Начало Контекст Седми ден самолети зареждат вода от язовир Доспат за гасенето на пожара до гръцката граница
7254
България

Седми ден самолети зареждат вода от язовир Доспат за гасенето на пожара до гръцката граница

Седми ден самолети зареждат вода от язовир Доспат за гасенето на пожара до гръцката граница, съобщи секретарят на Община Доспат Веселин Калфов.Нуждата от използване на вода от язовира наложи удължаване до днес на заповедта на кмета Елин Радев за забрана на риболова, къпането и влизането на лодки и плавателни съдове във водоема.

| 05 Август 2024, 13:13 ч.
Седми ден самолети зареждат вода от язовир Доспат за гасенето на пожара до гръцката граница
Седми ден самолети зареждат вода от язовир Доспат за гасенето на пожара до гръцката граница
Снимка © БТА

Седми ден самолети зареждат вода от язовир Доспат за гасенето на пожара до гръцката граница, съобщи секретарят на Община Доспат Веселин Калфов. Нуждата от използване на вода от язовира наложи удължаване до днес на заповедта на кмета Елин Радев за забрана на риболова, къпането и влизането на лодки и плавателни съдове във водоема.

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните работи (МВР) и Агенция „Митници“, е установено по безспорен начин, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените на 17.09.2024 г. в Ливан и Сирия. Това съобщи пресцентърът на ДАНС

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри), съобщи вчера ДАНС във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

Установено е и, че визираната в медийните публикации фирма Норта Глобъл ЕООД или нейният собственик не са осъщест

Не смятам, че тонът, който напоследък Република Северна Македония използва, ще им помогне да станат член на ЕС. Това каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев.

България е предвидим партньор, лоялен на ЕС. Няма с какво да изненадаме останалите държави членки, заяви Главчев. Подкрепяме разширяването и европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, каза още той.

Достатъчно компромиси направихме с националната си идентичност. Република Северна Македония просто трябва да спазва изискванията на ЕС, за да стане член на ЕС, добави Главчев.

Преди дни президентството, Министерството на външните работи (МВнР) и политиците в парламента реагираха на думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски, казани в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на нефо

Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академията.

Учредителното събрание на Българското книжовно дружество, чийто правоприемник е БАН, е било на 12 октомври 1869 г. в къща в румънския град. На нейното място е построен храмът “Възнесение Господне”. На паметната плоча в неговия двор на български и румънски език е написано, че "На това място се е намирала къщата, където в 1869 година български емигранти поставиха основите на Българската академия на науките".

Архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език в храма. Архиепископ Касиан заяви, че църквата е своеобразна катедрала и академия на българо-румъ

Пръскането срещу комари ще продължи и до последно ще се обработват биотопите, дори при наличие на много малки количества комари, каза министърът на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за целесъобразността на държавните разходи за извършването на дезинсекционни дейности срещу комари през следващите два месеца в седем области на страната.

Надяваме се до средата на октомври тези биотопи да бъдат унищожени, допълни тя и припомни, че в България има регистрирани случаи на западнонилска треска и пациенти, заразени с болестта, приети за лечение в инфекциозни клиники. 

За над 1,7 млн. лв. е стойността на сключените договори с фирмите, ангажирани с пръскането срещу комари, посочи още тя. 

През следващата година се планира обработката срещу комари да започне по-рано, допълни министър Кондева.

Поемане на кратосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници в Болярово на заседанието си днес. Кредитът ще бъде използван за проектиране на нов социален комплекс в село Мамарчево, за който се очакват 9,1 млн. лева финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Новите социални услуги и защитените жилища ще са на терен от 14 декара в района на бившето училище. Капацитетът ще е за 120 потребители. Ще бъде закрит сегашният Дом за пълнолетни с умствена изостаналост край село Малко Шарково, като част от политиката на държавата за закриване на такъв тип социални институции, стана известно на заседанието.

