Начало Сфера Концерт по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана изнесе във Вършец рокгрупа „Сигнал“
11249
България

Концерт по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана изнесе във Вършец рокгрупа „Сигнал“

Безплатен за публиката концерт по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана изнесе късно тази вечер във Вършец рокгрупа „Сигнал“.Концертът е част от проявите за празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август с музикални, културни и спортни изяви. От община Вършец заявиха , че целта на наситения с много прояви календар през летните месеци е да се привлекат повече туристи във Вършец, които да останат доволни от почивката си и след време пак да дойдат.

| 02 Август 2024, 22:16 ч.
Концерт по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана изнесе във Вършец рокгрупа „Сигнал“
Концерт по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана изнесе във Вършец рокгрупа „Сигнал“
Снимка © БТА

Безплатен за публиката концерт по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана изнесе късно тази вечер във Вършец рокгрупа „Сигнал“.

По-малко разрешителни за строеж, но с повече жилища в тях са издадени в област Търговище през второто тримесечие на годината. По данни на Териториалното статистическо бюро – Североизток местните администрации в областта са издали разрешителни за строеж на 13 жилищни сгради със 173 жилища в тях и 13 426 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), и на 17 други сгради с 14 799 кв. м РЗП, информираха от статистическото бюро. 

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради са с 35% по-малко, докато броят на жилищата в тях е с 50.4% повече. Разрешителните за строеж, издадени на други сгради нарастват с 41.7 на сто, а общата им застроена площ - с 93.1 процента. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради нарастват с 18.2 на сто, броят на жилищата в тях - със 124.7 процента. С

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

Президентът Румен Радев ще удостои днес с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти българските медалисти и финалисти, извоювали медали и постигнали отлични резултати на летните Олимпийски и Паралимпийски игри в Париж. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Отличени ще бъдат и техните треньори. 

Церемонията ще се проведе в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 от 11:00 часа.

България завърши на 26-о място в класирането по медали на Олимпийските игри във френската столица.

Българските спортисти отбелязаха най-доброто си представяне на Олимпиада от началото на века със спечелените три златни, един сребърен и три бронзови отличия в Париж.

За сравнение на Игрите в Токио 2020 България се нареди на 30-о място по медали, в Рио 2016 на 54-о, в Лондон 2012 на 51-о, в Пекин 2008 на 40-о и т.н.

В класирането по

Многократно сме изразявали аргументите си против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП), заявяват от партия ГЕРБ на официалната си страница във Фейсбук.

Последен пример за това са промените в Конституцията, които създадоха повече проблеми, отколкото решения, посочват от партията.

По-рано днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви пред журналисти, че ще изпратят „джентълтълменско писмо“ към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост.  

„Забелязваме кампанията на ПП да взривяват всички възможности за разговори за редовно правителство и политическа стабилност“, коментират от ГЕРБ. „Отказваме подобен тип диалог. ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”, допълват от

С дарения на вярващи и средства от Видинската митрополия  са изградени нов покрив и нова камбанария на изгорелия при пожар храм „Възнесение Господне“ в квартал „Заножене“ във Вършец, съобщи протосингелът на митрополията архимандрит Антим.

Към момента е завършен първия етап от възстановяването на храма – разчистване и покриване. Втория етап ще бъде вътрешно-интериорни и външно-фасадни ремонти и третия – доставка на оборудване. Изградената нова покривна конструкция е с носещи елементи от метал и гарантира, че при валежите през есенно-зимния сезон стените няма да подадат и да паднат от влагата, уточни архимандрит Антим.

За началото на ремонта вярващи събраха 40 000 лева, а Видинската митрополия удвои сумата. Жена от квартала дари лично 10 000 лева, кметът на Вършец Иван Лазаров дари лични средства за проекта за повторно изграждане н

Над 1000 души, събрали се в центъра на курортния град,чуха известните хитове на популярната група „Може би“, „Сляп ден“, „Да те жадувам“, „Късно е“, „Зелени сигнали“, „Две малини вкусни“, „Сянка о небе“ и други.

Концертът е част от проявите за празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август с музикални, културни и спортни изяви. От община Вършец заявиха , че целта на наситения с много прояви календар през летните месеци е да се привлекат повече туристи във Вършец, които да останат доволни от почивката си и след време пак да дойдат.

Докато в миналото Вършец е привличал курортисти само с лековитата минерална вода и чистия планински въздух, то сега вече има богат календар от прояви, а също атракции – палеопарк с макети на праисторически животни, въжен парк, рампа за скейборд, дълга велосипедна алея, екопътеки в планината и т.н., обявиха от общината.

Участието на младите хора не само като потребители, а и като двигател за развитие на дигитализацията, е ключово за тяхното личностно и професионално развитие, каза заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов, който откри конференцията „AI и младите. Права, образование, заетост“, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Събитието се организира от Националния младежки форум (НМФ) и има за цел да предостави трибуна за обсъждане на правата на младите и новите възможности, които имат в лицето на динамично развиващата се дигитална ера. 

