Начало Основна линия Общински съвет – Самоков отпуска 10 хил. лева и 100 кубика дървен материал в помощ на засегнатите от пожарите в община Болярово
6978
България

Общински съвет – Самоков отпуска 10 хил. лева и 100 кубика дървен материал в помощ на засегнатите от пожарите в община Болярово

Общински съвет – Самоков (ОБС) със свое решение ще отпусне десет хиляди лева и 100 кубика дървен на засегнатите от пожарите в община Болярово по повод обявената кампания за набиране на средства.Това сочи протокол, качен на официалния сайт на ОБС – Самоков.

| 05 Август 2024, 11:35 ч.
Общински съвет – Самоков отпуска 10 хил. лева и 100 кубика дървен материал в помощ на засегнатите от пожарите в община Болярово
Общински съвет – Самоков отпуска 10 хил. лева и 100 кубика дървен материал в помощ на засегнатите от пожарите в община Болярово
Снимка © БТА

Общински съвет – Самоков (ОБС) със свое решение ще отпусне десет хиляди лева и 100 кубика дървен на засегнатите от пожарите в община Болярово по повод обявената кампания за набиране на средства. Това сочи протокол, качен на официалния сайт на ОБС – Самоков. 

Аз се надявам да не се стигне дотам, макар че има не само в тази посока натиск за повишаване на цени, каза служебният премиер Димитър Главчев на въпрос на журналист за това има ли опасност да няма машинен вот на предстоящите избори на 27 октомври, визирайки твърдения на изпълнителния директор на „Сиела Норма“ АД.

Има такъв (натиск - бел.ред.) и при склада, който съхранява машините, добави Главчев.

Надявам се да не се стигне дотам, защото това ще бъде много голям скандал, в който, за съжаление, ние нямаме никакво отношение. Това са търговски отношения между ЦИК и съответните контрагенти, обясни Димитър Главчев. Търговците са български граждани, които са отговорни, и знаят, че ще взривят процеса, не вярвам да поемат такава отговорност, каза още служебният премиер.

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов коментира, че е напълно нормалн

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

Децата се обучаваха в шахматни тактики, бързина на мислене, концентрация и креативност при намирането на правилни ходове. Многократният шампион на България Даян Нинов им разказа легендата за възникването на играта и ги запознаха с правилата.

Проявата има за цел да популяризират шаха сред подрастващите и да даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно. Това е важно, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера, съобщиха организаторите.

Момичетата и момчетата се включиха в игри с много награди. Всички присъствали получиха ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководствот

Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще отправи предложения до законодателната и изпълнителната власт за създаване на съвет по законодателство към Народното събрание с участието на юристи - представители на академичната общност и съдебната власт, съобщиха от ВСС след заседание на съвета.

Освен това ще предложат промяна в Избирателния кодекс, въвеждаща по-голяма квота за юристи с изискване за минимален юридически стаж, както и инкриминиране, като престъпления срещу правосъдието, на прояви, засягащи независимостта на магистратите при изпълнение на техните служебни задължения. От съвета предлагат още да се въведат разпоредби в Закона за съдебната влат (ЗСВ), даващи право на магистратите да сезират ВСС и Инспектората на ВСС за оказване на институционална подкрепа при посегателства срещу независимостта.

По време на заседанието Съветът за партньорство се обед

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

От „Възраждане“ не очакват законопроекта им, с който се дава правна възможност за поставяне на автомати за продажба на лекарства в населени места с недостиг на аптеки, да бъде разгледан на второ четене в пленарна зала. Това коментира в парламента Цончо Ганев, член на парламентарната група на „Възраждане“. Той припомни, че според предлаганите текстове решението къде да се поставят автоматите за лекарства зависи от Министерството на здравеопазването и няма да засегне бизнеса на фармацевтите. Със становища срещу предлаганите промени вече реагираха от Инициативния комитет на магистър-фармацевтите в България, както и от Българския фармацевтичен съюз. 

Цончо Ганев защити законопроекта. Той бе категоричен, че подобни вендинг автомати за продажба на лекарства има в цяла Западна Европа и положението в селата в България е „пълен геноцид“. Говорим

Предложението е на групата съветници от „БСП за България“. Дървеният материал ще бъде осигурен от Общинско предприятие „Общинско лесничейство“. 

Решението е прието с 24 гласа „за“, без „против“ и двама „въздържали се“. 

