Начало Контекст Регионалната здравна инспекция в Разград организира безплатни изследвания и консултации за ХИВ/СПИН
7054
България

Регионалната здравна инспекция в Разград организира безплатни изследвания и консултации за ХИВ/СПИН

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград организира съвместно с Български младежки Червен кръст кампания за доброволно, безплатно и анонимно изследване и консултиране за ХИВ и други трансмисивни инфекции.Дейностите са част от лятната антиспин кампания под мотото „БезОпасна ваканция“.

| 05 Август 2024, 15:43 ч.
Регионалната здравна инспекция в Разград организира безплатни изследвания и консултации за ХИВ/СПИН
Регионалната здравна инспекция в Разград организира безплатни изследвания и консултации за ХИВ/СПИН
Снимка © Разград

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград организира съвместно с Български младежки Червен кръст кампания за доброволно, безплатно и анонимно изследване и консултиране за ХИВ и други трансмисивни инфекции. Дейностите са част от лятната антиспин кампания под мотото „БезОпасна ваканция“. Целта на инициативата е повишаване на информираността на младите хора за начините на предаване и предпазване от ХИВ и други инфекции, съобщи главният инспектор в отдел "Държавен здравен контрол" в РЗИ - Разград Катя Теофилова.

България приключва битката при Дойран на 19 септември 1918 г. по време на Първата световна война с успех. Войските на Антантата, които започват акцията, губят около 47 000 английски войници и 20 000 гръцки войници. От българските войски са убити по-малко от 500 войници, отбелязва редакция "Справочна информация". 

Ден по-рано – на 18 септември 1918 г. войските на Антантата (военно-политическия блок между Великобритания, Франция, Русия, Сърбия и други държави, оформен през 1904-1907 г.) предприемат настъпление против българските войски на Южния фронт по време на Първата световна война. Антантата решава чрез два пробива – на французите при Добро поле и на англичаните и гърците при езерото Дойран, българската армия в Македония да бъде ликвидирана. 

При Добро поле французите пробиват фронта и настъпват ба

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Враца за извънредните парламентарни избори на 27 октомври.

По време на днешната консултация, организирана в сградата на Община Враца, всички упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание подкрепиха предложеното им предварително разпределение, посочвайки, че в него са спазени законовите разпоредби. Съгласие беше постигнато и по отношение на разпределението на членовете в допълнителните секционни комисии, които ще бъдат създадени, както и за тези с подвижните урни.  

В Община Враца ще има 105 СИК, от които 84 ще са с деветима членове, а останалите ще са с по седем. Общо в секционните комисии ще бъдат ангажирани 903-ма души. 

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

Приоритет за нашето правителство е въвеждането обратно в експлоатация на най-голямото хидросъоръжение на територията на Югоизточна Европа – помпено-акумулиращата водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) "Чаира". Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, който коментира започната от Националната електрическа компания (НЕК) обществената поръчка за модернизация и цялостна подмяна на първи и четвърти хидроагрегат на съоръжението. 

„Един изключително важен инвестиционен проект, чиято стойност се очаква да бъде около 220 млн. лева и който ще допринесе изключително много в няколко направления. Първо – по отношение на сигурността в електроенергийната система и възможността за париране на удара върху цените на електроенергията, както за бита, така и за бизнеса. На следващо място ще допринесе изключително много, след

Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) за безвъзмездна финансова помощ за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води на село Черноочене. Това става известно от публикуваната покана на ОбС за заседанието.

Пред общинските съветници ще бъдат направени и отчети за: изпълнението на бюджета, за изпълнението на сметките за средства от Европейския съюз и за състоянието на общинския дълг за 2023 година.

Отчет ще бъде направен и на изпълнението на Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2023 г.

Сред точките за обсъждане са и предоставяне на земеделски земи с признато право на собственост; прекратяване на съсобственост върху

Кампанията започва днес и ще продължи до 12 август включително. В рамките на инициативата, желаещите могат да се изследват безплатно и анонимно за ХИВ, хепатит В и хепатит С  всеки делничен ден от 09:00 до 15:00 в лабораторията на РЗИ - Разград. На място екип от специалисти на РЗИ ще предоставя услуги по доброволно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бързи тестове, които отчитат резултати до 15 минути. За участниците в кампанията са осигурени презервативи и здравно-информационни материали, посочи Теофилова. 

