Начало Контекст Над 500 разрешителни за строеж са издадени на територията на Пловдивска област за второто тримесечие на 2024 година
7158
Икономика

Над 500 разрешителни за строеж са издадени на територията на Пловдивска област за второто тримесечие на 2024 година

Спрямо предходното тримесечие на тази календарна година издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради и жилищата в тях са повече съответно с 31,3 на сто и 18,9 на сто. Броят на издадените разрешителни за строеж на административни сгради намалява с 33,3 процента, а броят на разрешителните за други сгради бележи спад с 0,7 процентни пункта.В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради тази година нарастват с 37,7 процента, а жилищата в тях - с 38,9 на сто. Издадени са разрешителни за строеж на 33,3 процента повече административни сгради.

| 05 Август 2024, 13:00 ч.
Над 500 разрешителни за строеж са издадени на територията на Пловдивска област за второто тримесечие на 2024 година
Над 500 разрешителни за строеж са издадени на територията на Пловдивска област за второто тримесечие на 2024 година
Снимка © DFA

Общо 503 разрешителни за строеж са издадени на територията на област Пловдив в рамките на второто тримесечие на 2024 година, съобщават от Териториалното статистическо бюро - Юг (ТСБ - Юг). За последните три месеца общинските администрации са издали разрешителни за 365 жилищни сгради с 2 269 жилища в тях и с 257 808 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), на 4 административни сгради с 494 кв. м РЗП и на 134 други сгради със 71 115 кв. м РЗП.

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

В отговора е допълнено, че към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души.

Българските гранични власти са задържали 1666 граждани на трети страни при опит да влязат нелегално в страната. След като са установили наличието на български патрули и постове по линията на границата, 38 457 души самостоятелно са се завърнали във вътрешността на Турция. От турските гранични власти са задържани 87 лица, посочи министър Илков.

През септември 2024 г. з

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на ОбС. 

На разглеждане ще бъде поставено предложение за утвърждаване на слетите и маломерни паралелки в училищата на територията на общината за учебната 2024/2025 учебна година, както и броят на групите и на децата в детските градини.

Съветниците ще обсъждат включена в дневния ред точка за приемане на Общинския план за действие и изпълнение на целите по интеграцията, равенството и развитието на ромите на територията на общината за 2024-2026 година. 

В дневния ред е включено и учредяване на срочно и безвъзмездно право на ползване на "Футболен Клуб Аполония Понтика" и "Футболен клуб Аполония Созопол" за сезон 2023/2024 година върху градски стадион със спортен център и тренировъчно и

Община Шумен ще осигури безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“ на 28 септември, когато през целия ден край Шуменската крепост жители и гости на града ще могат да наблюдават демонстрации, спектакли и възстановка на историческата битка за крепостта, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

В съботния ден автобусите ще тръгват от паркинга пред сградата на общината в 9:30, 11:30, 15:30 и 16:00 часа, като крайната спирка ще бъде паркингът пред комплекс до Шуменската крепост. По обратния маршрут към града автобусите ще тръгват в 13:30, 16:30, 21:00 и 21:30 часа, отбелязаха от общинския пресцентър. 

Община Шумен и местният клон на Национално дружество „Традиция“, които са организатори на историческия фестивал, отправят покана към жителите и гости на града да се потопят в атмосферата на фе

Най-голям брой разрешителни са издадени за територията на следните общини: Родопи - на 120 жилищни сгради и на 38 други сгради; Марица - на 71 жилищни сгради и на 28 други сгради; Пловдив - на 56 жилищни сгради и на 18 други сгради; Асеновград - на 41 жилищни сгради на 4 други сгради, допълват от ТСБ - Юг.

Спрямо предходното тримесечие на тази календарна година издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради и жилищата в тях са повече съответно с 31,3 на сто и 18,9 на сто. Броят на издадените разрешителни за строеж на административни сгради намалява с 33,3 процента, а броят на разрешителните за други сгради бележи спад с 0,7 процентни пункта.

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради тази година нарастват с 37,7 процента, а жилищата в тях - с 38,9 на сто. Издадени са разрешителни за строеж на 33,3 процента повече административни сгради. Разрешителните за строеж, издадени на други сгради, са по-малко с 55,3 на сто.

Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 149 сигнала за произшествия. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

С преки материални щети са възникнали 26 пожара, от които 11 - в жилищни сгради, а 10 - в транспортни средства.

Без нанесени материални щети са възникнали 88 пожара, от които 48 са били в сухи треви, горска постеля и храсти, три в стърнища, 35 в отпадъци.

