Начало Сфера Жълт код за опасно високи температури е обявен в 18 области на страната за 3 август
11309
България

Жълт код за опасно високи температури е обявен в 18 области на страната за 3 август

Жълт код за опасно високи температури е обявен в 18 области на страната за 3 август, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на сайта си. Предупреждението е в сила за Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Русе, Велико Търново, Плевен, Ловеч и Габрово.В събота над западната половина от страната и Лудогорието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици.

| 02 Август 2024, 21:47 ч.
Жълт код за опасно високи температури е обявен в 18 области на страната за 3 август
Жълт код за опасно високи температури е обявен в 18 области на страната за 3 август
Снимка © БТА

Жълт код за опасно високи температури е обявен в 18 области на страната за 3 август, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на сайта си. Предупреждението е в сила за Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Русе, Велико Търново, Плевен, Ловеч и Габрово.

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

"Всички обезщетения вървят нормално, не сме получили сигнали за забавяне, защото взехме мерки всичко бързо да се случва в координацията на властите". Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев по време на блиц контрола в парламента в отговор на въпрос на народния представител Красимир Йорданов от БСП относно справянето на държавата с природните бедствия и изплащането на обезщетения.

Главчев припомни, че на 30 август в Министерския съвет се състоя среща с всички министри и областни управители за готовността на властите в страната за реакция при бедствия. Природата си е природа и ние трябва превантивно да предвиждаме такива бедствия, каза премиерът. По думите му след пожарите следват наводненията и затова е възложил както дългосрочни, така и краткосрочни мерки по отношение на бедствията.

По отношение на село Белослав, където на 11 септември беше обявено ча

Общо 33-ма служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“– Враца (РДПБЗН) получиха днес отличия по случай професионалния си празник – 14 септември, на официална церемония в сградата на дирекцията във Враца.

С „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи бе удостоен началникът на група „Оперативен център“ Мариян Георгиев. От директора на главната дирекция на пожарната също отличие „Писмена похвала“ получи началникът на районната служба в Бяла Слатина Красимир Паньов. Останалите 31 служители на районните служби бяха отличени с „Писмена похвала“ от директора на РДПБЗН комисар Кирил Василев.

Всички наградени получиха своите отличия от комисар Василев. Той припомни историята на празника, обявен като такъв с решение на Министерски съвет през 1995 г. „На тази дат

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия. Преди дни колегията гласува график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати, включени в предложението на колегията, на 19 и 26 септември и на 3 и 10 октомври, трябва да се проведат заседания относно кандидатури за главен прокурор. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение до 19 октомври да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да обяви дата и час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси

Противопожарно оборудване, пособия и униформи от миналия век представя експозиция на открито в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) в Исперих. Тя е подредена в двора на РСПБЗН в лудогорския град. Сред най-старите експонати е преносима моторна помпа, произведена през 1971 г., каза началникът на районната служба Йордан Рангелов.

Той обясни, че помпата осигурява 800 литра в минута и е предназначена за изпомпване на вода от водоеми. Показан е и въздушен апарат на чешка фирма, чието тегло е значително по-голямо от това на съвременните въздушни апарати. Място в експозицията намира и кофпомпа. „Този уред за гасене на пожари отдавна вече не се използва в обектите в експлоатация и от пожарникарите. Неин наследник е водният пожарогасител, който е много по-лек и удобен за носене и работа", каза Рангелов.

Експозицията включва още защитни каски

В събота над западната половина от страната и Лудогорието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки.

Над крайните източни райони ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е слаб, в Дунавската равнина умерен.

В Източна България ще продължи да духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София - около 33°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месец август.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.

Инициатива „Правосъдие за всеки“ настояват президентът или депутати да поискат от Конституционния съд (КС) тълкуване на параграф 23 от Преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Конституцията във връзка с процедурата за избор на главен прокурор, стана известно на пресконференция на гражданската организация в Националния пресклуб на .

Параграфът, който не беше обявен за противоконституционен, за разлика от много други промени в частта за съдебната система, е във връзка с компетентността на колегиите по отношение на избора на председателите на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. При образуване на тълкувателно дело от Конституционния съд процедурата за избор на главен прокурор може да бъде спряна от Пленума на ВСС до произнасяне на КС.

Ще сезираме с открито писмо президента и

Преди държавата да обявява изграждането на язовир "Черни Осъм", трябва да реши въпроса с реконструкцията на довеждащия водопровод, каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян в отговор на журналистически въпроси.

В края на август министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова каза пред медиите, че за да се решат близо 30-годишните проблеми с водоснабдяването в Ловеч и Плевен се размразява проектът за изграждане на язовир „Черни Осъм“ в близост до едноименното троянско село.

