Начало Контекст Второ огнище на пожар пламна в района планината Славянка
7456
България

Второ огнище на пожар пламна в района планината Славянка

Второ огнище на пожар пламна в района планината Славянка.До момента изпратената група от пожарникари все още не е стигнала до мястото на пожара.

| 06 Август 2024, 08:52 ч.
Второ огнище на пожар пламна в района планината Славянка
Второ огнище на пожар пламна в района планината Славянка
Снимка © БТА

Второ огнище на пожар пламна в района планината Славянка. Това съобщиха от МВР.

Загинал е един човек при пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен тази нощ, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР на сайта си.

В 00:33 ч. в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен. Загинал е мъж на 59 години. Пострадали са двама младежи на 17 и един на 13 години.

Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил и един спасителен автомобил.

(следва)

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архимандрит Йоан – протосингел на Софийска света митрополия, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и игуменът на Рилската света обител Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий.

„Днес отбелязваме не само миналото, отбелязваме и бъдещето на Кочериново, което вярвам, че ще бъде все по-добро ако работим заедно“ каза в словото си кметът на община Кочериново Станислав Горов.  

„Днес имаме всички основания да празнуваме с гордост историята на града, съчетала традициите на миналото с предизвикателствата на съвременното изграждане на градска среда. Имаме основание да се поздравим с празника, защото нашите предшественици са работили, така че Кочер

Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и техни съмишленици те са излезли на своеобразен протест пред Общината днес и са се срещнали с кмета Благомир Коцев.

Зоопатрулите може да бъдат и от доброволци, допълни Курдов. Според него има много варненци, които биха се включили в инициативата. Идеята е патрулите да следят за инциденти и да сигнализират полицията, която да предприема бързо необходимите мерки. По думите на Курдов кметската администрация би могла да съдейства активно за разкриването на нарушителите чрез поставените видеокамери в града.

В групите в социалните мрежи има много сигнали за жестоко отношение към животните в различни части на Варна, обърна внимание Стефан Курдов и добави, че има случаи на стрелба срещу бездомни котки с

В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). На събитието ще присъстват служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги.

В петък миналата седмица, при подготовка за демонстративен полет на 3-та авиационна база край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия - Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание. 

Днес служебният министър на отбраната Атанас Запрянов съобщи в телевизионно интервю, че "черната кутия" на учебно-бойния самолет L-39ZA, с който миналата седмица загинаха двамата пилоти, ще бъде ра

Новият пожар се намира на запад от вече започналния преди дни.

До момента изпратената група от пожарникари все още не е стигнала до мястото на пожара. Тепърва предстои и уточняване на размера на бедствието.

Служители на пожарната, Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП), Регионалната дирекция по горите, военни и доброволци ще продължат и днес борбата с пожара на българо-гръцката граница. В гасенето ще се включат и два самолета от Испания, които вчера пристигнаха в България, съобщиха вчера от Областна администрация - Благоевград. 

Общинската собственост ще бъде акцент в днешното седмо редовно заседание на Общинския съвет в Ивайловград, съобщи председателят на органа на местното самоуправление Богдана Богданова.

В дневния ред са включени 18 докладни, като по-голямата част от тях засягат именно както отчети, така и разпоредителни действия с общинската собственост и промяна на Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, става известно от докладните, публикувани на сайта на Общинския съвет. 

Тринайсетимата общински съветници в органа на местната власт ще трябва да обсъдят и гласуват отчет за изпълнението на бюджета на общината за миналата година, който вече е преминал и през обществено обсъждане, както и доклад за състоянието на общинския дълг.

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията, съобщи пресцентърът на ДПС във Фейсбук.

"Д-р Ахмед Доган е обратно в своя дом, централата на ДПС, топло посрещнат от нашите младежи", гласи съобщението.

Общо 27 доброволци – служители и подизпълнители от „АДМ Разград“, членове на семействата и приятели се включиха в кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщи административният секретар на предприятието Гюлчин Ахмедова.

Доброволците бяха разпределени в две групи и почистиха две предварително набелязани локации – едната на изхода на Разград към село Дянково, а втората – в близост до разклона за село Раковски. Събраните отпадъци са общо 180 чувала с обем 130 литра, 21 гуми и едрогабаритни отпадъци - тонколона, пластмасов стол, шкафчета от домашна секция, диван, телевизор, посочи Ахмедова. 

