Начало Контекст Пожарът в село Сенокос е с три - четири действащи огнища, в Славянка продължава да бъде активен на два фронта
7885
България

Пожарът в село Сенокос е с три - четири действащи огнища, в Славянка продължава да бъде активен на два фронта

Пожарът в Сенокос е с три -четири действащи огнища, в Славянка продължава да бъде активен на два фронта, съобщиха от Областна администрация – Благоевград.Оттам посочиха, че в село Сенкос не е валяло дъжд. Над 30 служители на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП), екипи на пожарната, екипи от Регионалната дирекция по горите, военни и доброволци обхождат периметъра и правят ивици, с цел да ограничат разпространението на пожара.

| 04 Август 2024, 09:30 ч.
Пожарът в село Сенокос е с три - четири действащи огнища, в Славянка продължава да бъде активен на два фронта
Пожарът в село Сенокос е с три - четири действащи огнища, в Славянка продължава да бъде активен на два фронта
Снимка © БТА

Пожарът в Сенокос е с три -четири действащи огнища, в Славянка продължава да бъде активен на два фронта, съобщиха от Областна администрация – Благоевград. 

Мобилен събирателен пункт за опасни битови отпадъци ще бъде на територията на Перник на 30 септември, съобщиха от общината. Жителите на града ще могат да предадат без заплащане опасни отпадъци, като фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност), мастила и замърсени опаковки, домакински препарати и химикали, лакове и бояджийски материали, живак и живак съдържащи уреди.

Пунктът ще бъде разположен в центъра на миньорския град на ул. "Физкултурна" (паркингът до Регионалния исторически музей) в периода между 10:00 ч. до 13:00 ч.. И от 13:30 ч. до 16:30 ч. пред административната сграда на кметството в най-големия квартал "Изток".

Инициативата се организира от фирма "БалБок Инженеринг". Перник е една от българските общини, присъединили се към Националната система за опасни битови отпадъци, която работи от 2014 г.

Общо два пъти годишно мобилен пункт събира

От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициативата „На базар сме!" В Белоградчик", каза организаторът Белла Антова.

По думите повечето участници са нови, като някои от тях идват за първи път със своите произведения в Северозападна България. 

Всички посетители имат възможност да разгледат и си закупят различни изделия, дрехи, бижута, нови артикули с шевици, играчки, сувенири, декорации за дома, а също мед, вино, сладкиши, ръкоделия, натурална козметика.

„На базар сме! В Белоградчик” се организира за втора поредна година със съдействието на Община Белоградчик.

Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Президентът Радев подчерта, че Германия е ключов икономически партньор за страната ни, а показател за интереса на германския бизнес към България е увеличаващият се двустранен стокообмен, който се равнява на 12 млрд. евро годишно, се посочва в съобщението. 

Във фокуса на разговора бяха също така предизвикателствата пред европейската икономика, последствията от военните конфликти в съседни на Европа региони, прекъснатите вериги на доставки и други. 

Обща беше позицията, че бизнесът в Европа очаква по-предвидима среда, както и сигурни доставки на енергийни ресурси на достъпни цени и устойчива енергия, от които зависи в дългосрочен

Партиите и коалициите в Търговище постигнаха принципно съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии (СИК) в изборите за народни представители на 27 октомври. В консултациите, свикани от кмета Дарин Димитров на 19 септември, участваха представители на всички парламентарно представени политически сили, информират от пресцентъра на общинската администрация. 

Общо 844 ще са членовете на всички 105 секционни избирателни комисии в общината в предстоящите избори. Най-много места в тях има Коалиция "ГЕРБ – СДС" – 250, от които 104 са на ръководни позиции в комисиите. Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ има 143 места. От тях 61 са на ръководни позиции. „Възраждане“ е със 139 места, от които 60 са ръководни. С по 104 места в комисиите са ДПС, Коалиция „БСП за България“ и партия „И

Безплатни скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка ще има в Комплексния онкологичен център в Русе. Това съобщи управителят на лечебното заведение в крайдунавския град д-р Камен Кожухаров. 

Той информира, че началото на кампанията ще бъде поставено на 24-и септември и ще продължи до края на ноември тази година. Тя обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 години.

Прегледите ще бъдат извършвани от акушер-гинеколог от Комплексния онкологичен център в Русе.

Оттам посочиха, че в село Сенкос не е валяло дъжд. Над 30 служители на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП), екипи на пожарната, екипи от Регионалната дирекция по горите, военни и доброволци обхождат периметъра и правят ивици, с цел да ограничат разпространението на пожара. Два хеликоптера обливат с вода от въздух от 09:00 часа. 

В планината Славянка на българо-гръцката граница пожарът продължава да бъде активен на два фронта, въпреки краткия дъжд снощи. Над 100 души от пожарната, ЮЗДП, военни, ловни дружини и доброволци са на терен. Правят се нови просеки с 50- тонен верижен булдозер. Тук ще работят от въздух и двата шведски самолета. 

В Малешевска планина в района на село Микрево  ситуацията е спокойна. Три екипа на пожарната следят терена. 

