Начало Сфера В село Томпсън, община Своге, се въвежда режим на водоподаването заради продължително безводие
11334
България

В село Томпсън, община Своге, се въвежда режим на водоподаването заради продължително безводие

В село Томпсън, община Своге, се въвежда режим на водоподаването със заповед на заместник – кмета на община Своге инж. Валентин Михайлов.В нея се посочва, че ще има ежедневно спиране на водата от 08:30 часа до 17:30 часа към квартал „Прокопаник“ и ниската част на центъра село Томпсън, до напълването с помпи на резервоара за махалите „Равнище“ и „Липата“.

| 02 Август 2024, 22:23 ч.
В село Томпсън, община Своге, се въвежда режим на водоподаването заради продължително безводие
В село Томпсън, община Своге, се въвежда режим на водоподаването заради продължително безводие
Снимка © Минко Чернев

В село Томпсън, община Своге, се въвежда режим на водоподаването със заповед на заместник – кмета на община Своге инж. Валентин Михайлов. Заповедта е качена на официалната фейсбук страница на община Своге. 

Пешеходка на 79 години е настанена в болница с опасност за живота след катастрофа в казанлъшкия квартал „Изток“. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Инцидентът е станал малко след 15:30 часа вчера. Пострадалата е била блъсната от товарен автомобил „Форд“, управляван от 41-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени. От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени.

Около 32% от българите еднократно са преминали курс за първа долекарска помощ, важно е опресняването на уменията отново след няколко години. Това каза заместник генералният директор на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Надежда Тодоровска по повод Световния ден на първата помощ, който се отбелязва днес. Мотото тази година е „Първата помощ и спортът“.

Тодоровска напомни, че бързата и адекватна реакция спасява животи и помага за по-бързото възстановяване на човек след инцидент. Това мнение сподели и главният специалист "Управление на планирането и проектна дейност“ в Столичната организация на БЧК Невелина Стойнева. Тя посочи, че инфаркт, инсулт, хипотермия, обезводняване, счупвания с открити рани са част от спешните състояния, които изискват оказване на първа помощ и за които е добре хората да са обучени. Става въпрос за комплекс от базови техники преди идването

С 62 процента са се увеличи пожарите в Ловешка област в сравнение с миналата година. Това каза директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Ловеч комисар Петър Петров на пресконференция по повод Седмицата на пожарната безопасност. Той отчете, че тази година са станали повече пожари в земеделски земи и горски територии.

Двойно са се увеличи тези без материални загуби. Тази година са възникнали 822 пожара, при 467 за миналата година. При пожарите със загуби разликата е по-малка, като до началото на септември 2024 г. са възникнали 148, а през същия период на 2023 г. – 136. 

В следствие на възникнали пламъци са загинали трима души, шестима са били ранените. Толкова са били те и предходната година.

Сред по-големите пожари през годината са тези в троянско предприятие през пролетта и в землището на село Владиня през лятото,

С дарения на вярващи и средства от Видинската митрополия  са изградени нов покрив и нова камбанария на изгорелия при пожар храм „Възнесение Господне“ в квартал „Заножене“ във Вършец, съобщи протосингелът на митрополията архимандрит Антим.

Към момента е завършен първия етап от възстановяването на храма – разчистване и покриване. Втория етап ще бъде вътрешно-интериорни и външно-фасадни ремонти и третия – доставка на оборудване. Изградената нова покривна конструкция е с носещи елементи от метал и гарантира, че при валежите през есенно-зимния сезон стените няма да подадат и да паднат от влагата, уточни архимандрит Антим.

За началото на ремонта вярващи събраха 40 000 лева, а Видинската митрополия удвои сумата. Жена от квартала дари лично 10 000 лева, кметът на Вършец Иван Лазаров дари лични средства за проекта за повторно изграждане н

Варна ще бъде домакин на готвена среща на кметове и губернатори на побратимените градове от България и Китай. Събитието е предвидено да се проведе в дните от 29 октомври до 31 октомври. То е част от организираните събития по случай отбелязването на 75 години от установяване на дипломатически отношения на България с Китайската народна република.

Новината за срещата съобщи проф. Захари Захариев, председател на Българската национална асоциация "Един пояс. Един път". Той беше сред официалните лица на откритото днес "Изложение на водещи китайски продукти и услуги и българо-китайски бизнес срещи" в НДК.