В рамките на лятната кампания, на 7 и 9 август, екип от специалисти на РЗИ – Разград ще бъде разположен на оживени места в Разград, каза Катя Теофилова. На 7 август от 11:00 до 13:00 часа ще бъде разположен пункт на пешеходната зона в централната част на града, а на 9 август от 10:00 до 12:00 часа - в хипермаркет „Кауфланд“. „Избрахме обедните часове, когато е по-оживено, за да може повече хора да се изследват, ако имат желание“, уточни Теофилова.

Катя Теофилова посочи, че от началото на тази година до момента на територията на област Разград за ХИВ/СПИН са се изследвали 400 лица, като от тях 177 са мъже, а 223 са жени. По думите й няма регистрирани положителни резултати. 

Националната антиспин кампания се провежда ежегодно в четири етапа. Първият започва на 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Вторият етап е по повод 14-и февруари, а през третата неделя на май (Ден на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН), се провежда третият етап от кампанията. Четвъртият етап е лятната антиспин кампания през месец август, посочиха от здравното ведомство. 

Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българската делегация и ще представлява страната ни в Ню Йорк. 

Президентът ще участва в откриването на Общия дебат на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН, чиято тема тази година е „Да не изоставяме никого: да действаме заедно за напредъка на мира, устойчивото развитие и човешкото достойнство за настоящите и бъдещите поколения“, става ясно от съобщението. 

В Ню Йорк българският държавен глава ще участва също така в срещата на високо равнище на Глобалната коалиция срещу заплахата от синтетични наркотични вещества, която се провежда под патронажа на президента САЩ Джо Байдън.

Румен Радев ще направи изказване по време на Общия дебат на 79-ата сесия на 25 септември. 

Партиите в Добрич постигнаха пълно съгласие за разпределението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Предстои протокол от проведените консултации, включително и списъците с лицата, предложени от политическите сили за състав на СИК и подвижна комисия, да бъде изпратен в Районната избирателна комисия, каза секретарят на Община Добрич Калина Георгиева.

На консултациите в бизнес залата на Община Добрич присъстваха представители на всички парламентарно представени политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия ДПС, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. На консултациите имаше представители на ДПС от двете страни, които представиха списъци с кандидати за членове на секционните комисии. РИК ще трябва да се произнесе кои ще

Общинският съвет (ОбС) – Мизия заседава днес, при първоначален дневен ред от девет точки, което е видно от публикуваните материали на сайта на администрацията.

Съветниците ще разгледат отчета на бюджета на общината за 2023 г., ще се запознаят с информация за изпълнението на финансовата рамка за първото полугодие на настоящата година, ще обсъдят бюджетна прогноза за 2025 - 2028 година. 

ОбС в Мизия ще коментира и предложение на кмета Валя Берчева за обезпечаване на учебния процес в четирите учебни заведения на територията на общината и съществуването на 15 маломерни паралелки, чрез дофинансиране на делегираните от държавата дейности със собствени средства.

На редовното заседание, което ще се състои от 10:00 ч. в залата на ОбС, ще бъдат обсъдени още устройствени въпроси и две точки, включени в предстоящото на 7 октомври заседание на Асоциацията на ВиК.

Община Созопол ще закупи нов специализиран автомобил за репатриране на неправилно паркирани автомобили
Това стана известно по време на редовната сесия на Общинския съвет днес. Автомобилът тип "паяк" ще бъде закупен с поемане на краткосрочен общински дълг при условията на финансов лизинг.

Кметът на общината поясни, че средствата ще бъдат изплатени със собствени приходи за кратък период от време - до една година, а изплащането ще бъде на вноски. "Не натоварваме по никакъв начин общинския бюджет и общинските финанси. Към момента общината разполага с един такъв автомобил, имаме нужда и от втори", заяви той.