"Общинският заем ще бъде със срок на изплащане една година. Ще бъде поет от Фонд ФЛАГ, където в момента са най-изгодни условията за такъв кредит. Разходите ще бъдат възстановени веднага след отпускане на финансирането", посоч

 На 4 август в 08:30 часа е получен сигнал за оказване на техническа помощ – на дежурство с пожарен автомобил край брега, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Смолян. Екип на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) - Доспат е осигурил безопасно зареждане с вода от язовира на самолетите за гасене на горски пожари.

За първи път се взима вода за гасене на пожари от язовир Доспат, каза инж. Здравко Огнянов, ръководител производствено поделение – язовирен район. По негови думи това няма да окаже влияние на водния ресурс.

Припомняме, че от 30 юли френски самолети, които участват в гасенето на пожара до гръцката граница, започнаха да зареждат вода.

В момента има много почиващи около язовир Доспат на палатки и в базите за настаняване.

С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли т. г. се извършват строително-монтажни дейности, като се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

В участъка, по който сега се поставя началото на ремонта, са демонтирани мантинелите, мостовите отводнители, фрезована е асфалтобетоновата настилка и е разрушена хидроизолацията. Работи се по демонтажа на стария пешеходен парапет, стълбовете за осветление и осветителните тела. Планирано е разкъртване на тротоарната конзола и демонтаж на съществуващите стоманобетонни пътни панели. 

От АПИ обясняват, че в първия участък от 200 метра се работи все още по обновяване на антикорозионното покритие на стоманената носеща конструкция, демонта

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български пред

Депутатите задължиха Министерския съвет да изготви доклад за изпълнението на решенията на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“, след гласувания, по предложение на „Възраждане“, проект на решение за задължаване на Министерския съвет да изготви Доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток”.

Решението бе подкрепено със 152 гласа „за“, нула – „против“ и три – „въздържал се“.

Така Министерският съвет е задължен да изготви и внесе в Народното събрание доклад за всички планирани, предприети и извършени действия по изпълнението на решения на парламента, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток", в срок до десет дни от приемането на решението. 

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони.

През нощта ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Днес отбелязваме 116 години от Независимостта на България - огромно държавно постижение, забележителен български дипломатически успех и ярък исторически пример за стремежа на нашия ...
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:41 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
7254
България

Седми ден самолети зареждат вода от язовир Доспат за гасенето на пожара до гръцката граница

Седми ден самолети зареждат вода от язовир Доспат за гасенето на пожара до гръцката граница, съобщи секретарят на Община Доспат Веселин Калфов.Нуждата от използване на вода от язовира наложи удължаване до днес на заповедта на кмета Елин Радев за забрана на риболова, къпането и влизането на лодки и плавателни съдове във водоема.

| 05 Август 2024, 13:13 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Седми ден самолети зареждат вода от язовир Доспат за гасенето на пожара до гръцката граница
Седми ден самолети зареждат вода от язовир Доспат за гасенето на пожара до гръцката граница
Снимка © БТА

Седми ден самолети зареждат вода от язовир Доспат за гасенето на пожара до гръцката граница, съобщи секретарят на Община Доспат Веселин Калфов. Нуждата от използване на вода от язовира наложи удължаване до днес на заповедта на кмета Елин Радев за забрана на риболова, къпането и влизането на лодки и плавателни съдове във водоема.

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните работи (МВР) и Агенция „Митници“, е установено по безспорен начин, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените на 17.09.2024 г. в Ливан и Сирия. Това съобщи пресцентърът на ДАНС

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри), съобщи вчера ДАНС във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

Установено е и, че визираната в медийните публикации фирма Норта Глобъл ЕООД или нейният собственик не са осъщест

Не смятам, че тонът, който напоследък Република Северна Македония използва, ще им помогне да станат член на ЕС. Това каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев.

България е предвидим партньор, лоялен на ЕС. Няма с какво да изненадаме останалите държави членки, заяви Главчев. Подкрепяме разширяването и европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, каза още той.

Достатъчно компромиси направихме с националната си идентичност. Република Северна Македония просто трябва да спазва изискванията на ЕС, за да стане член на ЕС, добави Главчев.

