Начало Контекст Хеликоптер се включи в гасенето на пожара над пернишкото село Чуйпетлово
9209
България

Хеликоптер се включи в гасенето на пожара над пернишкото село Чуйпетлово

Пожарът, разразил се по-рано днес над пернишкото село Чуйпетлово, попада в обхвата на местността "Морените" в планината Витоша.Той е и в близост до извора на река Струма, съобщи инженер Петко Ангелов от Югозадното държавно предприетие.

| 03 Август 2024, 20:36 ч.
Хеликоптер се включи в гасенето на пожара над пернишкото село Чуйпетлово
Хеликоптер се включи в гасенето на пожара над пернишкото село Чуйпетлово
Снимка © БТА

Пожарът, разразил се по-рано днес над пернишкото село Чуйпетлово, попада в обхвата на местността "Морените" в планината Витоша. Той е и в близост до извора на река Струма, съобщи инженер Петко Ангелов от Югозадното държавно предприетие. 

На извънредно заседание днес от 13:00 часа депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, се съобщава на сайта на парламента. 

Поправките бяха внесени миналата седмица от депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС. Предвижда се да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци.  

Действащите текстове предвиждат от 1 януари 2025 г. да се премине към новия механизъм за формиране на таксата за битови отпадъци за понасяне на разходите от причинителя или притежателя на отпадъците.

Като втора точка в програмата е записано изслушване на служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Национа

Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за изменения и допълнения на Закона за адвокатурата, съобщиха от прессекретариата на президента.

На 11 септември Народното събрание прие изменения в Закона за адвокатурата, с които измени и Гражданския процесуален кодекс, и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Съществено бе променен правният режим, свързан с фигурата на особения представител. Парламентът иззе от съда правомощието по определяне на възнагражденията на особените представители и ги възложи на местните адвокатски съвети, посочват от прессекретариата.

Според държавния глава това влиза в остро противоречие с правото на Европейския съюз, което забранява сдружения на доставчиците на определени услуги да определят сами цените им. Прези

София се включва в европейската инициатива „Ден без автомобили“ на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. По този повод центърът на града ще бъде отворен за пешеходци, предвидени са велошествие, ден на отворените врати, атракционна линия с ретро автобуси и специална програма на бул. „Ал. Стамболийски”.

Целта е гражданите да се движат пеш, да използват повече градски транспорт и/или алтернативно придвижване.

От 8:00 до 20:00 часа се забранява влизането на пътни превозни средства в зоната, ограничена от бул. „Тодор Александров“, бул. „Кн. Ал. Дондуков“, бул. „Васил Левски“, ул. „Граф Игнатиев“, ул. „Алабин“, ул. „Позитано“ и бул. „Христо Ботев“.

От 11:00 часа зам.-кметът по транспорт инж. Илиян Павлов ще поведе велошествие, като началото е

Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз (ЕС), каза служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време среща с национално представителните организации на синдикатите и на работодателите в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), съобщиха от ведомството.

В дискусията участваха заместник-министрите Лазар Лазаров и Наталия Ефремова, както и експерти от министерството. 

Законодателното транспониране ще бъде обсъдено със социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще бъде внесено в Министерския съвет и Народното събрание, каза още служебния министър.

„МТСП счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса на труда да се регламентират критер

Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на града. Възможностите, предоставяни от различните съоръжения, бяха демонстрирани нагледно от майстори на кънки, ролери, скейтове, велосипеди и скутери.

Скейтпаркът бе създаден в изпълнение на ангажимент на ръководството на община Ямбол към младежи от града, които се занимават с екстремни спортове. Стойността на проекта е 632 840 лева. Половината от сумата бе отпусната от Министерството на младежта и спорта по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти. Останалата част бе осигурени от Общината.

Гост на събитието бе заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов, който поднесе поздравления към домакините и участниците от името на служебния министър на

Той уточни, че към момента няма информация за засегната от огъня площ. За потушаването на пожара над Чуйпетлово е изпратен един от военните хеликоптери, който днес е участвал и в акцията край невестинските села Илия и Църварица.