Докладната бе приета с 16 гласа "за" и един "въздържал се". С приетото предложение съветниците одобриха закупуването на автомобила тип "паяк" за работата на звеното "Обществен ред" при Община Созопол. Става въпрос за ново неупотребявано специализирано моторно превозн

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по ...
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Председателят на Държавния съвет Тодор Живков открива на 22 септември 1981 г. в София паметника на Незнайния войн – паметник гробница, символ на всенародната признателност къ ...
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:43 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
7054
България

Регионалната здравна инспекция в Разград организира безплатни изследвания и консултации за ХИВ/СПИН

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград организира съвместно с Български младежки Червен кръст кампания за доброволно, безплатно и анонимно изследване и консултиране за ХИВ и други трансмисивни инфекции.Дейностите са част от лятната антиспин кампания под мотото „БезОпасна ваканция“.

| 05 Август 2024, 15:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Регионалната здравна инспекция в Разград организира безплатни изследвания и консултации за ХИВ/СПИН
Регионалната здравна инспекция в Разград организира безплатни изследвания и консултации за ХИВ/СПИН
Снимка © Разград

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград организира съвместно с Български младежки Червен кръст кампания за доброволно, безплатно и анонимно изследване и консултиране за ХИВ и други трансмисивни инфекции. Дейностите са част от лятната антиспин кампания под мотото „БезОпасна ваканция“. Целта на инициативата е повишаване на информираността на младите хора за начините на предаване и предпазване от ХИВ и други инфекции, съобщи главният инспектор в отдел "Държавен здравен контрол" в РЗИ - Разград Катя Теофилова.

България приключва битката при Дойран на 19 септември 1918 г. по време на Първата световна война с успех. Войските на Антантата, които започват акцията, губят около 47 000 английски войници и 20 000 гръцки войници. От българските войски са убити по-малко от 500 войници, отбелязва редакция "Справочна информация". 

Ден по-рано – на 18 септември 1918 г. войските на Антантата (военно-политическия блок между Великобритания, Франция, Русия, Сърбия и други държави, оформен през 1904-1907 г.) предприемат настъпление против българските войски на Южния фронт по време на Първата световна война. Антантата решава чрез два пробива – на французите при Добро поле и на англичаните и гърците при езерото Дойран, българската армия в Македония да бъде ликвидирана. 

При Добро поле французите пробиват фронта и настъпват ба

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Враца за извънредните парламентарни избори на 27 октомври.

По време на днешната консултация, организирана в сградата на Община Враца, всички упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание подкрепиха предложеното им предварително разпределение, посочвайки, че в него са спазени законовите разпоредби. Съгласие беше постигнато и по отношение на разпределението на членовете в допълнителните секционни комисии, които ще бъдат създадени, както и за тези с подвижните урни.  

В Община Враца ще има 105 СИК, от които 84 ще са с деветима членове, а останалите ще са с по седем. Общо в секционните комисии ще бъдат ангажирани 903-ма души. 

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

Приоритет за нашето правителство е въвеждането обратно в експлоатация на най-голямото хидросъоръжение на територията на Югоизточна Европа – помпено-акумулиращата водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) "Чаира". Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, който коментира започната от Националната електрическа компания (НЕК) обществената поръчка за модернизация и цялостна подмяна на първи и четвърти хидроагрегат на съоръжението. 

„Един изключително важен инвестиционен проект, чиято стойност се очаква да бъде около 220 млн. лева и който ще допринесе изключително много в няколко направления. Първо – по отношение на сигурността в електроенергийната система и възможността за париране на удара върху цените на електроенергията, както за бита, така и за бизнеса. На следващо място ще допринесе изключително много, след

Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) за безвъзмездна финансова помощ за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води на село Черноочене. Това става известно от публикуваната покана на ОбС за заседанието.

Пред общинските съветници ще бъдат направени и отчети за: изпълнението на бюджета, за изпълнението на сметките за средства от Европейския съюз и за състоянието на общинския дълг за 2023 година.

Отчет ще бъде направен и на изпълнението на Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2023 г.

Сред точките за обсъждане са и предоставяне на земеделски земи с признато право на собственост; прекратяване на съсобственост върху

Кампанията започва днес и ще продължи до 12 август включително. В рамките на инициативата, желаещите могат да се изследват безплатно и анонимно за ХИВ, хепатит В и хепатит С  всеки делничен ден от 09:00 до 15:00 в лабораторията на РЗИ - Разград. На място екип от специалисти на РЗИ ще предоставя услуги по доброволно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бързи тестове, които отчитат резултати до 15 минути. За участниците в кампанията са осигурени презервативи и здравно-информационни материали, посочи Теофилова. 

