Начало Контекст Среща-разговор с обучен консултант предстои на 6 август в Сливен по повод Седмицата на кърменето
7441
България

Среща-разговор с обучен консултант предстои на 6 август в Сливен по повод Седмицата на кърменето

Среща-разговор на тема "Често задавани въпроси за кърменето" ще започне на 6 август от 10:00 часа в Градската градина на Сливен.Поканени са бъдещи и настоящи родители, които могат да зададат въпроси и да споделят опит или притеснения.

| 05 Август 2024, 10:33 ч.
Среща-разговор с обучен консултант предстои на 6 август в Сливен по повод Седмицата на кърменето
Среща-разговор с обучен консултант предстои на 6 август в Сливен по повод Седмицата на кърменето
Снимка © DFA

Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Сливен, съвместно с Центъра за майчино и детско здраве - Сливен и неправителствената организация "Ла Лече Лига" - Сливен и тази година се включва в кампания в подкрепа на кърменето, съобщиха от РЗИ.

Специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради "МултиХоум" ще се проведе в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. От 25 до 28 септември посетителите на панаира ще могат да получат подробна информация за бизнес възможностите в сектора на сградното обновяване.

По време на специализираното изложение посетителите на панаира ще видят и чуят представители на ВиК и ОВК (отопление, вентилация и климатизация) компании, които ще демонстрират актуални и модерни решения за реновиране на дома. Те ще консултират гостите на изложението в няколко направления: енергийно ефективни строителни материали и технологии, топлоизолоращи панели за нискоенергийни жилищни сгради, климатизация и вентилация, термопомпени системи, фотоволтаични и термосоларни системи за жилищни сгради, строителство с близо до нулево потребление на енергия и други. 

През изминалата нощ в Кюстендил е задържан 54-годишен мъж, който чрез телефон 112 е подал сигнал, че възнамерява да задейства взривно устройство в жилището си, което се намира в центъра на града, съобщават от полицията.

При претърсването на апартамента взривни вещества не са открити.

Мъжът е бил във видимо нетрезво състояние, допълват от пресцентъра на полицията. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор.

На извънредно заседание днес Общинският съвет в Рудозем прие решение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г. С единодушие присъстващите общински съветници подкрепиха внесеното от кмета Недко Кулевски предложение за пренасочване на средства от капиталовата програма на общината.

Общинските съветници гласуваха „за“ предложеното прехвърляне на финансиране от обекти от капиталовата програма, за които е ясно, че не могат да бъдат завършени в първоначално предвидения срок до края на годината. Пренасочват се 243 хил. лв., планирани за ремонти на две читалищни сгради, и 100 хил. лв., предназначени за изграждане на изкуствени неравности, повдигнати пешеходни пътеки и скоростни ограничители по улици и пътища в Рудозем.

Проектите за читалищните сгради е невъзможно да се изпълнят до края на годината, тъй като тепърва ще се провеждат процедури за избор на изпълни

Митническите инспектори установиха и задържаха над 154 660 британски и шотландски лири при проверка на товарен автомобил в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 15 септември митническите служители спират за проверка товарен автомобил, натоварен с текстилни изделия от Германия към Турция и управляван от турски гражданин. Водачът заявява, че няма нищо за деклариране. Товарната композиция е съпроводена до Митническо бюро - Видин за извършване на щателна митническа проверка, при която в конструктивна кухина на кабината на влекача са установени 37 вакуум пликове с недекларирана валута на обща стойност 154 660 британски и шотландски лири. Паричните средства са задържани и е образувано досъдебно производство.

Това е трети случай за малко повече от месец на задъ

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Среща-разговор на тема "Често задавани въпроси за кърменето" ще започне на 6 август от 10:00 часа в Градската градина на Сливен. Поканени са бъдещи и настоящи родители, които могат да зададат въпроси и да споделят опит или притеснения. Посетителите ще получат консултация от Елена Гвоздейкова, обучен консултант по кърмене към "Ла Лече Лига".

На 7 август от 9:00 до 12:00 часа във фоайето на Диагностично-консултативния център (ДКЦ) - 2 ще бъде разположен щанд с информационни материали за ползата от кърменето.

Основните проблеми, които поставят кърмещите жени, са свързани с това дали бебетата сучат достатъчно, трябва ли майката да спазва диета, може ли бебето да развие алергия от определени храни, каза Елена Гвоздейкова.

За 32-ри път глобалната инициатива за защита, подкрепа и насърчаване на кърменето става повод въпросите на кърменето да привличат общественото внимание в страни по целия свят. Тазгодишната тема на световната кампания е „Да преодолеем препятствията – подкрепа за кърмене за всички“. 

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 312 438 лева за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места на територията си, съобщи Павлин Владимиров, който отговаря за връзките с обществеността на Община Нови пазар.

Договор е подписан с Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. С реализирането на проекта ще се извърши основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на селища на територията на община Нови пазар, съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, допълват от местната администрация.

При определяне на обхвата на строителството са избрани улици, където загубите на вода са най-големи, повредите на

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жителите и гостите на града да се запознаят с ловешката градска култура от средата на 19-ти до началото на 20-ти век.

Младежи от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ показаха градско облекло от този период. Посетителите имаха възможност да се снимат в ретро фото, а на чаша вино да научат интересни факти от историята на Ловеч, както и да разгледат двете къщи на Етнографския комплекс – Рашовата и Драсовата къща.

Там е подредена и изложба по повод 135 години от рождението на дарителя Ненчо Рашов. Автор на експозицията е главен уредник Елена Георгиева от Регионалния исторически музей.

