Начало Контекст Българският патриарх Даниил ще отслужи водоосвещение при езерото „Бъбрека“, част от маршрута на поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“
7282
България

Българският патриарх Даниил ще отслужи водоосвещение при езерото „Бъбрека“, част от маршрута на поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“

Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Даниил ще отслужи водоосвещение днес от 10:30 часа при едно от Седемте рилски езера – Бъбрека, традиционна част от маршрута на поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“.В поклонението участват православни християни, които се отправят с молитва и песнопения по пътя на мощите на свети Йоан Рилски, пренесени от Търновград през София в Рилската света обител през 1469 г. Началото бе дадено в старинния столичен храм „Света София“ на 1 август с благословението на патриарха.

| 05 Август 2024, 06:50 ч.
Българският патриарх Даниил ще отслужи водоосвещение при езерото „Бъбрека“, част от маршрута на поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“
Българският патриарх Даниил ще отслужи водоосвещение при езерото „Бъбрека“, част от маршрута на поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“
Снимка © БТА

Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Даниил ще отслужи водоосвещение днес от 10:30 часа при едно от Седемте рилски езера – Бъбрека, традиционна част от маршрута на поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“. Поклонническото пътуване се провежда за 15-а поредна година от София до Рилския манастир, а поклонението е посветено на всебългарския покровител св. Йоан Рилски, съобщават от Светия синод на Българска православна църква на официалния си сайт. 

Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град.

След като в залата прозвучаха химните на Република България и на Европейския съюз, приветствия отправиха председателят на Общинския съвет Тодор Тодоров, кметът на община Каспичан Златин Ценков и официални гости от украинските град Болград и село Криничное.

Тодор Тодоров заяви пред общинските съветници, кметовете на села от община Каспичан и официалните гости: "Днес е паметен ден за всички жители на град Каспичан. Преди 60 години тук, в землището на село Каспичан, започна строежът на първата жп линия в България - място, което и до днес е символ на новото време, на човешкия прогрес. За кратко време Каспичан се превръща във възлова гара, расте и населеното място, заселват се нови хора и в 1964 г.

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обжалва отказа на Софийска градска прокуратура (СГП) да образува досъдебно производство за влиянието на Делян Пеевски върху прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на коалицията. От там уточниха, че сигналът е поддаден от народните представители на ПП-ДБ през юли във връзка с изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи” за нарушаване на независимостта на българската прокуратура и употребата за изпълнение на политически поръчки от страна на Пеевски срещу тях, чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани и техните семейства. Сигналът бе изпратен и до главния прокурор, прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и Софийската градска прокуратура.

От коалицията добавиха, че по този начин на практика се е потвърдило това, срещу което

Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на ОбС. 

На разглеждане ще бъде поставено предложение за утвърждаване на слетите и маломерни паралелки в училищата на територията на общината за учебната 2024/2025 учебна година, както и броят на групите и на децата в детските градини.

Съветниците ще обсъждат включена в дневния ред точка за приемане на Общинския план за действие и изпълнение на целите по интеграцията, равенството и развитието на ромите на територията на общината за 2024-2026 година. 

В дневния ред е включено и учредяване на срочно и безвъзмездно право на ползване на "Футболен Клуб Аполония Понтика" и "Футболен клуб Аполония Созопол" за сезон 2023/2024 година върху градски стадион със спортен център и тренировъчно и

Днес отбелязваме 116 години от Независимостта на България - огромно държавно постижение, забележителен български дипломатически успех и ярък исторически пример за стремежа на нашия народ към демокрация, просперитет и международно уважение. Това написаха от Министерския съвет на своята фейсбук страница по повод днешното честване на 116 години от обявяването на Независимостта на България. 

„Да пазим своята независимост! Честит празник, българи!“, пишат още от Министерския съвет. 

В своя личен профил служебният премиер също честити празника, а публикацията му е придружена от снимка на Манифеста към българския народ за обявяването на независимостта от цар Фердинанд I. 

С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архимандрит Йоан – протосингел на Софийска света митрополия, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и игуменът на Рилската света обител Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий.

„Днес отбелязваме не само миналото, отбелязваме и бъдещето на Кочериново, което вярвам, че ще бъде все по-добро ако работим заедно“ каза в словото си кметът на община Кочериново Станислав Горов.  