Заместник-министър Младенов, председателят на НМФ Атанас Радев и директорът на фондация "Фридрих Еберт- България" Жак Папаро очертаха основните предизвикателства и добавената стойност от развитието на изкуствения интелект и дигитализацията.

"Днешната конференция идва във важен момент, в който дигитал

Общинският съвет на Брезово ще заседава днес от 14:00 часа, съобщиха от местната администрация. Съветниците ще гласуват увеличение на броя на членовете на доброволното формирование "Средногорец".

Съветниците ще приемат докладни от кмета на Брезово Калин Калапанков относно готовността на общинските училища и детски градини за започване на новата учебна година и утвърждаването на паралелки под норматив в общинските учебни заведения и създаване на условия за нормалното им функциониране.

Дневният ред на сесията включва още откриване на процедура за промяна начина на трайно ползване на общински земеделски земи в землището на селата Тюркмен и Върбен, продажба на общински недвижим имот в местност „Дондуково“ в землището на село Свежен и промяна предназначението на общински земеделски земи, придобили характеристика на гора в землището на село Чехларе.

Очаква с

Съболезнования на семействата и близките на загиналите пилоти при инцидента на авиобаза „Граф Игнатиево“ изразиха от „Да, България“ на страницата си във Фейсбук.

„Поклон пред паметта на двамата загинали пилоти при инцидента с военен самолет L-39 на авиобаза “Граф Игнатиево”! Дълбоки и искрени съболезнования на семействата и близките на жертвите“, пишат в социалната мрежа от „Да, България“.

Двама офицери пилоти загинаха при инцидента в Граф Игнатиево, каза служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента. Той изрази съболезнования на семействата и на близките на загиналите. 

Самолетът е реновиран, капитално-възстановителен ремонт е бил извършен, обясни на брифинг пред журналисти служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, който също изказа съболезнования на семейството

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“, „Никопол" и „Дуранкулак“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. Граничните власти препоръчват използването на алтернативни маршрути.

Поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа на ГКПП „Оряхово“ е преустановила работа.

Заради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе&ldquo

Двама души са загинали и 28 са ранени при 23 тежки пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

В София са станали три тежки катастрофи и 20 леки пътни инцидента. Пострадали са трима души.

От началото на годината при пътни произшествия са загинали 313-ма човека. В сравнение с реалните данни за същия период на 2023 г., през тази година се отчитат 53-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата, показва справката на МВР.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарн ...
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. В условията на неотложност на 13 септември видински ...
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:17 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
11249
България

Концерт по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана изнесе във Вършец рокгрупа „Сигнал“

Безплатен за публиката концерт по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана изнесе късно тази вечер във Вършец рокгрупа „Сигнал“.Концертът е част от проявите за празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август с музикални, културни и спортни изяви. От община Вършец заявиха , че целта на наситения с много прояви календар през летните месеци е да се привлекат повече туристи във Вършец, които да останат доволни от почивката си и след време пак да дойдат.

| 02 Август 2024, 22:16 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Концерт по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана изнесе във Вършец рокгрупа „Сигнал“
Концерт по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана изнесе във Вършец рокгрупа „Сигнал“
Снимка © БТА

Безплатен за публиката концерт по повод празника на курорта, минералната вода и Балкана изнесе късно тази вечер във Вършец рокгрупа „Сигнал“.

По-малко разрешителни за строеж, но с повече жилища в тях са издадени в област Търговище през второто тримесечие на годината. По данни на Териториалното статистическо бюро – Североизток местните администрации в областта са издали разрешителни за строеж на 13 жилищни сгради със 173 жилища в тях и 13 426 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), и на 17 други сгради с 14 799 кв. м РЗП, информираха от статистическото бюро. 

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради са с 35% по-малко, докато броят на жилищата в тях е с 50.4% повече. Разрешителните за строеж, издадени на други сгради нарастват с 41.7 на сто, а общата им застроена площ - с 93.1 процента. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради нарастват с 18.2 на сто, броят на жилищата в тях - със 124.7 процента. С

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

Президентът Румен Радев ще удостои днес с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти българските медалисти и финалисти, извоювали медали и постигнали отлични резултати на летните Олимпийски и Паралимпийски игри в Париж. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Отличени ще бъдат и техните треньори. 

Церемонията ще се проведе в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 от 11:00 часа.

България завърши на 26-о място в класирането по медали на Олимпийските игри във френската столица.

Българските спортисти отбелязаха най-доброто си представяне на Олимпиада от началото на века със спечелените три златни, един сребърен и три бронзови отличия в Париж.

За сравнение на Игрите в Токио 2020 България се нареди на 30-о място по медали, в Рио 2016 на 54-о, в Лондон 2012 на 51-о, в Пекин 2008 на 40-о и т.н.

В класирането по

Многократно сме изразявали аргументите си против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП), заявяват от партия ГЕРБ на официалната си страница във Фейсбук.

Последен пример за това са промените в Конституцията, които създадоха повече проблеми, отколкото решения, посочват от партията.

