Начало Контекст Дванадесетото издание на международния фестивал „Фолклорен извор“ завърши с връчване на трите големи отличия и редица специални награди
8232
България

Дванадесетото издание на международния фестивал „Фолклорен извор“ завърши с връчване на трите големи отличия и редица специални награди

Дванадесетото издание на международния фестивал „Фолклорен извор“, който продължи четири дни в свищовското село Царевец, завърши с церемония по награждаване, концерт и празнична заря. Връчени бяха големите отличия на „Фолклорен извор“, които са статуетките „Гласът на Фолклорен извор“, „Лауреат за обработен фолклор“ и „Лауреат за автентичен фолклор“.„Лауреат за обработен фолклор“ стана Младежки танцов състав към Представителен фолклорен ансамбъл „Родолюбие“ – гр. Кюстендил.

| 04 Август 2024, 23:01 ч.
Дванадесетото издание на международния фестивал „Фолклорен извор“ завърши с връчване на трите големи отличия и редица специални награди
Дванадесетото издание на международния фестивал „Фолклорен извор“ завърши с връчване на трите големи отличия и редица специални награди
Снимка © БТА

Дванадесетото издание на международния фестивал „Фолклорен извор“, който продължи четири дни в свищовското село Царевец, завърши с церемония по награждаване, концерт и празнична заря. Връчени бяха големите отличия на „Фолклорен извор“, които са статуетките „Гласът на Фолклорен извор“, „Лауреат за обработен фолклор“ и „Лауреат за автентичен фолклор“. 

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

Общинските съветници в Мизия приеха днес, че за да закупят имот за нуждите на звено „Благоустройство и комунално стопанство" (БКС) за 120 000 лв, ще пренасочат планирани средства за основен ремонт на паркинги пред блок № 3 в Мизия за малко над 110 000 лева и 9 000 лева за доставка и монтаж на пътни знаци със скоростоограничителни радари за уличната мрежа на Мизия. Средствата са от целева държавна субсидия за капиталови разходи. Припомняме, че на проведено заседание на 5 септември Общински съвет (ОбС) – Мизия взе решение да бъде закупен терен за нуждите на звено БКС към Община Мизия. 

Общинският съвет в Мизия реши и че ще подкрепи участието на представител на администрацията в предстоящо заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД – Враца, което се провежда на 7 октомври. Общинските

Депутатите приеха на първо и второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация в Инвестиционната програма за общински проекти. Точката бе включена в седмичната програма за работа на Народното събрание в началото на пленарното заседание и бе разгледана на първо, а след това и на второ четене.  На първо четене законопроектът за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет бе гласуван със 151 гласа "за" и един - "въздържал се". Промените в Инвестиционната програма за общинските проекти бяха разгледани вчера на заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Вносител на законопроекта е Министерският съвет. 

Промените предвиждат намаление на прогнозния бюджет за общинските проекти за настоящата година с 37 милиона лева и увеличение на бюджета по Инвестиционната програма, предвидена до декември 2026 г., с над 1 милиард

Над 170 души от област Разград получиха достъп до правна помощ и базисни услуги по проект на Сдружение „Център съзидателно правосъдие“. Реализираните дейности по проекта „Бюро за граждански консултации“ бяха представени на брифинг от изпълнителния директор на сдружението Георги Милков.

Той обясни, че безплатните консултации са били в помощ на хората с ниски доходи и хора от малки населени места, които нямат възможност да заплащат за консултации по различни въпроси. През последните десет месеца екипът по проекта е посетил седем общини в област Разград. Проведени са повече от 20 безплатни приемни за хора от уязвими групи и са организирани седем информационни сесии. В резултат на мобилните приемни са подадени повече от 30 сигнала и са заведени шест съдебни дела в подкрепа на жени, деца, възрастни и хора с увреждания.

По думите на Милков в изпълнение

Спортисти, алпинисти и един учен получиха званието "Почетен гражданин на София" на тържествена сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщиха от Столичната община.

По този повод СОС традиоционно отбелязва празника на София с тържествена сесия, на която удостоява видни личности със званието "Почетен гражданин на София". Специални приветствия към общинските съветници и гражданите отправиха кметът на София Васил Терзиев и председателят на Съвета Цветомир Петров.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е

„Лауреат за обработен фолклор“ стана Младежки танцов състав към Представителен фолклорен ансамбъл „Родолюбие“ – гр. Кюстендил. Наградата отново се състои от статуетка, грамота и парична премия от 1000 лева.

Статуетката „Лауреат за автентичен фолклор“ отиде при Народно читалище „Васил Левски - 1900“ – с. Войнягово, област Пловдив. Наградата от статуетка, грамота и парична награда в размер на 1000 лева бе връчена от председателя на журито Юлия Цанкова и д-р Генчо Генчев, председател на фестивала и кмет на Община Свищов.