Както по-рано съобщи пожар избухна в труднодостъпна местност в планината Витоша над пернишкото село Чуйпетлово. За това потвърдиха и от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник. 

Според предоставената информация в района горят ниски треви и растителност. Сигналът за огъня е подаден в 14:30 ч. Заради сложността на терена пожарът се гаси на ръка и от въздуха. 

Над 6,3 млн. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и задължения за предишни периоди, са изплатени след намесата на контролните органи на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) oт началото на 2024 г. до края на август. Това съобщи пресцентърът на ИА ГИТ. За същия период сумата на установените забавени заплати е 7.8 млн. лв.

За осемте месеца на 2024 г. са установени 14 401 нарушения, свързани със заплащането на труда. От тях 3746 се отнасят до задължението на работодателя да начислява и изплаща трудовото възнаграждение в договорените размери и срокове, а 43 са свързани с гарантираното право на работника да получава своето възнаграждение в размер на поне 60% от брутното си трудово възнаграждение, но не по-малко от минималната работна заплата за страната.

Тези нарушения са сред основанията за отстраняване на участници от обществени п

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Временна организация на движението ще бъде въведена в Шумен от 27 до 29 септември заради провеждане на Международния фестивал „Доблест и слава“, съобщиха от пресцент на Община Шумен.

За времето от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември ще бъде спряно движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски“ в участъка от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до кръстовището с ул. „Адам Мицкевич“. Във връзка с официалното откриване на фестивала паркингът пред Община Шумен следва да бъде освободен от автомобили в зоната от пешеходната пътека пред ДКТ „Васил Друмев“ до Военния клуб, като ограничението е в сила от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември, допълват от местната администрация.

От 27 до 29 септември се въвежда еднопосочно движение по панорамния път „1300 години България“ от паметника „Създатели

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
Монтана ще отбележи Деня на Независимостта на България с празничен концерт. Той ще започне в 10:00 часа днес на централния площад „Жеравица“. Начало ще даде градският д ...
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България. В 11:00 ч. пред паметник "Независимостта на България" на площад "Княз Александър I" в София ще се състои церемония ...
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян ще участва в честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:37 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
9209
България

Хеликоптер се включи в гасенето на пожара над пернишкото село Чуйпетлово

Пожарът, разразил се по-рано днес над пернишкото село Чуйпетлово, попада в обхвата на местността "Морените" в планината Витоша.Той е и в близост до извора на река Струма, съобщи инженер Петко Ангелов от Югозадното държавно предприетие.

| 03 Август 2024, 20:36 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Хеликоптер се включи в гасенето на пожара над пернишкото село Чуйпетлово
Хеликоптер се включи в гасенето на пожара над пернишкото село Чуйпетлово
Снимка © БТА

Пожарът, разразил се по-рано днес над пернишкото село Чуйпетлово, попада в обхвата на местността "Морените" в планината Витоша. Той е и в близост до извора на река Струма, съобщи инженер Петко Ангелов от Югозадното държавно предприетие. 

На извънредно заседание днес от 13:00 часа депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, се съобщава на сайта на парламента. 

Поправките бяха внесени миналата седмица от депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС. Предвижда се да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци.  

Действащите текстове предвиждат от 1 януари 2025 г. да се премине към новия механизъм за формиране на таксата за битови отпадъци за понасяне на разходите от причинителя или притежателя на отпадъците.

Като втора точка в програмата е записано изслушване на служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Национа

Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за изменения и допълнения на Закона за адвокатурата, съобщиха от прессекретариата на президента.

На 11 септември Народното събрание прие изменения в Закона за адвокатурата, с които измени и Гражданския процесуален кодекс, и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Съществено бе променен правният режим, свързан с фигурата на особения представител. Парламентът иззе от съда правомощието по определяне на възнагражденията на особените представители и ги възложи на местните адвокатски съвети, посочват от прессекретариата.

