Начало Контекст БТПП не подкрепя предложението на "Възраждане" за промени на Закона за индустриалните паркове
7287
Икономика

БТПП не подкрепя предложението на "Възраждане" за промени на Закона за индустриалните паркове

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) не подкрепя опита да бъде забранено изграждането на съоръжения за производство на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници, освен в случаите на производство за собствено потребление на територията на индустриалните паркове.Това се казва в становище на палатата по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за индустриалните паркове, което е публикувано на интернет страницата на организацията.

| 05 Август 2024, 14:01 ч.
БТПП не подкрепя предложението на
БТПП не подкрепя предложението на "Възраждане" за промени на Закона за индустриалните паркове
Снимка © Владимир Шоков

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) не подкрепя опита да бъде забранено изграждането на съоръжения за производство на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници, освен в случаите на производство за собствено потребление на територията на индустриалните паркове. Това се казва в становище на палатата по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за индустриалните паркове, което е публикувано на интернет страницата на организацията.

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на 22 септември – Денят на Българската независимост. 

Видеото е заснето пред паметника на Оборищенското събрание в местността „Оборище“ край Панагюрище. 

„Мястото, на което е проведено първото Велико Народно събрание, на което апостолите на Четвърти революционен окръг вземат решение да вдигнат въстание. Паметникът тук е уникален, защото е едновременно и паметник на герои, и паметник на предатели, и паметник на националната чест и достойнство“, разказва Костадин Костадинов. Той припомня, че на паметника има едно липсващо име, което е заличено. 

„Ще разкажа историята, без да разказва името. Сред 65-делегати на Събранието на Оборище има един

След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева.

Те са се срещнали извън похитения на 19 ноември 2023 г. кораб „Галакси Лийдър“,  в помещение, избрано от хусите с оглед на сигурността, става ясно от съобщение, разпространено от нейния пресофис.

На срещата е присъствал високопоставен представител на хусите - йеменско движение, което пое през 2014 г. контрола върху обширна територия в Северен Йемен, включително столицата Сана, и изгради управленски структури там, докато признатото от международната общност правителство се установи в Аден, в южната част на страната. По думите той ги е уверил, че аргументите и призивите за уреждане на ситуацията, които Йончева е изтъкнала, "се чуват, приемат се сериозно и се обмисля скорошно освобождаване".

<

В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции.

Участниците одобриха предвидените квоти, но не постигнаха съгласие за съставите на СИК в две секции в село Габровница и монтанския квартал Кошарник, заради които „Възраждане“ отказаха да подпишат протокола, като приложиха и особено мнение.

За парламентарните избори на 27 октомври в община Монтана ще има 79 СИК. Общият брой на хората, които ще работят в тях, е 663 души. Деветчленните комисии са 55, а седемчленните - 24. 

С най-много представители са ГЕРБ-СДС – 200 души, от които 79 са на ръководни позиции; ПП-ДБ – 115 представители, от които 46 са на ръководни позиции; „Възраждане“ - 111 представители, от които 45 са на ръководни позиции; "ДПС -

Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха от Сдружението на собствениците в квартала, което е организатор на протеста. Протестът ще е от 10:30 часа.

Недоволството е във връзка с бездействието на Община Несебър и Общинския съвет относно липсата на улици и осветление в "Инцараки", както и не взимането на мерки по изпълнение на регулационния план на квартала, посочиха от сдружението. Участниците в протеста ще присъстват и на заседанието на ОбС.

От сдружението съобщават още, че над гражданите е упражняван натиск и принуда да заплащат питейна вода на съмнително дружество, което заплашва да спре водата на квартала и произволно нанася имуществени вреди над частна собственост и общинска публична собственост.

В протеста се очаква да

В края на юли Българската стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България определиха в свое съвместно становище като неприемливо предложението на "Възраждане", направено в проекта за промени в закона, внесен в Народното събрание от Костадин Костадинов и група народни представители на 5 юли. Според работодателските организации предложението е рестриктивно и ограничава управлението и развитието на парковете като самостоятелни и самодостатъчни микросистеми, като едновременно с това нарушава принципите, заложени в Закона за индустриалните паркове. 