Припомняме, че частично бедствено положение беше обявено в пет села в община Болярово. В село Воден изгоряха къщи, домакинства и животни. Създалата се ситуация вдигна на крак службите, а в потушаването на огъня се включиха военнослужещи и хеликоптери. 

Общините Севлиево, Ямбол, Тунджа и други също отделиха средства за засегнатите. 

Както съобщихме, от Самоков тръгна камион с помощи – с хранителни и санитарни материали. 

Състезателките от пернишкия боксов клуб Миньор Антонина Борисова и Виктория Павлова спечелиха златни медали в категориите си на Държавното лично-отборно първенство за младежи и девойки в Плевен. Това съобщи треньорът им Далия Райчева.

Шампионатът започна на 17 септември и ще приключи утре. Развоят ще определи крайното класиране в отборното първенство за тази година.

Клуб Миньор е представен от Борисова в категория до 57 килограма и от Павлова в тегловата категория до 54 килограма във възрастовата група девойки до 18 години. 

"Виктория Павлова изигра две срещи, като и двете бяха с отказване на противничките от Сливен и Русе в първи рунд", допълни наставника Райчева.

Антонина Борисова направи тежък мач срещу боксьорката от Първенец.

"Имаха сериозен сблъсък, в който нашето момиче победи противничката си с 5:0 съдийски гласа“, коментира още тр

На днешното заседание на Общинския съвет осем от десет присъстващи съветници гласуваха с „въздържал се“ и така отчетът на бюджета на община Ново село за 2023 г. не беше приет. Според общинския съветник Антоанетка Станева има много неточности, както и некоректно отнасяне на разходи по параграфи.

Общинските съветници подкрепиха предложения за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на поземлени имоти в Ново село; за продажба на имот в село Винарово; за определяне на пазарна оценка за отдаване под наем на части от покривното пространство на сграда за нуждите на мобилен оператор, както и предоставяне на полски пътища, общинска собственост, включени в доброволни споразумения на ползвателите на землищата на селата от общината за стопанската 2024-2025 година. 

На заседанието беше избрана и временна комисия, която да определи предс

Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на Върховния административен (ВАС) съд по казуса с предсрочно освободения подуправител на Българската народна банка (БНБ) Андрей Гюров, съобщиха от ВАС.

Делото пред Съда на Европейския съюз е образувано в същия ден, в който са постъпили въпросите от българските върховни магистрати. ВАС поиска също така делото пред Съда на ЕС да се разглежда по реда на бързото производство.

Припомняме, че искането ВАС да направи преюдициално запитване към Съда на ЕС беше отправено от защитата на Гюров. ВАС реши да зададе осем въпроса, свързани с тълкуване на норми от Устава на Европейската система на централните банки, на Европейската централна банка и Договора за функциониране на ЕС.

На 27 юни Комисията за противодействие на корупцията уведоми БНБ за постановено решение, с което е установила несъвместимост по отно

За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза във ваканция на 27 септември, каза във Велико Търново министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Той обясни, че в голяма степен констатираните случаи на регистрирани множество лица на един и същ адрес са заварени. Единият от тях датира от 1947 г., другият - от 70-те години на миналия век, но това не са аномалии, свързани с тези избори, защото до 2012 г. не е имало нормативна регулация за регистрация на един адрес, посочи той.

„Една от причините е, че в дадена махала има една законна постройка и всички се регистрират на нея, с годините се раждат деца, които логично се регистрират на този адрес, така се получават аномалии на един адрес да бъдат регистрирани 1500 души, но няма проц

Валери Вълков положи клетва като народен представител от ГЕРБ-СДС на мястото на освободената по-рано днес от 50-ото Народно събрание Екатерина Захариева във връзка с постъпило от нея заявление. 

Председателят на парламента Рая Назарян прочете решението на Централната избирателна комисия, с което обявява  Валери Стефанов Вълков за народен представител от 13 изборен район – Пазарджишки в 50-ото Народно събрание. 