В нея се посочва, че ще има ежедневно спиране на водата от 08:30 часа до 17:30 часа към квартал „Прокопаник“ и ниската част на центъра село Томпсън, до напълването с помпи на резервоара за махалите „Равнище“ и „Липата“. 

Режимът ще се изпълнява от служители на „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) – София област. 

От поста на официалната фейсбук страница на Общината става ясно, че заповедта се налага поради продължително засушаване и липса на валежи към настоящия момент. Водоизточниците на територията на община Своге са със значително намалени дебити, а някои от тях са на експлоатационния минимум. 

В община Своге няма изградени резервни водоизточници, които да се използват в случай на маловодие или пресъхване на основните водоизточници. 

През тази седмица заради безводието в костинбродското село Чибаовци осигуриха водоноска. 

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

Община Враца е завела ново дело във връзка с повторно наложени финансови корекции за извършен незаконосъобразен избор на изпълнител на един от участъците по водния цикъл през 2012 г., съобщи кметът Калин Каменов.

Той припомни, че вече има решение на Върховния административен съд (ВАС) по дело, спечелено от Община Враца заради повторно наложените финансови корекции. Общината вече е била глобена веднъж за това с 2 млн. лв., а десет години по-късно, по указания на Министерството на финансите, с тогавашен министър Асен Василев, отново се налагат финансови корекции за същото, за още 8 млн.лв., каза Калин Каменов.

Делото, което ние заведохме, спечелихме и на последна инстанция и тази нередност трябваше да бъде отписана в МФ, само че експерти в Министерството на финансите тълкуват решението и твърдят, че не било по същество, представяте ли си за какво става въпрос, заяви кметъ

Лошо е времето в планините с превалявания от дъжд, придружен с гръмотевици в западните части на планинските масиви. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст.

Започна да вали и на Витоша, казаха още от ПСС, като посочиха, че прогнозата за времето се е променила и се очаква през целия ден в планините да бъде облачно с превалявания, придружени с гръмотевици. 

Няма инциденти с туристи през последното денонощие. 

Още преди обяд облачността от запад ще започне да се увеличава, а след обяд в масивите на Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°

Рекордно количество за последните 40 години контрабандно злато са разкрили митничарите на Граничен контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" в автомобил с българска регистрация. Това съобщиха на съвместен брифинг на граничния пункт окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков, директорът на Агенция "Митници" Георги Димов и заместник-председателят на ДАНС Георги Георгиев. 

Златото, което е 124,708 килограма е на стойност 10 600 197 лева. В заловеното на 11 септември количество на ГКПП "Капитан Андреево" има златни кюлчета с различен грамаж и различна чистота - 24, 21,6 карата и малка част - 14 карата. Пратката съдържа също златни свитъци, инвестиционно злато и бижута. Златото е разкрито на различни места в тайници на автомобил на мъж на 47 години от Стара Загора. На брифинга беше обявено, че проверката на автомобил

С ден на отворени врати Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Ямбол отбелязва днес професионалния си празник, който се чества на 14 септември. Отрано сутринта огнеборците посрещат гости в базата си в Ямбол и демонстрират нагледно техниката и оборудването, ползвани при преодоляване на различни кризисни ситуации и бедствия.

Сред най-любопитните посетителите, традиционно, са децата. И в днешния ден мнозина се възползваха от шанса да бъдат издигнати нависоко със стълбата на пожарния автомобил.

Интерес предизвика и най-новото попълнения в специализирания автопарк на пожарната в Ямбол, предназначено за спасителни действия при катастрофи. „Автомобилът ни е предоставен по линия на Фонда за безопасност на движението и ще се ползва главно за възникнали пътно-транспортни произшествия по Автомагистрала „Тракия&rd

Проблемът с безводието в община Своге бе актуален и през 2022 година. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, ...
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевти ...
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен рай ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от ...
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитате ...
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за ...
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организа ...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате пред ...
Тикер в 06:17 ч.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязва ...
Начало Сфера
11334
България

В село Томпсън, община Своге, се въвежда режим на водоподаването заради продължително безводие