„Днес имаме всички основания да празнуваме с гордост историята на града, съчетала традициите на миналото с предизвикателствата на съвременното изграждане на градска среда. Имаме основание да се поздравим с празника, защото нашите предшественици са работили, така че Кочер

В поклонението участват православни християни, които се отправят с молитва и песнопения по пътя на мощите на свети Йоан Рилски, пренесени от Търновград през София в Рилската света обител през 1469 г. Началото бе дадено в старинния столичен храм „Света София“ на 1 август с благословението на патриарха. 

От патриаршията съобщават още, че Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх за първи път ще отслужи водоосвещението при езерото Бъбрека от 10:30 часа. В ранния следобед поклонниците ще преминат по Рилското било и ще започнат спускане към Рилския манастир. Очаква се към 19:30 часа поклонническото пътуване да достигне крайната си цел и да се поклонят при мощите на св. Йоан Рилски. Походът завършва на 6 август, Преображение Господне, с лития до гроба на свети Йоан Рилски.

Походът "Рилският Чудотворец" се организира от Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съвместно със Софийската света митрополия и с подкрепата на Столична община. Походът преминава през планините Витоша, Верила и Рила, като на Преображение Господне участниците се събират на архиерейска св. Литургия в манастирския храм "Рождество Богородично“.

Великотърновци се обединяват в подкрепа на своята съгражданка Ася Смолецова с голям благотворителен концерт, който ще се състои на 18 септември от 19:00 часа пред паметника „Асеневци“, съобщиха организаторите.

Благотворителният концерт в подкрепа на 43-годишната майка на две деца Ася Смолецова, която се бори с раково заболяване и е настанена в клиника в Турция, се осъществява от инициатори и приятели, с подкрепата на Община Велико Търново.

В концерта ще участват носителките на десетки награди Яница Русева и Кристина Енчева. Младият пианист Александър Момински, вокална група „Песни и приятели“, както и формацията „Фолклорна палитра Стойчеви“. Водещи на благотворителната инициатива ще са две приятелки на Ася Смолецова – Диана Найденова и Савка Янакиева. Организаторите призовават великотърновци да покажат, че са с щедри и съпричастн

На днешното си заседание общинските съветници гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общински съвет. Точката бе добавена и гласувана като допълнителна в дневния ред на заседанието. 

Мотивът за внасянето бе, че натовареността на местния орган през последните девет месеца не показва необходимостта от заместник-председател, както и че с наличието му значително се натоварва бюджета на общината. 

Предложението предизвика дебати още по време на гласуването на самия дневен ред на заседанието, като имаше изказвания то да бъде гласувано след изборите, за да се избегне съмнение за политизиране. Заемащата длъжността – Бедрие Газиюмер заяви, че не е съгласна с посочените мотиви. По думите мотивите за премахване на поста са чисто политически „заради проблемите на Движението за права и свободи, и заради моята ясна позиция“ каза

Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния председател Георги Пампоров.

Сдружението изпраща един ползотворен период, през който бе реализиран проектът „Инициатива за капитализиране на перспективите за туризъм в региона“, допринесъл за обогатяване на знанията и уменията на близо 200 представители на туристическия бизнес в проведените десетки семинари, обучения, консултации, обмяна на опит, работни  срещи и участия в туристически  форуми в страната и чужбина, посочва Георги Пампоров. Той се оттегли като председател по лично желание и освобождаването му бе гласувано от Общото събрание на СРХР. 

Росица Старчева работи над 20 г. в сферата на туризма в областта на хотелиерство, ресторантьорство, туроператорство в Бъ

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

В Плевен партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Това стана по време на консултации, които се състояха в заседателната зала на Община Плевен в присъствието на кмета д-р Валентин Христов.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България", партия "Възраждане", ДПС, коалиция "БСП за България", партия "Има такъв народ". 

Направени бяха няколко корекции, които не касаят цялостното разпределение на квотите на партиите. Искам да благодаря на представителите на партиите за коректността, каза след края на консултациите секретарят на Община Плевен Соня Ганева. 

