Начало Контекст Продължават действията на Българската армия за овладяване на пожарите в критичните точки в страната, посочват от Министерството на отбраната
8890
България

Продължават действията на Българската армия за овладяване на пожарите в критичните точки в страната, посочват от Министерството на отбраната

Българската армия продължава да оказва съдействие в борбата с овладяване на огнената стихия във всички критични точки в страната, се посочва в съобщение на сайта на Министерството на отбраната (МО). По земя и от въздух, вчера и днес военнослужещи и техника от Сухопътните войски и Военновъздушните сили оказват помощ в гасенето на големите пожари в страната.Българската армия участва днес в овладяването на огъня в критичните точки на територията на област Благоевград, информират от министерството.

| 04 Август 2024, 15:24 ч.
Продължават действията на Българската армия за овладяване на пожарите в критичните точки в страната, посочват от Министерството на отбраната
Продължават действията на Българската армия за овладяване на пожарите в критичните точки в страната, посочват от Министерството на отбраната
Снимка © Министерство на отбраната / Фейсбук

Българската армия продължава да оказва съдействие в борбата с овладяване на огнената стихия във всички критични точки в страната, се посочва в съобщение на сайта на Министерството на отбраната (МО). По земя и от въздух, вчера и днес военнослужещи и техника от Сухопътните войски и Военновъздушните сили оказват помощ в гасенето на големите пожари в страната. Българската армия участва днес в овладяването на огъня в критичните точки на територията на област Благоевград, информират от министерството. Днес двата хеликоптера „Кугър“ и „Ми-17“ с екипаж от 24-та авиационна база Крумово гасят от въздух продължаващия пожар край село Сенокос, община Симитли.

Поредна трудова борса, целяща среща между безработни и работодатели, организира дирекция "Бюро по труда" в Стара Загора в партньорство с местната администрация. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта. Тя ще се проведе на 25 септември от 10,00 часа в общинската спортна зала "Иван Вазов". По време на нея всички търсещи работа- безработни, заети, желаещи да сменят работното си място или учащи, които желаят да работят, ще имат възможността да разговарят с представители на фирми, предлагащи възможност за реализация. 

По данни на "Бюро по труда" Стара Загора през месец юли т.г. в област Стара Загора на работа са постъпили 505 безработни лица. От тях с посредничеството на структурите на Агенция по заетостта са устроени общо 435 лица.

106 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 152 са от на специалистите и 247 са безработни лица без квал

Приоритет за нашето правителство е въвеждането обратно в експлоатация на най-голямото хидросъоръжение на територията на Югоизточна Европа – помпено-акумулиращата водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) "Чаира". Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, който коментира започната от Националната електрическа компания (НЕК) обществената поръчка за модернизация и цялостна подмяна на първи и четвърти хидроагрегат на съоръжението. 

„Един изключително важен инвестиционен проект, чиято стойност се очаква да бъде около 220 млн. лева и който ще допринесе изключително много в няколко направления. Първо – по отношение на сигурността в електроенергийната система и възможността за париране на удара върху цените на електроенергията, както за бита, така и за бизнеса. На следващо място ще допринесе изключително много, след

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила 2570 засилени проверки извън текущия официален контрол във връзка с активния летен туристически сезон на територията на областите Бургас, Варна и Добрич. Проверките се проведоха в периода от 17 юни до 13 септември 2024 г., посочват от БАБХ.

Издадени са 331 предписания за несъответствия по материално-техническата база, воденето на записи, свързани със системата за управление на безопасността на храните (СУБХ), и предлагането на храни без етикетировка. Съставени са 89 акта за административни нарушения, свързани с търговия с храни без регистрация, предлагане на храни с изтекъл срок на годност и заблуждаваща информация за имитиращи продукти. Затворени са 31 обекта поради нарушения на хигиенните изисквания.

Възбранени и насочени за унищожаване са общо 17 180 килограма храни от животински и неживотински произход,

Митническите инспектори установиха и задържаха над 154 660 британски и шотландски лири при проверка на товарен автомобил в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 15 септември митническите служители спират за проверка товарен автомобил, натоварен с текстилни изделия от Германия към Турция и управляван от турски гражданин. Водачът заявява, че няма нищо за деклариране. Товарната композиция е съпроводена до Митническо бюро - Видин за извършване на щателна митническа проверка, при която в конструктивна кухина на кабината на влекача са установени 37 вакуум пликове с недекларирана валута на обща стойност 154 660 британски и шотландски лири. Паричните средства са задържани и е образувано досъдебно производство.

Това е трети случай за малко повече от месец на задъ

Над 100 участници ще се включат във фолклорно надпяване и надиграване „Костенска плетеница“. Празникът ще се състои край Костенския водопад в курортен комплекс „Вили Костенец“, съобщи заместник-кметът на Общината Маргарита Минчева. 