По-рано днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви пред журналисти, че ще изпратят „джентълтълменско писмо“ към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост.  

„Забелязваме кампанията на ПП да взривяват всички възможности за разговори за редовно правителство и политическа стабилност“, коментират от ГЕРБ. „Отказваме подобен тип диалог. ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”, допълват от

С дарения на вярващи и средства от Видинската митрополия  са изградени нов покрив и нова камбанария на изгорелия при пожар храм „Възнесение Господне“ в квартал „Заножене“ във Вършец, съобщи протосингелът на митрополията архимандрит Антим.

Към момента е завършен първия етап от възстановяването на храма – разчистване и покриване. Втория етап ще бъде вътрешно-интериорни и външно-фасадни ремонти и третия – доставка на оборудване. Изградената нова покривна конструкция е с носещи елементи от метал и гарантира, че при валежите през есенно-зимния сезон стените няма да подадат и да паднат от влагата, уточни архимандрит Антим.

За началото на ремонта вярващи събраха 40 000 лева, а Видинската митрополия удвои сумата. Жена от квартала дари лично 10 000 лева, кметът на Вършец Иван Лазаров дари лични средства за проекта за повторно изграждане н

Над 1000 души, събрали се в центъра на курортния град,чуха известните хитове на популярната група „Може би“, „Сляп ден“, „Да те жадувам“, „Късно е“, „Зелени сигнали“, „Две малини вкусни“, „Сянка о небе“ и други.

Концертът е част от проявите за празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август с музикални, културни и спортни изяви. От община Вършец заявиха , че целта на наситения с много прояви календар през летните месеци е да се привлекат повече туристи във Вършец, които да останат доволни от почивката си и след време пак да дойдат.

Докато в миналото Вършец е привличал курортисти само с лековитата минерална вода и чистия планински въздух, то сега вече има богат календар от прояви, а също атракции – палеопарк с макети на праисторически животни, въжен парк, рампа за скейборд, дълга велосипедна алея, екопътеки в планината и т.н., обявиха от общината.

Участието на младите хора не само като потребители, а и като двигател за развитие на дигитализацията, е ключово за тяхното личностно и професионално развитие, каза заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов, който откри конференцията „AI и младите. Права, образование, заетост“, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Събитието се организира от Националния младежки форум (НМФ) и има за цел да предостави трибуна за обсъждане на правата на младите и новите възможности, които имат в лицето на динамично развиващата се дигитална ера. 

Заместник-министър Младенов, председателят на НМФ Атанас Радев и директорът на фондация "Фридрих Еберт- България" Жак Папаро очертаха основните предизвикателства и добавената стойност от развитието на изкуствения интелект и дигитализацията.

"Днешната конференция идва във важен момент, в който дигитал

Общинският съвет на Брезово ще заседава днес от 14:00 часа, съобщиха от местната администрация. Съветниците ще гласуват увеличение на броя на членовете на доброволното формирование "Средногорец".

Съветниците ще приемат докладни от кмета на Брезово Калин Калапанков относно готовността на общинските училища и детски градини за започване на новата учебна година и утвърждаването на паралелки под норматив в общинските учебни заведения и създаване на условия за нормалното им функциониране.

Дневният ред на сесията включва още откриване на процедура за промяна начина на трайно ползване на общински земеделски земи в землището на селата Тюркмен и Върбен, продажба на общински недвижим имот в местност „Дондуково“ в землището на село Свежен и промяна предназначението на общински земеделски земи, придобили характеристика на гора в землището на село Чехларе.

Очаква с

Съболезнования на семействата и близките на загиналите пилоти при инцидента на авиобаза „Граф Игнатиево“ изразиха от „Да, България“ на страницата си във Фейсбук.

„Поклон пред паметта на двамата загинали пилоти при инцидента с военен самолет L-39 на авиобаза “Граф Игнатиево”! Дълбоки и искрени съболезнования на семействата и близките на жертвите“, пишат в социалната мрежа от „Да, България“.

Двама офицери пилоти загинаха при инцидента в Граф Игнатиево, каза служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента. Той изрази съболезнования на семействата и на близките на загиналите. 

Самолетът е реновиран, капитално-възстановителен ремонт е бил извършен, обясни на брифинг пред журналисти служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, който също изказа съболезнования на семейството

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“, „Никопол" и „Дуранкулак“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. Граничните власти препоръчват използването на алтернативни маршрути.

Поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа на ГКПП „Оряхово“ е преустановила работа.

Заради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе&ldquo

Двама души са загинали и 28 са ранени при 23 тежки пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

В София са станали три тежки катастрофи и 20 леки пътни инцидента. Пострадали са трима души.

От началото на годината при пътни произшествия са загинали 313-ма човека. В сравнение с реалните данни за същия период на 2023 г., през тази година се отчитат 53-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата, показва справката на МВР.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Задържаха мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт
До месец и половина се очаква решение на ВАС по казуса с изграждането на завод с инсинератор за горене на отпадъци край Павликени
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.