Преди дни президентството, Министерството на външните работи (МВнР) и политиците в парламента реагираха на думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски, казани в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на нефо

Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академията.

Учредителното събрание на Българското книжовно дружество, чийто правоприемник е БАН, е било на 12 октомври 1869 г. в къща в румънския град. На нейното място е построен храмът “Възнесение Господне”. На паметната плоча в неговия двор на български и румънски език е написано, че "На това място се е намирала къщата, където в 1869 година български емигранти поставиха основите на Българската академия на науките".

Архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език в храма. Архиепископ Касиан заяви, че църквата е своеобразна катедрала и академия на българо-румъ

Пръскането срещу комари ще продължи и до последно ще се обработват биотопите, дори при наличие на много малки количества комари, каза министърът на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за целесъобразността на държавните разходи за извършването на дезинсекционни дейности срещу комари през следващите два месеца в седем области на страната.

Надяваме се до средата на октомври тези биотопи да бъдат унищожени, допълни тя и припомни, че в България има регистрирани случаи на западнонилска треска и пациенти, заразени с болестта, приети за лечение в инфекциозни клиники. 

За над 1,7 млн. лв. е стойността на сключените договори с фирмите, ангажирани с пръскането срещу комари, посочи още тя. 

През следващата година се планира обработката срещу комари да започне по-рано, допълни министър Кондева.

Поемане на кратосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници в Болярово на заседанието си днес. Кредитът ще бъде използван за проектиране на нов социален комплекс в село Мамарчево, за който се очакват 9,1 млн. лева финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Новите социални услуги и защитените жилища ще са на терен от 14 декара в района на бившето училище. Капацитетът ще е за 120 потребители. Ще бъде закрит сегашният Дом за пълнолетни с умствена изостаналост край село Малко Шарково, като част от политиката на държавата за закриване на такъв тип социални институции, стана известно на заседанието.

"Общинският заем ще бъде със срок на изплащане една година. Ще бъде поет от Фонд ФЛАГ, където в момента са най-изгодни условията за такъв кредит. Разходите ще бъдат възстановени веднага след отпускане на финансирането", посоч

 На 4 август в 08:30 часа е получен сигнал за оказване на техническа помощ – на дежурство с пожарен автомобил край брега, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Смолян. Екип на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) - Доспат е осигурил безопасно зареждане с вода от язовира на самолетите за гасене на горски пожари.

За първи път се взима вода за гасене на пожари от язовир Доспат, каза инж. Здравко Огнянов, ръководител производствено поделение – язовирен район. По негови думи това няма да окаже влияние на водния ресурс.

Припомняме, че от 30 юли френски самолети, които участват в гасенето на пожара до гръцката граница, започнаха да зареждат вода.

В момента има много почиващи около язовир Доспат на палатки и в базите за настаняване.

С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли т. г. се извършват строително-монтажни дейности, като се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

В участъка, по който сега се поставя началото на ремонта, са демонтирани мантинелите, мостовите отводнители, фрезована е асфалтобетоновата настилка и е разрушена хидроизолацията. Работи се по демонтажа на стария пешеходен парапет, стълбовете за осветление и осветителните тела. Планирано е разкъртване на тротоарната конзола и демонтаж на съществуващите стоманобетонни пътни панели. 

От АПИ обясняват, че в първия участък от 200 метра се работи все още по обновяване на антикорозионното покритие на стоманената носеща конструкция, демонта

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български пред

Депутатите задължиха Министерския съвет да изготви доклад за изпълнението на решенията на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“, след гласувания, по предложение на „Възраждане“, проект на решение за задължаване на Министерския съвет да изготви Доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток”.

Решението бе подкрепено със 152 гласа „за“, нула – „против“ и три – „въздържал се“.

Така Министерският съвет е задължен да изготви и внесе в Народното събрание доклад за всички планирани, предприети и извършени действия по изпълнението на решения на парламента, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток", в срок до десет дни от приемането на решението. 

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони.

През нощта ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.