Начало Основна линия Пожарът в с. Сенокос е овладян от едната страна, положението на българо-гръцката граница в планината Славянка остава сложно
9448
България

Пожарът в с. Сенокос е овладян от едната страна, положението на българо-гръцката граница в планината Славянка остава сложно

Пожарът в с. Сенокос е овладян от едната страна, положението на българо-гръцката граница в планината Славянка продължава да бъде сложно, съобщиха от Областна администрация - Благоевград.Горната част на пожара в Сенокос е трудно достъпна и ще се разчита най-вече на помощ от въздух.

| 03 Август 2024, 19:05 ч.
Пожарът в с. Сенокос е овладян от едната страна, положението на българо-гръцката граница в планината Славянка остава сложно
Пожарът в с. Сенокос е овладян от едната страна, положението на българо-гръцката граница в планината Славянка остава сложно
Снимка © БТА

Пожарът в с. Сенокос е овладян от едната страна, положението на българо-гръцката граница в планината Славянка продължава да бъде сложно, съобщиха от Областна администрация - Благоевград. 

Представители на община Мездра участваха в отбелязването на 20-ата годишнина от възобновяването на църквата в село Звонци, в Западните покрайнини, център на българското национално малцинство в община Бабушница, Република Сърбия. Това съобщиха от общинска администрация и припомниха, че родолюбивото начинание по възстановяването на църквата „Св. Илия“ е осъществено и с подкрепата на мездренската община.

След десетилетия разруха храмът е възстановен през периода 2004-2005 г. с дарение от строителни материали, осигурено след благотворителна акция, организирана от Община Мездра и Общинския съвет (ОбС) в Мездра. Христолюбивото дело е подкрепено финансово от 15 мездренски бизнесмени. Съграденият през 1895-1896 г. храм е преосветен на 17 септември 2005 г. - празникът на Св. мъченци София, Вяра, Надежда и Любов, в присъствието на официални гости от България, сред които и пре

Летният туристически сезон в Девин отбелязва ръст с над 22 000 нощувки повече в сравнение с миналата година. Това съобщи кметът на общината Здравко Иванов. Увеличението е с над 25 процента в сравнение с лятото на 2023 г., като към края на август нощувките в хотели и места за настаняване са 108 612. Според кмета ваканционният сезон в града е започнал по-късно тази година, но данните показват, че е бил по-интензивен и успешен.

През септември потокът от посетители видимо е намалял, но туристическият сезон все още не е приключил. Аквапаркът ще работи до края на септември, а повечето хотели също посрещат клиенти.

Около 5 на сто е ръстът на туристите, преминали през Ягодинската пещера през това лято, информира Сергей Генчев, управител на пещерата. Увеличението е на фона на по-късното начало на сезона с близо 15 дни заради неблагоприятни метеорологични условия. Предимно българ

Недопустим е езикът, който използват, ние сме на мнение, че споразумението, което беше сключено на база Френското предложение е добро, въпреки критиките, които понесохме към онзи момент, изцяло политически мотивирани. В момента интересите на България са абсолютно защитени. Това каза в парламента Лена Бориславова, народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политиците в парламента още вчера.

Бориславова допълни, че колегите от РСМ

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Горната част на пожара в Сенокос е трудно достъпна и ще се разчита най-вече на помощ от въздух. За съжаление хеликоптерите са изтеглени към пожара в Невестино. Оперативният щаб ще преценява дали да праща и към Сенокос. Утре продължава обходът по периферията на целия пожар от служителите на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП), пожарната, военни и доброволци, посочват от администрацията. 

Пожарът в Микрево е локализиран, евакуираните хора са вече по домовете си. Има дежурни екипи, които ще следят състоянието на терена за нови огнища. Към момента няма опасност за населението.

Пожарът в Кресна е локализиран. Има екип, който следи състоянието на терена. Няма опасност за неселението, а главният път Е-79 е отворен за движение и в двете посоки, информират от областната администрация. 

На българо-гръцката граница в планината Славянка ситуацията остава сложна. От западната страна пожарът е пресечен. От изток слиза надолу по склона. За утре е направена организация от служителите на пожарната, ЮЗДП, доброволци и ловци. Ще се разчита и на двата шведски самолета, информират още оттам. 

