Начало Контекст Вторият ретро парад на автомобили в Разград събра колекционери и любители в Градския парк
9239
България

Вторият ретро парад на автомобили в Разград събра колекционери и любители в Градския парк

Вторият ретро парад на автомобили в Разград събра колекционери и любители в Градския парк. Близо 130 ценители на стари модели коли от градовете Варна, Русе, Поморие, Шумен и други градове се включиха във второто издание на парада на ретро автомобили и мотоциклети.Това съобщи председателят на разградския Авто мото ретро клуб „Абритус“ Веселин Ковачев.

| 03 Август 2024, 14:09 ч.
Вторият ретро парад на автомобили в Разград събра колекционери и любители в Градския парк
Вторият ретро парад на автомобили в Разград събра колекционери и любители в Градския парк
Снимка © DFA

Вторият ретро парад на автомобили в Разград събра колекционери и любители в Градския парк. Близо 130 ценители на стари модели коли от градовете Варна, Русе, Поморие, Шумен и други градове се включиха във второто издание на парада на ретро автомобили и мотоциклети. Това съобщи председателят на разградския Авто мото ретро клуб „Абритус“ Веселин Ковачев. Организатор на събитието е клубът, със съдействието на Община Разград и спонсори. По думите му на парада са изложени социалистически автомобили, европейски автомобили, американски, като всеки от тях е над 30 годишен. Той посочи, че тази година събитието е по – мащабно в сравнение с миналогодишното и заяви, че занапред ще продължават да организират ретро парада, като се надява да се разраства повече.   

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

Българският генерален консул в Чикаго Светослав Станков се срещна с трима рекордьори в спорта „суплес“, съобщи той . Сред тях е бил и перничанинът Николай Василев - създател на футболен клуб „Миньор“ - Чикаго, който от над 15 години живее в САЩ. Освен като създател на „Миньор“ той е учредител на още два футболни тима зад граница, носещи названията „Левски“ и „Велбъжд“.

Миналата година Василев стана световен шампион в този спорт, който има български корени. Създателят на суплес системата и българската торба (Bulgarian bag) е бившият борец Иван Раднев Иванов. От години той живее със семейството си в САЩ. През 2007 г. под негово ръководство националният отбор по класическа борба на САЩ завоюва единствената си отборна световна титла. А тренировъчните уреди и методики, които той патентова и разработва, навлизат във фитнес и

Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици за автомобилно движение в стария център на града, за да популяризират ходенето пеша и активния начин на живот, както и обособяването на споделени градски пространства. 

„Пеша фест“ ще заеме улица „Преслав“ и ще предложи спортни занимания, музика на живо, работилници, дискусии. Преди обед архитекти ще обяснят нагледно на децата какво е градоустройство. Следобед ще се проведат дискусии за здравословното хранене и влиянието на автомобилите и другите замърсители върху човека. Планиран е и конкурс за най-вкусна домашна зимнина.

През целия ден ще има творчески базар, възможност за наблюдение на слънцето с телескоп, щанд за споделено създаване на трансформации в градска с

Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българската делегация и ще представлява страната ни в Ню Йорк. 

Президентът ще участва в откриването на Общия дебат на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН, чиято тема тази година е „Да не изоставяме никого: да действаме заедно за напредъка на мира, устойчивото развитие и човешкото достойнство за настоящите и бъдещите поколения“, става ясно от съобщението. 

В Ню Йорк българският държавен глава ще участва също така в срещата на високо равнище на Глобалната коалиция срещу заплахата от синтетични наркотични вещества, която се провежда под патронажа на президента САЩ Джо Байдън.

Румен Радев ще направи изказване по време на Общия дебат на 79-ата сесия на 25 септември. 

Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни. Това заяви на пресконференция в парламента Тимур Халилов, нечленуващ в парламентарна група народен представител, който подкрепя почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Тимур Халилов посочи, че досега многократно са привличали вниманието на обществеността върху "безпрецедентния", по думите му, натиск и репресии върху членове на ДПС, подкрепящи лидера на ДПС - почетният председател д-р Ахмед Доган, както и върху "използването на държавните институции с цел всяване на страх и психоза в обществото".