Третата голяма награда „Гласът на Фолклорен извор" бе присъдена на Сияна Зонева от Музикална школа „Карловойс“ – гр. Карлово. Тя получи статуетка, парична премия в размер на 500 лева, връчена от Даниел Спасов, член на журито.

Тази година журито оцени над 4000 участници и присъди редица специални и поощрителни награди, както и много парични премии. В състава му бяха фолклористът Юлия Цанкова, певицата Гуна Иванова, акад. проф. Елена Кутева, директор на Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, д-р Силва Хачерян, началник отдел „Международно сътрудничество и регионални дейности” в Министерството на културата, певецът и продуцент Даниел Спасов, хореографът Димитър Манов, Катя Василева, ръководител „Комуникации“ в БНТ и кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев, който е и председател на фестивала.

Бъдете горди, че сте част от богато фолклорно наследство, че сте последователи и оставате трайна следа в историята на вашите читалища, танцови и певчески състави, каза в словото си д-р Генчо Генчев, който закри дванадесетото издание на фестивала. Не забравяйте родината, милейте за нея и продължавайте да творите, допълни Генчев. Той изказа благодарности към участниците, публиката, членовете на журито и партньорите на събитието.

"Дни на отворените бутилки" ще има във Винпром - Троян от 21 до 23 септември, съобщи на пресконференция Михал Капоун, изпълнителен директор на фирмата за спиртни напитки.

Инициативата е във връзка с Български фестивал на сливата - 2024, на който предприятието е традиционен партньор. 

Фирмата ще отвори врати за посетителите на фестивала, които желаят да се запознаят с начина, по който се произвежда един от най-емблематичните за този край продукти – троянската сливова ракия. Те ще могат да опитат най-добрите селекции от троянска сливова ракия на фирмата, да се насладят на различни сливови продукти и да научат повече за процеса на производство.

Екскурзиите ще се провеждат четири пъти дневно. Осигурен е безплатен транспорт с автобус от центъра на Троян и обратно. За всички посетители над 18 години са подготвени специални изненади. 

По време на ф

С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архимандрит Йоан – протосингел на Софийска света митрополия, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и игуменът на Рилската света обител Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий.

„Днес отбелязваме не само миналото, отбелязваме и бъдещето на Кочериново, което вярвам, че ще бъде все по-добро ако работим заедно“ каза в словото си кметът на община Кочериново Станислав Горов.  

„Днес имаме всички основания да празнуваме с гордост историята на града, съчетала традициите на миналото с предизвикателствата на съвременното изграждане на градска среда. Имаме основание да се поздравим с празника, защото нашите предшественици са работили, така че Кочер

На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново.

Председателят на Народното събрание присъства на тържествената литургия в църквата „Свети 40 мъченици“. По-късно в двора на храма се състоя водосвет, отслужен от епископ Матей и военен ритуал. Актьори от Великотърновския театър пресъздадоха събитията от паметния 22 септември 1908 година, беше прочетен Манифестът, с който е провъзгласена Независимостта.

Рая Назарян коментира пред журналисти, че днес е изключително специален ден за българската история. Съединена и обединена на днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна в семейството на европейския свят и да отвори пътищата на своето развитие.

По думите й е важно да си припомним днес каква е ценат

При пожар в столичния кв. "Младост" 3 е загинал един човек, съобщиха от МВР.

Инцидентът е възникнал в апартамент на 18-ия етаж. Не се е наложила евакуация на хора от съседни жилища, допълниха от МВР.

Починалият е живеел сам, често е пушел и се предполага, че огън от цигара е причината за пожара, който се е прехвърлил на дивана.

Пламъците са били изгасени много бързо, казаха още от МВР.

Пътната инфраструктура е в добро състояние, но правилата за движение не се спазват от шофьорите. Статистиката за тази година показва именно това, че жертвите, за съжаление, са преди всичко от неспазване на правилата. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова - Касабова при откриването на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - „ВИЗИЯ 0“ - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия днес в Пловдив. Конференцията е организирана от Сдружение „Българска браншова асоциация пътна безопасност”.

