Начало Контекст От "Продължаваме промяната" - Габрово обсъдиха с представители на партията от Дряново възможни решения на проблеми в общината
9464
България

От "Продължаваме промяната" - Габрово обсъдиха с представители на партията от Дряново възможни решения на проблеми в общината

От "Продължаваме промяната" (ПП) - Габрово се срещнаха представители на партията от Дряново и обсъдиха възможности за разрешаване на част от наболелите проблеми на дряновци, съобщи Ралица Манолова, общински съветник от Габрово.На срещата с Богомил Петков - член на Националния съвет на ПП и Надежда Киселкова - общински председател на ПП и член на Общинския съвет - Дряново бяха обсъдени необходимостта от помощ за местни читалища и неотложни мерки за подобряване на безопасността на пътища от републиканската пътна мрежа в района на Дряново.

| 03 Август 2024, 20:53 ч.
От
От "Продължаваме промяната" - Габрово обсъдиха с представители на партията от Дряново възможни решения на проблеми в общината
Снимка © Общински съвет - Дряново

От "Продължаваме промяната" (ПП) - Габрово се срещнаха представители на партията от Дряново и обсъдиха възможности за разрешаване на част от наболелите проблеми на дряновци, съобщи Ралица Манолова, общински съветник от Габрово. 

Подготовката за изборите на 27 октомври тече нормално и съгласно сроковете в хронограмата и Изборния кодекс. Това каза на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

„Финално регистрираните за участие в изборите са 24 партии и девет коалиции“, съобщи тя. „Регистрацията на една коалиция беше заличена, след като пристигна подписката от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и стана ясно, че по-малко от 2500 избиратели са подкрепили тази подписка“, уточни Матева. 

Тя припомни, че се състоя среща между представители на ЦИК и шестима министри от служебното правителство, пряко отговарящи за изборите по смисъла на Изборния кодекс, на която са били обсъдени всички важни въпроси. 

Росица Матева посочи също, че от 19 септември всички граж

През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

Преки материални щети са нанесени от 15 пожара, от които осем са в жилищни сгради; един - в промишлени сгради; един - в спомагателни, временни или паянтови постройки; три -  в транспортни средства; един -  в съоръжения на открито и др.

Без нанесени материални щети са възникнали 48 пожара в сухи треви, горска постеля и храсти, в стърнища, при отпадъци, в готварски уреди и комини и др.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства; две - при инциденти с опасни вещества; една – при битови или промишлени инциденти.

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и к

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

На срещата с Богомил Петков - член на Националния съвет на ПП и Надежда Киселкова - общински председател на ПП и член на Общинския съвет - Дряново бяха обсъдени необходимостта от помощ за местни читалища и неотложни мерки за подобряване на безопасността на пътища от републиканската пътна мрежа в района на Дряново. Беше повдигнат и въпросът за нови възможности за финансиране на малките и средни предприятия.

"Когато политиците чуват и разбират споделените от гражданите проблеми, тогава решенията се намират по-лесно и водят до по-ефективни и трайни резултати", каза по време на срещата Богомил Петков.

Срещите продължават и през следващите месеци, допълват от ПП - Габрово. 

Творческа седянка за изработка на цветя от вълна с техниката „филц с игла“ ще бъде организирана на 22 септември в залата на Македоно-българската източноправославна църква „Св. св. Кирил и Методий“ в Торонто, Канада. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ инициаторът и ръководител на творческата работилница Ваня Попова. 

„На 22 септември в 13:00 ч. местно време ще бъде организирана поредната наша творческа седянка, по време на която ще презентирам техниката за изработка на цветя от вълна“, сподели Ваня Попова. 

От споделената информация става ясно още, че всички необходими материали и инструменти за работа с филц ще бъдат осигурени, а който желае, може да занесе „нещо за хапване и обща почерпка“. 