"За съжаление, сигналите, които получаваме от страната през последните седмици, се увеличават неимоверно и се опасяваме, че това е натиск и въздействие в предизборната кампания. Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни"

Един от участниците в парада – Иван Иванов, представи своя електрически автомобил с марката „Бийтъл“, произведен през 1970 г. На изложението той представи два от автомобилите си „Мерцедес“ и „Бийтъл“, който е електрически. Возилото е произведено през 1970г. Иванов посочи, че собственоръчно е превърнал автомобила в електрически, а колекцията му наброява около 30 ретро возила.

Друг участник на име Емил Евтимов представи своята „Лада Самара Балтик“, произведена през 1993г., която по думите му няма аналог в България. Той посочи, че автомобилът е произведен във Финландия, в заводите на „Порше“. Евтимов съобщи, че возилото е автентично, като не е променял нищо по него. Той добави, че е участвал в други ретро паради и е печелил множество награди и отличия. 

Веселин Тасев от Варна участва на ретро изложението с „Москвич 408“, произведен през 1969 г. По думите му този модел кола е от последните с четири фара. Той разказа, че купува автомобилът през 2013 година „в окаяно състояние“. „С големи усилия успях да го върна в движение и да направя пълна реставрация“ каза Тасев. Той посочи, че оттогава постоянно посещава различни събития, свързани с изложби на ретро автомобили, рали, а също и международни състезания. 

Първото издание на изложението за класически возила в Разград събра колекционери от Разград, Русе и Кубрат. Всички участници получиха символични подаръци, а организаторите от разградския клуб обещаха ретро срещата да стане ежегодна.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Това съобщиха от партията.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще води две листи - в столичния 25-и многомандатен избирателен район (МИР) и в 16-и МИР Пловдив-град. Делян Добрев също повежда две листи на коалицията - в 29-и МИР Хасково и 18-и МИР Разград. Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева ще бъде водач на листите в 9-и МИР Кърджали и 17-и МИР Пловдив-област.  

В Бургас и Стара Загора ГЕРБ залага на кметове на партията Димитър Николов и Живко Тодоров, които поставя за водачи на депутатските си листи. Двамата градоначалници влизат в депутатската надпревара като гаранти за реализирането на Управленската програма на ГЕРБ-СДС и на ангажиментите към граждан

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен. Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

Идеята я реализирахме съвместно с общинска фирма "Тибор", като целта ни е да поканим наши местни производители да представят своите продукти. Смятам, че хората ще бъдат доволни да си купуват истинска храна, каза кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, който посети пазара още при неговото откриване. Той посочи, че при интерес фермерски пазар ще се организира два пъти в месеца. 

Истинската храна има огромно значение за човешкия организъм. Нашите деди са яли истинска, естествена храна без консерванти и са били дълголетници. Това е и нашата цел – да каним н

Община Перник ще отбележи Деня на независимостта - 22 септември с културна програма, съобщиха от местната администрация.

От 11:00 ч. пред паметника на Кракра Пернишки, граждани и общественици ще поднесат цветя и венци, а минути след това пред Двореца на културата ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Празненствата ще продължат с концерт на Духовия оркестър под ръководството на диригента Трифон Трифонов. Със свои изпълнения присъстващите ще поздрави и Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“.

Денят на независимостта е една от най-важните и ярки дати в българската история. След обявяването му България получава дипломатическата подкрепа на Австро-Унгария. На 3 март 1909 г. в Санкт Петербург е подписан Руско-турски протокол, с който се уреждат финансовите въпроси на България, възникнали след обявяването на независимостта, инфо

Окръжният съд в Сливен определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима мъже, обвинени за държане с цел разпространение на високорискови наркотици. Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Сливен, по чието искане беше взета мярката.

Мъжете с инициали С.С., Д.Б. и С.С. са обвинени че са държали 477 грама метамфетамин, като и прекурсори и съоръжения за производство на високорискови наркотични вещества. Обвиняемите са действали в съучастие в качеството си на съизвършители.

Както съобщихме, тримата бяха задържани на 13 септември при специализирана операция на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), под ръководството на Окръжна прокуратура - Сливен.