В село Томпсън, община Своге, се въвежда режим на водоподаването със заповед на заместник – кмета на община Своге инж. Валентин Михайлов.В нея се посочва, че ще има ежедневно спиране на водата от 08:30 часа до 17:30 часа към квартал „Прокопаник“ и ниската част на центъра село Томпсън, до напълването с помпи на резервоара за махалите „Равнище“ и „Липата“.

| 02 Август 2024, 22:23 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В село Томпсън, община Своге, се въвежда режим на водоподаването заради продължително безводие
В село Томпсън, община Своге, се въвежда режим на водоподаването заради продължително безводие
Снимка © Минко Чернев

В село Томпсън, община Своге, се въвежда режим на водоподаването със заповед на заместник – кмета на община Своге инж. Валентин Михайлов. Заповедта е качена на официалната фейсбук страница на община Своге. 

Пешеходка на 79 години е настанена в болница с опасност за живота след катастрофа в казанлъшкия квартал „Изток“. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Инцидентът е станал малко след 15:30 часа вчера. Пострадалата е била блъсната от товарен автомобил „Форд“, управляван от 41-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени. От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени.

Около 32% от българите еднократно са преминали курс за първа долекарска помощ, важно е опресняването на уменията отново след няколко години. Това каза заместник генералният директор на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Надежда Тодоровска по повод Световния ден на първата помощ, който се отбелязва днес. Мотото тази година е „Първата помощ и спортът“.

Тодоровска напомни, че бързата и адекватна реакция спасява животи и помага за по-бързото възстановяване на човек след инцидент. Това мнение сподели и главният специалист "Управление на планирането и проектна дейност“ в Столичната организация на БЧК Невелина Стойнева. Тя посочи, че инфаркт, инсулт, хипотермия, обезводняване, счупвания с открити рани са част от спешните състояния, които изискват оказване на първа помощ и за които е добре хората да са обучени. Става въпрос за комплекс от базови техники преди идването

С 62 процента са се увеличи пожарите в Ловешка област в сравнение с миналата година. Това каза директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Ловеч комисар Петър Петров на пресконференция по повод Седмицата на пожарната безопасност. Той отчете, че тази година са станали повече пожари в земеделски земи и горски територии.

Двойно са се увеличи тези без материални загуби. Тази година са възникнали 822 пожара, при 467 за миналата година. При пожарите със загуби разликата е по-малка, като до началото на септември 2024 г. са възникнали 148, а през същия период на 2023 г. – 136. 

В следствие на възникнали пламъци са загинали трима души, шестима са били ранените. Толкова са били те и предходната година.

Сред по-големите пожари през годината са тези в троянско предприятие през пролетта и в землището на село Владиня през лятото,

С дарения на вярващи и средства от Видинската митрополия  са изградени нов покрив и нова камбанария на изгорелия при пожар храм „Възнесение Господне“ в квартал „Заножене“ във Вършец, съобщи протосингелът на митрополията архимандрит Антим.

Към момента е завършен първия етап от възстановяването на храма – разчистване и покриване. Втория етап ще бъде вътрешно-интериорни и външно-фасадни ремонти и третия – доставка на оборудване. Изградената нова покривна конструкция е с носещи елементи от метал и гарантира, че при валежите през есенно-зимния сезон стените няма да подадат и да паднат от влагата, уточни архимандрит Антим.

За началото на ремонта вярващи събраха 40 000 лева, а Видинската митрополия удвои сумата. Жена от квартала дари лично 10 000 лева, кметът на Вършец Иван Лазаров дари лични средства за проекта за повторно изграждане н

Варна ще бъде домакин на готвена среща на кметове и губернатори на побратимените градове от България и Китай. Събитието е предвидено да се проведе в дните от 29 октомври до 31 октомври. То е част от организираните събития по случай отбелязването на 75 години от установяване на дипломатически отношения на България с Китайската народна република.

Новината за срещата съобщи проф. Захари Захариев, председател на Българската национална асоциация "Един пояс. Един път". Той беше сред официалните лица на откритото днес "Изложение на водещи китайски продукти и услуги и българо-китайски бизнес срещи" в НДК.

В нея се посочва, че ще има ежедневно спиране на водата от 08:30 часа до 17:30 часа към квартал „Прокопаник“ и ниската част на центъра село Томпсън, до напълването с помпи на резервоара за махалите „Равнище“ и „Липата“. 

