Начало Контекст Фалшиви перилни препарати и козметични продукти са иззети във Видин
7206
България

Фалшиви перилни препарати и козметични продукти са иззети във Видин

Служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ (ПКП) и „Противодействие на икономическата престъпност“ (ПИП) в Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) - Видин са иззели прах за пране с надписи "Ariel" и "Persil", както и пластмасови бутилки, обозначени с марката "Head&Shoulders", съобщиха от видинската полиция.Служителите са предприели действия по информация за престъпление срещу интелектуалната собственост.

| 05 Август 2024, 14:45 ч.
Фалшиви перилни препарати и козметични продукти са иззети във Видин
Фалшиви перилни препарати и козметични продукти са иззети във Видин
Снимка © БТА

Служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ (ПКП) и „Противодействие на икономическата престъпност“ (ПИП) в Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) - Видин са иззели прах за пране с надписи "Ariel" и "Persil", както и пластмасови бутилки, обозначени с марката "Head&Shoulders", съобщиха от видинската полиция.

Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в село Черни Вит.

Димитров разказа, че през целия ден ще има много презентации, демонстрации на направа на традиционни храни и сирене, дегустации на най-старите сирена, както и на магарешко мляко. На форума ще бъдат представени домашни сирена от различни региони на България и Балканите, хляб, мед, вино и др. Гостите ще могат да пробват сирене на седем години от Смилян, както и зелено сирене на четири и две години, направено в Черни Вит. 

„Многообразието на сирена тази година е голямо. Ще имаме сирена с подправки, крокмачи от представители от цяла България, сирена, които се правят в глинени съдове - делви и в стомни“, посочи Димитров. 

По думите му специално внимание на празника ще бъде отделено и на темата за  оползотворяване на вълната. „Тази годин

Лек ръст в броя на наетите по трудово и служебно правоотношение отчитат в Търговище. Към края на юни тази година броят на наетите достига 25,2 хиляди души. Ръстът е с около 3,3 % спрямо края на първото тримесечие на годината, посочват от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ на Териториалното статическо бюро – Североизток. 

Увеличение на наетите лица е регистрирано в девет икономически дейности, като в процентно изражение е най-значимо в „Селско, горско и рибно стопанство” и „Професионални дейности и научни изследвания”. Намаление се наблюдава в осем икономически дейности, като най-голямо е в секторите „Транспорт, складиране и пощи” и „Административни и спомагателни дейности”, посочват от статистика.

Относителният дял на наетите е най-висок в дейностите „Преработваща промишленост&r

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съвет, на което изявени лично

С над 21 млн. лв. от резерва на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде платена дейността на аптеките по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащани 100 на сто от бюджета на НЗОК в периодите 1 юли - 15 август 2024 година. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за реимбурсацията на лекарства и разпределението на средства от резерва на НЗОК.

Министър Кондева припомни, че на 19 юли тази година беше обнародван нов алгоритъм на заплащане на цени на дейностите по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащани напълно от НЗОК, както и за нормативни промени за условията и реда за предписване и отпускане на лекарства.

Допълнителните средства за аптеките, с които здравната каса ще плати сега от резерва си, са предвидени в бюджета на НЗОК за 2025 г.,

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Служителите са предприели действия по информация за престъпление срещу интелектуалната собственост. При извършено претърсване в имот на 45-годишен видинчанин в областния град полицаите са открили три палета – всяко с 80 десеткилограмови опаковки прах за пране с надпис "Ariel", както и пале с 80 десеткилограмови опаковки прах за пране с надпис "Persil". Палетата са били натоварени в паркиран в двора товарен автомобил „Ивеко“ с видинска регистрация. В автомобила със софийска регистрация, паркиран на улицата пред имота, полицаите са установили и стекове с 2100 пластмасови бутилки – всяка с вместимост 200 мл, обозначени с надпис "Head&Shoulders".

В условията на неотложност е последвало претърсване в складово помещение, наето от мъжа. Там са намерени 288 пластмасови туби с вместимост пет литра, обозначени с надпис "Ariel" и 60 десеткилограмови пакета, обозначени с надпис "Persil". Стоката била иззета по надлежния ред.

Случаят е докладван в прокуратурата, като е образувано и образувано досъдебно производство.

За първите шест месеца на 2024 г. на територията на областта са регистрирани общо 47 криминални и икономически престъпления, сочи справка на сайта на ОД на МВР - Видин. За същия период на миналата година са регистрирани общо 39 престъпления от секторите ПКП и ПИП към видинската дирекция на полицията. 

