Начало Контекст Задържан за трафик на хора загина при опит за бягство от РУ-Димитровград
7768
България

Задържан за трафик на хора загина при опит за бягство от РУ-Димитровград

Задържан за трафик на хора 32-годишен мъж загина при предполагаем опит за бягство от килията в Районното управление в Димитровград, съобщиха от ръководството на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково.Инцидентът е станал рано тази сутрин, води се разследване, уточни директорът на ОДВМР - Хасково Иван Расоков.

| 04 Август 2024, 10:59 ч.
Задържан за трафик на хора загина при опит за бягство от РУ-Димитровград
Задържан за трафик на хора загина при опит за бягство от РУ-Димитровград
Снимка © БТА

Задържан за трафик на хора 32-годишен мъж загина при предполагаем опит за бягство от килията в Районното управление в Димитровград, съобщиха от ръководството на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково.

Депутатите решиха, че Антон Славчев, изпълняващ длъжността председател на антикорупционната комисия, ако иска, може да вземе думата по време на дебата за неговото отстраняване от поста. Решението бе гласувано със 163 гласа „за“ и 16 – „против“. 

Преди това въпроси към него от парламентарната трибуна отправи депутатът от ДПС Хамид Хамид. Според него Славчев трябва да обясни "има ли в Република България недосегаеми лица, ще бъдат ли те разпитани или имат мощни ортаци". В началото на дискусията Хамид посочи, че от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) искат да отстранят Славчев, за да го "инсталират" в Софийска градска прокуратура (СГП), където той вече бил спечелил конкурс с тяхна помощ. "Искат да го инсталират в СГП, защото там им трябва прокурор, защото половината им банда е за прокурор“, каза Хамид. Депутатъ

Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще отправи предложения до законодателната и изпълнителната власт за създаване на съвет по законодателство към Народното събрание с участието на юристи - представители на академичната общност и съдебната власт, съобщиха от ВСС след заседание на съвета.

Освен това ще предложат промяна в Избирателния кодекс, въвеждаща по-голяма квота за юристи с изискване за минимален юридически стаж, както и инкриминиране, като престъпления срещу правосъдието, на прояви, засягащи независимостта на магистратите при изпълнение на техните служебни задължения. От съвета предлагат още да се въведат разпоредби в Закона за съдебната влат (ЗСВ), даващи право на магистратите да сезират ВСС и Инспектората на ВСС за оказване на институционална подкрепа при посегателства срещу независимостта.

По време на заседанието Съветът за партньорство се обед

Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по повод Деня на независимостта - 22 септември. 

"Водени от убеждението, че само независима България може да бъде наистина свободна, преди 116 години в старопрестолната столица Велико Търново нашите предци отхвърлиха васалитета на страната ни към Османската империя и укрепиха вярата на българите в собствените ни сили. Този исторически акт ни завеща безценен урок, все така актуален и днес – отстояването на българските национални интереси, а не примирението и сляпото следване на чужда воля, е пътят за достойното развитие на България. Честит празник!", се казва още в публикацията на държавния глава. 

Велико Търново днес ще е център на тържествата за 116 години от Независимостта.

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се състоя в сградата на общинската администрация. 

В община Самоков общо 508 души ще са ангажирани в секционните избирателни комисии. В 30 от секциите членовете, включително и на ръководните позиции, ще бъдат девет, а в останалите ще бъдат по седем души. 

Коалиция „ГЕРБ – СДС“ ще има 64 ръководни позиции от тях 53 ще заемат председателско място, и 81 членове. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ получава 38 ръководни позиции, шест от тях са за председател, а членовете им ще бъдат 48. ДПС получи 21 позиции, разделени между заместник-председател и секретар и 46 ще бъдат членовете. Едно председателско място получи „Възраждане&ldq

Актуализацията на бюджета на община Добрич за 2024 година приеха съветниците по време на редовното си заседание днес. Чрез актуализацията бяха трансформирани средства от фонд „Резерв" към други пера по бюджета, за които е гласувано на предходни заседания.