На Връх Синаница, където снощи мълния предизвика пожар, екип от Национален парк Пирин следи ситуацията. Има готовност да се реагира при нужда, посочват още от Областната администрация. 

В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на страницата си във Фейсбук. Това стана след среща, организирана от председателя на ДПС Джевдет Чакъров днес в София, на която беше обсъдена актуалната политическа обстановка в партията и в страната.

„Ние учредителите и строителите на структурите на Движението за права и свободи, подтикнати от ситуацията в нашата партия и в страната, изразяваме своето притеснение от завладяната държава. Споделяме тревогата на обществото от дейността на правораздавателните органи и намесата им в политическия живот“, се казва в декларацията.

Според подкрепилите документа, гражданите губят доверието си към политическата система и държавните институции, за което способствала и пасивността на останалите пол

За девета поредна година България се включва в инициативата за Ден без жертви на пътя. Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) обясни пред медиите, че и тази година мото на кампанията е: “Остани жив, пази живота”.

Според статистиката в деня без жертви на пътя през 2016 г. няма загинали, през 2017 г. има един загинал, а през 2018, 2021 и 2022 г. също няма загинали. Най-много са жертвите през 2019 г. - петима души. 

Да се постараем поне в един ден да сме отговорни, за да съхраним човешки животи, призова Ботева.

 

 

Общо четирима са кандидатите за кмет на община Омуртаг в новите избори на 20 октомври т.г. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Мина Илиева след изтичането на срока за регистрация на кандидатските листи. 

Кандидатите са издигнати от две политически партии и два инициативни комитета. За кметското място и за гласовете на избирателите в общината според реда на регистрация в ОИК ще се конкурират: Ердоан Ахледов от ДПС, Джунейт Йонузов - независим кандидат; Ешреф Ешрефов - независим кандидат и Мустафа Ахмедов от „ГЕРБ“.

От ОИК обявиха, че за участие в новите избори са се регистрирали общо четири политически партии и два инициативни комитета. Две от тях – НДПС и „Българска нова демокрация“, не са регистрирали кандидатски листи. 

За провеждането на изборите на 20 октомври с решение на ОИК в общината им

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст.

Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вятър. В останалата част от българските планини е сравнително тихо и спокойно. Въпреки това времето е динамично и са възможни кратки локални превалявания.

От ПСС съветват туристите да излизат в планините добре екипирани.

Съоръженията в курортите работят. Няма регистрирани инциденти през изминалото денонощие. 

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
Монтана ще отбележи Деня на Независимостта на България с празничен концерт. Той ще започне в 10:00 часа днес на централния площад „Жеравица“. Начало ще даде градският д ...
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България. В 11:00 ч. пред паметник "Независимостта на България" на площад "Княз Александър I" в София ще се състои церемония ...
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян ще участва в честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:37 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
7885
България

Пожарът в село Сенокос е с три - четири действащи огнища, в Славянка продължава да бъде активен на два фронта

Пожарът в Сенокос е с три -четири действащи огнища, в Славянка продължава да бъде активен на два фронта, съобщиха от Областна администрация – Благоевград.Оттам посочиха, че в село Сенкос не е валяло дъжд. Над 30 служители на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП), екипи на пожарната, екипи от Регионалната дирекция по горите, военни и доброволци обхождат периметъра и правят ивици, с цел да ограничат разпространението на пожара.

| 04 Август 2024, 09:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пожарът в село Сенокос е с три - четири действащи огнища, в Славянка продължава да бъде активен на два фронта
Пожарът в село Сенокос е с три - четири действащи огнища, в Славянка продължава да бъде активен на два фронта
Снимка © БТА

Пожарът в Сенокос е с три -четири действащи огнища, в Славянка продължава да бъде активен на два фронта, съобщиха от Областна администрация – Благоевград. 

Мобилен събирателен пункт за опасни битови отпадъци ще бъде на територията на Перник на 30 септември, съобщиха от общината. Жителите на града ще могат да предадат без заплащане опасни отпадъци, като фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност), мастила и замърсени опаковки, домакински препарати и химикали, лакове и бояджийски материали, живак и живак съдържащи уреди.

Пунктът ще бъде разположен в центъра на миньорския град на ул. "Физкултурна" (паркингът до Регионалния исторически музей) в периода между 10:00 ч. до 13:00 ч.. И от 13:30 ч. до 16:30 ч. пред административната сграда на кметството в най-големия квартал "Изток".

Инициативата се организира от фирма "БалБок Инженеринг". Перник е една от българските общини, присъединили се към Националната система за опасни битови отпадъци, която работи от 2014 г.

Общо два пъти годишно мобилен пункт събира

От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициативата „На базар сме!" В Белоградчик", каза организаторът Белла Антова.

По думите повечето участници са нови, като някои от тях идват за първи път със своите произведения в Северозападна България. 

Всички посетители имат възможност да разгледат и си закупят различни изделия, дрехи, бижута, нови артикули с шевици, играчки, сувенири, декорации за дома, а също мед, вино, сладкиши, ръкоделия, натурална козметика.