 

Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута" в район "Тракия". Творбите са изработени от Радина Росенова и Бояна Илиева от Колекция РОД, с подкрепата на Фондация "Пловдив 2019" и Община Пловдив. 

Като най-млад район сме оскъдни на култура и затова се стремим да допринасяме за културното развитие на съгражданите ни, каза кметът на район "Тракия" Георги Гатев. Той припомни, че ежегодно в парка се организира Народен събор. 

Българската шевица е своеобразен Вселенски код, който символизира хармонията и красотата в човешките взаимоотношения, посочиха организаторите. Те припомниха, че от пет години популяризират шевицата и древните български символи. Използвайки магията на фолклора, чрез изрусуване на български шевици от места извън пределите на родината, където има българска диспора, отдаваме заслужена почит и уважение на пазителите на нашия фолклор

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

С общоградска церемония на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на община Сливен.

Общината е организатор на събитието заедно с Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.

Церемонията включва ритуал по издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Предвиден е и празничен концерт на сливенския ансамбъл за народни песни и танци.

Събитията по повод обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година, ще започнат от 20 септември с празничния концерт на самодейните състави на пенсионерските клубове от община Сливен в Градската градина. За петъчния ден е планирано и представяне на новите издания на книгите от трилогията на Цончо Родев &b

Ако българите бяха изправени пред хипотетичен избор, 49,9% биха избрали България да е част от демократичния свят, т.е. от Европейския съюз, НАТО и пр., 25,5% не могат да определят коя алтернатива предпочитат, а едва 17,1% биха избрали друг тип интеграционни общности около Русия и Китай. Останалите се затрудняват да отговорят, показва проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, публикувано на сайта на социологическата агенция.

Изследването е осъществено между 28 август и 5 септември т.г. сред 802-ма души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

Данните показват, че при най-младите убеждението, че мястото на България е в ЕС и НАТО, достига до над 70%, докато п

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст.

Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вятър. В останалата част от българските планини е сравнително тихо и спокойно. Въпреки това времето е динамично и са възможни кратки локални превалявания.

От ПСС съветват туристите да излизат в планините добре екипирани.

Съоръженията в курортите работят. Няма регистрирани инциденти през изминалото денонощие. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Днес отбелязваме 116 години от Независимостта на България - огромно държавно постижение, забележителен български дипломатически успех и ярък исторически пример за стремежа на нашия ...
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:38 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
7206
България

Фалшиви перилни препарати и козметични продукти са иззети във Видин

Служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ (ПКП) и „Противодействие на икономическата престъпност“ (ПИП) в Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) - Видин са иззели прах за пране с надписи "Ariel" и "Persil", както и пластмасови бутилки, обозначени с марката "Head&Shoulders", съобщиха от видинската полиция.Служителите са предприели действия по информация за престъпление срещу интелектуалната собственост.

| 05 Август 2024, 14:45 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Фалшиви перилни препарати и козметични продукти са иззети във Видин
Фалшиви перилни препарати и козметични продукти са иззети във Видин
Снимка © БТА

Служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ (ПКП) и „Противодействие на икономическата престъпност“ (ПИП) в Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) - Видин са иззели прах за пране с надписи "Ariel" и "Persil", както и пластмасови бутилки, обозначени с марката "Head&Shoulders", съобщиха от видинската полиция.

Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в село Черни Вит.

Димитров разказа, че през целия ден ще има много презентации, демонстрации на направа на традиционни храни и сирене, дегустации на най-старите сирена, както и на магарешко мляко. На форума ще бъдат представени домашни сирена от различни региони на България и Балканите, хляб, мед, вино и др. Гостите ще могат да пробват сирене на седем години от Смилян, както и зелено сирене на четири и две години, направено в Черни Вит. 

„Многообразието на сирена тази година е голямо. Ще имаме сирена с подправки, крокмачи от представители от цяла България, сирена, които се правят в глинени съдове - делви и в стомни“, посочи Димитров. 

По думите му специално внимание на празника ще бъде отделено и на темата за  оползотворяване на вълната. „Тази годин

Лек ръст в броя на наетите по трудово и служебно правоотношение отчитат в Търговище. Към края на юни тази година броят на наетите достига 25,2 хиляди души. Ръстът е с около 3,3 % спрямо края на първото тримесечие на годината, посочват от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ на Териториалното статическо бюро – Североизток. 