Екатерина Захариева е предложена за еврокомисар от България в новата Европейска комисия с ресор „Стартъпи, изследвания и иновации“.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване, . Вчера преди обяд, на изход трафикът беше интензивен и към 11: ...
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Денят, в който честваме Независимостта на България най-силно осъзнаваме смисъла и значението на думите свобода и независимост, написа председателят на парламентарната група на ДПС ...
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
София се включва в европейската инициатива „Ден без автомобили“ на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. По този повод центърът на града ще бъде о ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване, . Вчера преди обяд, на изход трафикът беше интензивен и към 11: ...
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Тикер в 10:52 ч.
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час е спокоен и преминаван ...
Начало Основна линия
6978
България

Общински съвет – Самоков отпуска 10 хил. лева и 100 кубика дървен материал в помощ на засегнатите от пожарите в община Болярово

Общински съвет – Самоков (ОБС) със свое решение ще отпусне десет хиляди лева и 100 кубика дървен на засегнатите от пожарите в община Болярово по повод обявената кампания за набиране на средства.Това сочи протокол, качен на официалния сайт на ОБС – Самоков.

| 05 Август 2024, 11:35 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общински съвет – Самоков отпуска 10 хил. лева и 100 кубика дървен материал в помощ на засегнатите от пожарите в община Болярово
Общински съвет – Самоков отпуска 10 хил. лева и 100 кубика дървен материал в помощ на засегнатите от пожарите в община Болярово
Снимка © БТА

Общински съвет – Самоков (ОБС) със свое решение ще отпусне десет хиляди лева и 100 кубика дървен на засегнатите от пожарите в община Болярово по повод обявената кампания за набиране на средства. Това сочи протокол, качен на официалния сайт на ОБС – Самоков. 

Аз се надявам да не се стигне дотам, макар че има не само в тази посока натиск за повишаване на цени, каза служебният премиер Димитър Главчев на въпрос на журналист за това има ли опасност да няма машинен вот на предстоящите избори на 27 октомври, визирайки твърдения на изпълнителния директор на „Сиела Норма“ АД.

Има такъв (натиск - бел.ред.) и при склада, който съхранява машините, добави Главчев.

Надявам се да не се стигне дотам, защото това ще бъде много голям скандал, в който, за съжаление, ние нямаме никакво отношение. Това са търговски отношения между ЦИК и съответните контрагенти, обясни Димитър Главчев. Търговците са български граждани, които са отговорни, и знаят, че ще взривят процеса, не вярвам да поемат такава отговорност, каза още служебният премиер.

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов коментира, че е напълно нормалн

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

Децата се обучаваха в шахматни тактики, бързина на мислене, концентрация и креативност при намирането на правилни ходове. Многократният шампион на България Даян Нинов им разказа легендата за възникването на играта и ги запознаха с правилата.

Проявата има за цел да популяризират шаха сред подрастващите и да даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно. Това е важно, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера, съобщиха организаторите.

Момичетата и момчетата се включиха в игри с много награди. Всички присъствали получиха ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководствот

Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще отправи предложения до законодателната и изпълнителната власт за създаване на съвет по законодателство към Народното събрание с участието на юристи - представители на академичната общност и съдебната власт, съобщиха от ВСС след заседание на съвета.

Освен това ще предложат промяна в Избирателния кодекс, въвеждаща по-голяма квота за юристи с изискване за минимален юридически стаж, както и инкриминиране, като престъпления срещу правосъдието, на прояви, засягащи независимостта на магистратите при изпълнение на техните служебни задължения. От съвета предлагат още да се въведат разпоредби в Закона за съдебната влат (ЗСВ), даващи право на магистратите да сезират ВСС и Инспектората на ВСС за оказване на институционална подкрепа при посегателства срещу независимостта.

По време на заседанието Съветът за партньорство се обед

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

От „Възраждане“ не очакват законопроекта им, с който се дава правна възможност за поставяне на автомати за продажба на лекарства в населени места с недостиг на аптеки, да бъде разгледан на второ четене в пленарна зала. Това коментира в парламента Цончо Ганев, член на парламентарната група на „Възраждане“. Той припомни, че според предлаганите текстове решението къде да се поставят автоматите за лекарства зависи от Министерството на здравеопазването и няма да засегне бизнеса на фармацевтите. Със становища срещу предлаганите промени вече реагираха от Инициативния комитет на магистър-фармацевтите в България, както и от Българския фармацевтичен съюз. 

Цончо Ганев защити законопроекта. Той бе категоричен, че подобни вендинг автомати за продажба на лекарства има в цяла Западна Европа и положението в селата в България е „пълен геноцид“. Говорим

Предложението е на групата съветници от „БСП за България“. Дървеният материал ще бъде осигурен от Общинско предприятие „Общинско лесничейство“. 

