Начало Контекст Десет квартала в София ще са без топла вода до 16 август заради профилактика по отоплителна централа „Земляне“ и на част от мрежата, съобщиха от „Топлофикация“
6942
България

Десет квартала в София ще са без топла вода до 16 август заради профилактика по отоплителна централа „Земляне“ и на част от мрежата, съобщиха от „Топлофикация“

Топлоподаването ще бъде временно преустановено към районите ж.к. „Лагера“, ж.

| 05 Август 2024, 11:30 ч.
Десет квартала в София ще са без топла вода до 16 август заради профилактика по отоплителна централа „Земляне“ и на част от мрежата, съобщиха от „Топлофикация“
Десет квартала в София ще са без топла вода до 16 август заради профилактика по отоплителна централа „Земляне“ и на част от мрежата, съобщиха от „Топлофикация“
Снимка © DFA

Десет квартала в София ще са без топла вода от днес до 16 август заради профилактични дейности по отоплителна централа (ОЦ) „Земляне“ и на част от топлопреносната мрежа. Това съобщиха от „Топлофикация София“ ЕАД на сайта си.

Основен ремонт на Младежката сфера в Шумен се извършва с доброволен труд и подкрепата на дарители, съобщи Петър Бодуров, съучредител на Фондация "Подобри".

Първоначалните ни оценки бяха прекалено оптимистични и се наложи да мислим и работим за основен ремонт, поясни той. "В момента преправяме почти всичко. Основата е стабилна, но покривът и подът имаха нужда от подмяна и решихме да подменим из основи всичко. Благодарение на местни фирми и спомоществователи, благодарение на проекта "Добворолчеството е супер яко" успяхме да намерим средства и ресурси. В момента ремонтът е факт и очакваме до няколко дни да приключи", допълни Бодуров и поясни, че ремонтът е трудно да бъде остойностен, но материалите за него са излезли над 10 хил. лева, без да се смята доброволно положеният труд.

Покривът ще бъде доста по-устойчив, увери той. "Ползваме нови стабилни материали. Подът ще бъде з

"Възраждане" подготвят декларация на Народното събрание (НС) заради продължаващите обидни изказвания за България на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония ( РСМ) Александър Николоски. Това съобщи пред медиите в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Във видео, публикувано вчера в канала на ВМРО-ДПМНЕ в YouTube Николоски казва, че иска да отговори на „истерията, която създават част от безотговорните български политици”, включвайки Република Северна Македония в предизборната реторика в България.

След като има очевидно затвърждаване на тази политика, трябва да има декларация на НС. Ние сме подготвили такава, ще я внесем във външна комисия и ще искаме тя да се събере на извънредно заседание, обяви Костадинов.

По думите му, България трябва да уведоми партньорите си  в ЕС за това, което се случва от другата

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

Г-н Доган е в перфектна форма, в много добро здравословно състояние, допълни той. От думите му стана известно, че почетният председател ще даде изявление пред медиите, след като приключи процесът по консултациите за листите за изборите на 27 октомври. Консултирахме шест области, каза още Джевдет Чакъров, но не спомена имена.

"Колективните органи на партитата функционират много добре, нормално, представят се позициите, обсъждат се, подреждат се по начин, по който имаме традиции, утвърдени над 30 години", заяви председателят на ДПС. Според Чакъров структурите на партията са в много добра кондиция, с много добра нагласа и с оптимизъм и вяра се готвят да се представят

Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното читалище и общинска администрация, до панаирното градче.

По-рано днес се състоя и тържествена сесия на Общинския съвет във Върбица. 

На заседанието присъстват кметът на общината Мердин Байрям, 16 от общо 17 общински съветници, почетните граждани на Върбица проф. Русанка Петрова и Йордан Йорданов, кметове на всички населени места в общината, представители на общинската администрация и гости, съобщи в началото на тържествената сесия председателят на Общинския съвет Кадир Хасан и обяви, че в дневния ред има две точки - приветствия по случай 50 години от обявяването на Върбица за град и връчване на званието "Почетен гражданин на Върбица" на бившия кмет на турската община Сакария Екрем Юдже.

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Топлоподаването ще бъде временно преустановено към районите ж.к. „Лагера“, ж.к. „Славия“, ж.к. „Бъкстон“, ж.к. „Красно село“, ж.к. „Борово“, ж.к. „Гоце Делчев", кв. „Мотописта“, ж.к. „Стрелбище“, ж.к. „Бели брези“, ж.к. „Манастирски ливади - изток“ и части от ж.к. „Хиподрума“, в каретата между бул. „Цар Борис III“, бул. „Иван Гешов“, ул. „ Найден Геров“ и ул. „Софийски герой“, както и бул. „Цар Борис III“, ул. „Видлич“ и ул. „ Кюстендил“, уточниха от "Топлофикация София". 