С решение на Общински съвет град Добрич на предходно заседание бе създаден Общински културен институт „Добрич“ като самостоятелно юридическо лице, което е второстепенен разпоредител на бюджет. За тази цел е необходимо да се прехвърли предвидения остатък от дирекция "Хуманитарни дейности" в частта за оркестрите, към новия институт, който ще изпълнява тази дейност. Това е посочено в докладната записка. Там са описани всички промени, който трябва да бъдат направени. 

Допълнителна парична вноска за „Градски транспорт - Добрич“ ЕООД в максимален размер 500 000 лева е изплатена на отделни тр

Инцидентът е станал рано тази сутрин, води се разследване, уточни директорът на ОДВМР - Хасково Иван Расоков.

Мъжът е бил арестуван вчера на магистрала "Марица", като в автомобила му са били открити пет нелегални мигранти. Той най-вероятно се е опитал да напусне помещението на четвъртия етаж на сградата на полицията и да излезе на свобода. Загинал е на място при падането си на тротоара. Районът е отцепен и ограден и се извършват огледи, . 

Хора в неравностойно положение ще покажат умения и талант на фестивал в поповското село Медовина. Деветото издание на форума, на който среща си дават хора с увреждания от Североизточна България, ще бъде утре, 19 септември, съобщи секретарят на народно читалище „Иван Иванов-1891“ и организатор на събитието Йорданка Николова. 

Всяка година лотого на фестивала е „Да подарим мечта“, сега той ще премине под мотото „Заедно можем повече“. 

По думите на Николова, целта на фестивала е да приобщава хората в неравностойно положение в обществото. Традиционно културната институция и потребители от дома в село Медовина работят в сътрудничество, обясни секретарят. Хората с увреждания се включват в читалищните прояви, имат изяви и извън населеното място. Тъкмо заради това се роди идеята за организирането на фестивала, спомня си Николова. Ощ

Започнати са дейности по обновяване на втората част от пешеходния участък на улица „Търговска” в Ямбол, . Работата ще се извършва на етапи, а срокът за завършването е 180 календарни дни, съобщи ръководителят на проекта Мария Караиванова, началник на отдел „Правни дейности” в община Ямбол.

С реновирането на ул. „Търговска” от пресечката с ул. „Преслав” до района на бившата автогара ще приключи цялостното модернизиране на централните пешеходните зони в града, което се реализира на етапи в последните 10 години.

Настоящият обект е финансиран със средства от държавата в размер на 2,988 млн. лева, за което кметът Валентин Ревански подписа договор в Министерство на регионалното развитие и благоустройството в средата на юни т.г. Дейностите се изпълняват от спечелилата обществената поръчка фирма „Гради” ЕООД, която рено

При 23 тежки катастрофи в страната за изминалото денонощие са ранени 30 души. Това съобщиха от МВР на сайта си. При пътните инциденти няма загинали.

В столицата са станали две тежки и 24 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са трима души.

От началото на месец септември в страната са загинали 20 души и са ранени 497 при 376 тежки катастрофи. От началото на годината при 5140 тежки пътни инциденти са ранени 6461 души и са загинали 318. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 58 загинали на пътя по-малко.

 

Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори. И днес той пристигна в централата на ДПС, където бе посрещнат от членове и симпатизанти на партията с възгласи и аплодисменти. 

Вчера пристигането на Ахмед Доган в централата на партията бе обявено във фейсбук страницата на ДПС. При засилен медиен интерес почетният председател се обърна с молба към медиите да му дадат време, за да се адаптира. Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград, каза пред медиите вчера Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Преди Ахмед Доган днес в централата на ДПС в столицата пристигна и съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров. Той обясни пред медиите, че и днес продължават консултациите с колективните органи на партията за формира

Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 149 сигнала за произшествия. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

С преки материални щети са възникнали 26 пожара, от които 11 - в жилищни сгради, а 10 - в транспортни средства.

Без нанесени материални щети са възникнали 88 пожара, от които 48 са били в сухи треви, горска постеля и храсти, три в стърнища, 35 в отпадъци.