Тя посочи, че празникът се организира за първи път. Фестивалът е любителски, няма да има жури и оценяване на съставите. Около 50 от участниците ще бъдат деца. Ще има и гайдарски състави. 

Началото на надиграването е от 11:00 часа. 

От утре в Костенец започват и честванията за празника на града, които ще продължат шест дни, съобщи още Маргарита Минчева. 

От състава на Сухопътните войски група военнослужещи от гарнизон София – общо 21 военнослужещи и пет броя техника, от които 17 човека с три броя техника от Батальона за комуникационно-информационна поддръжка, двама души с една техника от 78-и батальон за осигуряване и двама души с една техника от 38-и батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология – Мусачево, участват в потушаването на големия горски пожар в планината Славянка на българо-гръцката граница. Те бяха пренасочени от село Кърпелево, община Струмяни, след като големият горски пожар там бе потушен, съобщават също от МО.

В пограничния район продължават да се борят с огъня 18 военнослужещи с пет единици техника от Трети механизиран батальон на Трето бригадно командване – Благоевград. В района на селата Голешово и Петрово на терен са 39 военнослужещи с 10 броя техника. В борбата с огнената стихия вчера, 3 август, се включиха общо 56 военнослужещи с 11 броя техника от Сухопътните войски.

На 3 август, в 19:00 часа, хеликоптер „Кугър“ с екипажи от 24-та авиационна база – Крумово от състава на Военновъздушните сили бе пренасочен от село Църварица към пожара в труднодостъпната местност в планината Витоша над пернишкото село Чуйпетлово. Пожарът вече е локализиран, информират също от МО.

От състава на Военновъздушните сили вчера, 3 август, двата хеликоптера изпълняваха задачи в районите на село Сенокос, община Симитли, област Благоевград, село Църварица, община Невестино, област Кюстендил и село Чуйпетлово, община Перник, област Перник. Участието им продължи близо 17 часа и 40 минути, като бяха направени общо 79 пуска и хвърлени над 108,8 тона вода.

България е в челната класация по горски пожари в Европа за 2024 , втора след Кипър според Европейската информационна система за горски пожари (EFFIS), съобщи изпълнителният директор на „Асоциация общински гори“ инж. Тихомир Томанов в информация, изпратена до медиите. 

До края на годината се очаква да стартират осем мерки за близо 850 млн. евро от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Това заяви пред репортер заместник-министърът на земеделието д-р Лозана Василева в Ямбол, където днес Министерството организира обучение за фермерите от областите Бургас, Сливен и Ямбол.

"В момента е отворен прием по подмярка 4.1 за модернизация на земеделските стопанства, целеви прием за напояване в рамките на стопанството, като бюджетът е 50 млн. евро. Отворен е и прием по подмярка 4.2 с бюджет 27 млн. евро за преработвателния сектор - инвестиции за опазване на околната среда, в това число съоръжения за отпадъци, за фотоволтаични системи", каза още зам.-министърът.

Обучението е част от информационна кампания в страната. Разяснителните срещи в осем областни града са за интервенциите от Стратегическия пла

Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от 5-и многомандатен избирателен район-Видин. В листата имат равно участие представители на гражданското общество и партийни членове, съобщиха от местния пресцентър на ГЕРБ.

"Явяваме се с увереност, че България може да поеме по пътя на стабилността. Нямам съмнение, че ГЕРБ ще е първа политическа сила и се надявам, че разумът ще надделее в 51-вото НС, така че, обединени около победителя на изборите, партиите да изберат редовно правителство, което да работи по важните за българското общество приоритети", заяви Кирова, цитирана от пресцентъра.

 

Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парламентарните избори на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров ще води листата в т.нар. лидерски 25 МИР-София, а председателят на Младежкото обединение на БСП Габриел Вълков е начело в 23 МИР-София.

Заместник-председателят на 50-ото Народно събрание Драгомир Стойнев води две листи - в Разград и в Стара Загора, а председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов - във Варна. 

Водачите на листите на КП „БСП-Обединена Левица” са както следва:

1 МИР Благоевград – Кирил Добрев;
2 МИР Бургас – Петър Кънев;
3 МИР Варна – Борислав Гуцанов;
4 МИР Велико

За девета поредна година България се включва в инициативата за Ден без жертви на пътя. Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) обясни пред медиите, че и тази година мото на кампанията е: “Остани жив, пази живота”.

Според статистиката в деня без жертви на пътя през 2016 г. няма загинали, през 2017 г. има един загинал, а през 2018, 2021 и 2022 г. също няма загинали. Най-много са жертвите през 2019 г. - петима души. 

Да се постараем поне в един ден да сме отговорни, за да съхраним човешки животи, призова Ботева.