По време на планираните дейности ще бъде извършена годишна ревизия и ремонт на основни и спомагателни съоръжения в централата, както и подмяна на амортизирана арматура, с цел осигуряването на безавариен отоплителен сезон 2024/2025 г., обясниха от „Топлофикация София“.

Планови ремонти ще наложат временното преустановяване на топлоподаването към сградите в карето между: бул. „Симеоновско шосе“, ул. „Еньо Вълчев“, бул. „Св. Климент Охридски“ и бул. „8-ми декември“ за периода от 12 август до 16 август.

От 19 август до 22 август топлоподаването ще бъде преустановено към сградите в карето между: бул. „Христофор Колумб”, ул. „Капитан Димитър Списаревски”, ул. „Илия Бешков”, ул. „Хайделберг”, ул. „Димитър Пешев”, бул. „Проф. Цветан Лазаров” и ул. „Обиколна”, информираха още от дружеството. 

„Топлофикация София” съобщи още, че за изместване на магистрален топлопровод заради строежи по третата линия на метрото ще бъде прекъснато топлоподаването на няколко места в столицата. 

Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори. И днес той пристигна в централата на ДПС, където бе посрещнат от членове и симпатизанти на партията с възгласи и аплодисменти. 

Вчера пристигането на Ахмед Доган в централата на партията бе обявено във фейсбук страницата на ДПС. При засилен медиен интерес почетният председател се обърна с молба към медиите да му дадат време, за да се адаптира. Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград, каза пред медиите вчера Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Преди Ахмед Доган днес в централата на ДПС в столицата пристигна и съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров. Той обясни пред медиите, че и днес продължават консултациите с колективните органи на партията за формира

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 89 сигнала за произшествия. Пожарникарите са получили четири лъжливи повиквания.

При пожарите са пострадали трима души. 

С преки материални щети са възникнали 14 пожара, от които: пет в жилищни сгради; един в спомагателни, временни или паянтови постройки; три в транспортни средства; два в съоръжения на открито; три- други.

Без нанесени материални щети са възникнали 41 пожара, от които: 22 в сухи треви, горска постеля и храсти; 17 в отпадъци; два други.

Извършени са 30 спасителни дейности и помощни операции, от които: шест при катастрофи в транспортни средства; една при инциденти с опасни вещества (нелегален трафик – 1 бр.); 23 т

Локомотив на пътнически влак се запали до Чирпан, научи от пожарната.

следва 

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Денят, в който честваме Независимостта на България най-силно осъзнаваме смисъла и значението на думите свобода и независимост, написа председателят на парламентарната група на ДПС ...
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
София се включва в европейската инициатива „Ден без автомобили“ на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. По този повод центърът на града ще бъде о ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:29 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
6942
България

Десет квартала в София ще са без топла вода до 16 август заради профилактика по отоплителна централа „Земляне“ и на част от мрежата, съобщиха от „Топлофикация“

Топлоподаването ще бъде временно преустановено към районите ж.к. „Лагера“, ж.

| 05 Август 2024, 11:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Десет квартала в София ще са без топла вода до 16 август заради профилактика по отоплителна централа „Земляне“ и на част от мрежата, съобщиха от „Топлофикация“
Десет квартала в София ще са без топла вода до 16 август заради профилактика по отоплителна централа „Земляне“ и на част от мрежата, съобщиха от „Топлофикация“
Снимка © DFA

Десет квартала в София ще са без топла вода от днес до 16 август заради профилактични дейности по отоплителна централа (ОЦ) „Земляне“ и на част от топлопреносната мрежа. Това съобщиха от „Топлофикация София“ ЕАД на сайта си.

Основен ремонт на Младежката сфера в Шумен се извършва с доброволен труд и подкрепата на дарители, съобщи Петър Бодуров, съучредител на Фондация "Подобри".

Първоначалните ни оценки бяха прекалено оптимистични и се наложи да мислим и работим за основен ремонт, поясни той. "В момента преправяме почти всичко. Основата е стабилна, но покривът и подът имаха нужда от подмяна и решихме да подменим из основи всичко. Благодарение на местни фирми и спомоществователи, благодарение на проекта "Добворолчеството е супер яко" успяхме да намерим средства и ресурси. В момента ремонтът е факт и очакваме до няколко дни да приключи", допълни Бодуров и поясни, че ремонтът е трудно да бъде остойностен, но материалите за него са излезли над 10 хил. лева, без да се смята доброволно положеният труд.

Покривът ще бъде доста по-устойчив, увери той. "Ползваме нови стабилни материали. Подът ще бъде з

"Възраждане" подготвят декларация на Народното събрание (НС) заради продължаващите обидни изказвания за България на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония ( РСМ) Александър Николоски. Това съобщи пред медиите в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Във видео, публикувано вчера в канала на ВМРО-ДПМНЕ в YouTube Николоски казва, че иска да отговори на „истерията, която създават част от безотговорните български политици”, включвайки Република Северна Македония в предизборната реторика в България.

