Начало Контекст Народните представители от "ДПС (без Пеевски и група)" взеха участие на празника на община Борино, се посочва в публикация във фейсбук
7792
България

Народните представители от "ДПС (без Пеевски и група)" взеха участие на празника на община Борино, се посочва в публикация във фейсбук

Народните представители от "ДПС (без Пеевски и група)" взеха участие в традиционния празник на община Борино, Смолян.Това се посочва в публикация във фейсбук страницата на "ДПС Пресцентър".

| 04 Август 2024, 13:01 ч.
Народните представители от
Народните представители от "ДПС (без Пеевски и група)" взеха участие на празника на община Борино, се посочва в публикация във фейсбук
Снимка © ДПС Пресцентър

Народните представители от "ДПС (без Пеевски и група)" взеха участие в традиционния празник на община Борино, Смолян. Това се посочва в публикация във фейсбук страницата на "ДПС Пресцентър".

За девета поредна година България се включва в инициативата за Ден без жертви на пътя. Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) обясни пред медиите, че и тази година мото на кампанията е: “Остани жив, пази живота”.

Според статистиката в деня без жертви на пътя през 2016 г. няма загинали, през 2017 г. има един загинал, а през 2018, 2021 и 2022 г. също няма загинали. Най-много са жертвите през 2019 г. - петима души. 

Да се постараем поне в един ден да сме отговорни, за да съхраним човешки животи, призова Ботева.

 

 

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ обсъдиха на среща служебният министър на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница.

„Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ е от изключително важно значение и ще демонстрира стратегическия характер на отношенията между нашите две страни“, подчерта Кондов. Той посочи, че до края на годината ще започне информационна кампания, насочена към повишаване на обществената осведоменост за Програмата и за разясняване на условията и процеса по кандидатстване за виза за САЩ. Целта на кампанията е понижаване на процента на отказите, което е необходим критерий за премахване на визите. От страна на посланик Мертен бе потвърдена готовността на посолството в

Листа от 14 кандидати за народни представители от партия „Възраждане“ в 19-и Многомандатен избирателен район – Русе обяви на пресконференция в Националния пресклуб в града депутатът от политическата формация адв. Златан Златанов.

Председателят на Русенската адвокатска колегия Златанов отбеляза, че за седми път през последните три години той е водач на листата на политическа партия „Възраждане“ в крайдунавския град.

Втори в листата е Георги Георгиев, който беше представен от Златанов, като юрист с половинвековен юридически стаж, в т.ч. и като председател на Районния съд и окръжен съдия в Русе. Бил е част и от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, както и общински съветник. На трето място в листата е Виолета Красимирова, която е майка на три деца и е инженер по съдебно-експертен инженеринг.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София Васил Терзиев на тържествената сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града - 17 септември.

Днес, когато честваме този празник, трябва да се запитаме какво още можем да направим, за да бъде София не само столица на миналото, но и град на бъдещето, заяви Терзиев. По думите му в последните години сме свидетели на нарастващо политическо напрежение. Партийните различия, остри конфликти и постоянни сблъсъци се превърнаха в пречка за напредъка на града и страната ни, заяви кметът. Той призова всички политически сили, независимо от тяхната идеология или позиция, към помирение.

Ние сме изправени пре

В Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Това стана по време на консултации в Гербовата зала на Община Свищов днес, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 - в града, и 18 - в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП ГЕРБ - СДС, ПП "Движение за права и свободи", КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП "Възраждане", КП "БСП за България" и ПП „Има такъв народ“, допълниха от общинския пресцентър.

След като беше постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои, съгласно хронограмата за изборите за народни

Сред присъстващите бяха зам.-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов, Хайри Садъков, Анджей Джандев, Ахмед Вранчев, народният представител и член на ЦОБ Левент Мемиш, областният председател на ДПС Смолян Румен Пехливанов, председателят на Младежко ДПС Танзер Юсеинов, областният председател на Младежко ДПС Смолян Шебан Билянов. Участие взеха и кметът на Мадан Фахри Молайсенов, кметът на Рудозем Недко Кулевски, кметът на  Девин Здравко Иванов, зам.-кмет на Смолян Милен Журналов, общинските председатели на Мадан - Бедри Базеников, Девин - Карамфил Каров, бившият народен представител от ДПС Ихсан Хаккъ и гости от съседни общини и от Р Турция. Домакин на събитието бе кметът на община Борино Мустафа Караахмед, се казва още в съобщението. 

На празника бе прочетен поздравителен адрес от председателя на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров. "В динамичните времена, в които живеем предизвикателствата, пред които сме изправени са повод за пореден път да бъдем заедно и единни, защото това е начинът, по който хората в общината ще продължават да усещат ефекта и резултата от работата ни като партия", казва той.

"Днес, когато сме изправени пред предизвикателството да се борим отново за демократични ценности и свободи, е от изключително значение да продължаваме да бъдем себе си и да запазим автентичността си", посочва още Чакъров. "Община Борино е дала своя съществен принос в развитието и отстояването на принципите и идеалите на ДПС, и ДПС под мъдрото и далновидно ръководство на Почетния Председател д-р Ахмед Доган, с активната ангажираност на народните представители на ДПС избрани от Област Смолян и отдадеността на партийните структури в региона, ще продължава да работи за подобряването стандарта на живот на жителите на Община Борино", пише още той в поздравителния адрес.