Определението на Окръжен съд-Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уеб ...
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Над 100 участници ще се включат във фолклорно надпяване и надиграване „Костенска плетеница“. Празникът ще се състои край Костенския водопад в курортен комплекс „В ...
Отборът на Областната дирекция на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”
Отборът на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”, съобщиха от пресцентъра на дирекцията. С общ брой ...
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
Половината от общините в област Враца ще отбележат официално Деня на независимостта – 22 септември. Във Враца тържеството е под патронажа на областния управител. От 11:00 час ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:48 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
9239
България

Вторият ретро парад на автомобили в Разград събра колекционери и любители в Градския парк

Вторият ретро парад на автомобили в Разград събра колекционери и любители в Градския парк. Близо 130 ценители на стари модели коли от градовете Варна, Русе, Поморие, Шумен и други градове се включиха във второто издание на парада на ретро автомобили и мотоциклети.Това съобщи председателят на разградския Авто мото ретро клуб „Абритус“ Веселин Ковачев.

| 03 Август 2024, 14:09 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Вторият ретро парад на автомобили в Разград събра колекционери и любители в Градския парк
Вторият ретро парад на автомобили в Разград събра колекционери и любители в Градския парк
Снимка © DFA

Вторият ретро парад на автомобили в Разград събра колекционери и любители в Градския парк. Близо 130 ценители на стари модели коли от градовете Варна, Русе, Поморие, Шумен и други градове се включиха във второто издание на парада на ретро автомобили и мотоциклети. Това съобщи председателят на разградския Авто мото ретро клуб „Абритус“ Веселин Ковачев. Организатор на събитието е клубът, със съдействието на Община Разград и спонсори. По думите му на парада са изложени социалистически автомобили, европейски автомобили, американски, като всеки от тях е над 30 годишен. Той посочи, че тази година събитието е по – мащабно в сравнение с миналогодишното и заяви, че занапред ще продължават да организират ретро парада, като се надява да се разраства повече.   

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

Българският генерален консул в Чикаго Светослав Станков се срещна с трима рекордьори в спорта „суплес“, съобщи той . Сред тях е бил и перничанинът Николай Василев - създател на футболен клуб „Миньор“ - Чикаго, който от над 15 години живее в САЩ. Освен като създател на „Миньор“ той е учредител на още два футболни тима зад граница, носещи названията „Левски“ и „Велбъжд“.

Миналата година Василев стана световен шампион в този спорт, който има български корени. Създателят на суплес системата и българската торба (Bulgarian bag) е бившият борец Иван Раднев Иванов. От години той живее със семейството си в САЩ. През 2007 г. под негово ръководство националният отбор по класическа борба на САЩ завоюва единствената си отборна световна титла. А тренировъчните уреди и методики, които той патентова и разработва, навлизат във фитнес и

Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици за автомобилно движение в стария център на града, за да популяризират ходенето пеша и активния начин на живот, както и обособяването на споделени градски пространства. 

„Пеша фест“ ще заеме улица „Преслав“ и ще предложи спортни занимания, музика на живо, работилници, дискусии. Преди обед архитекти ще обяснят нагледно на децата какво е градоустройство. Следобед ще се проведат дискусии за здравословното хранене и влиянието на автомобилите и другите замърсители върху човека. Планиран е и конкурс за най-вкусна домашна зимнина.

През целия ден ще има творчески базар, възможност за наблюдение на слънцето с телескоп, щанд за споделено създаване на трансформации в градска с

Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българската делегация и ще представлява страната ни в Ню Йорк. 

Президентът ще участва в откриването на Общия дебат на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН, чиято тема тази година е „Да не изоставяме никого: да действаме заедно за напредъка на мира, устойчивото развитие и човешкото достойнство за настоящите и бъдещите поколения“, става ясно от съобщението. 

В Ню Йорк българският държавен глава ще участва също така в срещата на високо равнище на Глобалната коалиция срещу заплахата от синтетични наркотични вещества, която се провежда под патронажа на президента САЩ Джо Байдън.

Румен Радев ще направи изказване по време на Общия дебат на 79-ата сесия на 25 септември. 

Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни. Това заяви на пресконференция в парламента Тимур Халилов, нечленуващ в парламентарна група народен представител, който подкрепя почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Тимур Халилов посочи, че досега многократно са привличали вниманието на обществеността върху "безпрецедентния", по думите му, натиск и репресии върху членове на ДПС, подкрепящи лидера на ДПС - почетният председател д-р Ахмед Доган, както и върху "използването на държавните институции с цел всяване на страх и психоза в обществото".