„Ненчо Рашов е бил учител, музикант и патриот, ме

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:44 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
7441
България

Среща-разговор с обучен консултант предстои на 6 август в Сливен по повод Седмицата на кърменето

Среща-разговор на тема "Често задавани въпроси за кърменето" ще започне на 6 август от 10:00 часа в Градската градина на Сливен.Поканени са бъдещи и настоящи родители, които могат да зададат въпроси и да споделят опит или притеснения.

| 05 Август 2024, 10:33 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Среща-разговор с обучен консултант предстои на 6 август в Сливен по повод Седмицата на кърменето
Среща-разговор с обучен консултант предстои на 6 август в Сливен по повод Седмицата на кърменето
Снимка © DFA

Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Сливен, съвместно с Центъра за майчино и детско здраве - Сливен и неправителствената организация "Ла Лече Лига" - Сливен и тази година се включва в кампания в подкрепа на кърменето, съобщиха от РЗИ.

Специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради "МултиХоум" ще се проведе в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. От 25 до 28 септември посетителите на панаира ще могат да получат подробна информация за бизнес възможностите в сектора на сградното обновяване.

По време на специализираното изложение посетителите на панаира ще видят и чуят представители на ВиК и ОВК (отопление, вентилация и климатизация) компании, които ще демонстрират актуални и модерни решения за реновиране на дома. Те ще консултират гостите на изложението в няколко направления: енергийно ефективни строителни материали и технологии, топлоизолоращи панели за нискоенергийни жилищни сгради, климатизация и вентилация, термопомпени системи, фотоволтаични и термосоларни системи за жилищни сгради, строителство с близо до нулево потребление на енергия и други. 

През изминалата нощ в Кюстендил е задържан 54-годишен мъж, който чрез телефон 112 е подал сигнал, че възнамерява да задейства взривно устройство в жилището си, което се намира в центъра на града, съобщават от полицията.

При претърсването на апартамента взривни вещества не са открити.

Мъжът е бил във видимо нетрезво състояние, допълват от пресцентъра на полицията. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор.

На извънредно заседание днес Общинският съвет в Рудозем прие решение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г. С единодушие присъстващите общински съветници подкрепиха внесеното от кмета Недко Кулевски предложение за пренасочване на средства от капиталовата програма на общината.

Общинските съветници гласуваха „за“ предложеното прехвърляне на финансиране от обекти от капиталовата програма, за които е ясно, че не могат да бъдат завършени в първоначално предвидения срок до края на годината. Пренасочват се 243 хил. лв., планирани за ремонти на две читалищни сгради, и 100 хил. лв., предназначени за изграждане на изкуствени неравности, повдигнати пешеходни пътеки и скоростни ограничители по улици и пътища в Рудозем.

Проектите за читалищните сгради е невъзможно да се изпълнят до края на годината, тъй като тепърва ще се провеждат процедури за избор на изпълни

Митническите инспектори установиха и задържаха над 154 660 британски и шотландски лири при проверка на товарен автомобил в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 15 септември митническите служители спират за проверка товарен автомобил, натоварен с текстилни изделия от Германия към Турция и управляван от турски гражданин. Водачът заявява, че няма нищо за деклариране. Товарната композиция е съпроводена до Митническо бюро - Видин за извършване на щателна митническа проверка, при която в конструктивна кухина на кабината на влекача са установени 37 вакуум пликове с недекларирана валута на обща стойност 154 660 британски и шотландски лири. Паричните средства са задържани и е образувано досъдебно производство.

Това е трети случай за малко повече от месец на задъ

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Среща-разговор на тема "Често задавани въпроси за кърменето" ще започне на 6 август от 10:00 часа в Градската градина на Сливен. Поканени са бъдещи и настоящи родители, които могат да зададат въпроси и да споделят опит или притеснения. Посетителите ще получат консултация от Елена Гвоздейкова, обучен консултант по кърмене към "Ла Лече Лига".

На 7 август от 9:00 до 12:00 часа във фоайето на Диагностично-консултативния център (ДКЦ) - 2 ще бъде разположен щанд с информационни материали за ползата от кърменето.

Основните проблеми, които поставят кърмещите жени, са свързани с това дали бебетата сучат достатъчно, трябва ли майката да спазва диета, може ли бебето да развие алергия от определени храни, каза Елена Гвоздейкова.

За 32-ри път глобалната инициатива за защита, подкрепа и насърчаване на кърменето става повод въпросите на кърменето да привличат общественото внимание в страни по целия свят. Тазгодишната тема на световната кампания е „Да преодолеем препятствията – подкрепа за кърмене за всички“. 

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 312 438 лева за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места на територията си, съобщи Павлин Владимиров, който отговаря за връзките с обществеността на Община Нови пазар.

Договор е подписан с Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. С реализирането на проекта ще се извърши основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на селища на територията на община Нови пазар, съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, допълват от местната администрация.

При определяне на обхвата на строителството са избрани улици, където загубите на вода са най-големи, повредите на

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жителите и гостите на града да се запознаят с ловешката градска култура от средата на 19-ти до началото на 20-ти век.

Младежи от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ показаха градско облекло от този период. Посетителите имаха възможност да се снимат в ретро фото, а на чаша вино да научат интересни факти от историята на Ловеч, както и да разгледат двете къщи на Етнографския комплекс – Рашовата и Драсовата къща.

Там е подредена и изложба по повод 135 години от рождението на дарителя Ненчо Рашов. Автор на експозицията е главен уредник Елена Георгиева от Регионалния исторически музей.

„Ненчо Рашов е бил учител, музикант и патриот, ме

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.