Начало Контекст Медицинска експертиза ще установи дали единият от задържаните за 27,2 кг. марихуана трябва да излезе от ареста заради кожно заболяване
7450
България

Медицинска експертиза ще установи дали единият от задържаните за 27,2 кг. марихуана трябва да излезе от ареста заради кожно заболяване

Медицинска експертиза ще трябва да установи дали единият от двамата обвиняеми, задържани с 27,2 кг. марихуана на стойност 544 000 лева в хасковското село Клокотница през март т.г. – Николай Колев (49 г.), може да напусне ареста поради здравословни причини и мярката му от „задържане под стража“ да бъде изменена в по-лека.Състав на Окръжен съд - Хасково определи днес назначаването на експертиза, след поисканата такава от адвоката на Колев и със съгласието на прокурора по делото.

| 05 Август 2024, 12:04 ч.
Медицинска експертиза ще установи дали единият от задържаните за 27,2 кг. марихуана трябва да излезе от ареста заради кожно заболяване
Медицинска експертиза ще установи дали единият от задържаните за 27,2 кг. марихуана трябва да излезе от ареста заради кожно заболяване
Снимка © БТА

Медицинска експертиза ще трябва да установи дали единият от двамата обвиняеми, задържани с 27,2 кг. марихуана на стойност 544 000 лева в хасковското село Клокотница през март т.г. – Николай Колев (49 г.), може да напусне ареста поради здравословни причини и мярката му от „задържане под стража“ да бъде изменена в по-лека.

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

За изминалите 24 часа са ликвидирани 51 пожара, един човек е пострадал. Това съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) - МВР, на  сайта си. Данните са към 6:00 ч.

През изминалото денонощие звената на ПБЗН са реагирали на 83 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които четири - в жилищни сгради, два - в спомагателни, временни или паянтови постройки, два - в транспортни средства, два в съоръжения на открито и три други.

Без нанесени материални щети са възникнали 38 пожара, от които 15 са в сухи треви, горска постеля и храсти, два - в стърнища, 17 - в отпадъци и четири други.

Спасителните дейности и помощни операции са 26 броя, от които пет - при катастрофи в транспортни средства, една - при инциденти с опасни вещества, 19 - техническа помощ и една - за оказване на помощ н

Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) подкрепи с общо 32 500 лева 13 домакинства от Община Болярово, чиито домове пострадаха при пожарите през юли, съобщиха от министерството.

Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили десет семейства от село Воден и три от село Крайново. На всички пострадали е отпусната и еднократната помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности.

Средствата от Фонд „Социална закрила“ могат да бъдат използвани само за ново оборудване и обзавеждане, когато то е било унищожено в резултат на бедствие, припомнят от ведомството.

От началото на 2024 г. са подадени 35 заявления за еднократна помощ от ФСЗ. Отпуснати са общо над 70 600 лв. на 31 домакинства, пострадали при бедствията в общините Царево, Самоков, Велики П

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

Състав на Окръжен съд - Хасково определи днес назначаването на експертиза, след поисканата такава от адвоката на Колев и със съгласието на прокурора по делото.

В съдебна зала защитата приложи медицински документи, според които Николай Колев страда от кожно заболяване и престоят му в следствения арест обостря състоянието му.

В петдневен срок ще стане ясно дали обвиняемият има заболяване, което е пречка за пребиваването му в ареста.

Николай Колев и Стойчо Бонев (44 г.) бяха арестувани при акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" в автосервиз в хасковското село Клокотница  на 11 март.

Стойчо Бонев вече беше освободен от ареста срещу 10 000 лева гаранция, за да се лекува.

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова ще изиска от разработчиците на системата за дигитализиране на документите, свързани с теоретичното и практическото обучение на кандидат-водачите, да приключат работа по-рано от предвидените пет месеца. Това стана известно по време на втората работна среща с представители на автошколите, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията (МТС). 

По време на днешните разговори бяха обсъдени обнародваните промени в наредбите за обучението и изпитите на кандидатите за водачи. 

„Уверявам ви, че ще направим всичко възможно системата да е готова преди крайния срок, така че да имаме повече време да проверим нейните възможности и заедно да я тестваме. Ако установим проблеми или пропуски, ще работим за постигането на ефективен и работещ продукт, който да е от полза на бранша и курсистите. След

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

Жена на 26 години от град Чипровци е загинала на място след удар с автомобил в дърво край село Бели Мел, община Чипровци, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 19 септември около 16:00 часа, по време на пътуването си от Чипровци към Монтана, поради несъобразена скорост, след завой, жената изгубила контрол върху автомобила си. Той излязъл от пътното платно, ударил се в крайпътно дърво и навлязъл в земеделска площ. Вследствие на удара жената е починала на място.

