.

Искането за преюдициално запитване беше направено от защитата на Гюров. ВАС реши да зададе осем въпроса до Съда на ЕС. Те са свързани с тълкуване на норми от Устава на Европейската система на централните банки, на Европейската централна банка и Договора за функциониране на ЕС.

В предходното заседание по делото Гюров поиска отвод на съдия Георги Чолаков, който е председател на съдебния състав по делото и председател на ВАС, заради съмнения за безпристрастността на Георги Чолаков, които се извеждат от изказване на Христо Иванов пред парламентарната комисията за Мартин Божанов – Нотариуса и Петьо

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:10 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
11501
България

Пътят Елин Пелин – село Гара Елин Пелин ще бъде отворен в събота

Припомняме, че пътят бе затворен заради взрив в склад за пиротехнически изделия.От Общината посочват, че вследствие на възникналия инцидент в склада за фойерверки „Енигма” е възможно по пътното платно и около него да има остатъци от пиротехника и отломки, които да са животозастрашаващи.

| 02 Август 2024, 20:25 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пътят Елин Пелин – село Гара Елин Пелин ще бъде отворен в събота
Пътят Елин Пелин – село Гара Елин Пелин ще бъде отворен в събота
Снимка © Милена Стойкова / БТА

От утре - събота, ще бъде отворен пътят Елин – Пелин – село Гара Елин Пелин, съобщиха от общинската администрация, позовавайки се на информация от Мариета Братанова, началник на Районна пътна служба - Елин Пелин. 

Новородено бебе е изоставено до контейнер за смет в силистренското село Водно. Това потвърди кметът на община Дулово инж. Невхис Мустафа.

Според нея бебето не е родено в селото, където е намерено.

Местни жители са подали сигнал до телефон 112 и след бързата реакция на медиците бебето е било откарано в неонатологичното отделение в силистренската болница.

Завеждащият отделението д-р Румяна Манева съобщи, че новороденото е недоносено, след приемането му дишането му е било затруднено, но състоянието му се подобрява. За него се полагат всички необходими грижи.

Екип от военни прокурори и следователи, съвместно със служба „Военна полиция“, започва разследване за установяване причините и обстоятелствата за възникнал инцидент с учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, съобщиха от прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство. От прокуратурата допълват, че предстои извършването на оглед на местопроизшествието, установяване и разпит на свидетели, както и на всички длъжностни лица, съпричастни към планирането, осъществяването на тренировъчния полет, поддръжката на летателната и наземната техника. Също така ще бъде иззета цялата документация, относима към случая. Предстои назначаването и на множество експертизи.

 

Община Несебър сключи допълнително споразумение с управляващия орган на програмата „Развитие на човешките ресурси“ 2021 - 2017 г. за удължаване срока по изпълнение на проекта „Грижа в дома“, съобщиха от общинската администрация. Очаква се проектът да продължи до 3 януари 2025 г.

Общо 1 037 967 лв. е безвъзмездната финансова помощ по удължаване на услугата, като сумата е осигурена от Европейския социален фонд. До този момент предоставената финансова помощ бе на стойност от 748 340 лв., поясниха от администрацията. 

Припомняме, че по-рано тази година Община Несебър удължи изпълнението на проекта „Грижа в дома“ с три месеца, като крайният срок бе до 3 юли 2024 г. С измененията сумата за безвъзмездна финансова помощ се увеличи с около 155 216 лв. Целта на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда на лица с увреждания и възрастн

Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Това беше докладвано на служебния министър-председател Димитър Главчев на среща в Министерския съвет. Той свика работна среща в Министерския съвет заради бедственото положение в редица европейски региони, съобщиха от правителствената информационна служба. Ситуацията се следи всекидневно, беше докладвано на Главчев.

Във фокуса на срещата бяха също превантивните действия, които се правят планово по почистване на речни корита, отводнителни канали и възстановяване на диги. Служебният премиер поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедствия. В тази връзка ще се изпратят писма до областните управители и кметовете за наличностите им като техника и материали за справяне с бедствени ситуации и за превенция.

Възможностите за финансиране на щ

Полицията във Варна разкри наркооранжерия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайморския град.

Оранжерията е в имот в центъра на града. На място са открити около 700 растения от рода на конопа, както и около 5 килограма суха тревиста маса. Освен това полицаите са намерили и електронна везна и известна сума пари.

Задържан е 50-годишен криминално проявен варненец. 