"За съжаление, сигналите, които получаваме от страната през последните седмици, се увеличават неимоверно и се опасяваме, че това е натиск и въздействие в предизборната кампания. Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни"

Един от участниците в парада – Иван Иванов, представи своя електрически автомобил с марката „Бийтъл“, произведен през 1970 г. На изложението той представи два от автомобилите си „Мерцедес“ и „Бийтъл“, който е електрически. Возилото е произведено през 1970г. Иванов посочи, че собственоръчно е превърнал автомобила в електрически, а колекцията му наброява около 30 ретро возила.

Друг участник на име Емил Евтимов представи своята „Лада Самара Балтик“, произведена през 1993г., която по думите му няма аналог в България. Той посочи, че автомобилът е произведен във Финландия, в заводите на „Порше“. Евтимов съобщи, че возилото е автентично, като не е променял нищо по него. Той добави, че е участвал в други ретро паради и е печелил множество награди и отличия. 

Веселин Тасев от Варна участва на ретро изложението с „Москвич 408“, произведен през 1969 г. По думите му този модел кола е от последните с четири фара. Той разказа, че купува автомобилът през 2013 година „в окаяно състояние“. „С големи усилия успях да го върна в движение и да направя пълна реставрация“ каза Тасев. Той посочи, че оттогава постоянно посещава различни събития, свързани с изложби на ретро автомобили, рали, а също и международни състезания. 

Първото издание на изложението за класически возила в Разград събра колекционери от Разград, Русе и Кубрат. Всички участници получиха символични подаръци, а организаторите от разградския клуб обещаха ретро срещата да стане ежегодна.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Това съобщиха от партията.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще води две листи - в столичния 25-и многомандатен избирателен район (МИР) и в 16-и МИР Пловдив-град. Делян Добрев също повежда две листи на коалицията - в 29-и МИР Хасково и 18-и МИР Разград. Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева ще бъде водач на листите в 9-и МИР Кърджали и 17-и МИР Пловдив-област.  

В Бургас и Стара Загора ГЕРБ залага на кметове на партията Димитър Николов и Живко Тодоров, които поставя за водачи на депутатските си листи. Двамата градоначалници влизат в депутатската надпревара като гаранти за реализирането на Управленската програма на ГЕРБ-СДС и на ангажиментите към граждан

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен. Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

Идеята я реализирахме съвместно с общинска фирма "Тибор", като целта ни е да поканим наши местни производители да представят своите продукти. Смятам, че хората ще бъдат доволни да си купуват истинска храна, каза кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, който посети пазара още при неговото откриване. Той посочи, че при интерес фермерски пазар ще се организира два пъти в месеца. 

Истинската храна има огромно значение за човешкия организъм. Нашите деди са яли истинска, естествена храна без консерванти и са били дълголетници. Това е и нашата цел – да каним н

Община Перник ще отбележи Деня на независимостта - 22 септември с културна програма, съобщиха от местната администрация.

От 11:00 ч. пред паметника на Кракра Пернишки, граждани и общественици ще поднесат цветя и венци, а минути след това пред Двореца на културата ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Празненствата ще продължат с концерт на Духовия оркестър под ръководството на диригента Трифон Трифонов. Със свои изпълнения присъстващите ще поздрави и Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“.

Денят на независимостта е една от най-важните и ярки дати в българската история. След обявяването му България получава дипломатическата подкрепа на Австро-Унгария. На 3 март 1909 г. в Санкт Петербург е подписан Руско-турски протокол, с който се уреждат финансовите въпроси на България, възникнали след обявяването на независимостта, инфо

Окръжният съд в Сливен определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима мъже, обвинени за държане с цел разпространение на високорискови наркотици. Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Сливен, по чието искане беше взета мярката.

Мъжете с инициали С.С., Д.Б. и С.С. са обвинени че са държали 477 грама метамфетамин, като и прекурсори и съоръжения за производство на високорискови наркотични вещества. Обвиняемите са действали в съучастие в качеството си на съизвършители.

Както съобщихме, тримата бяха задържани на 13 септември при специализирана операция на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), под ръководството на Окръжна прокуратура - Сливен.

Определението на Окръжен съд-Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Отборът на Областната дирекция на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.