Тялото на починалата е транспортирано в Многопрофилната болница за активно лечение „Стамен Илиев“ в Монтана за извършване на аутопсия. Причините за възникналото пътнотранспортно произшествие се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

От началото 2024 година до момента на територията на област Монтана са регистрирани 148 тежки пътнотранспортни произшествия, п

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по ...
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Председателят на Държавния съвет Тодор Живков открива на 22 септември 1981 г. в София паметника на Незнайния войн – паметник гробница, символ на всенародната признателност къ ...
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:42 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
7450
България

Медицинска експертиза ще установи дали единият от задържаните за 27,2 кг. марихуана трябва да излезе от ареста заради кожно заболяване

Медицинска експертиза ще трябва да установи дали единият от двамата обвиняеми, задържани с 27,2 кг. марихуана на стойност 544 000 лева в хасковското село Клокотница през март т.г. – Николай Колев (49 г.), може да напусне ареста поради здравословни причини и мярката му от „задържане под стража“ да бъде изменена в по-лека.Състав на Окръжен съд - Хасково определи днес назначаването на експертиза, след поисканата такава от адвоката на Колев и със съгласието на прокурора по делото.

| 05 Август 2024, 12:04 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Медицинска експертиза ще установи дали единият от задържаните за 27,2 кг. марихуана трябва да излезе от ареста заради кожно заболяване
Медицинска експертиза ще установи дали единият от задържаните за 27,2 кг. марихуана трябва да излезе от ареста заради кожно заболяване
Снимка © БТА

Медицинска експертиза ще трябва да установи дали единият от двамата обвиняеми, задържани с 27,2 кг. марихуана на стойност 544 000 лева в хасковското село Клокотница през март т.г. – Николай Колев (49 г.), може да напусне ареста поради здравословни причини и мярката му от „задържане под стража“ да бъде изменена в по-лека.

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

За изминалите 24 часа са ликвидирани 51 пожара, един човек е пострадал. Това съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) - МВР, на  сайта си. Данните са към 6:00 ч.

През изминалото денонощие звената на ПБЗН са реагирали на 83 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които четири - в жилищни сгради, два - в спомагателни, временни или паянтови постройки, два - в транспортни средства, два в съоръжения на открито и три други.

Без нанесени материални щети са възникнали 38 пожара, от които 15 са в сухи треви, горска постеля и храсти, два - в стърнища, 17 - в отпадъци и четири други.

Спасителните дейности и помощни операции са 26 броя, от които пет - при катастрофи в транспортни средства, една - при инциденти с опасни вещества, 19 - техническа помощ и една - за оказване на помощ н

Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) подкрепи с общо 32 500 лева 13 домакинства от Община Болярово, чиито домове пострадаха при пожарите през юли, съобщиха от министерството.

Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили десет семейства от село Воден и три от село Крайново. На всички пострадали е отпусната и еднократната помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности.

Средствата от Фонд „Социална закрила“ могат да бъдат използвани само за ново оборудване и обзавеждане, когато то е било унищожено в резултат на бедствие, припомнят от ведомството.

От началото на 2024 г. са подадени 35 заявления за еднократна помощ от ФСЗ. Отпуснати са общо над 70 600 лв. на 31 домакинства, пострадали при бедствията в общините Царево, Самоков, Велики П

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

Състав на Окръжен съд - Хасково определи днес назначаването на експертиза, след поисканата такава от адвоката на Колев и със съгласието на прокурора по делото.

В съдебна зала защитата приложи медицински документи, според които Николай Колев страда от кожно заболяване и престоят му в следствения арест обостря състоянието му.

В петдневен срок ще стане ясно дали обвиняемият има заболяване, което е пречка за пребиваването му в ареста.

Николай Колев и Стойчо Бонев (44 г.) бяха арестувани при акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" в автосервиз в хасковското село Клокотница  на 11 март.

Стойчо Бонев вече беше освободен от ареста срещу 10 000 лева гаранция, за да се лекува.

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова ще изиска от разработчиците на системата за дигитализиране на документите, свързани с теоретичното и практическото обучение на кандидат-водачите, да приключат работа по-рано от предвидените пет месеца. Това стана известно по време на втората работна среща с представители на автошколите, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията (МТС). 

По време на днешните разговори бяха обсъдени обнародваните промени в наредбите за обучението и изпитите на кандидатите за водачи. 

„Уверявам ви, че ще направим всичко възможно системата да е готова преди крайния срок, така че да имаме повече време да проверим нейните възможности и заедно да я тестваме. Ако установим проблеми или пропуски, ще работим за постигането на ефективен и работещ продукт, който да е от полза на бранша и курсистите. След

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

Жена на 26 години от град Чипровци е загинала на място след удар с автомобил в дърво край село Бели Мел, община Чипровци, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 19 септември около 16:00 часа, по време на пътуването си от Чипровци към Монтана, поради несъобразена скорост, след завой, жената изгубила контрол върху автомобила си. Той излязъл от пътното платно, ударил се в крайпътно дърво и навлязъл в земеделска площ. Вследствие на удара жената е починала на място.

Тялото на починалата е транспортирано в Многопрофилната болница за активно лечение „Стамен Илиев“ в Монтана за извършване на аутопсия. Причините за възникналото пътнотранспортно произшествие се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

От началото 2024 година до момента на територията на област Монтана са регистрирани 148 тежки пътнотранспортни произшествия, п

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.