Начало Контекст Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) призовават президента да наложи вето върху промените в КСО
7402
България

Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) призовават президента да наложи вето върху промените в КСО

Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) призовават президента Румен Радев да наложи вето върху промените в Кодекса за социалното осигуряване.Апелът е отправен по време на мирен протест, в който са участвали народните представители Ибраим Зайденов и Ахмед Вранчев, се посочва във Фейсбук страницата на ДПС Пресцентър.

| 05 Август 2024, 16:20 ч.
Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) призовават президента да наложи вето върху промените в КСО
Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) призовават президента да наложи вето върху промените в КСО
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) призовават президента Румен Радев да наложи вето върху промените в Кодекса за социалното осигуряване. Апелът е отправен по време на мирен протест, в който са участвали народните представители Ибраим Зайденов и Ахмед Вранчев, се посочва във Фейсбук страницата на ДПС Пресцентър. 

В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана.

Срещите са под формата на открити приемни, на които се представят актуални и предстоящи възможности за кандидатстване по програмите, финансирани от Европейските фондове за споделено управление за периода 2021 – 2027 година.

Събитията се провеждат от 10:30 до 12:30 часа пред сградите на общините в различните населени места.

Срещите, които предстоят са: Вършец - 24 септември, Берковица - 25 септември, Лом – 26 септември, Брусарци – 27 септември, Якимово – 30 септември, Вълчедръм – 1 октомври, Медковец – 2 октомври,  Бойчиновци -3 октомври и Монтана - 4 октомври в офиса на ОИЦ. 

Кампанията започна от община Чипровци на 19 септември с изнесен щанд пред сградата

Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 100 от местата са за „гвардеец“, а останалите за „младши шофьор“, „младши охранител“ и др. 

Желаещите трябва да подадат лично заявление до командира на НГвЧ чрез структурите на Централното военно окръжие по местоживеене до 1 ноември, а самият конкурс ще бъде на 26 и 27 ноември. Той включва оценка на психологичната пригодност, изпит по физическа подготовка на кандидатите за приемане на военна служба, тест за проверка на общата култура, както и събеседване.

Сред условията за кандидатите са минимум средно образование, да са годни за военна служба и психически пригодни, да не са осъждани. Всички условия, на които трябва да отговарят, както и необходимите доку

"Черната кутия" на учебно-бойния самолет L-39ZA, с който миналата седмица загинаха двама пилоти, ще бъде разчетена в завода производител в Чехия. Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в ефира на бТВ.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет и загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия - Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание.

В Чехия ще отидат и български експерти. Много е важно нашите експерти и тези от завода да разчетат кутията и, ако има техническа причина, заводът, извършил ремонта, дължи неустойки, обясни министърът и добави, че до около десет дни "черната кутия" трябва да бъде изпратена в Чехия. Устройството записва всичко, което се отнася до полета, обясни Запрянов.

Не бива да съдим само по визуални оцен

Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9:30 до 18:30 ч. в специално обособена зона в Народно читалище „Просвета 1927“ в града.

Желаещите да бъдат прегледани могат да направя консултация на място с офталмолог, който ще провери здравето на очите им. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар или друга медицинска документация.

Допълнителна информация може да бъде намерена на официалната интернет страница на Община Камено.

Както информирахме, в периода от 16 до 20 септември Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас извършва безплатни изследвания и консултации за туберкулоза. Дейностите са част от Седмица на отворените врати.

&

Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията. 

Телефонен номер *4400 дава възможност за директна връзка с избрано звено от администрацията с натискането на една цифра, което да улесни гражданите. 

На този етап чрез гласовото меню ще има достъп до административно обслужване, местни данъци и такси, ЕСГРАОН, "Синя зона", сигнали, жалби и предложения, като се предвижда регулярното му надграждане.

Настоящите телефони за връзка с общинската администрация остават активни. 

"Днес сме тук - солидарни с исканията на протестиращите, и всеки път щом някой дръзне да погази правата им, ние ще застанем твърдо и безапелационно зад българските граждани. Затова призоваваме Президента на Република България да наложи вето на този закон", е написал в социалните мрежи Ибраим Зайденов, цитиран от ДПС Пресцентър.