Подготовката за изборите на 27 октомври тече нормално и съгласно сроковете в хронограмата и Изборния кодекс. Това каза на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

„Финално регистрираните за участие в изборите са 24 партии и девет коалиции“, съобщи тя. „Регистрацията на една коалиция беше заличена, след като пристигна подписката от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и стана ясно, че по-малко от 2500 избиратели са подкрепили тази подписка“, уточни Матева. 

Тя припомни, че се състоя среща между представители на ЦИК и шестима министри от служебното правителство, пряко отговарящи за изборите по смисъла на Изборния кодекс, на която са били обсъдени всички важни въпроси. 

Росица Матева посочи също, че от 19 септември всички граж

През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

Преки материални щети са нанесени от 15 пожара, от които осем са в жилищни сгради; един - в промишлени сгради; един - в спомагателни, временни или паянтови постройки; три -  в транспортни средства; един -  в съоръжения на открито и др.

Без нанесени материални щети са възникнали 48 пожара в сухи треви, горска постеля и храсти, в стърнища, при отпадъци, в готварски уреди и комини и др.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства; две - при инциденти с опасни вещества; една – при битови или промишлени инциденти.

Общинските съветници в Грамада ще разгледат днес от 15:00 ч. предложения от кмета за приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2024 г., както и актуализация на разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година. Това показва информация на сайта на общинската администрация.

Друга точка от дневния ред е даване на съгласие за закупуване от Община Грамада на поземлен имот с площ 5888 кв. м на адрес ул.“Шестте партизани“ № 30 в общинския център. Ще бъдат разгледани и молби за отпускане на еднократни помощи.

В началото на заседанието ще бъде попълнен съставът на постоянна комисия към Общинския съвет.

Общо шест точки включва предварително обявеният дневен ред за заседанието на Общински съвет в Грамада. Той се състои от 11 общински съветници. Коалиция “Алтернативата на гражданите“ има девет общински съветници,

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

През нощта все още ще бъде предимно облачно, но само на отделни места в Южна България ще има превалявания. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 9°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще бъде без валежи. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време. Облачно ще се задържи над Югоизточна България, но до полунощ и там облачността ще намалее. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 20°.

По Черноморието ще има значителна облачност, но без валежи. След обяд по северното крайбрежие облачността ще намалее. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата н

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Днес отбелязваме 116 години от Независимостта на България - огромно държавно постижение, забележителен български дипломатически успех и ярък исторически пример за стремежа на нашия ...
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:47 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
7792
България

Народните представители от "ДПС (без Пеевски и група)" взеха участие на празника на община Борино, се посочва в публикация във фейсбук

Народните представители от "ДПС (без Пеевски и група)" взеха участие в традиционния празник на община Борино, Смолян.Това се посочва в публикация във фейсбук страницата на "ДПС Пресцентър".

| 04 Август 2024, 13:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Народните представители от
Народните представители от "ДПС (без Пеевски и група)" взеха участие на празника на община Борино, се посочва в публикация във фейсбук
Снимка © ДПС Пресцентър

Народните представители от "ДПС (без Пеевски и група)" взеха участие в традиционния празник на община Борино, Смолян. Това се посочва в публикация във фейсбук страницата на "ДПС Пресцентър".

За девета поредна година България се включва в инициативата за Ден без жертви на пътя. Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) обясни пред медиите, че и тази година мото на кампанията е: “Остани жив, пази живота”.

Според статистиката в деня без жертви на пътя през 2016 г. няма загинали, през 2017 г. има един загинал, а през 2018, 2021 и 2022 г. също няма загинали. Най-много са жертвите през 2019 г. - петима души. 

Да се постараем поне в един ден да сме отговорни, за да съхраним човешки животи, призова Ботева.

 

 

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ обсъдиха на среща служебният министър на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница.

„Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ е от изключително важно значение и ще демонстрира стратегическия характер на отношенията между нашите две страни“, подчерта Кондов. Той посочи, че до края на годината ще започне информационна кампания, насочена към повишаване на обществената осведоменост за Програмата и за разясняване на условията и процеса по кандидатстване за виза за САЩ. Целта на кампанията е понижаване на процента на отказите, което е необходим критерий за премахване на визите. От страна на посланик Мертен бе потвърдена готовността на посолството в

Листа от 14 кандидати за народни представители от партия „Възраждане“ в 19-и Многомандатен избирателен район – Русе обяви на пресконференция в Националния пресклуб в града депутатът от политическата формация адв. Златан Златанов.

Председателят на Русенската адвокатска колегия Златанов отбеляза, че за седми път през последните три години той е водач на листата на политическа партия „Възраждане“ в крайдунавския град.

Втори в листата е Георги Георгиев, който беше представен от Златанов, като юрист с половинвековен юридически стаж, в т.ч. и като председател на Районния съд и окръжен съдия в Русе. Бил е част и от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, както и общински съветник. На трето място в листата е Виолета Красимирова, която е майка на три деца и е инженер по съдебно-експертен инженеринг.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София Васил Терзиев на тържествената сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града - 17 септември.