 

 

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Днес отбелязваме 116 години от Независимостта на България - огромно държавно постижение, забележителен български дипломатически успех и ярък исторически пример за стремежа на нашия ...
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:44 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
8890
България

Продължават действията на Българската армия за овладяване на пожарите в критичните точки в страната, посочват от Министерството на отбраната

Българската армия продължава да оказва съдействие в борбата с овладяване на огнената стихия във всички критични точки в страната, се посочва в съобщение на сайта на Министерството на отбраната (МО). По земя и от въздух, вчера и днес военнослужещи и техника от Сухопътните войски и Военновъздушните сили оказват помощ в гасенето на големите пожари в страната.Българската армия участва днес в овладяването на огъня в критичните точки на територията на област Благоевград, информират от министерството.

| 04 Август 2024, 15:24 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Продължават действията на Българската армия за овладяване на пожарите в критичните точки в страната, посочват от Министерството на отбраната
Продължават действията на Българската армия за овладяване на пожарите в критичните точки в страната, посочват от Министерството на отбраната
Снимка © Министерство на отбраната / Фейсбук

Българската армия продължава да оказва съдействие в борбата с овладяване на огнената стихия във всички критични точки в страната, се посочва в съобщение на сайта на Министерството на отбраната (МО). По земя и от въздух, вчера и днес военнослужещи и техника от Сухопътните войски и Военновъздушните сили оказват помощ в гасенето на големите пожари в страната. Българската армия участва днес в овладяването на огъня в критичните точки на територията на област Благоевград, информират от министерството. Днес двата хеликоптера „Кугър“ и „Ми-17“ с екипаж от 24-та авиационна база Крумово гасят от въздух продължаващия пожар край село Сенокос, община Симитли.

Поредна трудова борса, целяща среща между безработни и работодатели, организира дирекция "Бюро по труда" в Стара Загора в партньорство с местната администрация. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта. Тя ще се проведе на 25 септември от 10,00 часа в общинската спортна зала "Иван Вазов". По време на нея всички търсещи работа- безработни, заети, желаещи да сменят работното си място или учащи, които желаят да работят, ще имат възможността да разговарят с представители на фирми, предлагащи възможност за реализация. 

По данни на "Бюро по труда" Стара Загора през месец юли т.г. в област Стара Загора на работа са постъпили 505 безработни лица. От тях с посредничеството на структурите на Агенция по заетостта са устроени общо 435 лица.

106 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 152 са от на специалистите и 247 са безработни лица без квал

Приоритет за нашето правителство е въвеждането обратно в експлоатация на най-голямото хидросъоръжение на територията на Югоизточна Европа – помпено-акумулиращата водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) "Чаира". Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, който коментира започната от Националната електрическа компания (НЕК) обществената поръчка за модернизация и цялостна подмяна на първи и четвърти хидроагрегат на съоръжението. 

„Един изключително важен инвестиционен проект, чиято стойност се очаква да бъде около 220 млн. лева и който ще допринесе изключително много в няколко направления. Първо – по отношение на сигурността в електроенергийната система и възможността за париране на удара върху цените на електроенергията, както за бита, така и за бизнеса. На следващо място ще допринесе изключително много, след

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила 2570 засилени проверки извън текущия официален контрол във връзка с активния летен туристически сезон на територията на областите Бургас, Варна и Добрич. Проверките се проведоха в периода от 17 юни до 13 септември 2024 г., посочват от БАБХ.

Издадени са 331 предписания за несъответствия по материално-техническата база, воденето на записи, свързани със системата за управление на безопасността на храните (СУБХ), и предлагането на храни без етикетировка. Съставени са 89 акта за административни нарушения, свързани с търговия с храни без регистрация, предлагане на храни с изтекъл срок на годност и заблуждаваща информация за имитиращи продукти. Затворени са 31 обекта поради нарушения на хигиенните изисквания.

Възбранени и насочени за унищожаване са общо 17 180 килограма храни от животински и неживотински произход,

Митническите инспектори установиха и задържаха над 154 660 британски и шотландски лири при проверка на товарен автомобил в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 15 септември митническите служители спират за проверка товарен автомобил, натоварен с текстилни изделия от Германия към Турция и управляван от турски гражданин. Водачът заявява, че няма нищо за деклариране. Товарната композиция е съпроводена до Митническо бюро - Видин за извършване на щателна митническа проверка, при която в конструктивна кухина на кабината на влекача са установени 37 вакуум пликове с недекларирана валута на обща стойност 154 660 британски и шотландски лири. Паричните средства са задържани и е образувано досъдебно производство.

Това е трети случай за малко повече от месец на задъ

Над 100 участници ще се включат във фолклорно надпяване и надиграване „Костенска плетеница“. Празникът ще се състои край Костенския водопад в курортен комплекс „Вили Костенец“, съобщи заместник-кметът на Общината Маргарита Минчева. 