Извършени са 29 спасителни дейности и помощни операции, от които четири при катастрофи в транспортни средства. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания. 

Парламентът прие решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“ със седалище Пловдив.

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от зимния семестър на учебната 2020/2021 година не е подавало информация за действащи, прекъснали или в процес на дипломиране студенти и докторанти. Валидността на институционалната му акредитация е изтекла на 4 май 2022 г., а през януари 2024 г. е изтекла и програмната акредитация на двете професионални направления, в които висшето училище е имало право да обучава. В съответствие с разпоредбите на Закона за висшето образование висшите училища се закриват от Народното събрание, когато не са поискали институционална акредитация в предвидените в закона срокове, се посочва в мотивите за решението.

Европейско висше училище по икономика и м

Общинските съветници в Мизия приеха днес, че за да закупят имот за нуждите на звено „Благоустройство и комунално стопанство" (БКС) за 120 000 лв, ще пренасочат планирани средства за основен ремонт на паркинги пред блок № 3 в Мизия за малко над 110 000 лева и 9 000 лева за доставка и монтаж на пътни знаци със скоростоограничителни радари за уличната мрежа на Мизия. Средствата са от целева държавна субсидия за капиталови разходи. Припомняме, че на проведено заседание на 5 септември Общински съвет (ОбС) – Мизия взе решение да бъде закупен терен за нуждите на звено БКС към Община Мизия. 

Общинският съвет в Мизия реши и че ще подкрепи участието на представител на администрацията в предстоящо заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД – Враца, което се провежда на 7 октомври. Общинските

Без пълен консенсус завършиха консултациите за съставите на секционните избирателни комисии в Разград. Представителите на политически сили постигнаха съгласие по разпределението на определените с решение на Районната избирателна комисия (РИК) в Разград ръководни места по длъжности за 66-те постоянни комисии.

Според това решение коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 66 ръководни постове – по 22 председателски, заместник-председателски и секретарски, както и 108 редови членове. Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 13 председатели, 13 заместник-председатели, 12 секретари и 62 редови членове. Партия „Възраждане“ ще има 12 председатели, 13 заместник - председатели, 13 секретари, 60 редови членове. „Движение за права и свободи“ ще има осем председатели, седем заместник - председатели, осем секретари, 44 редови чле

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по ...
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Председателят на Държавния съвет Тодор Живков открива на 22 септември 1981 г. в София паметника на Незнайния войн – паметник гробница, символ на всенародната признателност къ ...
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:37 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
7158
Икономика

Над 500 разрешителни за строеж са издадени на територията на Пловдивска област за второто тримесечие на 2024 година

Спрямо предходното тримесечие на тази календарна година издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради и жилищата в тях са повече съответно с 31,3 на сто и 18,9 на сто. Броят на издадените разрешителни за строеж на административни сгради намалява с 33,3 процента, а броят на разрешителните за други сгради бележи спад с 0,7 процентни пункта.В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради тази година нарастват с 37,7 процента, а жилищата в тях - с 38,9 на сто. Издадени са разрешителни за строеж на 33,3 процента повече административни сгради.

| 05 Август 2024, 13:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над 500 разрешителни за строеж са издадени на територията на Пловдивска област за второто тримесечие на 2024 година
Над 500 разрешителни за строеж са издадени на територията на Пловдивска област за второто тримесечие на 2024 година
Снимка © DFA

Общо 503 разрешителни за строеж са издадени на територията на област Пловдив в рамките на второто тримесечие на 2024 година, съобщават от Териториалното статистическо бюро - Юг (ТСБ - Юг). За последните три месеца общинските администрации са издали разрешителни за 365 жилищни сгради с 2 269 жилища в тях и с 257 808 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), на 4 административни сгради с 494 кв. м РЗП и на 134 други сгради със 71 115 кв. м РЗП.

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

В отговора е допълнено, че към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души.

Българските гранични власти са задържали 1666 граждани на трети страни при опит да влязат нелегално в страната. След като са установили наличието на български патрули и постове по линията на границата, 38 457 души самостоятелно са се завърнали във вътрешността на Турция. От турските гранични власти са задържани 87 лица, посочи министър Илков.

През септември 2024 г. з

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на ОбС. 

На разглеждане ще бъде поставено предложение за утвърждаване на слетите и маломерни паралелки в училищата на територията на общината за учебната 2024/2025 учебна година, както и броят на групите и на децата в детските градини.

Съветниците ще обсъждат включена в дневния ред точка за приемане на Общинския план за действие и изпълнение на целите по интеграцията, равенството и развитието на ромите на територията на общината за 2024-2026 година. 