„Всеки е добре дошъл да си измайстори сам аксесоар за коса, брошка за дреха, гривна или обеци

В момента се ремонтират вторите 200 метра от "Дунав мост 1", съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и допълни, че е получила уверения от изпълнителя на обекта, че ще бъде направено всичко възможно при добри метрологични условия да продължи активната дейност, за да може да бъде съкратен срокът за изпълнение на ремонтните дейности.

Министър Коритарова каза това в отговор на депутатски въпрос по време на изслушване в парламента в рамките на извънредното му заседание.

В изслушването във връзка със затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния и инициативата на Гърция и Турция за намиране на алтернативен транспортен коридор и заобикаляне на България участват и служебните министри на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, на вътрешните работи Атанас Илков и на финансите Людмила Петкова.

Парламентът прие решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“ със седалище Пловдив.

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от зимния семестър на учебната 2020/2021 година не е подавало информация за действащи, прекъснали или в процес на дипломиране студенти и докторанти. Валидността на институционалната му акредитация е изтекла на 4 май 2022 г., а през януари 2024 г. е изтекла и програмната акредитация на двете професионални направления, в които висшето училище е имало право да обучава. В съответствие с разпоредбите на Закона за висшето образование висшите училища се закриват от Народното събрание, когато не са поискали институционална акредитация в предвидените в закона срокове, се посочва в мотивите за решението.

Европейско висше училище по икономика и м

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината за 2024 г.

Съветниците гласуваха и докладните записки, предвиждащи утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни паралелки с пълняемост под задължителния минимум в училищата в селата Браничево и Тодор Икономово за учебната 2024- 2025 година, както и отдаване под наем на помещение със застроена площ от 85 квадратни метра, намиращо се в северната част на здравна служба в село Пристое, чрез търг с явно наддаване, с първоначална цена в размер на 200 лева на месец за срок от десет години.

Общинските съветници в Каолиново одобриха и отпускане на еднократна финансова помощ от 250 лева за покриване на част от разходите за извършена операция и последващо лечение на жител на общината, след постъпило иск

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
Монтана ще отбележи Деня на Независимостта на България с празничен концерт. Той ще започне в 10:00 часа днес на централния площад „Жеравица“. Начало ще даде градският д ...
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България. В 11:00 ч. пред паметник "Независимостта на България" на площад "Княз Александър I" в София ще се състои церемония ...
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян ще участва в честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:45 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
9464
България

От "Продължаваме промяната" - Габрово обсъдиха с представители на партията от Дряново възможни решения на проблеми в общината

От "Продължаваме промяната" (ПП) - Габрово се срещнаха представители на партията от Дряново и обсъдиха възможности за разрешаване на част от наболелите проблеми на дряновци, съобщи Ралица Манолова, общински съветник от Габрово.На срещата с Богомил Петков - член на Националния съвет на ПП и Надежда Киселкова - общински председател на ПП и член на Общинския съвет - Дряново бяха обсъдени необходимостта от помощ за местни читалища и неотложни мерки за подобряване на безопасността на пътища от републиканската пътна мрежа в района на Дряново.

| 03 Август 2024, 20:53 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От
От "Продължаваме промяната" - Габрово обсъдиха с представители на партията от Дряново възможни решения на проблеми в общината
Снимка © Общински съвет - Дряново

От "Продължаваме промяната" (ПП) - Габрово се срещнаха представители на партията от Дряново и обсъдиха възможности за разрешаване на част от наболелите проблеми на дряновци, съобщи Ралица Манолова, общински съветник от Габрово. 

Подготовката за изборите на 27 октомври тече нормално и съгласно сроковете в хронограмата и Изборния кодекс. Това каза на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

„Финално регистрираните за участие в изборите са 24 партии и девет коалиции“, съобщи тя. „Регистрацията на една коалиция беше заличена, след като пристигна подписката от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и стана ясно, че по-малко от 2500 избиратели са подкрепили тази подписка“, уточни Матева. 

Тя припомни, че се състоя среща между представители на ЦИК и шестима министри от служебното правителство, пряко отговарящи за изборите по смисъла на Изборния кодекс, на която са били обсъдени всички важни въпроси. 