Извършени са 29 спасителни дейности и помощни операции, от които четири при катастрофи в транспортни средства. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Денят, в който честваме Независимостта на България най-силно осъзнаваме смисъла и значението на думите свобода и независимост, написа председателят на парламентарната група на ДПС ...
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
София се включва в европейската инициатива „Ден без автомобили“ на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. По този повод центърът на града ще бъде о ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:36 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
7768
България

Задържан за трафик на хора загина при опит за бягство от РУ-Димитровград

Задържан за трафик на хора 32-годишен мъж загина при предполагаем опит за бягство от килията в Районното управление в Димитровград, съобщиха от ръководството на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково.Инцидентът е станал рано тази сутрин, води се разследване, уточни директорът на ОДВМР - Хасково Иван Расоков.

| 04 Август 2024, 10:59 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Задържан за трафик на хора загина при опит за бягство от РУ-Димитровград
Задържан за трафик на хора загина при опит за бягство от РУ-Димитровград
Снимка © БТА

Задържан за трафик на хора 32-годишен мъж загина при предполагаем опит за бягство от килията в Районното управление в Димитровград, съобщиха от ръководството на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково.

Депутатите решиха, че Антон Славчев, изпълняващ длъжността председател на антикорупционната комисия, ако иска, може да вземе думата по време на дебата за неговото отстраняване от поста. Решението бе гласувано със 163 гласа „за“ и 16 – „против“. 

Преди това въпроси към него от парламентарната трибуна отправи депутатът от ДПС Хамид Хамид. Според него Славчев трябва да обясни "има ли в Република България недосегаеми лица, ще бъдат ли те разпитани или имат мощни ортаци". В началото на дискусията Хамид посочи, че от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) искат да отстранят Славчев, за да го "инсталират" в Софийска градска прокуратура (СГП), където той вече бил спечелил конкурс с тяхна помощ. "Искат да го инсталират в СГП, защото там им трябва прокурор, защото половината им банда е за прокурор“, каза Хамид. Депутатъ

Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще отправи предложения до законодателната и изпълнителната власт за създаване на съвет по законодателство към Народното събрание с участието на юристи - представители на академичната общност и съдебната власт, съобщиха от ВСС след заседание на съвета.

Освен това ще предложат промяна в Избирателния кодекс, въвеждаща по-голяма квота за юристи с изискване за минимален юридически стаж, както и инкриминиране, като престъпления срещу правосъдието, на прояви, засягащи независимостта на магистратите при изпълнение на техните служебни задължения. От съвета предлагат още да се въведат разпоредби в Закона за съдебната влат (ЗСВ), даващи право на магистратите да сезират ВСС и Инспектората на ВСС за оказване на институционална подкрепа при посегателства срещу независимостта.

По време на заседанието Съветът за партньорство се обед

Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по повод Деня на независимостта - 22 септември. 

"Водени от убеждението, че само независима България може да бъде наистина свободна, преди 116 години в старопрестолната столица Велико Търново нашите предци отхвърлиха васалитета на страната ни към Османската империя и укрепиха вярата на българите в собствените ни сили. Този исторически акт ни завеща безценен урок, все така актуален и днес – отстояването на българските национални интереси, а не примирението и сляпото следване на чужда воля, е пътят за достойното развитие на България. Честит празник!", се казва още в публикацията на държавния глава. 

Велико Търново днес ще е център на тържествата за 116 години от Независимостта.

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се състоя в сградата на общинската администрация. 

В община Самоков общо 508 души ще са ангажирани в секционните избирателни комисии. В 30 от секциите членовете, включително и на ръководните позиции, ще бъдат девет, а в останалите ще бъдат по седем души. 

Коалиция „ГЕРБ – СДС“ ще има 64 ръководни позиции от тях 53 ще заемат председателско място, и 81 членове. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ получава 38 ръководни позиции, шест от тях са за председател, а членовете им ще бъдат 48. ДПС получи 21 позиции, разделени между заместник-председател и секретар и 46 ще бъдат членовете. Едно председателско място получи „Възраждане&ldq

Актуализацията на бюджета на община Добрич за 2024 година приеха съветниците по време на редовното си заседание днес. Чрез актуализацията бяха трансформирани средства от фонд „Резерв" към други пера по бюджета, за които е гласувано на предходни заседания.