Където пътната инфраструктура е поставила ограничения в скоростта, нека се спазват, призова служебният министър. Тя даде за пример пътя Асеновград - Кърджали, който е в добро експлоатационно състояние, но въпреки това там има много пътнотранспортни произшествия. "Те се обуславят само

Всяка година в края на фестивала се провежда концерт на популярни изпълнители. Този път програмата в последната фестивална вечер завърши с песните на Илия Луков. По традиция имаше и празнична заря, а на площада се изви хоро.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уеб ...
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Над 100 участници ще се включат във фолклорно надпяване и надиграване „Костенска плетеница“. Празникът ще се състои край Костенския водопад в курортен комплекс „В ...
Отборът на Областната дирекция на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”
Отборът на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”, съобщиха от пресцентъра на дирекцията. С общ брой ...
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
Половината от общините в област Враца ще отбележат официално Деня на независимостта – 22 септември. Във Враца тържеството е под патронажа на областния управител. От 11:00 час ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:25 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
8232
България

Дванадесетото издание на международния фестивал „Фолклорен извор“ завърши с връчване на трите големи отличия и редица специални награди

Дванадесетото издание на международния фестивал „Фолклорен извор“, който продължи четири дни в свищовското село Царевец, завърши с церемония по награждаване, концерт и празнична заря. Връчени бяха големите отличия на „Фолклорен извор“, които са статуетките „Гласът на Фолклорен извор“, „Лауреат за обработен фолклор“ и „Лауреат за автентичен фолклор“.„Лауреат за обработен фолклор“ стана Младежки танцов състав към Представителен фолклорен ансамбъл „Родолюбие“ – гр. Кюстендил.

| 04 Август 2024, 23:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Дванадесетото издание на международния фестивал „Фолклорен извор“ завърши с връчване на трите големи отличия и редица специални награди
Дванадесетото издание на международния фестивал „Фолклорен извор“ завърши с връчване на трите големи отличия и редица специални награди
Снимка © БТА

Дванадесетото издание на международния фестивал „Фолклорен извор“, който продължи четири дни в свищовското село Царевец, завърши с церемония по награждаване, концерт и празнична заря. Връчени бяха големите отличия на „Фолклорен извор“, които са статуетките „Гласът на Фолклорен извор“, „Лауреат за обработен фолклор“ и „Лауреат за автентичен фолклор“. 

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

Общинските съветници в Мизия приеха днес, че за да закупят имот за нуждите на звено „Благоустройство и комунално стопанство" (БКС) за 120 000 лв, ще пренасочат планирани средства за основен ремонт на паркинги пред блок № 3 в Мизия за малко над 110 000 лева и 9 000 лева за доставка и монтаж на пътни знаци със скоростоограничителни радари за уличната мрежа на Мизия. Средствата са от целева държавна субсидия за капиталови разходи. Припомняме, че на проведено заседание на 5 септември Общински съвет (ОбС) – Мизия взе решение да бъде закупен терен за нуждите на звено БКС към Община Мизия. 

Общинският съвет в Мизия реши и че ще подкрепи участието на представител на администрацията в предстоящо заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД – Враца, което се провежда на 7 октомври. Общинските

Депутатите приеха на първо и второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация в Инвестиционната програма за общински проекти. Точката бе включена в седмичната програма за работа на Народното събрание в началото на пленарното заседание и бе разгледана на първо, а след това и на второ четене.  На първо четене законопроектът за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет бе гласуван със 151 гласа "за" и един - "въздържал се". Промените в Инвестиционната програма за общинските проекти бяха разгледани вчера на заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Вносител на законопроекта е Министерският съвет. 

Промените предвиждат намаление на прогнозния бюджет за общинските проекти за настоящата година с 37 милиона лева и увеличение на бюджета по Инвестиционната програма, предвидена до декември 2026 г., с над 1 милиард

Над 170 души от област Разград получиха достъп до правна помощ и базисни услуги по проект на Сдружение „Център съзидателно правосъдие“. Реализираните дейности по проекта „Бюро за граждански консултации“ бяха представени на брифинг от изпълнителния директор на сдружението Георги Милков.

Той обясни, че безплатните консултации са били в помощ на хората с ниски доходи и хора от малки населени места, които нямат възможност да заплащат за консултации по различни въпроси. През последните десет месеца екипът по проекта е посетил седем общини в област Разград. Проведени са повече от 20 безплатни приемни за хора от уязвими групи и са организирани седем информационни сесии. В резултат на мобилните приемни са подадени повече от 30 сигнала и са заведени шест съдебни дела в подкрепа на жени, деца, възрастни и хора с увреждания.

По думите на Милков в изпълнение

Спортисти, алпинисти и един учен получиха званието "Почетен гражданин на София" на тържествена сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщиха от Столичната община.

По този повод СОС традиоционно отбелязва празника на София с тържествена сесия, на която удостоява видни личности със званието "Почетен гражданин на София". Специални приветствия към общинските съветници и гражданите отправиха кметът на София Васил Терзиев и председателят на Съвета Цветомир Петров.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е

„Лауреат за обработен фолклор“ стана Младежки танцов състав към Представителен фолклорен ансамбъл „Родолюбие“ – гр. Кюстендил. Наградата отново се състои от статуетка, грамота и парична премия от 1000 лева.