В дневния ред е включено и учредяване на срочно и безвъзмездно право на ползване на "Футболен Клуб Аполония Понтика" и "Футболен клуб Аполония Созопол" за сезон 2023/2024 година върху градски стадион със спортен център и тренировъчно и

Община Шумен ще осигури безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“ на 28 септември, когато през целия ден край Шуменската крепост жители и гости на града ще могат да наблюдават демонстрации, спектакли и възстановка на историческата битка за крепостта, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

В съботния ден автобусите ще тръгват от паркинга пред сградата на общината в 9:30, 11:30, 15:30 и 16:00 часа, като крайната спирка ще бъде паркингът пред комплекс до Шуменската крепост. По обратния маршрут към града автобусите ще тръгват в 13:30, 16:30, 21:00 и 21:30 часа, отбелязаха от общинския пресцентър. 

Община Шумен и местният клон на Национално дружество „Традиция“, които са организатори на историческия фестивал, отправят покана към жителите и гости на града да се потопят в атмосферата на фе

Най-голям брой разрешителни са издадени за територията на следните общини: Родопи - на 120 жилищни сгради и на 38 други сгради; Марица - на 71 жилищни сгради и на 28 други сгради; Пловдив - на 56 жилищни сгради и на 18 други сгради; Асеновград - на 41 жилищни сгради на 4 други сгради, допълват от ТСБ - Юг.

Спрямо предходното тримесечие на тази календарна година издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради и жилищата в тях са повече съответно с 31,3 на сто и 18,9 на сто. Броят на издадените разрешителни за строеж на административни сгради намалява с 33,3 процента, а броят на разрешителните за други сгради бележи спад с 0,7 процентни пункта.

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради тази година нарастват с 37,7 процента, а жилищата в тях - с 38,9 на сто. Издадени са разрешителни за строеж на 33,3 процента повече административни сгради. Разрешителните за строеж, издадени на други сгради, са по-малко с 55,3 на сто.

Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 149 сигнала за произшествия. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

С преки материални щети са възникнали 26 пожара, от които 11 - в жилищни сгради, а 10 - в транспортни средства.

Без нанесени материални щети са възникнали 88 пожара, от които 48 са били в сухи треви, горска постеля и храсти, три в стърнища, 35 в отпадъци.

Извършени са 29 спасителни дейности и помощни операции, от които четири при катастрофи в транспортни средства. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания. 

Парламентът прие решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“ със седалище Пловдив.

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от зимния семестър на учебната 2020/2021 година не е подавало информация за действащи, прекъснали или в процес на дипломиране студенти и докторанти. Валидността на институционалната му акредитация е изтекла на 4 май 2022 г., а през януари 2024 г. е изтекла и програмната акредитация на двете професионални направления, в които висшето училище е имало право да обучава. В съответствие с разпоредбите на Закона за висшето образование висшите училища се закриват от Народното събрание, когато не са поискали институционална акредитация в предвидените в закона срокове, се посочва в мотивите за решението.

Европейско висше училище по икономика и м

Общинските съветници в Мизия приеха днес, че за да закупят имот за нуждите на звено „Благоустройство и комунално стопанство" (БКС) за 120 000 лв, ще пренасочат планирани средства за основен ремонт на паркинги пред блок № 3 в Мизия за малко над 110 000 лева и 9 000 лева за доставка и монтаж на пътни знаци със скоростоограничителни радари за уличната мрежа на Мизия. Средствата са от целева държавна субсидия за капиталови разходи. Припомняме, че на проведено заседание на 5 септември Общински съвет (ОбС) – Мизия взе решение да бъде закупен терен за нуждите на звено БКС към Община Мизия. 

Общинският съвет в Мизия реши и че ще подкрепи участието на представител на администрацията в предстоящо заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД – Враца, което се провежда на 7 октомври. Общинските

Без пълен консенсус завършиха консултациите за съставите на секционните избирателни комисии в Разград. Представителите на политически сили постигнаха съгласие по разпределението на определените с решение на Районната избирателна комисия (РИК) в Разград ръководни места по длъжности за 66-те постоянни комисии.

Според това решение коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 66 ръководни постове – по 22 председателски, заместник-председателски и секретарски, както и 108 редови членове. Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 13 председатели, 13 заместник-председатели, 12 секретари и 62 редови членове. Партия „Възраждане“ ще има 12 председатели, 13 заместник - председатели, 13 секретари, 60 редови членове. „Движение за права и свободи“ ще има осем председатели, седем заместник - председатели, осем секретари, 44 редови чле

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.