Общо СИК на територията на общината са 161. Предстои да се сформи

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по ...
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Председателят на Държавния съвет Тодор Живков открива на 22 септември 1981 г. в София паметника на Незнайния войн – паметник гробница, символ на всенародната признателност къ ...
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:31 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
7282
България

Българският патриарх Даниил ще отслужи водоосвещение при езерото „Бъбрека“, част от маршрута на поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“

Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Даниил ще отслужи водоосвещение днес от 10:30 часа при едно от Седемте рилски езера – Бъбрека, традиционна част от маршрута на поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“.В поклонението участват православни християни, които се отправят с молитва и песнопения по пътя на мощите на свети Йоан Рилски, пренесени от Търновград през София в Рилската света обител през 1469 г. Началото бе дадено в старинния столичен храм „Света София“ на 1 август с благословението на патриарха.

| 05 Август 2024, 06:50 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Българският патриарх Даниил ще отслужи водоосвещение при езерото „Бъбрека“, част от маршрута на поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“
Българският патриарх Даниил ще отслужи водоосвещение при езерото „Бъбрека“, част от маршрута на поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“
Снимка © БТА

Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Даниил ще отслужи водоосвещение днес от 10:30 часа при едно от Седемте рилски езера – Бъбрека, традиционна част от маршрута на поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“. Поклонническото пътуване се провежда за 15-а поредна година от София до Рилския манастир, а поклонението е посветено на всебългарския покровител св. Йоан Рилски, съобщават от Светия синод на Българска православна църква на официалния си сайт. 

Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град.

След като в залата прозвучаха химните на Република България и на Европейския съюз, приветствия отправиха председателят на Общинския съвет Тодор Тодоров, кметът на община Каспичан Златин Ценков и официални гости от украинските град Болград и село Криничное.

Тодор Тодоров заяви пред общинските съветници, кметовете на села от община Каспичан и официалните гости: "Днес е паметен ден за всички жители на град Каспичан. Преди 60 години тук, в землището на село Каспичан, започна строежът на първата жп линия в България - място, което и до днес е символ на новото време, на човешкия прогрес. За кратко време Каспичан се превръща във възлова гара, расте и населеното място, заселват се нови хора и в 1964 г.

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обжалва отказа на Софийска градска прокуратура (СГП) да образува досъдебно производство за влиянието на Делян Пеевски върху прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на коалицията. От там уточниха, че сигналът е поддаден от народните представители на ПП-ДБ през юли във връзка с изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи” за нарушаване на независимостта на българската прокуратура и употребата за изпълнение на политически поръчки от страна на Пеевски срещу тях, чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани и техните семейства. Сигналът бе изпратен и до главния прокурор, прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и Софийската градска прокуратура.

От коалицията добавиха, че по този начин на практика се е потвърдило това, срещу което

Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на ОбС. 

На разглеждане ще бъде поставено предложение за утвърждаване на слетите и маломерни паралелки в училищата на територията на общината за учебната 2024/2025 учебна година, както и броят на групите и на децата в детските градини.

Съветниците ще обсъждат включена в дневния ред точка за приемане на Общинския план за действие и изпълнение на целите по интеграцията, равенството и развитието на ромите на територията на общината за 2024-2026 година. 

В дневния ред е включено и учредяване на срочно и безвъзмездно право на ползване на "Футболен Клуб Аполония Понтика" и "Футболен клуб Аполония Созопол" за сезон 2023/2024 година върху градски стадион със спортен център и тренировъчно и

Днес отбелязваме 116 години от Независимостта на България - огромно държавно постижение, забележителен български дипломатически успех и ярък исторически пример за стремежа на нашия народ към демокрация, просперитет и международно уважение. Това написаха от Министерския съвет на своята фейсбук страница по повод днешното честване на 116 години от обявяването на Независимостта на България. 

„Да пазим своята независимост! Честит празник, българи!“, пишат още от Министерския съвет. 

В своя личен профил служебният премиер също честити празника, а публикацията му е придружена от снимка на Манифеста към българския народ за обявяването на независимостта от цар Фердинанд I. 

С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архимандрит Йоан – протосингел на Софийска света митрополия, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и игуменът на Рилската света обител Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий.

„Днес отбелязваме не само миналото, отбелязваме и бъдещето на Кочериново, което вярвам, че ще бъде все по-добро ако работим заедно“ каза в словото си кметът на община Кочериново Станислав Горов.  