Според БТПП подобно ограничение противоречи на националните и международни цели за устойчиво развитие и преход към зелена енергия. "България е поела ангажимент за увеличаване на дела на ВЕИ в енергийния микс, а подобно ограничение затруднява постигането на тези цели. Също така ограниченията за изграждане на ВЕИ съоръжения могат да доведат до икономически загуби и намалена конкурентоспособност на предприятията, които биха могли да се възползват от евтина и екологична енергия. Освен това е по-добре да се използва електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници, които са в самия парк, защото загубите от пренос на ел. енергия на по-големи разстояния са от значение за цените към крайният потребител", посочва Камарата в становището си по проектозакона.

От БТПП са на мнение, че ВЕИ съоръженията могат да намалят разходите за електроенергия и да привлекат инвеститори, които се стремят към устойчиво развитие и изтъкват, че въвеждането на подобни ограничения може да отблъсне потенциални инвеститори, които търсят екологично чисти и устойчиви енергийни решения и така България да пропусне възможности за икономически растеж и създаване на нови работни места.

Много европейски държави активно подкрепят и насърчават развитието на ВЕИ, включително в индустриалните зони, изтъкват още от БТПП и посочват, че подобни ограничения в България поставят страната ни в противоречие с тези тенденции и могат да изолират индустриалните ни паркове от глобалните мрежи за иновации и сътрудничество.

Становището на БТПП е изпратено до председателя на Комисията по икономическа политика и иновации при 50-ото Народно събрание.

Локомотив на пътнически влак се запали до Чирпан, научи от пожарната.

следва 

Основен ремонт на Младежката сфера в Шумен се извършва с доброволен труд и подкрепата на дарители, съобщи Петър Бодуров, съучредител на Фондация "Подобри".

Първоначалните ни оценки бяха прекалено оптимистични и се наложи да мислим и работим за основен ремонт, поясни той. "В момента преправяме почти всичко. Основата е стабилна, но покривът и подът имаха нужда от подмяна и решихме да подменим из основи всичко. Благодарение на местни фирми и спомоществователи, благодарение на проекта "Добворолчеството е супер яко" успяхме да намерим средства и ресурси. В момента ремонтът е факт и очакваме до няколко дни да приключи", допълни Бодуров и поясни, че ремонтът е трудно да бъде остойностен, но материалите за него са излезли над 10 хил. лева, без да се смята доброволно положеният труд.

Покривът ще бъде доста по-устойчив, увери той. "Ползваме нови стабилни материали. Подът ще бъде з

Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албена Стоилова.

„С оглед на настъпилата смърт очакваме Районната прокуратура да ни изпрати по компетентност делото за причиняване на смърт. Ще му бъде повдигнато ново обвинение с оглед по-тежка квалификация на деянието “, допълни Стоилова.

Младежът и към този момент е в ареста, докато тече разследването. Той е бил подведен под отговорност за побоя.

Другото момче, с което са били заедно, се води свидетел и няма доказано съпричастие към инцидента. Това показват и записите от охранителната камера, заснела престъплението, допълни говорителят на прокуратурата.

Жената, на 56-години, почина в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Рахила Ангелова“. Двама н

Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град.

След като в залата прозвучаха химните на Република България и на Европейския съюз, приветствия отправиха председателят на Общинския съвет Тодор Тодоров, кметът на община Каспичан Златин Ценков и официални гости от украинските град Болград и село Криничное.

Тодор Тодоров заяви пред общинските съветници, кметовете на села от община Каспичан и официалните гости: "Днес е паметен ден за всички жители на град Каспичан. Преди 60 години тук, в землището на село Каспичан, започна строежът на първата жп линия в България - място, което и до днес е символ на новото време, на човешкия прогрес. За кратко време Каспичан се превръща във възлова гара, расте и населеното място, заселват се нови хора и в 1964 г.

Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР – Перник на брифинг за извършените действия по време на акцията. Регистрирани са две леки пътнотранспортни произшествия с незначителни материални щети, добави той. 

Със засилено присъствие на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция бяха извършени проверки през цялото денонощие. Проверени са 262 моторни превозни средства и 325 шофьори, пътници и пешеходци, каза още говорителят на полицията. 