Росица Матева посочи също, че от 19 септември всички граж

През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

Преки материални щети са нанесени от 15 пожара, от които осем са в жилищни сгради; един - в промишлени сгради; един - в спомагателни, временни или паянтови постройки; три -  в транспортни средства; един -  в съоръжения на открито и др.

Без нанесени материални щети са възникнали 48 пожара в сухи треви, горска постеля и храсти, в стърнища, при отпадъци, в готварски уреди и комини и др.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства; две - при инциденти с опасни вещества; една – при битови или промишлени инциденти.

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и к

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

На срещата с Богомил Петков - член на Националния съвет на ПП и Надежда Киселкова - общински председател на ПП и член на Общинския съвет - Дряново бяха обсъдени необходимостта от помощ за местни читалища и неотложни мерки за подобряване на безопасността на пътища от републиканската пътна мрежа в района на Дряново. Беше повдигнат и въпросът за нови възможности за финансиране на малките и средни предприятия.

"Когато политиците чуват и разбират споделените от гражданите проблеми, тогава решенията се намират по-лесно и водят до по-ефективни и трайни резултати", каза по време на срещата Богомил Петков.

Срещите продължават и през следващите месеци, допълват от ПП - Габрово. 

Творческа седянка за изработка на цветя от вълна с техниката „филц с игла“ ще бъде организирана на 22 септември в залата на Македоно-българската източноправославна църква „Св. св. Кирил и Методий“ в Торонто, Канада. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ инициаторът и ръководител на творческата работилница Ваня Попова. 

„На 22 септември в 13:00 ч. местно време ще бъде организирана поредната наша творческа седянка, по време на която ще презентирам техниката за изработка на цветя от вълна“, сподели Ваня Попова. 

От споделената информация става ясно още, че всички необходими материали и инструменти за работа с филц ще бъдат осигурени, а който желае, може да занесе „нещо за хапване и обща почерпка“. 

„Всеки е добре дошъл да си измайстори сам аксесоар за коса, брошка за дреха, гривна или обеци

В момента се ремонтират вторите 200 метра от "Дунав мост 1", съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и допълни, че е получила уверения от изпълнителя на обекта, че ще бъде направено всичко възможно при добри метрологични условия да продължи активната дейност, за да може да бъде съкратен срокът за изпълнение на ремонтните дейности.

Министър Коритарова каза това в отговор на депутатски въпрос по време на изслушване в парламента в рамките на извънредното му заседание.

В изслушването във връзка със затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния и инициативата на Гърция и Турция за намиране на алтернативен транспортен коридор и заобикаляне на България участват и служебните министри на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, на вътрешните работи Атанас Илков и на финансите Людмила Петкова.

Парламентът прие решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“ със седалище Пловдив.

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от зимния семестър на учебната 2020/2021 година не е подавало информация за действащи, прекъснали или в процес на дипломиране студенти и докторанти. Валидността на институционалната му акредитация е изтекла на 4 май 2022 г., а през януари 2024 г. е изтекла и програмната акредитация на двете професионални направления, в които висшето училище е имало право да обучава. В съответствие с разпоредбите на Закона за висшето образование висшите училища се закриват от Народното събрание, когато не са поискали институционална акредитация в предвидените в закона срокове, се посочва в мотивите за решението.

Европейско висше училище по икономика и м

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината за 2024 г.

Съветниците гласуваха и докладните записки, предвиждащи утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни паралелки с пълняемост под задължителния минимум в училищата в селата Браничево и Тодор Икономово за учебната 2024- 2025 година, както и отдаване под наем на помещение със застроена площ от 85 квадратни метра, намиращо се в северната част на здравна служба в село Пристое, чрез търг с явно наддаване, с първоначална цена в размер на 200 лева на месец за срок от десет години.

Общинските съветници в Каолиново одобриха и отпускане на еднократна финансова помощ от 250 лева за покриване на част от разходите за извършена операция и последващо лечение на жител на общината, след постъпило иск

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.