"Ние като народни представители от ДПС (без Пеевски и група) застанахме категорично зад исканията на народа и ясно се противопоставихме, внасяйки предложение между първо и второ четене за запазване на досегашния режим", е заявил още депутатът. 

В публикацията се съобщава за протест, организиран днес от граждани от гоцеделчевския район, против скорошните промени в Кодекса за социалното осигуряване.

Миналата седмица парламентът прие и на второ четене промени в реда за определяне обезщетенията за безработица за осигуряващите се в България и в страна от Европейския съюз (ЕС). От изказване на Ахмед Вранчев стана известно, че в деловодството на парламента има внесена подписка срещу въпросните промени. По време на разискванията Вранчев настоя за подкрепа на внесено от тях предложение между първо и второ четене на промените в КСО, с които се запазва досегашният регламент за определяне на размера на обезщетението при безработица. Предложението бе отхвърлено от пленарната зала.  

От ДПС Пресцентър информират още, че протестиращите от района са основно хора, които отиват в Западна Европа на сезонна работа в земеделието. В публикацията се изтъква, че местните жители упрекват българската държава, че умишлено им бавят процедурата за оформянето на документите от трудовата борса за социално обзпечаване поради прекратяване на трудовия договор от чуждестранния работодател. Според протестиращите това бавене е умишлено, за да може да се приеме промяната на закона, според който обезщетението вече ще се плаща не по европейските, а според променените български правила, се казва още в публикацията.

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на Върховния административен (ВАС) съд по казуса с предсрочно освободения подуправител на Българската народна банка (БНБ) Андрей Гюров, съобщиха от ВАС.

Делото пред Съда на Европейския съюз е образувано в същия ден, в който са постъпили въпросите от българските върховни магистрати. ВАС поиска също така делото пред Съда на ЕС да се разглежда по реда на бързото производство.

Припомняме, че искането ВАС да направи преюдициално запитване към Съда на ЕС беше отправено от защитата на Гюров. ВАС реши да зададе осем въпроса, свързани с тълкуване на норми от Устава на Европейската система на централните банки, на Европейската централна банка и Договора за функциониране на ЕС.

На 27 юни Комисията за противодействие на корупцията уведоми БНБ за постановено решение, с което е установила несъвместимост по отно

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") на пресконференция в Столичната община, заедно със заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов и общинските съветници Симеон Ставрев и Димитър Петров. На нея беше представен отчет за свършеното за транспорта на София от новото ръководство на Общината, както и какво предстои. 

София един от градовете с най-висок пътен травматизъм, посочи Бонев. По думите му, много често подобряването на пътната безопасност е свързана с мерки, които не са особено популярни - като изграждането на "острови", които стесняват пътните платна и затормозяват движението на автомобилите. Това обаче означава по-ниска скорост и съответно - по-нисък риск от пътен травматизъм, подчерта Борис Бонев.

Той каза,

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата". Тя беше представена от Костадин Крантев - председател на управителния съвет на фондацията и ръководител на проекта, в Националния пресклуб в София.

Проектът е организиран за поредна година в партньорство с Министерството на младежта и спорта.

Целта ни е да разпространим позитивните послания. Фокус на проекта са младежи между 15 и 29 години. Ще посетим десет града в следващите няколко месеца. В рамките на всяко посещение ще има дискусии, картинг състезания, беседи с членове на екипа, психолози, мотивационни лектори, обясни Крантев. Като част от проекта ще бъдат и младежи в неравностойно положение и със специфични нужди.

Ще произвеждаме и дигитално съдържание, защото така ще достигнем до много повече младежи, каза още Крантев.