Осъществен е контрол на 17 криминално проявени лица. Униформените са направили 82 проби за алкохол, както и 16 за наркотични вещества. Всички са отрицателни, отчетоха от полицията. За различни нарушения на Закона за движение по пътищата са съ

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по ...
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Председателят на Държавния съвет Тодор Живков открива на 22 септември 1981 г. в София паметника на Незнайния войн – паметник гробница, символ на всенародната признателност къ ...
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:31 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
7287
Икономика

БТПП не подкрепя предложението на "Възраждане" за промени на Закона за индустриалните паркове

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) не подкрепя опита да бъде забранено изграждането на съоръжения за производство на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници, освен в случаите на производство за собствено потребление на територията на индустриалните паркове.Това се казва в становище на палатата по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за индустриалните паркове, което е публикувано на интернет страницата на организацията.

| 05 Август 2024, 14:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
БТПП не подкрепя предложението на
БТПП не подкрепя предложението на "Възраждане" за промени на Закона за индустриалните паркове
Снимка © Владимир Шоков

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) не подкрепя опита да бъде забранено изграждането на съоръжения за производство на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници, освен в случаите на производство за собствено потребление на територията на индустриалните паркове. Това се казва в становище на палатата по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за индустриалните паркове, което е публикувано на интернет страницата на организацията.

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на 22 септември – Денят на Българската независимост. 

Видеото е заснето пред паметника на Оборищенското събрание в местността „Оборище“ край Панагюрище. 

„Мястото, на което е проведено първото Велико Народно събрание, на което апостолите на Четвърти революционен окръг вземат решение да вдигнат въстание. Паметникът тук е уникален, защото е едновременно и паметник на герои, и паметник на предатели, и паметник на националната чест и достойнство“, разказва Костадин Костадинов. Той припомня, че на паметника има едно липсващо име, което е заличено. 

„Ще разкажа историята, без да разказва името. Сред 65-делегати на Събранието на Оборище има един

След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева.

Те са се срещнали извън похитения на 19 ноември 2023 г. кораб „Галакси Лийдър“,  в помещение, избрано от хусите с оглед на сигурността, става ясно от съобщение, разпространено от нейния пресофис.

На срещата е присъствал високопоставен представител на хусите - йеменско движение, което пое през 2014 г. контрола върху обширна територия в Северен Йемен, включително столицата Сана, и изгради управленски структури там, докато признатото от международната общност правителство се установи в Аден, в южната част на страната. По думите той ги е уверил, че аргументите и призивите за уреждане на ситуацията, които Йончева е изтъкнала, "се чуват, приемат се сериозно и се обмисля скорошно освобождаване".

<

В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции.

Участниците одобриха предвидените квоти, но не постигнаха съгласие за съставите на СИК в две секции в село Габровница и монтанския квартал Кошарник, заради които „Възраждане“ отказаха да подпишат протокола, като приложиха и особено мнение.

За парламентарните избори на 27 октомври в община Монтана ще има 79 СИК. Общият брой на хората, които ще работят в тях, е 663 души. Деветчленните комисии са 55, а седемчленните - 24. 

С най-много представители са ГЕРБ-СДС – 200 души, от които 79 са на ръководни позиции; ПП-ДБ – 115 представители, от които 46 са на ръководни позиции; „Възраждане“ - 111 представители, от които 45 са на ръководни позиции; "ДПС -

Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха от Сдружението на собствениците в квартала, което е организатор на протеста. Протестът ще е от 10:30 часа.

Недоволството е във връзка с бездействието на Община Несебър и Общинския съвет относно липсата на улици и осветление в "Инцараки", както и не взимането на мерки по изпълнение на регулационния план на квартала, посочиха от сдружението. Участниците в протеста ще присъстват и на заседанието на ОбС.

От сдружението съобщават още, че над гражданите е упражняван натиск и принуда да заплащат питейна вода на съмнително дружество, което заплашва да спре водата на квартала и произволно нанася имуществени вреди над частна собственост и общинска публична собственост.

В протеста се очаква да

В края на юли Българската стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България определиха в свое съвместно становище като неприемливо предложението на "Възраждане", направено в проекта за промени в закона, внесен в Народното събрание от Костадин Костадинов и група народни представители на 5 юли. Според работодателските организации предложението е рестриктивно и ограничава управлението и развитието на парковете като самостоятелни и самодостатъчни микросистеми, като едновременно с това нарушава принципите, заложени в Закона за индустриалните паркове. 