Решението е прието с 24 гласа „за“, без „против“ и двама „въздържали се“. 

Припомняме, че частично бедствено положение беше обявено в пет села в община Болярово. В село Воден изгоряха къщи, домакинства и животни. Създалата се ситуация вдигна на крак службите, а в потушаването на огъня се включиха военнослужещи и хеликоптери. 

Общините Севлиево, Ямбол, Тунджа и други също отделиха средства за засегнатите. 

Както съобщихме, от Самоков тръгна камион с помощи – с хранителни и санитарни материали. 

Състезателките от пернишкия боксов клуб Миньор Антонина Борисова и Виктория Павлова спечелиха златни медали в категориите си на Държавното лично-отборно първенство за младежи и девойки в Плевен. Това съобщи треньорът им Далия Райчева.

Шампионатът започна на 17 септември и ще приключи утре. Развоят ще определи крайното класиране в отборното първенство за тази година.

Клуб Миньор е представен от Борисова в категория до 57 килограма и от Павлова в тегловата категория до 54 килограма във възрастовата група девойки до 18 години. 

"Виктория Павлова изигра две срещи, като и двете бяха с отказване на противничките от Сливен и Русе в първи рунд", допълни наставника Райчева.

Антонина Борисова направи тежък мач срещу боксьорката от Първенец.

"Имаха сериозен сблъсък, в който нашето момиче победи противничката си с 5:0 съдийски гласа“, коментира още тр

На днешното заседание на Общинския съвет осем от десет присъстващи съветници гласуваха с „въздържал се“ и така отчетът на бюджета на община Ново село за 2023 г. не беше приет. Според общинския съветник Антоанетка Станева има много неточности, както и некоректно отнасяне на разходи по параграфи.

Общинските съветници подкрепиха предложения за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на поземлени имоти в Ново село; за продажба на имот в село Винарово; за определяне на пазарна оценка за отдаване под наем на части от покривното пространство на сграда за нуждите на мобилен оператор, както и предоставяне на полски пътища, общинска собственост, включени в доброволни споразумения на ползвателите на землищата на селата от общината за стопанската 2024-2025 година. 

На заседанието беше избрана и временна комисия, която да определи предс

Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на Върховния административен (ВАС) съд по казуса с предсрочно освободения подуправител на Българската народна банка (БНБ) Андрей Гюров, съобщиха от ВАС.

Делото пред Съда на Европейския съюз е образувано в същия ден, в който са постъпили въпросите от българските върховни магистрати. ВАС поиска също така делото пред Съда на ЕС да се разглежда по реда на бързото производство.

Припомняме, че искането ВАС да направи преюдициално запитване към Съда на ЕС беше отправено от защитата на Гюров. ВАС реши да зададе осем въпроса, свързани с тълкуване на норми от Устава на Европейската система на централните банки, на Европейската централна банка и Договора за функциониране на ЕС.

На 27 юни Комисията за противодействие на корупцията уведоми БНБ за постановено решение, с което е установила несъвместимост по отно

За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза във ваканция на 27 септември, каза във Велико Търново министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Той обясни, че в голяма степен констатираните случаи на регистрирани множество лица на един и същ адрес са заварени. Единият от тях датира от 1947 г., другият - от 70-те години на миналия век, но това не са аномалии, свързани с тези избори, защото до 2012 г. не е имало нормативна регулация за регистрация на един адрес, посочи той.

„Една от причините е, че в дадена махала има една законна постройка и всички се регистрират на нея, с годините се раждат деца, които логично се регистрират на този адрес, така се получават аномалии на един адрес да бъдат регистрирани 1500 души, но няма проц

Валери Вълков положи клетва като народен представител от ГЕРБ-СДС на мястото на освободената по-рано днес от 50-ото Народно събрание Екатерина Захариева във връзка с постъпило от нея заявление. 

Председателят на парламента Рая Назарян прочете решението на Централната избирателна комисия, с което обявява  Валери Стефанов Вълков за народен представител от 13 изборен район – Пазарджишки в 50-ото Народно събрание. 

Екатерина Захариева е предложена за еврокомисар от България в новата Европейска комисия с ресор „Стартъпи, изследвания и иновации“.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход е спокоен и преминаването на автомобилите е без изчакване
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.