Статуетката „Лауреат за автентичен фолклор“ отиде при Народно читалище „Васил Левски - 1900“ – с. Войнягово, област Пловдив. Наградата от статуетка, грамота и парична награда в размер на 1000 лева бе връчена от председателя на журито Юлия Цанкова и д-р Генчо Генчев, председател на фестивала и кмет на Община Свищов.

Третата голяма награда „Гласът на Фолклорен извор" бе присъдена на Сияна Зонева от Музикална школа „Карловойс“ – гр. Карлово. Тя получи статуетка, парична премия в размер на 500 лева, връчена от Даниел Спасов, член на журито.

Тази година журито оцени над 4000 участници и присъди редица специални и поощрителни награди, както и много парични премии. В състава му бяха фолклористът Юлия Цанкова, певицата Гуна Иванова, акад. проф. Елена Кутева, директор на Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, д-р Силва Хачерян, началник отдел „Международно сътрудничество и регионални дейности” в Министерството на културата, певецът и продуцент Даниел Спасов, хореографът Димитър Манов, Катя Василева, ръководител „Комуникации“ в БНТ и кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев, който е и председател на фестивала.

Бъдете горди, че сте част от богато фолклорно наследство, че сте последователи и оставате трайна следа в историята на вашите читалища, танцови и певчески състави, каза в словото си д-р Генчо Генчев, който закри дванадесетото издание на фестивала. Не забравяйте родината, милейте за нея и продължавайте да творите, допълни Генчев. Той изказа благодарности към участниците, публиката, членовете на журито и партньорите на събитието.

"Дни на отворените бутилки" ще има във Винпром - Троян от 21 до 23 септември, съобщи на пресконференция Михал Капоун, изпълнителен директор на фирмата за спиртни напитки.

Инициативата е във връзка с Български фестивал на сливата - 2024, на който предприятието е традиционен партньор. 

Фирмата ще отвори врати за посетителите на фестивала, които желаят да се запознаят с начина, по който се произвежда един от най-емблематичните за този край продукти – троянската сливова ракия. Те ще могат да опитат най-добрите селекции от троянска сливова ракия на фирмата, да се насладят на различни сливови продукти и да научат повече за процеса на производство.

Екскурзиите ще се провеждат четири пъти дневно. Осигурен е безплатен транспорт с автобус от центъра на Троян и обратно. За всички посетители над 18 години са подготвени специални изненади. 

По време на ф

С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архимандрит Йоан – протосингел на Софийска света митрополия, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и игуменът на Рилската света обител Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий.

„Днес отбелязваме не само миналото, отбелязваме и бъдещето на Кочериново, което вярвам, че ще бъде все по-добро ако работим заедно“ каза в словото си кметът на община Кочериново Станислав Горов.  

„Днес имаме всички основания да празнуваме с гордост историята на града, съчетала традициите на миналото с предизвикателствата на съвременното изграждане на градска среда. Имаме основание да се поздравим с празника, защото нашите предшественици са работили, така че Кочер

На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново.

Председателят на Народното събрание присъства на тържествената литургия в църквата „Свети 40 мъченици“. По-късно в двора на храма се състоя водосвет, отслужен от епископ Матей и военен ритуал. Актьори от Великотърновския театър пресъздадоха събитията от паметния 22 септември 1908 година, беше прочетен Манифестът, с който е провъзгласена Независимостта.

Рая Назарян коментира пред журналисти, че днес е изключително специален ден за българската история. Съединена и обединена на днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна в семейството на европейския свят и да отвори пътищата на своето развитие.

По думите й е важно да си припомним днес каква е ценат

При пожар в столичния кв. "Младост" 3 е загинал един човек, съобщиха от МВР.

Инцидентът е възникнал в апартамент на 18-ия етаж. Не се е наложила евакуация на хора от съседни жилища, допълниха от МВР.

Починалият е живеел сам, често е пушел и се предполага, че огън от цигара е причината за пожара, който се е прехвърлил на дивана.

Пламъците са били изгасени много бързо, казаха още от МВР.

Пътната инфраструктура е в добро състояние, но правилата за движение не се спазват от шофьорите. Статистиката за тази година показва именно това, че жертвите, за съжаление, са преди всичко от неспазване на правилата. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова - Касабова при откриването на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - „ВИЗИЯ 0“ - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия днес в Пловдив. Конференцията е организирана от Сдружение „Българска браншова асоциация пътна безопасност”.

Където пътната инфраструктура е поставила ограничения в скоростта, нека се спазват, призова служебният министър. Тя даде за пример пътя Асеновград - Кърджали, който е в добро експлоатационно състояние, но въпреки това там има много пътнотранспортни произшествия. "Те се обуславят само

Всяка година в края на фестивала се провежда концерт на популярни изпълнители. Този път програмата в последната фестивална вечер завърши с песните на Илия Луков. По традиция имаше и празнична заря, а на площада се изви хоро.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Отборът на Областната дирекция на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.