Увеличение на наетите лица е регистрирано в девет икономически дейности, като в процентно изражение е най-значимо в „Селско, горско и рибно стопанство” и „Професионални дейности и научни изследвания”. Намаление се наблюдава в осем икономически дейности, като най-голямо е в секторите „Транспорт, складиране и пощи” и „Административни и спомагателни дейности”, посочват от статистика.

Относителният дял на наетите е най-висок в дейностите „Преработваща промишленост&r

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съвет, на което изявени лично

С над 21 млн. лв. от резерва на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде платена дейността на аптеките по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащани 100 на сто от бюджета на НЗОК в периодите 1 юли - 15 август 2024 година. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за реимбурсацията на лекарства и разпределението на средства от резерва на НЗОК.

Министър Кондева припомни, че на 19 юли тази година беше обнародван нов алгоритъм на заплащане на цени на дейностите по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащани напълно от НЗОК, както и за нормативни промени за условията и реда за предписване и отпускане на лекарства.

Допълнителните средства за аптеките, с които здравната каса ще плати сега от резерва си, са предвидени в бюджета на НЗОК за 2025 г.,

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Служителите са предприели действия по информация за престъпление срещу интелектуалната собственост. При извършено претърсване в имот на 45-годишен видинчанин в областния град полицаите са открили три палета – всяко с 80 десеткилограмови опаковки прах за пране с надпис "Ariel", както и пале с 80 десеткилограмови опаковки прах за пране с надпис "Persil". Палетата са били натоварени в паркиран в двора товарен автомобил „Ивеко“ с видинска регистрация. В автомобила със софийска регистрация, паркиран на улицата пред имота, полицаите са установили и стекове с 2100 пластмасови бутилки – всяка с вместимост 200 мл, обозначени с надпис "Head&Shoulders".

В условията на неотложност е последвало претърсване в складово помещение, наето от мъжа. Там са намерени 288 пластмасови туби с вместимост пет литра, обозначени с надпис "Ariel" и 60 десеткилограмови пакета, обозначени с надпис "Persil". Стоката била иззета по надлежния ред.

Случаят е докладван в прокуратурата, като е образувано и образувано досъдебно производство.

За първите шест месеца на 2024 г. на територията на областта са регистрирани общо 47 криминални и икономически престъпления, сочи справка на сайта на ОД на МВР - Видин. За същия период на миналата година са регистрирани общо 39 престъпления от секторите ПКП и ПИП към видинската дирекция на полицията. 

 

Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута" в район "Тракия". Творбите са изработени от Радина Росенова и Бояна Илиева от Колекция РОД, с подкрепата на Фондация "Пловдив 2019" и Община Пловдив. 

Като най-млад район сме оскъдни на култура и затова се стремим да допринасяме за културното развитие на съгражданите ни, каза кметът на район "Тракия" Георги Гатев. Той припомни, че ежегодно в парка се организира Народен събор. 

Българската шевица е своеобразен Вселенски код, който символизира хармонията и красотата в човешките взаимоотношения, посочиха организаторите. Те припомниха, че от пет години популяризират шевицата и древните български символи. Използвайки магията на фолклора, чрез изрусуване на български шевици от места извън пределите на родината, където има българска диспора, отдаваме заслужена почит и уважение на пазителите на нашия фолклор

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

С общоградска церемония на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на община Сливен.

Общината е организатор на събитието заедно с Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.

Церемонията включва ритуал по издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Предвиден е и празничен концерт на сливенския ансамбъл за народни песни и танци.

Събитията по повод обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година, ще започнат от 20 септември с празничния концерт на самодейните състави на пенсионерските клубове от община Сливен в Градската градина. За петъчния ден е планирано и представяне на новите издания на книгите от трилогията на Цончо Родев &b

Ако българите бяха изправени пред хипотетичен избор, 49,9% биха избрали България да е част от демократичния свят, т.е. от Европейския съюз, НАТО и пр., 25,5% не могат да определят коя алтернатива предпочитат, а едва 17,1% биха избрали друг тип интеграционни общности около Русия и Китай. Останалите се затрудняват да отговорят, показва проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, публикувано на сайта на социологическата агенция.

Изследването е осъществено между 28 август и 5 септември т.г. сред 802-ма души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

Данните показват, че при най-младите убеждението, че мястото на България е в ЕС и НАТО, достига до над 70%, докато п

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст.

Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вятър. В останалата част от българските планини е сравнително тихо и спокойно. Въпреки това времето е динамично и са възможни кратки локални превалявания.

От ПСС съветват туристите да излизат в планините добре екипирани.

Съоръженията в курортите работят. Няма регистрирани инциденти през изминалото денонощие. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.