Днес, когато честваме този празник, трябва да се запитаме какво още можем да направим, за да бъде София не само столица на миналото, но и град на бъдещето, заяви Терзиев. По думите му в последните години сме свидетели на нарастващо политическо напрежение. Партийните различия, остри конфликти и постоянни сблъсъци се превърнаха в пречка за напредъка на града и страната ни, заяви кметът. Той призова всички политически сили, независимо от тяхната идеология или позиция, към помирение.

Ние сме изправени пре

В Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Това стана по време на консултации в Гербовата зала на Община Свищов днес, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 - в града, и 18 - в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП ГЕРБ - СДС, ПП "Движение за права и свободи", КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП "Възраждане", КП "БСП за България" и ПП „Има такъв народ“, допълниха от общинския пресцентър.

След като беше постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои, съгласно хронограмата за изборите за народни

Сред присъстващите бяха зам.-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов, Хайри Садъков, Анджей Джандев, Ахмед Вранчев, народният представител и член на ЦОБ Левент Мемиш, областният председател на ДПС Смолян Румен Пехливанов, председателят на Младежко ДПС Танзер Юсеинов, областният председател на Младежко ДПС Смолян Шебан Билянов. Участие взеха и кметът на Мадан Фахри Молайсенов, кметът на Рудозем Недко Кулевски, кметът на  Девин Здравко Иванов, зам.-кмет на Смолян Милен Журналов, общинските председатели на Мадан - Бедри Базеников, Девин - Карамфил Каров, бившият народен представител от ДПС Ихсан Хаккъ и гости от съседни общини и от Р Турция. Домакин на събитието бе кметът на община Борино Мустафа Караахмед, се казва още в съобщението. 

На празника бе прочетен поздравителен адрес от председателя на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров. "В динамичните времена, в които живеем предизвикателствата, пред които сме изправени са повод за пореден път да бъдем заедно и единни, защото това е начинът, по който хората в общината ще продължават да усещат ефекта и резултата от работата ни като партия", казва той.

"Днес, когато сме изправени пред предизвикателството да се борим отново за демократични ценности и свободи, е от изключително значение да продължаваме да бъдем себе си и да запазим автентичността си", посочва още Чакъров. "Община Борино е дала своя съществен принос в развитието и отстояването на принципите и идеалите на ДПС, и ДПС под мъдрото и далновидно ръководство на Почетния Председател д-р Ахмед Доган, с активната ангажираност на народните представители на ДПС избрани от Област Смолян и отдадеността на партийните структури в региона, ще продължава да работи за подобряването стандарта на живот на жителите на Община Борино", пише още той в поздравителния адрес.

Подготовката за изборите на 27 октомври тече нормално и съгласно сроковете в хронограмата и Изборния кодекс. Това каза на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

„Финално регистрираните за участие в изборите са 24 партии и девет коалиции“, съобщи тя. „Регистрацията на една коалиция беше заличена, след като пристигна подписката от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и стана ясно, че по-малко от 2500 избиратели са подкрепили тази подписка“, уточни Матева. 

Тя припомни, че се състоя среща между представители на ЦИК и шестима министри от служебното правителство, пряко отговарящи за изборите по смисъла на Изборния кодекс, на която са били обсъдени всички важни въпроси. 

Росица Матева посочи също, че от 19 септември всички граж

През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

Преки материални щети са нанесени от 15 пожара, от които осем са в жилищни сгради; един - в промишлени сгради; един - в спомагателни, временни или паянтови постройки; три -  в транспортни средства; един -  в съоръжения на открито и др.

Без нанесени материални щети са възникнали 48 пожара в сухи треви, горска постеля и храсти, в стърнища, при отпадъци, в готварски уреди и комини и др.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства; две - при инциденти с опасни вещества; една – при битови или промишлени инциденти.

Общинските съветници в Грамада ще разгледат днес от 15:00 ч. предложения от кмета за приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2024 г., както и актуализация на разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година. Това показва информация на сайта на общинската администрация.

Друга точка от дневния ред е даване на съгласие за закупуване от Община Грамада на поземлен имот с площ 5888 кв. м на адрес ул.“Шестте партизани“ № 30 в общинския център. Ще бъдат разгледани и молби за отпускане на еднократни помощи.

В началото на заседанието ще бъде попълнен съставът на постоянна комисия към Общинския съвет.

Общо шест точки включва предварително обявеният дневен ред за заседанието на Общински съвет в Грамада. Той се състои от 11 общински съветници. Коалиция “Алтернативата на гражданите“ има девет общински съветници,

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

През нощта все още ще бъде предимно облачно, но само на отделни места в Южна България ще има превалявания. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 9°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще бъде без валежи. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време. Облачно ще се задържи над Югоизточна България, но до полунощ и там облачността ще намалее. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 20°.

По Черноморието ще има значителна облачност, но без валежи. След обяд по северното крайбрежие облачността ще намалее. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата н

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.