Начало Контекст Пет плаващи фонтана обогатяват с кислород водното огледало на река Тунджа в Ямбол
7355
България

Пет плаващи фонтана обогатяват с кислород водното огледало на река Тунджа в Ямбол

Още два аериращи фонтана са монтирани във водното огледало на река Тунджа в Ямбол. Единият е в района на Младежкия дом, а другият - до Средновековната крепостна стена. Предстои да бъде монтиран и фонтан в района на кв. „Златен рог“.Специалните плаващи фонтани в Ямбол към момента стават пет. Първите три бяха монтирани преди две години в бетонирания ръкав на река Тунджа, преминаващ покрай градския парк, припомня . Целта им е да обогатяват с кислород водата, за да се предотврати развитието на планктон.

| 05 Август 2024, 13:17 ч.
Пет плаващи фонтана обогатяват с кислород водното огледало на река Тунджа в Ямбол
Пет плаващи фонтана обогатяват с кислород водното огледало на река Тунджа в Ямбол
Снимка © БТА

Още два аериращи фонтана са монтирани във водното огледало на река Тунджа в Ямбол. Единият е в района на Младежкия дом, а другият - до Средновековната крепостна стена. Предстои да бъде монтиран и фонтан в района на кв. „Златен рог“. Това обяви във Фейсбук профила си кметът на Ямбол Валентин Ревански и публикува видео от поставянето им.

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

Специалните плаващи фонтани в Ямбол към момента стават пет. Първите три бяха монтирани преди две години в бетонирания ръкав на река Тунджа, преминаващ покрай градския парк, припомня . Целта им е да обогатяват с кислород водата, за да се предотврати развитието на планктон. Вечер фонтаните са атракция в градския парк и създават допълнителна атмосфера, тъй като светят в различни цветове.

Преди няколко години беше извършено мащабно почистване на заблатения бетониран ръкав на река Тунджа в града. Впоследствие речният участък неколкократно беше зарибяван с бял амур и шаран. След близо 20-годишно прекъсване по реката отново бяха пуснати лодки и водни колела.

 

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

Българското книжовно дружество, което по-късно става Българска академия на науките (БАН), е без съмнение най-значителният принос към българското възраждане в областта на духовната сфера. Това заяви днес председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски на мястото, където през 1869 г. е създадена Академията, а след това е изградена църквата "Възнесение Господне" в Браила. 

Той припомни, че създаването на Българското книжовно дружество е плод на почти 20-годишна дейност на редица български просветители. Акад. Ревалски отбеляза, че "моторите" на този процес са били Марин Дринов, Васил Стоянов и Васил Друмев.

"Само ентусиазмът на тези просветени българи не е бил достатъчен за създаването на дружеството. Нужни са били още две неща. Едното е мястото, където да се създаде това дружество, а другото е било кой ще го подпомогне материално. Румънската земя и румънският народ е мястото

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на града. Възможностите, предоставяни от различните съоръжения, бяха демонстрирани нагледно от майстори на кънки, ролери, скейтове, велосипеди и скутери.

Скейтпаркът бе създаден в изпълнение на ангажимент на ръководството на община Ямбол към младежи от града, които се занимават с екстремни спортове. Стойността на проекта е 632 840 лева. Половината от сумата бе отпусната от Министерството на младежта и спорта по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти. Останалата част бе осигурени от Общината.

Гост на събитието бе заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов, който поднесе поздравления към домакините и участниците от името на служебния министър на

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
Монтана ще отбележи Деня на Независимостта на България с празничен концерт. Той ще започне в 10:00 часа днес на централния площад „Жеравица“. Начало ще даде градският д ...
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България. В 11:00 ч. пред паметник "Независимостта на България" на площад "Княз Александър I" в София ще се състои церемония ...
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян ще участва в честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:31 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
7355
България

Пет плаващи фонтана обогатяват с кислород водното огледало на река Тунджа в Ямбол

Още два аериращи фонтана са монтирани във водното огледало на река Тунджа в Ямбол. Единият е в района на Младежкия дом, а другият - до Средновековната крепостна стена. Предстои да бъде монтиран и фонтан в района на кв. „Златен рог“.Специалните плаващи фонтани в Ямбол към момента стават пет. Първите три бяха монтирани преди две години в бетонирания ръкав на река Тунджа, преминаващ покрай градския парк, припомня . Целта им е да обогатяват с кислород водата, за да се предотврати развитието на планктон.

| 05 Август 2024, 13:17 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пет плаващи фонтана обогатяват с кислород водното огледало на река Тунджа в Ямбол
Пет плаващи фонтана обогатяват с кислород водното огледало на река Тунджа в Ямбол
Снимка © БТА

Още два аериращи фонтана са монтирани във водното огледало на река Тунджа в Ямбол. Единият е в района на Младежкия дом, а другият - до Средновековната крепостна стена. Предстои да бъде монтиран и фонтан в района на кв. „Златен рог“. Това обяви във Фейсбук профила си кметът на Ямбол Валентин Ревански и публикува видео от поставянето им.

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

Специалните плаващи фонтани в Ямбол към момента стават пет. Първите три бяха монтирани преди две години в бетонирания ръкав на река Тунджа, преминаващ покрай градския парк, припомня . Целта им е да обогатяват с кислород водата, за да се предотврати развитието на планктон. Вечер фонтаните са атракция в градския парк и създават допълнителна атмосфера, тъй като светят в различни цветове.

Преди няколко години беше извършено мащабно почистване на заблатения бетониран ръкав на река Тунджа в града. Впоследствие речният участък неколкократно беше зарибяван с бял амур и шаран. След близо 20-годишно прекъсване по реката отново бяха пуснати лодки и водни колела.

 

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

Българското книжовно дружество, което по-късно става Българска академия на науките (БАН), е без съмнение най-значителният принос към българското възраждане в областта на духовната сфера. Това заяви днес председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски на мястото, където през 1869 г. е създадена Академията, а след това е изградена църквата "Възнесение Господне" в Браила. 

Той припомни, че създаването на Българското книжовно дружество е плод на почти 20-годишна дейност на редица български просветители. Акад. Ревалски отбеляза, че "моторите" на този процес са били Марин Дринов, Васил Стоянов и Васил Друмев.

"Само ентусиазмът на тези просветени българи не е бил достатъчен за създаването на дружеството. Нужни са били още две неща. Едното е мястото, където да се създаде това дружество, а другото е било кой ще го подпомогне материално. Румънската земя и румънският народ е мястото

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на града. Възможностите, предоставяни от различните съоръжения, бяха демонстрирани нагледно от майстори на кънки, ролери, скейтове, велосипеди и скутери.

Скейтпаркът бе създаден в изпълнение на ангажимент на ръководството на община Ямбол към младежи от града, които се занимават с екстремни спортове. Стойността на проекта е 632 840 лева. Половината от сумата бе отпусната от Министерството на младежта и спорта по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти. Останалата част бе осигурени от Общината.

Гост на събитието бе заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов, който поднесе поздравления към домакините и участниците от името на служебния министър на

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.