„Днес имаме всички основания да празнуваме с гордост историята на града, съчетала традициите на миналото с предизвикателствата на съвременното изграждане на градска среда. Имаме основание да се поздравим с празника, защото нашите предшественици са работили, така че Кочер

В поклонението участват православни християни, които се отправят с молитва и песнопения по пътя на мощите на свети Йоан Рилски, пренесени от Търновград през София в Рилската света обител през 1469 г. Началото бе дадено в старинния столичен храм „Света София“ на 1 август с благословението на патриарха. 

От патриаршията съобщават още, че Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх за първи път ще отслужи водоосвещението при езерото Бъбрека от 10:30 часа. В ранния следобед поклонниците ще преминат по Рилското било и ще започнат спускане към Рилския манастир. Очаква се към 19:30 часа поклонническото пътуване да достигне крайната си цел и да се поклонят при мощите на св. Йоан Рилски. Походът завършва на 6 август, Преображение Господне, с лития до гроба на свети Йоан Рилски.

Походът "Рилският Чудотворец" се организира от Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съвместно със Софийската света митрополия и с подкрепата на Столична община. Походът преминава през планините Витоша, Верила и Рила, като на Преображение Господне участниците се събират на архиерейска св. Литургия в манастирския храм "Рождество Богородично“.

Великотърновци се обединяват в подкрепа на своята съгражданка Ася Смолецова с голям благотворителен концерт, който ще се състои на 18 септември от 19:00 часа пред паметника „Асеневци“, съобщиха организаторите.

Благотворителният концерт в подкрепа на 43-годишната майка на две деца Ася Смолецова, която се бори с раково заболяване и е настанена в клиника в Турция, се осъществява от инициатори и приятели, с подкрепата на Община Велико Търново.

В концерта ще участват носителките на десетки награди Яница Русева и Кристина Енчева. Младият пианист Александър Момински, вокална група „Песни и приятели“, както и формацията „Фолклорна палитра Стойчеви“. Водещи на благотворителната инициатива ще са две приятелки на Ася Смолецова – Диана Найденова и Савка Янакиева. Организаторите призовават великотърновци да покажат, че са с щедри и съпричастн

На днешното си заседание общинските съветници гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общински съвет. Точката бе добавена и гласувана като допълнителна в дневния ред на заседанието. 

Мотивът за внасянето бе, че натовареността на местния орган през последните девет месеца не показва необходимостта от заместник-председател, както и че с наличието му значително се натоварва бюджета на общината. 

Предложението предизвика дебати още по време на гласуването на самия дневен ред на заседанието, като имаше изказвания то да бъде гласувано след изборите, за да се избегне съмнение за политизиране. Заемащата длъжността – Бедрие Газиюмер заяви, че не е съгласна с посочените мотиви. По думите мотивите за премахване на поста са чисто политически „заради проблемите на Движението за права и свободи, и заради моята ясна позиция“ каза

Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния председател Георги Пампоров.

Сдружението изпраща един ползотворен период, през който бе реализиран проектът „Инициатива за капитализиране на перспективите за туризъм в региона“, допринесъл за обогатяване на знанията и уменията на близо 200 представители на туристическия бизнес в проведените десетки семинари, обучения, консултации, обмяна на опит, работни  срещи и участия в туристически  форуми в страната и чужбина, посочва Георги Пампоров. Той се оттегли като председател по лично желание и освобождаването му бе гласувано от Общото събрание на СРХР. 

Росица Старчева работи над 20 г. в сферата на туризма в областта на хотелиерство, ресторантьорство, туроператорство в Бъ

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

В Плевен партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Това стана по време на консултации, които се състояха в заседателната зала на Община Плевен в присъствието на кмета д-р Валентин Христов.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България", партия "Възраждане", ДПС, коалиция "БСП за България", партия "Има такъв народ". 

Направени бяха няколко корекции, които не касаят цялостното разпределение на квотите на партиите. Искам да благодаря на представителите на партиите за коректността, каза след края на консултациите секретарят на Община Плевен Соня Ганева. 

Общо СИК на територията на общината са 161. Предстои да се сформи

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.