Михайлова припомни, че проектът за изграждането на язовира датира от десетилетия, като е спрян по ред причини, включително изразено недоволство от страна на местното население и опасения за въздействието му върху околната среда.

„Във всички случаи няма как този проект да е актуален в рамките на повече от 30 години, тъй като за

Със заповед на кмета на Община Поморие Иван Алексиев се отменя платеното паркиране на седем общински паркинга в града, съобщиха от пресцентъра на общинската администрацията. Отмяната е временна и влиза в сила от 16 септември, като ще важи до 31 май 2025 г.

Безплатно паркиране на автомобили може да се осъществи на паркинг „Перла“, паркоместата на ул. „Цар Петър“ пред сградата на Общината, паркингите на ул. „Крайбрежна“ и ул. „Ропотамо“, паркинг ул. „Нео Анхиало“, паркинг ул. „Проф. Стоянов“, както и паркоместата на ул. „Петко Каравелов“ на кръстовището на ул. „Проф. Стоянов” и ул. „Солна”, посочиха от Община Поморие. 

Терените, на които жителите и гостите на Поморие могат да паркират без заплащане, са в района на „Капката“ и до „Евангелската ц

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Община Ямбол обяви обществена поръчка за проектиране и изграждане на улица „Охрид” в жилищен комплекс „Възраждане” с цел свързването с централната за района улица „Индже войвода”. Това показва справка в Регистъра на обществените поръчки.

Крайната за квартала улица в момента е частично изградена, а трасето остава затворено във вътрешното пространство на жилищния комплекс. Разработеният проект предвижда доизграждане на уличното платно, така че ул. „Охрид” да има излаз към близката главна пътна артерия – ул. „Индже войвода”.

Освен полагането на асфалт, оформяне на бордюри и тротоари, по дължината на 365-метровия участък се планира обособяването на места за паркиране и изграждане на улично осветление. Прогнозната стойност на поръчката е за близо 850 000 лева, е видно още от документацията по нея.

Общи

В неделя и понеделник над Източна България и планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. В неделя ще духа умерен вятър от запад-северозапад, в понеделник в много райони ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка циг ...
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и хра ...
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от е ...
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление В ...
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:17 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
11309
България

Жълт код за опасно високи температури е обявен в 18 области на страната за 3 август

Жълт код за опасно високи температури е обявен в 18 области на страната за 3 август, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на сайта си. Предупреждението е в сила за Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Русе, Велико Търново, Плевен, Ловеч и Габрово.В събота над западната половина от страната и Лудогорието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици.

| 02 Август 2024, 21:47 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Жълт код за опасно високи температури е обявен в 18 области на страната за 3 август
Жълт код за опасно високи температури е обявен в 18 области на страната за 3 август
Снимка © БТА

Жълт код за опасно високи температури е обявен в 18 области на страната за 3 август, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на сайта си. Предупреждението е в сила за Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Русе, Велико Търново, Плевен, Ловеч и Габрово.

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

"Всички обезщетения вървят нормално, не сме получили сигнали за забавяне, защото взехме мерки всичко бързо да се случва в координацията на властите". Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев по време на блиц контрола в парламента в отговор на въпрос на народния представител Красимир Йорданов от БСП относно справянето на държавата с природните бедствия и изплащането на обезщетения.

Главчев припомни, че на 30 август в Министерския съвет се състоя среща с всички министри и областни управители за готовността на властите в страната за реакция при бедствия. Природата си е природа и ние трябва превантивно да предвиждаме такива бедствия, каза премиерът. По думите му след пожарите следват наводненията и затова е възложил както дългосрочни, така и краткосрочни мерки по отношение на бедствията.

По отношение на село Белослав, където на 11 септември беше обявено ча

Общо 33-ма служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“– Враца (РДПБЗН) получиха днес отличия по случай професионалния си празник – 14 септември, на официална церемония в сградата на дирекцията във Враца.

С „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи бе удостоен началникът на група „Оперативен център“ Мариян Георгиев. От директора на главната дирекция на пожарната също отличие „Писмена похвала“ получи началникът на районната служба в Бяла Слатина Красимир Паньов. Останалите 31 служители на районните служби бяха отличени с „Писмена похвала“ от директора на РДПБЗН комисар Кирил Василев.