Финалът на кампанията ще б

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Денят, в който честваме Независимостта на България най-силно осъзнаваме смисъла и значението на думите свобода и независимост, написа председателят на парламентарната група на ДПС ...
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
София се включва в европейската инициатива „Ден без автомобили“ на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. По този повод центърът на града ще бъде о ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст. Във високите части на Стара планина има мъгла и умерен вя ...
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“, съобщават организаторите от Сдружение „Таляна”. За седма година те затварят улици ...
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Днес отбелязваме 116 години свободна и горда България. Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух и решителност да отстояваме независимостта на Бъ ...
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян във Велико Търново. Председателят на Народното събра ...
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Историята помни героите, а не предателите. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видео, публикувано на неговата страница във фейсбук и посветено на ...
Тикер в 10:37 ч.
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за от Планинската спасителн ...
Начало Контекст
7402
България

Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) призовават президента да наложи вето върху промените в КСО

Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) призовават президента Румен Радев да наложи вето върху промените в Кодекса за социалното осигуряване.Апелът е отправен по време на мирен протест, в който са участвали народните представители Ибраим Зайденов и Ахмед Вранчев, се посочва във Фейсбук страницата на ДПС Пресцентър.

| 05 Август 2024, 16:20 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) призовават президента да наложи вето върху промените в КСО
Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) призовават президента да наложи вето върху промените в КСО
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) призовават президента Румен Радев да наложи вето върху промените в Кодекса за социалното осигуряване. Апелът е отправен по време на мирен протест, в който са участвали народните представители Ибраим Зайденов и Ахмед Вранчев, се посочва във Фейсбук страницата на ДПС Пресцентър. 

В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана.

Срещите са под формата на открити приемни, на които се представят актуални и предстоящи възможности за кандидатстване по програмите, финансирани от Европейските фондове за споделено управление за периода 2021 – 2027 година.

Събитията се провеждат от 10:30 до 12:30 часа пред сградите на общините в различните населени места.

Срещите, които предстоят са: Вършец - 24 септември, Берковица - 25 септември, Лом – 26 септември, Брусарци – 27 септември, Якимово – 30 септември, Вълчедръм – 1 октомври, Медковец – 2 октомври,  Бойчиновци -3 октомври и Монтана - 4 октомври в офиса на ОИЦ. 

Кампанията започна от община Чипровци на 19 септември с изнесен щанд пред сградата

Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 100 от местата са за „гвардеец“, а останалите за „младши шофьор“, „младши охранител“ и др. 

Желаещите трябва да подадат лично заявление до командира на НГвЧ чрез структурите на Централното военно окръжие по местоживеене до 1 ноември, а самият конкурс ще бъде на 26 и 27 ноември. Той включва оценка на психологичната пригодност, изпит по физическа подготовка на кандидатите за приемане на военна служба, тест за проверка на общата култура, както и събеседване.

Сред условията за кандидатите са минимум средно образование, да са годни за военна служба и психически пригодни, да не са осъждани. Всички условия, на които трябва да отговарят, както и необходимите доку

"Черната кутия" на учебно-бойния самолет L-39ZA, с който миналата седмица загинаха двама пилоти, ще бъде разчетена в завода производител в Чехия. Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в ефира на бТВ.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет и загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия - Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание.

В Чехия ще отидат и български експерти. Много е важно нашите експерти и тези от завода да разчетат кутията и, ако има техническа причина, заводът, извършил ремонта, дължи неустойки, обясни министърът и добави, че до около десет дни "черната кутия" трябва да бъде изпратена в Чехия. Устройството записва всичко, което се отнася до полета, обясни Запрянов.

Не бива да съдим само по визуални оцен

Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9:30 до 18:30 ч. в специално обособена зона в Народно читалище „Просвета 1927“ в града.

Желаещите да бъдат прегледани могат да направя консултация на място с офталмолог, който ще провери здравето на очите им. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар или друга медицинска документация.

Допълнителна информация може да бъде намерена на официалната интернет страница на Община Камено.

Както информирахме, в периода от 16 до 20 септември Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас извършва безплатни изследвания и консултации за туберкулоза. Дейностите са част от Седмица на отворените врати.

&

Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията. 

Телефонен номер *4400 дава възможност за директна връзка с избрано звено от администрацията с натискането на една цифра, което да улесни гражданите. 

На този етап чрез гласовото меню ще има достъп до административно обслужване, местни данъци и такси, ЕСГРАОН, "Синя зона", сигнали, жалби и предложения, като се предвижда регулярното му надграждане.

Настоящите телефони за връзка с общинската администрация остават активни. 

"Днес сме тук - солидарни с исканията на протестиращите, и всеки път щом някой дръзне да погази правата им, ние ще застанем твърдо и безапелационно зад българските граждани. Затова призоваваме Президента на Република България да наложи вето на този закон", е написал в социалните мрежи Ибраим Зайденов, цитиран от ДПС Пресцентър.