Според държавния глава това влиза в остро противоречие с правото на Европейския съюз, което забранява сдружения на доставчиците на определени услуги да определят сами цените им. Прези

София се включва в европейската инициатива „Ден без автомобили“ на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. По този повод центърът на града ще бъде отворен за пешеходци, предвидени са велошествие, ден на отворените врати, атракционна линия с ретро автобуси и специална програма на бул. „Ал. Стамболийски”.

Целта е гражданите да се движат пеш, да използват повече градски транспорт и/или алтернативно придвижване.

От 8:00 до 20:00 часа се забранява влизането на пътни превозни средства в зоната, ограничена от бул. „Тодор Александров“, бул. „Кн. Ал. Дондуков“, бул. „Васил Левски“, ул. „Граф Игнатиев“, ул. „Алабин“, ул. „Позитано“ и бул. „Христо Ботев“.

От 11:00 часа зам.-кметът по транспорт инж. Илиян Павлов ще поведе велошествие, като началото е

Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз (ЕС), каза служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време среща с национално представителните организации на синдикатите и на работодателите в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), съобщиха от ведомството.

В дискусията участваха заместник-министрите Лазар Лазаров и Наталия Ефремова, както и експерти от министерството. 

Законодателното транспониране ще бъде обсъдено със социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще бъде внесено в Министерския съвет и Народното събрание, каза още служебния министър.

„МТСП счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса на труда да се регламентират критер

Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на града. Възможностите, предоставяни от различните съоръжения, бяха демонстрирани нагледно от майстори на кънки, ролери, скейтове, велосипеди и скутери.

Скейтпаркът бе създаден в изпълнение на ангажимент на ръководството на община Ямбол към младежи от града, които се занимават с екстремни спортове. Стойността на проекта е 632 840 лева. Половината от сумата бе отпусната от Министерството на младежта и спорта по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти. Останалата част бе осигурени от Общината.

Гост на събитието бе заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов, който поднесе поздравления към домакините и участниците от името на служебния министър на

Той уточни, че към момента няма информация за засегната от огъня площ. За потушаването на пожара над Чуйпетлово е изпратен един от военните хеликоптери, който днес е участвал и в акцията край невестинските села Илия и Църварица.

Както по-рано съобщи пожар избухна в труднодостъпна местност в планината Витоша над пернишкото село Чуйпетлово. За това потвърдиха и от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник. 

Според предоставената информация в района горят ниски треви и растителност. Сигналът за огъня е подаден в 14:30 ч. Заради сложността на терена пожарът се гаси на ръка и от въздуха. 

Над 6,3 млн. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и задължения за предишни периоди, са изплатени след намесата на контролните органи на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) oт началото на 2024 г. до края на август. Това съобщи пресцентърът на ИА ГИТ. За същия период сумата на установените забавени заплати е 7.8 млн. лв.

За осемте месеца на 2024 г. са установени 14 401 нарушения, свързани със заплащането на труда. От тях 3746 се отнасят до задължението на работодателя да начислява и изплаща трудовото възнаграждение в договорените размери и срокове, а 43 са свързани с гарантираното право на работника да получава своето възнаграждение в размер на поне 60% от брутното си трудово възнаграждение, но не по-малко от минималната работна заплата за страната.

Тези нарушения са сред основанията за отстраняване на участници от обществени п

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Временна организация на движението ще бъде въведена в Шумен от 27 до 29 септември заради провеждане на Международния фестивал „Доблест и слава“, съобщиха от пресцент на Община Шумен.

За времето от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември ще бъде спряно движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски“ в участъка от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до кръстовището с ул. „Адам Мицкевич“. Във връзка с официалното откриване на фестивала паркингът пред Община Шумен следва да бъде освободен от автомобили в зоната от пешеходната пътека пред ДКТ „Васил Друмев“ до Военния клуб, като ограничението е в сила от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември, допълват от местната администрация.

От 27 до 29 септември се въвежда еднопосочно движение по панорамния път „1300 години България“ от паметника „Създатели

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.