Режимът ще се изпълнява от служители на „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) – София област. 

От поста на официалната фейсбук страница на Общината става ясно, че заповедта се налага поради продължително засушаване и липса на валежи към настоящия момент. Водоизточниците на територията на община Своге са със значително намалени дебити, а някои от тях са на експлоатационния минимум. 

В община Своге няма изградени резервни водоизточници, които да се използват в случай на маловодие или пресъхване на основните водоизточници. 

През тази седмица заради безводието в костинбродското село Чибаовци осигуриха водоноска. 

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

Община Враца е завела ново дело във връзка с повторно наложени финансови корекции за извършен незаконосъобразен избор на изпълнител на един от участъците по водния цикъл през 2012 г., съобщи кметът Калин Каменов.

Той припомни, че вече има решение на Върховния административен съд (ВАС) по дело, спечелено от Община Враца заради повторно наложените финансови корекции. Общината вече е била глобена веднъж за това с 2 млн. лв., а десет години по-късно, по указания на Министерството на финансите, с тогавашен министър Асен Василев, отново се налагат финансови корекции за същото, за още 8 млн.лв., каза Калин Каменов.

Делото, което ние заведохме, спечелихме и на последна инстанция и тази нередност трябваше да бъде отписана в МФ, само че експерти в Министерството на финансите тълкуват решението и твърдят, че не било по същество, представяте ли си за какво става въпрос, заяви кметъ

Лошо е времето в планините с превалявания от дъжд, придружен с гръмотевици в западните части на планинските масиви. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст.

Започна да вали и на Витоша, казаха още от ПСС, като посочиха, че прогнозата за времето се е променила и се очаква през целия ден в планините да бъде облачно с превалявания, придружени с гръмотевици. 

Няма инциденти с туристи през последното денонощие. 

Още преди обяд облачността от запад ще започне да се увеличава, а след обяд в масивите на Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°

Рекордно количество за последните 40 години контрабандно злато са разкрили митничарите на Граничен контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" в автомобил с българска регистрация. Това съобщиха на съвместен брифинг на граничния пункт окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков, директорът на Агенция "Митници" Георги Димов и заместник-председателят на ДАНС Георги Георгиев. 

Златото, което е 124,708 килограма е на стойност 10 600 197 лева. В заловеното на 11 септември количество на ГКПП "Капитан Андреево" има златни кюлчета с различен грамаж и различна чистота - 24, 21,6 карата и малка част - 14 карата. Пратката съдържа също златни свитъци, инвестиционно злато и бижута. Златото е разкрито на различни места в тайници на автомобил на мъж на 47 години от Стара Загора. На брифинга беше обявено, че проверката на автомобил

С ден на отворени врати Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Ямбол отбелязва днес професионалния си празник, който се чества на 14 септември. Отрано сутринта огнеборците посрещат гости в базата си в Ямбол и демонстрират нагледно техниката и оборудването, ползвани при преодоляване на различни кризисни ситуации и бедствия.

Сред най-любопитните посетителите, традиционно, са децата. И в днешния ден мнозина се възползваха от шанса да бъдат издигнати нависоко със стълбата на пожарния автомобил.

Интерес предизвика и най-новото попълнения в специализирания автопарк на пожарната в Ямбол, предназначено за спасителни действия при катастрофи. „Автомобилът ни е предоставен по линия на Фонда за безопасност на движението и ще се ползва главно за възникнали пътно-транспортни произшествия по Автомагистрала „Тракия&rd

Проблемът с безводието в община Своге бе актуален и през 2022 година. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Фармацевтите са готови на протести заради приети на първо четене законови промени
От „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София
Сфера
Публиката в Плевен възнагради с бурни аплодисменти Лили Иванова
Сфера
Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
На преден план
Пернишката фондация "П.У.Л.С." отбелязва четвърт век от създаването си
Основна линия
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столичната община, написа кметът Васил Терзиев
Основна линия
Бус с незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София
Контекст
Два сигнала за младежи в нетрезво състояние са приети в дежурната част на Районно управление - Шумен днес
Местен фокус
Задържаха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан в района на „Дунав мост 2“ при Видин
На преден план
Земетресение от румънския район Вранча се усети в Русе, няма сигнали за произшествия, щети и пострадали
Сфера
Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки, написа Слави Трифонов
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.