Припомняме, че в края на юли във Варненско за отглеждане на марихуана бе задържан нидерландски гражданин. 

Припомняме, че пътят бе затворен заради взрив в склад за пиротехнически изделия. 

От Общината посочват, че вследствие на възникналия инцидент в склада за фойерверки „Енигма” е възможно по пътното платно и около него да има остатъци от пиротехника и отломки, които да са животозастрашаващи. 

Те не трябва да бъдат докосвани и премествани. В случай, че бъдат намерени такива е нужно да се обадят на телефон 112, посочват от администрацията.

 На терен ще бъдат и военнослужещи, които ще правят обходи и ще събират остатъците от пиротехника, също така има и поставени табели. 

Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си, съобщи пресцентърът на службата.

Безопасността на лицата, които отговарят за управлението на държавата, е въпрос на националната сигурност, който е поставен още с възраждането на българската държавност преди близо век и половина. Това заяви началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев в обръщението си по повод 145 години от създаването на държавната охранителна служба. Сигурността на стълбовете на държавното управление е фундаментално условие за развитието и просперитета на България и тази истина е в основата на съвременната мисия на Националната служба за охрана, добави генерал-майор Емил Тонев.

Националната служба за охрана доказа своята жизненост и се утвърди като елемент на българската държавност, въпреки множеството трудности и трансформации, през които премина, заяви президентът Румен Радев на търже

Спасители и огнеборци от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) - Монтана направиха  демонстрация на площад „Алеко Константинов“ по повод професионалния си празник.

„Тази година честваме празника един ден предварително. Цялата седмица беше посветена на пожарната и имаше дни на отворените врати. Най-много се радваха децата от детските градини, видяха как работи пожарната, качиха се на автомеханичната стълба, на пожарната и явно там е най-голям интересът“, каза директорът на РДПБЗН - Монтана комисар Венцислав Райков.

Наградени бяха 62-ма проявили се през годината служители и ги поздрави за празника.

„Във връзка с професионалния празник и големите горски и полски пожари имаме наградени с писмена похвала 62-ма служители. Наградените от директора на Главна дирекция „Пожарна безопа

Пет противопожарни екипа са насочени към Трета авиационна база "Граф Игнатиево". Това съобщиха от пресцентъра на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив.

По-рано днес в авиобазата стана катастрофа с учебно-боен самолет L–39 ZA, информираха от Министерството на отбраната (МО). Инцидентът е станал при подготовка за утрешни демонстрации. В момента се провежда разследване.

Взети са мерки за локализиране на пожарите, вследствие на инцидента и установяване на причините за него, посочиха от МО.

Служебният министърът на отбраната Атанас Запрянов отмени авиошоуто в Трета авиационна база "Граф Игнатиево" заради катастрофата. 

 

В Ямбол започна подготовката по изграждането на кръстовище с кръгово движение при връзката на булевард „Димитър Благоев“ с улица „Жорж Папазов“, съобщиха от общинския пресцентър. Началото на същинските строителни дейности е планирано за 17 септември, а от днес стартира премахване на оградни пана между уличните платна и разполагането на техника.

Новото кръгово движение трябва да е готово до 20 декември, като по време на строителството ще бъде осигурен временен режим на преминаване, за да се намалят неудобствата за гражданите, посочват от Общината.

Пътната връзка до бившата Стоматологична поликлиника поема значителна част от трафика в града, включително в посока към и от индустриалната зона на Ямбол. Както съобщихме, проектът предвижда оформяне на вътрешен кръг, представляващ зелен остров с диаметър 21,5 метра, ограден от гранитни бордюри и ивица за

Върховният административен съд реши да отправи преюдициално запитване до Съда на Европейския съюз (СЕС) по делото за предсрочното освобождаване на подуправителя на БНБ Андрей Гюров. Делото се спира до произнасянето на СЕС, то е по жалба на Гюров срещу решението на УС на БНБ.

Искането за преюдициално запитване беше направено от защитата на Гюров. ВАС реши да зададе осем въпроса до Съда на ЕС. Те са свързани с тълкуване на норми от Устава на Европейската система на централните банки, на Европейската централна банка и Договора за функциониране на ЕС.

В предходното заседание по делото Гюров поиска отвод на съдия Георги Чолаков, който е председател на съдебния състав по делото и председател на ВАС, заради съмнения за безпристрастността на Георги Чолаков, които се извеждат от изказване на Христо Иванов пред парламентарната комисията за Мартин Божанов – Нотариуса и Петьо

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.