 
 
 

Доживотен затвор без право на замяна при строг режим определи Бургаският окръжен съд спрямо Георги Генджов, осъден за убийството на майка си - учителката Рада Гешева.

Генджов е бил вменяем по време на извършване на убийството, сочи нова експертиза, извършена от вещи лица. Според нея Генджов е имал невротична декомпенсация, проявена като защитен механизъм спрямо майка му, която е настоявала той да бъде лекуван в Център за психично здраве, където е бил настаняван няколко пъти. 

За извършване на престъплението Генджов е използвал два ножа, с които е нанесъл десетки удари в тялото на майка си. Убийството е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин, посочи в съдебната зала прокурор Ангел Георгиев.

Припомняме, че убийството бе извършено на 25 януари тази година. В тялото на Рада Гешева бяха открити 64 пробождания с нож. 

Днес Генджов запази п

Парламентът отхвърли на първо четене предложените от „Има такъв народ“ промени в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, които целяха да облекчат гражданите по отношение на провеждането на референдуми.

Законопроектът не получи подкрепа и при прегласуването. Измененията подкрепиха 81 народни представители, 30 бяха „против“, а 80 се въздържаха. 

От „Има такъв народ“ (ИТН) предлагаха да се въведе единен подход за определяне на минималния брой подписи за предложение за референдум и при двата вида референдуми – национални и местни. Предвиждаше се минимално необходимия брой подписи за предложение за произвеждане на референдуми, определен в закона, да не е твърдо число, както е сега за национален референдум – 200 хиляди или 400 хиляди граждани с избирателни права, а като съотношение

Община Созопол ще закупи нов специализиран автомобил за репатриране на неправилно паркирани автомобили
Това стана известно по време на редовната сесия на Общинския съвет днес. Автомобилът тип "паяк" ще бъде закупен с поемане на краткосрочен общински дълг при условията на финансов лизинг.

Кметът на общината поясни, че средствата ще бъдат изплатени със собствени приходи за кратък период от време - до една година, а изплащането ще бъде на вноски. "Не натоварваме по никакъв начин общинския бюджет и общинските финанси. Към момента общината разполага с един такъв автомобил, имаме нужда и от втори", заяви той.

Докладната бе приета с 16 гласа "за" и един "въздържал се". С приетото предложение съветниците одобриха закупуването на автомобила тип "паяк" за работата на звеното "Обществен ред" при Община Созопол. Става въпрос за ново неупотребявано специализирано моторно превозн

Състезателките от пернишкия боксов клуб Миньор Антонина Борисова и Виктория Павлова спечелиха златни медали в категориите си на Държавното лично-отборно първенство за младежи и девойки в Плевен. Това съобщи треньорът им Далия Райчева.

Шампионатът започна на 17 септември и ще приключи утре. Развоят ще определи крайното класиране в отборното първенство за тази година.

Клуб Миньор е представен от Борисова в категория до 57 килограма и от Павлова в тегловата категория до 54 килограма във възрастовата група девойки до 18 години. 

"Виктория Павлова изигра две срещи, като и двете бяха с отказване на противничките от Сливен и Русе в първи рунд", допълни наставника Райчева.

Антонина Борисова направи тежък мач срещу боксьорката от Първенец.

"Имаха сериозен сблъсък, в който нашето момиче победи противничката си с 5:0 съдийски гласа“, коментира още тр

Мъж на 72 години е станал жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Силистра.

Вчера той получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който се представил за полицейски служител и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Мнимият полицай поискал мъжът да хвърли от терасата на апартамента си всички налични пари, като обещал, че ще му бъдат върнати, след като измамниците бъдат заловени.