След като има очевидно затвърждаване на тази политика, трябва да има декларация на НС. Ние сме подготвили такава, ще я внесем във външна комисия и ще искаме тя да се събере на извънредно заседание, обяви Костадинов.

По думите му, България трябва да уведоми партньорите си  в ЕС за това, което се случва от другата

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

Г-н Доган е в перфектна форма, в много добро здравословно състояние, допълни той. От думите му стана известно, че почетният председател ще даде изявление пред медиите, след като приключи процесът по консултациите за листите за изборите на 27 октомври. Консултирахме шест области, каза още Джевдет Чакъров, но не спомена имена.

"Колективните органи на партитата функционират много добре, нормално, представят се позициите, обсъждат се, подреждат се по начин, по който имаме традиции, утвърдени над 30 години", заяви председателят на ДПС. Според Чакъров структурите на партията са в много добра кондиция, с много добра нагласа и с оптимизъм и вяра се готвят да се представят

Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното читалище и общинска администрация, до панаирното градче.

По-рано днес се състоя и тържествена сесия на Общинския съвет във Върбица. 

На заседанието присъстват кметът на общината Мердин Байрям, 16 от общо 17 общински съветници, почетните граждани на Върбица проф. Русанка Петрова и Йордан Йорданов, кметове на всички населени места в общината, представители на общинската администрация и гости, съобщи в началото на тържествената сесия председателят на Общинския съвет Кадир Хасан и обяви, че в дневния ред има две точки - приветствия по случай 50 години от обявяването на Върбица за град и връчване на званието "Почетен гражданин на Върбица" на бившия кмет на турската община Сакария Екрем Юдже.

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Топлоподаването ще бъде временно преустановено към районите ж.к. „Лагера“, ж.к. „Славия“, ж.к. „Бъкстон“, ж.к. „Красно село“, ж.к. „Борово“, ж.к. „Гоце Делчев", кв. „Мотописта“, ж.к. „Стрелбище“, ж.к. „Бели брези“, ж.к. „Манастирски ливади - изток“ и части от ж.к. „Хиподрума“, в каретата между бул. „Цар Борис III“, бул. „Иван Гешов“, ул. „ Найден Геров“ и ул. „Софийски герой“, както и бул. „Цар Борис III“, ул. „Видлич“ и ул. „ Кюстендил“, уточниха от "Топлофикация София". 

По време на планираните дейности ще бъде извършена годишна ревизия и ремонт на основни и спомагателни съоръжения в централата, както и подмяна на амортизирана арматура, с цел осигуряването на безавариен отоплителен сезон 2024/2025 г., обясниха от „Топлофикация София“.

Планови ремонти ще наложат временното преустановяване на топлоподаването към сградите в карето между: бул. „Симеоновско шосе“, ул. „Еньо Вълчев“, бул. „Св. Климент Охридски“ и бул. „8-ми декември“ за периода от 12 август до 16 август.

От 19 август до 22 август топлоподаването ще бъде преустановено към сградите в карето между: бул. „Христофор Колумб”, ул. „Капитан Димитър Списаревски”, ул. „Илия Бешков”, ул. „Хайделберг”, ул. „Димитър Пешев”, бул. „Проф. Цветан Лазаров” и ул. „Обиколна”, информираха още от дружеството. 

„Топлофикация София” съобщи още, че за изместване на магистрален топлопровод заради строежи по третата линия на метрото ще бъде прекъснато топлоподаването на няколко места в столицата. 

Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори. И днес той пристигна в централата на ДПС, където бе посрещнат от членове и симпатизанти на партията с възгласи и аплодисменти. 

Вчера пристигането на Ахмед Доган в централата на партията бе обявено във фейсбук страницата на ДПС. При засилен медиен интерес почетният председател се обърна с молба към медиите да му дадат време, за да се адаптира. Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград, каза пред медиите вчера Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Преди Ахмед Доган днес в централата на ДПС в столицата пристигна и съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров. Той обясни пред медиите, че и днес продължават консултациите с колективните органи на партията за формира

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 89 сигнала за произшествия. Пожарникарите са получили четири лъжливи повиквания.

При пожарите са пострадали трима души. 

С преки материални щети са възникнали 14 пожара, от които: пет в жилищни сгради; един в спомагателни, временни или паянтови постройки; три в транспортни средства; два в съоръжения на открито; три- други.

Без нанесени материални щети са възникнали 41 пожара, от които: 22 в сухи треви, горска постеля и храсти; 17 в отпадъци; два други.

Извършени са 30 спасителни дейности и помощни операции, от които: шест при катастрофи в транспортни средства; една при инциденти с опасни вещества (нелегален трафик – 1 бр.); 23 т

Локомотив на пътнически влак се запали до Чирпан, научи от пожарната.

следва 

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.