"Ние като народни представители от ДПС (без Пеевски и група) застанахме категорично зад исканията на народа и ясно се противопоставихме, внасяйки предложение между първо и второ четене за запазване на досегашния режим", е заявил още депутатът. 

В публикацията се съобщава за протест, организиран днес от граждани от гоцеделчевския район, против скорошните промени в Кодекса за социалното осигуряване.

Миналата седмица парламентът прие и на второ четене промени в реда за определяне обезщетенията за безработица за осигуряващите се в България и в страна от Европейския съюз (ЕС). От изказване на Ахмед Вранчев стана известно, че в деловодството на парламента има внесена подписка срещу въпросните промени. По време на разискванията Вранчев настоя за подкрепа на внесено от тях предложение между първо и второ четене на промените в КСО, с които се запазва досегашният регламент за определяне на размера на обезщетението при безработица. Предложението бе отхвърлено от пленарната зала.  

От ДПС Пресцентър информират още, че протестиращите от района са основно хора, които отиват в Западна Европа на сезонна работа в земеделието. В публикацията се изтъква, че местните жители упрекват българската държава, че умишлено им бавят процедурата за оформянето на документите от трудовата борса за социално обзпечаване поради прекратяване на трудовия договор от чуждестранния работодател. Според протестиращите това бавене е умишлено, за да може да се приеме промяната на закона, според който обезщетението вече ще се плаща не по европейските, а според променените български правила, се казва още в публикацията.

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Съдът на Европейския съюз образува дело по преюдициалното запитване на Върховния административен (ВАС) съд по казуса с предсрочно освободения подуправител на Българската народна банка (БНБ) Андрей Гюров, съобщиха от ВАС.

Делото пред Съда на Европейския съюз е образувано в същия ден, в който са постъпили въпросите от българските върховни магистрати. ВАС поиска също така делото пред Съда на ЕС да се разглежда по реда на бързото производство.

Припомняме, че искането ВАС да направи преюдициално запитване към Съда на ЕС беше отправено от защитата на Гюров. ВАС реши да зададе осем въпроса, свързани с тълкуване на норми от Устава на Европейската система на централните банки, на Европейската централна банка и Договора за функциониране на ЕС.

На 27 юни Комисията за противодействие на корупцията уведоми БНБ за постановено решение, с което е установила несъвместимост по отно

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") на пресконференция в Столичната община, заедно със заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов и общинските съветници Симеон Ставрев и Димитър Петров. На нея беше представен отчет за свършеното за транспорта на София от новото ръководство на Общината, както и какво предстои. 

София един от градовете с най-висок пътен травматизъм, посочи Бонев. По думите му, много често подобряването на пътната безопасност е свързана с мерки, които не са особено популярни - като изграждането на "острови", които стесняват пътните платна и затормозяват движението на автомобилите. Това обаче означава по-ниска скорост и съответно - по-нисък риск от пътен травматизъм, подчерта Борис Бонев.

Той каза,

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата". Тя беше представена от Костадин Крантев - председател на управителния съвет на фондацията и ръководител на проекта, в Националния пресклуб в София.

Проектът е организиран за поредна година в партньорство с Министерството на младежта и спорта.

Целта ни е да разпространим позитивните послания. Фокус на проекта са младежи между 15 и 29 години. Ще посетим десет града в следващите няколко месеца. В рамките на всяко посещение ще има дискусии, картинг състезания, беседи с членове на екипа, психолози, мотивационни лектори, обясни Крантев. Като част от проекта ще бъдат и младежи в неравностойно положение и със специфични нужди.

Ще произвеждаме и дигитално съдържание, защото така ще достигнем до много повече младежи, каза още Крантев.

Финалът на кампанията ще б

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба
Основна линия
Варна отбелязва Европейския ден без автомобили с инициативата „Пеша фест“
Контекст
Нека си спомним смелостта на предците ни и да продължим напред със същия дух, заяви Кирил Петков
Местен фокус
На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, суверенна и равноправна, каза Рая Назарян
Основна линия
Историята помни героите, а не предателите, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.