В рамките на лятната кампания, на 7 и 9 август, екип от специалисти на РЗИ – Разград ще бъде разположен на оживени места в Разград, каза Катя Теофилова. На 7 август от 11:00 до 13:00 часа ще бъде разположен пункт на пешеходната зона в централната част на града, а на 9 август от 10:00 до 12:00 часа - в хипермаркет „Кауфланд“. „Избрахме обедните часове, когато е по-оживено, за да може повече хора да се изследват, ако имат желание“, уточни Теофилова.

Катя Теофилова посочи, че от началото на тази година до момента на територията на област Разград за ХИВ/СПИН са се изследвали 400 лица, като от тях 177 са мъже, а 223 са жени. По думите й няма регистрирани положителни резултати. 

Националната антиспин кампания се провежда ежегодно в четири етапа. Първият започва на 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Вторият етап е по повод 14-и февруари, а през третата неделя на май (Ден на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН), се провежда третият етап от кампанията. Четвъртият етап е лятната антиспин кампания през месец август, посочиха от здравното ведомство. 

Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българската делегация и ще представлява страната ни в Ню Йорк. 

Президентът ще участва в откриването на Общия дебат на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН, чиято тема тази година е „Да не изоставяме никого: да действаме заедно за напредъка на мира, устойчивото развитие и човешкото достойнство за настоящите и бъдещите поколения“, става ясно от съобщението. 

В Ню Йорк българският държавен глава ще участва също така в срещата на високо равнище на Глобалната коалиция срещу заплахата от синтетични наркотични вещества, която се провежда под патронажа на президента САЩ Джо Байдън.

Румен Радев ще направи изказване по време на Общия дебат на 79-ата сесия на 25 септември. 

Партиите в Добрич постигнаха пълно съгласие за разпределението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Предстои протокол от проведените консултации, включително и списъците с лицата, предложени от политическите сили за състав на СИК и подвижна комисия, да бъде изпратен в Районната избирателна комисия, каза секретарят на Община Добрич Калина Георгиева.

На консултациите в бизнес залата на Община Добрич присъстваха представители на всички парламентарно представени политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия ДПС, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. На консултациите имаше представители на ДПС от двете страни, които представиха списъци с кандидати за членове на секционните комисии. РИК ще трябва да се произнесе кои ще

Общинският съвет (ОбС) – Мизия заседава днес, при първоначален дневен ред от девет точки, което е видно от публикуваните материали на сайта на администрацията.

Съветниците ще разгледат отчета на бюджета на общината за 2023 г., ще се запознаят с информация за изпълнението на финансовата рамка за първото полугодие на настоящата година, ще обсъдят бюджетна прогноза за 2025 - 2028 година. 

ОбС в Мизия ще коментира и предложение на кмета Валя Берчева за обезпечаване на учебния процес в четирите учебни заведения на територията на общината и съществуването на 15 маломерни паралелки, чрез дофинансиране на делегираните от държавата дейности със собствени средства.

На редовното заседание, което ще се състои от 10:00 ч. в залата на ОбС, ще бъдат обсъдени още устройствени въпроси и две точки, включени в предстоящото на 7 октомври заседание на Асоциацията на ВиК.

Община Созопол ще закупи нов специализиран автомобил за репатриране на неправилно паркирани автомобили
Това стана известно по време на редовната сесия на Общинския съвет днес. Автомобилът тип "паяк" ще бъде закупен с поемане на краткосрочен общински дълг при условията на финансов лизинг.

Кметът на общината поясни, че средствата ще бъдат изплатени със собствени приходи за кратък период от време - до една година, а изплащането ще бъде на вноски. "Не натоварваме по никакъв начин общинския бюджет и общинските финанси. Към момента общината разполага с един такъв автомобил, имаме нужда и от втори", заяви той.

Докладната бе приета с 16 гласа "за" и един "въздържал се". С приетото предложение съветниците одобриха закупуването на автомобила тип "паяк" за работата на звеното "Обществен ред" при Община Созопол. Става въпрос за ново неупотребявано специализирано моторно превозн

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.