Така мъжът опаковал 34 000 лв., 6000 долара и 1020 евро и ги хвърлил на улицата. Часове по-късно, когато разбрал, че е измамен, съобщил в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

В началото на седмицата от ОД на МВР разпространиха съобщение, с което предупредиха, че се активизират опитите за телефонни измами в района. За пореден път от полицията предупредиха, гражданите да не се доверяват на непознати, които им искат

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване, . Вчера преди обяд, на изход трафикът беше интензивен и към 11: ...
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Денят, в който честваме Независимостта на България най-силно осъзнаваме смисъла и значението на думите свобода и независимост, написа председателят на парламентарната група на ДПС ...
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
София се включва в европейската инициатива „Ден без автомобили“ на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. По този повод центърът на града ще бъде о ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване, . Вчера преди обяд, на изход трафикът беше интензивен и към 11: ...
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Тикер в 10:51 ч.
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час е спокоен и преминаван ...
Начало Основна линия
9448
България

Пожарът в с. Сенокос е овладян от едната страна, положението на българо-гръцката граница в планината Славянка остава сложно

Пожарът в с. Сенокос е овладян от едната страна, положението на българо-гръцката граница в планината Славянка продължава да бъде сложно, съобщиха от Областна администрация - Благоевград.Горната част на пожара в Сенокос е трудно достъпна и ще се разчита най-вече на помощ от въздух.

| 03 Август 2024, 19:05 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пожарът в с. Сенокос е овладян от едната страна, положението на българо-гръцката граница в планината Славянка остава сложно
Пожарът в с. Сенокос е овладян от едната страна, положението на българо-гръцката граница в планината Славянка остава сложно
Снимка © БТА

Пожарът в с. Сенокос е овладян от едната страна, положението на българо-гръцката граница в планината Славянка продължава да бъде сложно, съобщиха от Областна администрация - Благоевград. 

Представители на община Мездра участваха в отбелязването на 20-ата годишнина от възобновяването на църквата в село Звонци, в Западните покрайнини, център на българското национално малцинство в община Бабушница, Република Сърбия. Това съобщиха от общинска администрация и припомниха, че родолюбивото начинание по възстановяването на църквата „Св. Илия“ е осъществено и с подкрепата на мездренската община.

След десетилетия разруха храмът е възстановен през периода 2004-2005 г. с дарение от строителни материали, осигурено след благотворителна акция, организирана от Община Мездра и Общинския съвет (ОбС) в Мездра. Христолюбивото дело е подкрепено финансово от 15 мездренски бизнесмени. Съграденият през 1895-1896 г. храм е преосветен на 17 септември 2005 г. - празникът на Св. мъченци София, Вяра, Надежда и Любов, в присъствието на официални гости от България, сред които и пре

Летният туристически сезон в Девин отбелязва ръст с над 22 000 нощувки повече в сравнение с миналата година. Това съобщи кметът на общината Здравко Иванов. Увеличението е с над 25 процента в сравнение с лятото на 2023 г., като към края на август нощувките в хотели и места за настаняване са 108 612. Според кмета ваканционният сезон в града е започнал по-късно тази година, но данните показват, че е бил по-интензивен и успешен.

През септември потокът от посетители видимо е намалял, но туристическият сезон все още не е приключил. Аквапаркът ще работи до края на септември, а повечето хотели също посрещат клиенти.

Около 5 на сто е ръстът на туристите, преминали през Ягодинската пещера през това лято, информира Сергей Генчев, управител на пещерата. Увеличението е на фона на по-късното начало на сезона с близо 15 дни заради неблагоприятни метеорологични условия. Предимно българ

Недопустим е езикът, който използват, ние сме на мнение, че споразумението, което беше сключено на база Френското предложение е добро, въпреки критиките, които понесохме към онзи момент, изцяло политически мотивирани. В момента интересите на България са абсолютно защитени. Това каза в парламента Лена Бориславова, народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политиците в парламента още вчера.

Бориславова допълни, че колегите от РСМ

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Горната част на пожара в Сенокос е трудно достъпна и ще се разчита най-вече на помощ от въздух. За съжаление хеликоптерите са изтеглени към пожара в Невестино. Оперативният щаб ще преценява дали да праща и към Сенокос. Утре продължава обходът по периферията на целия пожар от служителите на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП), пожарната, военни и доброволци, посочват от администрацията. 

Пожарът в Микрево е локализиран, евакуираните хора са вече по домовете си. Има дежурни екипи, които ще следят състоянието на терена за нови огнища. Към момента няма опасност за населението.

Пожарът в Кресна е локализиран. Има екип, който следи състоянието на терена. Няма опасност за неселението, а главният път Е-79 е отворен за движение и в двете посоки, информират от областната администрация. 