Тя допълни, че Комитетът по доброволчество към „АДМ Разград“, организирал почистването в двете локации, изразява благодарност за съдействието към Община Разград и готовност да участва в следващи акции „в общия с

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България. В 11:00 ч. пред паметник "Независимостта на България" на площад "Княз Александър I" в София ще се състои церемония ...
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян ще участва в честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операц ...
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уеб ...
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Над 100 участници ще се включат във фолклорно надпяване и надиграване „Костенска плетеница“. Празникът ще се състои край Костенския водопад в курортен комплекс „В ...
Отборът на Областната дирекция на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”
Отборът на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”, съобщиха от пресцентъра на дирекцията. С общ брой ...
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Денят, в който честваме Независимостта на България най-силно осъзнаваме смисъла и значението на думите свобода и независимост, написа председателят на парламентарната група на ДПС ...
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по ...
Тикер в 08:44 ч.
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Гл ...
Начало Контекст
7456
България

Второ огнище на пожар пламна в района планината Славянка

Второ огнище на пожар пламна в района планината Славянка.До момента изпратената група от пожарникари все още не е стигнала до мястото на пожара.

| 06 Август 2024, 08:52 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Второ огнище на пожар пламна в района планината Славянка
Второ огнище на пожар пламна в района планината Славянка
Снимка © БТА

Второ огнище на пожар пламна в района планината Славянка. Това съобщиха от МВР.

Загинал е един човек при пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен тази нощ, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР на сайта си.

В 00:33 ч. в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен. Загинал е мъж на 59 години. Пострадали са двама младежи на 17 и един на 13 години.

Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил и един спасителен автомобил.

(следва)

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архимандрит Йоан – протосингел на Софийска света митрополия, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и игуменът на Рилската света обител Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий.

„Днес отбелязваме не само миналото, отбелязваме и бъдещето на Кочериново, което вярвам, че ще бъде все по-добро ако работим заедно“ каза в словото си кметът на община Кочериново Станислав Горов.  

„Днес имаме всички основания да празнуваме с гордост историята на града, съчетала традициите на миналото с предизвикателствата на съвременното изграждане на градска среда. Имаме основание да се поздравим с празника, защото нашите предшественици са работили, така че Кочер

Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и техни съмишленици те са излезли на своеобразен протест пред Общината днес и са се срещнали с кмета Благомир Коцев.

Зоопатрулите може да бъдат и от доброволци, допълни Курдов. Според него има много варненци, които биха се включили в инициативата. Идеята е патрулите да следят за инциденти и да сигнализират полицията, която да предприема бързо необходимите мерки. По думите на Курдов кметската администрация би могла да съдейства активно за разкриването на нарушителите чрез поставените видеокамери в града.

В групите в социалните мрежи има много сигнали за жестоко отношение към животните в различни части на Варна, обърна внимание Стефан Курдов и добави, че има случаи на стрелба срещу бездомни котки с

В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). На събитието ще присъстват служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги.

В петък миналата седмица, при подготовка за демонстративен полет на 3-та авиационна база край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия - Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание. 

Днес служебният министър на отбраната Атанас Запрянов съобщи в телевизионно интервю, че "черната кутия" на учебно-бойния самолет L-39ZA, с който миналата седмица загинаха двамата пилоти, ще бъде ра

Новият пожар се намира на запад от вече започналния преди дни.

До момента изпратената група от пожарникари все още не е стигнала до мястото на пожара. Тепърва предстои и уточняване на размера на бедствието.

Служители на пожарната, Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП), Регионалната дирекция по горите, военни и доброволци ще продължат и днес борбата с пожара на българо-гръцката граница. В гасенето ще се включат и два самолета от Испания, които вчера пристигнаха в България, съобщиха вчера от Областна администрация - Благоевград. 

Общинската собственост ще бъде акцент в днешното седмо редовно заседание на Общинския съвет в Ивайловград, съобщи председателят на органа на местното самоуправление Богдана Богданова.

В дневния ред са включени 18 докладни, като по-голямата част от тях засягат именно както отчети, така и разпоредителни действия с общинската собственост и промяна на Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, става известно от докладните, публикувани на сайта на Общинския съвет. 

Тринайсетимата общински съветници в органа на местната власт ще трябва да обсъдят и гласуват отчет за изпълнението на бюджета на общината за миналата година, който вече е преминал и през обществено обсъждане, както и доклад за състоянието на общинския дълг.

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията, съобщи пресцентърът на ДПС във Фейсбук.

"Д-р Ахмед Доган е обратно в своя дом, централата на ДПС, топло посрещнат от нашите младежи", гласи съобщението.

Общо 27 доброволци – служители и подизпълнители от „АДМ Разград“, членове на семействата и приятели се включиха в кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщи административният секретар на предприятието Гюлчин Ахмедова.

Доброволците бяха разпределени в две групи и почистиха две предварително набелязани локации – едната на изхода на Разград към село Дянково, а втората – в близост до разклона за село Раковски. Събраните отпадъци са общо 180 чувала с обем 130 литра, 21 гуми и едрогабаритни отпадъци - тонколона, пластмасов стол, шкафчета от домашна секция, диван, телевизор, посочи Ахмедова. 

Тя допълни, че Комитетът по доброволчество към „АДМ Разград“, организирал почистването в двете локации, изразява благодарност за съдействието към Община Разград и готовност да участва в следващи акции „в общия с

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Контекст
Отборът на Областната дирекция на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”
На преден план
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Местен фокус
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Контекст
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
На преден план
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
Сфера
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Сфера
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Местен фокус
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.