С решение на Общински съвет град Добрич на предходно заседание бе създаден Общински културен институт „Добрич“ като самостоятелно юридическо лице, което е второстепенен разпоредител на бюджет. За тази цел е необходимо да се прехвърли предвидения остатък от дирекция "Хуманитарни дейности" в частта за оркестрите, към новия институт, който ще изпълнява тази дейност. Това е посочено в докладната записка. Там са описани всички промени, който трябва да бъдат направени. 

Допълнителна парична вноска за „Градски транспорт - Добрич“ ЕООД в максимален размер 500 000 лева е изплатена на отделни тр

Инцидентът е станал рано тази сутрин, води се разследване, уточни директорът на ОДВМР - Хасково Иван Расоков.

Мъжът е бил арестуван вчера на магистрала "Марица", като в автомобила му са били открити пет нелегални мигранти. Той най-вероятно се е опитал да напусне помещението на четвъртия етаж на сградата на полицията и да излезе на свобода. Загинал е на място при падането си на тротоара. Районът е отцепен и ограден и се извършват огледи, . 

Хора в неравностойно положение ще покажат умения и талант на фестивал в поповското село Медовина. Деветото издание на форума, на който среща си дават хора с увреждания от Североизточна България, ще бъде утре, 19 септември, съобщи секретарят на народно читалище „Иван Иванов-1891“ и организатор на събитието Йорданка Николова. 

Всяка година лотого на фестивала е „Да подарим мечта“, сега той ще премине под мотото „Заедно можем повече“. 

По думите на Николова, целта на фестивала е да приобщава хората в неравностойно положение в обществото. Традиционно културната институция и потребители от дома в село Медовина работят в сътрудничество, обясни секретарят. Хората с увреждания се включват в читалищните прояви, имат изяви и извън населеното място. Тъкмо заради това се роди идеята за организирането на фестивала, спомня си Николова. Ощ

Започнати са дейности по обновяване на втората част от пешеходния участък на улица „Търговска” в Ямбол, . Работата ще се извършва на етапи, а срокът за завършването е 180 календарни дни, съобщи ръководителят на проекта Мария Караиванова, началник на отдел „Правни дейности” в община Ямбол.

С реновирането на ул. „Търговска” от пресечката с ул. „Преслав” до района на бившата автогара ще приключи цялостното модернизиране на централните пешеходните зони в града, което се реализира на етапи в последните 10 години.

Настоящият обект е финансиран със средства от държавата в размер на 2,988 млн. лева, за което кметът Валентин Ревански подписа договор в Министерство на регионалното развитие и благоустройството в средата на юни т.г. Дейностите се изпълняват от спечелилата обществената поръчка фирма „Гради” ЕООД, която рено

При 23 тежки катастрофи в страната за изминалото денонощие са ранени 30 души. Това съобщиха от МВР на сайта си. При пътните инциденти няма загинали.

В столицата са станали две тежки и 24 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са трима души.

От началото на месец септември в страната са загинали 20 души и са ранени 497 при 376 тежки катастрофи. От началото на годината при 5140 тежки пътни инциденти са ранени 6461 души и са загинали 318. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 58 загинали на пътя по-малко.

 

Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори. И днес той пристигна в централата на ДПС, където бе посрещнат от членове и симпатизанти на партията с възгласи и аплодисменти. 

Вчера пристигането на Ахмед Доган в централата на партията бе обявено във фейсбук страницата на ДПС. При засилен медиен интерес почетният председател се обърна с молба към медиите да му дадат време, за да се адаптира. Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград, каза пред медиите вчера Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Преди Ахмед Доган днес в централата на ДПС в столицата пристигна и съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров. Той обясни пред медиите, че и днес продължават консултациите с колективните органи на партията за формира

Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 149 сигнала за произшествия. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

С преки материални щети са възникнали 26 пожара, от които 11 - в жилищни сгради, а 10 - в транспортни средства.

Без нанесени материални щети са възникнали 88 пожара, от които 48 са били в сухи треви, горска постеля и храсти, три в стърнища, 35 в отпадъци.

Извършени са 29 спасителни дейности и помощни операции, от които четири при катастрофи в транспортни средства. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.