На българо-гръцката граница в планината Славянка ситуацията остава сложна. От западната страна пожарът е пресечен. От изток слиза надолу по склона. За утре е направена организация от служителите на пожарната, ЮЗДП, доброволци и ловци. Ще се разчита и на двата шведски самолета, информират още оттам. 

 
 
 

Доживотен затвор без право на замяна при строг режим определи Бургаският окръжен съд спрямо Георги Генджов, осъден за убийството на майка си - учителката Рада Гешева.

Генджов е бил вменяем по време на извършване на убийството, сочи нова експертиза, извършена от вещи лица. Според нея Генджов е имал невротична декомпенсация, проявена като защитен механизъм спрямо майка му, която е настоявала той да бъде лекуван в Център за психично здраве, където е бил настаняван няколко пъти. 

За извършване на престъплението Генджов е използвал два ножа, с които е нанесъл десетки удари в тялото на майка си. Убийството е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин, посочи в съдебната зала прокурор Ангел Георгиев.

Припомняме, че убийството бе извършено на 25 януари тази година. В тялото на Рада Гешева бяха открити 64 пробождания с нож. 

Днес Генджов запази п

Парламентът отхвърли на първо четене предложените от „Има такъв народ“ промени в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, които целяха да облекчат гражданите по отношение на провеждането на референдуми.

Законопроектът не получи подкрепа и при прегласуването. Измененията подкрепиха 81 народни представители, 30 бяха „против“, а 80 се въздържаха. 

От „Има такъв народ“ (ИТН) предлагаха да се въведе единен подход за определяне на минималния брой подписи за предложение за референдум и при двата вида референдуми – национални и местни. Предвиждаше се минимално необходимия брой подписи за предложение за произвеждане на референдуми, определен в закона, да не е твърдо число, както е сега за национален референдум – 200 хиляди или 400 хиляди граждани с избирателни права, а като съотношение

Община Созопол ще закупи нов специализиран автомобил за репатриране на неправилно паркирани автомобили
Това стана известно по време на редовната сесия на Общинския съвет днес. Автомобилът тип "паяк" ще бъде закупен с поемане на краткосрочен общински дълг при условията на финансов лизинг.

Кметът на общината поясни, че средствата ще бъдат изплатени със собствени приходи за кратък период от време - до една година, а изплащането ще бъде на вноски. "Не натоварваме по никакъв начин общинския бюджет и общинските финанси. Към момента общината разполага с един такъв автомобил, имаме нужда и от втори", заяви той.

Докладната бе приета с 16 гласа "за" и един "въздържал се". С приетото предложение съветниците одобриха закупуването на автомобила тип "паяк" за работата на звеното "Обществен ред" при Община Созопол. Става въпрос за ново неупотребявано специализирано моторно превозн

Състезателките от пернишкия боксов клуб Миньор Антонина Борисова и Виктория Павлова спечелиха златни медали в категориите си на Държавното лично-отборно първенство за младежи и девойки в Плевен. Това съобщи треньорът им Далия Райчева.

Шампионатът започна на 17 септември и ще приключи утре. Развоят ще определи крайното класиране в отборното първенство за тази година.

Клуб Миньор е представен от Борисова в категория до 57 килограма и от Павлова в тегловата категория до 54 килограма във възрастовата група девойки до 18 години. 

"Виктория Павлова изигра две срещи, като и двете бяха с отказване на противничките от Сливен и Русе в първи рунд", допълни наставника Райчева.

Антонина Борисова направи тежък мач срещу боксьорката от Първенец.

"Имаха сериозен сблъсък, в който нашето момиче победи противничката си с 5:0 съдийски гласа“, коментира още тр

Мъж на 72 години е станал жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Силистра.

Вчера той получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който се представил за полицейски служител и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Мнимият полицай поискал мъжът да хвърли от терасата на апартамента си всички налични пари, като обещал, че ще му бъдат върнати, след като измамниците бъдат заловени.

Така мъжът опаковал 34 000 лв., 6000 долара и 1020 евро и ги хвърлил на улицата. Часове по-късно, когато разбрал, че е измамен, съобщил в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

В началото на седмицата от ОД на МВР разпространиха съобщение, с което предупредиха, че се активизират опитите за телефонни измами в района. За пореден път от полицията предупредиха, гражданите да не се доверяват на непознати, които им искат

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.