Тя посочи, че празникът се организира за първи път. Фестивалът е любителски, няма да има жури и оценяване на съставите. Около 50 от участниците ще бъдат деца. Ще има и гайдарски състави. 

Началото на надиграването е от 11:00 часа. 

От утре в Костенец започват и честванията за празника на града, които ще продължат шест дни, съобщи още Маргарита Минчева. 

От състава на Сухопътните войски група военнослужещи от гарнизон София – общо 21 военнослужещи и пет броя техника, от които 17 човека с три броя техника от Батальона за комуникационно-информационна поддръжка, двама души с една техника от 78-и батальон за осигуряване и двама души с една техника от 38-и батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология – Мусачево, участват в потушаването на големия горски пожар в планината Славянка на българо-гръцката граница. Те бяха пренасочени от село Кърпелево, община Струмяни, след като големият горски пожар там бе потушен, съобщават също от МО.

В пограничния район продължават да се борят с огъня 18 военнослужещи с пет единици техника от Трети механизиран батальон на Трето бригадно командване – Благоевград. В района на селата Голешово и Петрово на терен са 39 военнослужещи с 10 броя техника. В борбата с огнената стихия вчера, 3 август, се включиха общо 56 военнослужещи с 11 броя техника от Сухопътните войски.

На 3 август, в 19:00 часа, хеликоптер „Кугър“ с екипажи от 24-та авиационна база – Крумово от състава на Военновъздушните сили бе пренасочен от село Църварица към пожара в труднодостъпната местност в планината Витоша над пернишкото село Чуйпетлово. Пожарът вече е локализиран, информират също от МО.

От състава на Военновъздушните сили вчера, 3 август, двата хеликоптера изпълняваха задачи в районите на село Сенокос, община Симитли, област Благоевград, село Църварица, община Невестино, област Кюстендил и село Чуйпетлово, община Перник, област Перник. Участието им продължи близо 17 часа и 40 минути, като бяха направени общо 79 пуска и хвърлени над 108,8 тона вода.

България е в челната класация по горски пожари в Европа за 2024 , втора след Кипър според Европейската информационна система за горски пожари (EFFIS), съобщи изпълнителният директор на „Асоциация общински гори“ инж. Тихомир Томанов в информация, изпратена до медиите. 

До края на годината се очаква да стартират осем мерки за близо 850 млн. евро от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Това заяви пред репортер заместник-министърът на земеделието д-р Лозана Василева в Ямбол, където днес Министерството организира обучение за фермерите от областите Бургас, Сливен и Ямбол.

"В момента е отворен прием по подмярка 4.1 за модернизация на земеделските стопанства, целеви прием за напояване в рамките на стопанството, като бюджетът е 50 млн. евро. Отворен е и прием по подмярка 4.2 с бюджет 27 млн. евро за преработвателния сектор - инвестиции за опазване на околната среда, в това число съоръжения за отпадъци, за фотоволтаични системи", каза още зам.-министърът.

Обучението е част от информационна кампания в страната. Разяснителните срещи в осем областни града са за интервенциите от Стратегическия пла

Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от 5-и многомандатен избирателен район-Видин. В листата имат равно участие представители на гражданското общество и партийни членове, съобщиха от местния пресцентър на ГЕРБ.

"Явяваме се с увереност, че България може да поеме по пътя на стабилността. Нямам съмнение, че ГЕРБ ще е първа политическа сила и се надявам, че разумът ще надделее в 51-вото НС, така че, обединени около победителя на изборите, партиите да изберат редовно правителство, което да работи по важните за българското общество приоритети", заяви Кирова, цитирана от пресцентъра.

 

Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парламентарните избори на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров ще води листата в т.нар. лидерски 25 МИР-София, а председателят на Младежкото обединение на БСП Габриел Вълков е начело в 23 МИР-София.

Заместник-председателят на 50-ото Народно събрание Драгомир Стойнев води две листи - в Разград и в Стара Загора, а председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов - във Варна. 

Водачите на листите на КП „БСП-Обединена Левица” са както следва:

1 МИР Благоевград – Кирил Добрев;
2 МИР Бургас – Петър Кънев;
3 МИР Варна – Борислав Гуцанов;
4 МИР Велико

За девета поредна година България се включва в инициативата за Ден без жертви на пътя. Мария Ботева, заместник-началник в отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) обясни пред медиите, че и тази година мото на кампанията е: “Остани жив, пази живота”.

Според статистиката в деня без жертви на пътя през 2016 г. няма загинали, през 2017 г. има един загинал, а през 2018, 2021 и 2022 г. също няма загинали. Най-много са жертвите през 2019 г. - петима души. 

Да се постараем поне в един ден да сме отговорни, за да съхраним човешки животи, призова Ботева.

 

 

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.