Всички наградени получиха своите отличия от комисар Василев. Той припомни историята на празника, обявен като такъв с решение на Министерски съвет през 1995 г. „На тази дат

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия. Преди дни колегията гласува график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати, включени в предложението на колегията, на 19 и 26 септември и на 3 и 10 октомври, трябва да се проведат заседания относно кандидатури за главен прокурор. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение до 19 октомври да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да обяви дата и час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси

Противопожарно оборудване, пособия и униформи от миналия век представя експозиция на открито в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) в Исперих. Тя е подредена в двора на РСПБЗН в лудогорския град. Сред най-старите експонати е преносима моторна помпа, произведена през 1971 г., каза началникът на районната служба Йордан Рангелов.

Той обясни, че помпата осигурява 800 литра в минута и е предназначена за изпомпване на вода от водоеми. Показан е и въздушен апарат на чешка фирма, чието тегло е значително по-голямо от това на съвременните въздушни апарати. Място в експозицията намира и кофпомпа. „Този уред за гасене на пожари отдавна вече не се използва в обектите в експлоатация и от пожарникарите. Неин наследник е водният пожарогасител, който е много по-лек и удобен за носене и работа", каза Рангелов.

Експозицията включва още защитни каски

В събота над западната половина от страната и Лудогорието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки.

Над крайните източни райони ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е слаб, в Дунавската равнина умерен.

В Източна България ще продължи да духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София - около 33°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месец август.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.

Инициатива „Правосъдие за всеки“ настояват президентът или депутати да поискат от Конституционния съд (КС) тълкуване на параграф 23 от Преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Конституцията във връзка с процедурата за избор на главен прокурор, стана известно на пресконференция на гражданската организация в Националния пресклуб на .

Параграфът, който не беше обявен за противоконституционен, за разлика от много други промени в частта за съдебната система, е във връзка с компетентността на колегиите по отношение на избора на председателите на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. При образуване на тълкувателно дело от Конституционния съд процедурата за избор на главен прокурор може да бъде спряна от Пленума на ВСС до произнасяне на КС.

Ще сезираме с открито писмо президента и

Преди държавата да обявява изграждането на язовир "Черни Осъм", трябва да реши въпроса с реконструкцията на довеждащия водопровод, каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян в отговор на журналистически въпроси.

В края на август министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова каза пред медиите, че за да се решат близо 30-годишните проблеми с водоснабдяването в Ловеч и Плевен се размразява проектът за изграждане на язовир „Черни Осъм“ в близост до едноименното троянско село.

Михайлова припомни, че проектът за изграждането на язовира датира от десетилетия, като е спрян по ред причини, включително изразено недоволство от страна на местното население и опасения за въздействието му върху околната среда.

„Във всички случаи няма как този проект да е актуален в рамките на повече от 30 години, тъй като за

Със заповед на кмета на Община Поморие Иван Алексиев се отменя платеното паркиране на седем общински паркинга в града, съобщиха от пресцентъра на общинската администрацията. Отмяната е временна и влиза в сила от 16 септември, като ще важи до 31 май 2025 г.

Безплатно паркиране на автомобили може да се осъществи на паркинг „Перла“, паркоместата на ул. „Цар Петър“ пред сградата на Общината, паркингите на ул. „Крайбрежна“ и ул. „Ропотамо“, паркинг ул. „Нео Анхиало“, паркинг ул. „Проф. Стоянов“, както и паркоместата на ул. „Петко Каравелов“ на кръстовището на ул. „Проф. Стоянов” и ул. „Солна”, посочиха от Община Поморие. 

Терените, на които жителите и гостите на Поморие могат да паркират без заплащане, са в района на „Капката“ и до „Евангелската ц

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Община Ямбол обяви обществена поръчка за проектиране и изграждане на улица „Охрид” в жилищен комплекс „Възраждане” с цел свързването с централната за района улица „Индже войвода”. Това показва справка в Регистъра на обществените поръчки.

Крайната за квартала улица в момента е частично изградена, а трасето остава затворено във вътрешното пространство на жилищния комплекс. Разработеният проект предвижда доизграждане на уличното платно, така че ул. „Охрид” да има излаз към близката главна пътна артерия – ул. „Индже войвода”.

Освен полагането на асфалт, оформяне на бордюри и тротоари, по дължината на 365-метровия участък се планира обособяването на места за паркиране и изграждане на улично осветление. Прогнозната стойност на поръчката е за близо 850 000 лева, е видно още от документацията по нея.

Общи

В неделя и понеделник над Източна България и планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. В неделя ще духа умерен вятър от запад-северозапад, в понеделник в много райони ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе
ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ПП ДПС
Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, за да има по-голямо доверие към гласуването с машини, каза Валентин Мундров
Ръст на туристите от Скандинавия отчитат от ваканционно селище "Албена"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.