Според БТПП подобно ограничение противоречи на националните и международни цели за устойчиво развитие и преход към зелена енергия. "България е поела ангажимент за увеличаване на дела на ВЕИ в енергийния микс, а подобно ограничение затруднява постигането на тези цели. Също така ограниченията за изграждане на ВЕИ съоръжения могат да доведат до икономически загуби и намалена конкурентоспособност на предприятията, които биха могли да се възползват от евтина и екологична енергия. Освен това е по-добре да се използва електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници, които са в самия парк, защото загубите от пренос на ел. енергия на по-големи разстояния са от значение за цените към крайният потребител", посочва Камарата в становището си по проектозакона.

От БТПП са на мнение, че ВЕИ съоръженията могат да намалят разходите за електроенергия и да привлекат инвеститори, които се стремят към устойчиво развитие и изтъкват, че въвеждането на подобни ограничения може да отблъсне потенциални инвеститори, които търсят екологично чисти и устойчиви енергийни решения и така България да пропусне възможности за икономически растеж и създаване на нови работни места.

Много европейски държави активно подкрепят и насърчават развитието на ВЕИ, включително в индустриалните зони, изтъкват още от БТПП и посочват, че подобни ограничения в България поставят страната ни в противоречие с тези тенденции и могат да изолират индустриалните ни паркове от глобалните мрежи за иновации и сътрудничество.

Становището на БТПП е изпратено до председателя на Комисията по икономическа политика и иновации при 50-ото Народно събрание.

Локомотив на пътнически влак се запали до Чирпан, научи от пожарната.

следва 

Основен ремонт на Младежката сфера в Шумен се извършва с доброволен труд и подкрепата на дарители, съобщи Петър Бодуров, съучредител на Фондация "Подобри".

Първоначалните ни оценки бяха прекалено оптимистични и се наложи да мислим и работим за основен ремонт, поясни той. "В момента преправяме почти всичко. Основата е стабилна, но покривът и подът имаха нужда от подмяна и решихме да подменим из основи всичко. Благодарение на местни фирми и спомоществователи, благодарение на проекта "Добворолчеството е супер яко" успяхме да намерим средства и ресурси. В момента ремонтът е факт и очакваме до няколко дни да приключи", допълни Бодуров и поясни, че ремонтът е трудно да бъде остойностен, но материалите за него са излезли над 10 хил. лева, без да се смята доброволно положеният труд.

Покривът ще бъде доста по-устойчив, увери той. "Ползваме нови стабилни материали. Подът ще бъде з

Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албена Стоилова.

„С оглед на настъпилата смърт очакваме Районната прокуратура да ни изпрати по компетентност делото за причиняване на смърт. Ще му бъде повдигнато ново обвинение с оглед по-тежка квалификация на деянието “, допълни Стоилова.

Младежът и към този момент е в ареста, докато тече разследването. Той е бил подведен под отговорност за побоя.

Другото момче, с което са били заедно, се води свидетел и няма доказано съпричастие към инцидента. Това показват и записите от охранителната камера, заснела престъплението, допълни говорителят на прокуратурата.

Жената, на 56-години, почина в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Рахила Ангелова“. Двама н

Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град.

След като в залата прозвучаха химните на Република България и на Европейския съюз, приветствия отправиха председателят на Общинския съвет Тодор Тодоров, кметът на община Каспичан Златин Ценков и официални гости от украинските град Болград и село Криничное.

Тодор Тодоров заяви пред общинските съветници, кметовете на села от община Каспичан и официалните гости: "Днес е паметен ден за всички жители на град Каспичан. Преди 60 години тук, в землището на село Каспичан, започна строежът на първата жп линия в България - място, което и до днес е символ на новото време, на човешкия прогрес. За кратко време Каспичан се превръща във възлова гара, расте и населеното място, заселват се нови хора и в 1964 г.

Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР – Перник на брифинг за извършените действия по време на акцията. Регистрирани са две леки пътнотранспортни произшествия с незначителни материални щети, добави той. 

Със засилено присъствие на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция бяха извършени проверки през цялото денонощие. Проверени са 262 моторни превозни средства и 325 шофьори, пътници и пешеходци, каза още говорителят на полицията. 

Осъществен е контрол на 17 криминално проявени лица. Униформените са направили 82 проби за алкохол, както и 16 за наркотични вещества. Всички са отрицателни, отчетоха от полицията. За различни нарушения на Закона за движение по пътищата са съ

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.