„На базар сме! В Белоградчик” се организира за втора поредна година със съдействието на Община Белоградчик.

Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Президентът Радев подчерта, че Германия е ключов икономически партньор за страната ни, а показател за интереса на германския бизнес към България е увеличаващият се двустранен стокообмен, който се равнява на 12 млрд. евро годишно, се посочва в съобщението. 

Във фокуса на разговора бяха също така предизвикателствата пред европейската икономика, последствията от военните конфликти в съседни на Европа региони, прекъснатите вериги на доставки и други. 

Обща беше позицията, че бизнесът в Европа очаква по-предвидима среда, както и сигурни доставки на енергийни ресурси на достъпни цени и устойчива енергия, от които зависи в дългосрочен

Партиите и коалициите в Търговище постигнаха принципно съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии (СИК) в изборите за народни представители на 27 октомври. В консултациите, свикани от кмета Дарин Димитров на 19 септември, участваха представители на всички парламентарно представени политически сили, информират от пресцентъра на общинската администрация. 

Общо 844 ще са членовете на всички 105 секционни избирателни комисии в общината в предстоящите избори. Най-много места в тях има Коалиция "ГЕРБ – СДС" – 250, от които 104 са на ръководни позиции в комисиите. Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ има 143 места. От тях 61 са на ръководни позиции. „Възраждане“ е със 139 места, от които 60 са ръководни. С по 104 места в комисиите са ДПС, Коалиция „БСП за България“ и партия „И

Безплатни скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка ще има в Комплексния онкологичен център в Русе. Това съобщи управителят на лечебното заведение в крайдунавския град д-р Камен Кожухаров. 

Той информира, че началото на кампанията ще бъде поставено на 24-и септември и ще продължи до края на ноември тази година. Тя обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 години.

Прегледите ще бъдат извършвани от акушер-гинеколог от Комплексния онкологичен център в Русе.

Оттам посочиха, че в село Сенкос не е валяло дъжд. Над 30 служители на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП), екипи на пожарната, екипи от Регионалната дирекция по горите, военни и доброволци обхождат периметъра и правят ивици, с цел да ограничат разпространението на пожара. Два хеликоптера обливат с вода от въздух от 09:00 часа. 

В планината Славянка на българо-гръцката граница пожарът продължава да бъде активен на два фронта, въпреки краткия дъжд снощи. Над 100 души от пожарната, ЮЗДП, военни, ловни дружини и доброволци са на терен. Правят се нови просеки с 50- тонен верижен булдозер. Тук ще работят от въздух и двата шведски самолета. 

В Малешевска планина в района на село Микрево  ситуацията е спокойна. Три екипа на пожарната следят терена. 

На Връх Синаница, където снощи мълния предизвика пожар, екип от Национален парк Пирин следи ситуацията. Има готовност да се реагира при нужда, посочват още от Областната администрация. 

В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на страницата си във Фейсбук. Това стана след среща, организирана от председателя на ДПС Джевдет Чакъров днес в София, на която беше обсъдена актуалната политическа обстановка в партията и в страната.

„Ние учредителите и строителите на структурите на Движението за права и свободи, подтикнати от ситуацията в нашата партия и в страната, изразяваме своето притеснение от завладяната държава. Споделяме тревогата на обществото от дейността на правораздавателните органи и намесата им в политическия живот“, се казва в декларацията.

Според подкрепилите документа, гражданите губят доверието си към политическата система и държавните институции, за което способствала и пасивността на останалите пол

За девета поредна година България се включва в инициативата за Ден без жертви на пътя. Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) обясни пред медиите, че и тази година мото на кампанията е: “Остани жив, пази живота”.

Според статистиката в деня без жертви на пътя през 2016 г. няма загинали, през 2017 г. има един загинал, а през 2018, 2021 и 2022 г. също няма загинали. Най-много са жертвите през 2019 г. - петима души. 

Да се постараем поне в един ден да сме отговорни, за да съхраним човешки животи, призова Ботева.

 

 

Общо четирима са кандидатите за кмет на община Омуртаг в новите избори на 20 октомври т.г. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Мина Илиева след изтичането на срока за регистрация на кандидатските листи. 

Кандидатите са издигнати от две политически партии и два инициативни комитета. За кметското място и за гласовете на избирателите в общината според реда на регистрация в ОИК ще се конкурират: Ердоан Ахледов от ДПС, Джунейт Йонузов - независим кандидат; Ешреф Ешрефов - независим кандидат и Мустафа Ахмедов от „ГЕРБ“.

От ОИК обявиха, че за участие в новите избори са се регистрирали общо четири политически партии и два инициативни комитета. Две от тях – НДПС и „Българска нова демокрация“, не са регистрирали кандидатски листи. 

За провеждането на изборите на 20 октомври с решение на ОИК в общината им

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст.

Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вятър. В останалата част от българските планини е сравнително тихо и спокойно. Въпреки това времето е динамично и са възможни кратки локални превалявания.

От ПСС съветват туристите да излизат в планините добре екипирани.

Съоръженията в курортите работят. Няма регистрирани инциденти през изминалото денонощие. 

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.