Начало На преден план Изгоряха покривите на две къщи в село Храбрино, четири екипа на пожарната потушиха пламъците
7146
България

Изгоряха покривите на две къщи в село Храбрино, четири екипа на пожарната потушиха пламъците

Покривите на две къщи във вилната зона на село Храбрино изгоряха в следствие на пожар късно снощи. За инцидента съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив.Имотите са в съседство и огънят бързо се е прехвърлил от единия покрив на другия.

| 06 Август 2024, 11:18 ч.
Изгоряха покривите на две къщи в село Храбрино, четири екипа на пожарната потушиха пламъците
Изгоряха покривите на две къщи в село Храбрино, четири екипа на пожарната потушиха пламъците
Снимка © РДПБЗН - Пловдив

Покривите на две къщи във вилната зона на село Храбрино изгоряха в следствие на пожар късно снощи. За инцидента съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив. Имотите са в съседство и огънят бързо се е прехвърлил от единия покрив на другия. Едната от къщите е обитавана от възрастно семейство, което усетило пожара и напускайки имота, успяло да подаде сигнал на телефон 112. Достъпът до другата къща обаче бил затруднен, защото собствениците са били на почивка по време на пожара.

Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") на пресконференция в Столичната община, заедно със заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов и общинските съветници Симеон Ставрев и Димитър Петров. На нея беше представен отчет за свършеното за транспорта на София от новото ръководство на Общината, както и какво предстои. 

София един от градовете с най-висок пътен травматизъм, посочи Бонев. По думите му, много често подобряването на пътната безопасност е свързана с мерки, които не са особено популярни - като изграждането на "острови", които стесняват пътните платна и затормозяват движението на автомобилите. Това обаче означава по-ниска скорост и съответно - по-нисък риск от пътен травматизъм, подчерта Борис Бонев.

Той каза,

Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз (ЕС), каза служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време среща с национално представителните организации на синдикатите и на работодателите в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), съобщиха от ведомството.

В дискусията участваха заместник-министрите Лазар Лазаров и Наталия Ефремова, както и експерти от министерството. 

Законодателното транспониране ще бъде обсъдено със социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще бъде внесено в Министерския съвет и Народното събрание, каза още служебния министър.

„МТСП счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса на труда да се регламентират критер

Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9:30 до 18:30 ч. в специално обособена зона в Народно читалище „Просвета 1927“ в града.

Желаещите да бъдат прегледани могат да направя консултация на място с офталмолог, който ще провери здравето на очите им. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар или друга медицинска документация.

Допълнителна информация може да бъде намерена на официалната интернет страница на Община Камено.

Както информирахме, в периода от 16 до 20 септември Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас извършва безплатни изследвания и консултации за туберкулоза. Дейностите са част от Седмица на отворените врати.

&

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Д. З. (26 г. ), привлечен като обвиняем за причиняване на смърт, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение, като деянието е извършено след употреба на канабис. Това съобщиха от пресцентъра на съда в Кюстендил.

В постановлението за привличане на Окръжна прокуратура е посочено, че на 16 септември т.г., около 2:50 часа, на пътя между село Ресилово и село Самораново, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение по пътищата, младият мъж блъснал пешеходката Г. С. на 49 г. и избягал от местопроизшествието, като причинил смъртта . 

От справката за съдимост е установено, че обвиняемият е осъждан, а от справката за нарушител, че има извършени нарушения на Закона за движение по пътищата. Налице са и данни за положителен наркотест за кана

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Общо четири екипа огнеборци са работили до сутринта, за да потушат пламъците. От РДПБЗН - Пловдив съобщават още, че няма пострадали при пожара, но щетите са сериозни. Причината за пожара предстои да бъде установена.

Припомняме, че миналата седмица на територията на Регионалното депо за неопасни отпадъци до село Цалапица, община "Родопи", също възникна пожар. Пламъците обхванаха площ от около 15 декара. На помощ беше извикана земеделска техника, с която да бъде разорано около сметището, за да не се пренесе пожарът върху сухи треви по полето. Вследствие на пожара имаше силно димоотделяне.

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, с цел значително подобряване на качеството на услугите и ефективното управление на отпадъците, съобщиха от общинския пресцентър. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на Общинско предприятие “Чистота”, съобщиха от местната администрация.

В Общинския съвет се внася нова Наредба за общинските предприятия, а впоследствие и устройствен правилник на Оперативна програма “Чистота”. Средствата за инвестицията ще бъдат включени в бюджета на Община Пазарджик и в план-сметката за разходите, свързани с отпадъците за 2025 година, добавиха още от Община Пазарджик.

Със създаването на Общинско

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български пред

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Над 100 участници ще се включат във фолклорно надпяване и надиграване „Костенска плетеница“. Празникът ще се състои край Костенския водопад в курортен комплекс „В ...
Отборът на Областната дирекция на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”
Отборът на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”, съобщиха от пресцентъра на дирекцията. С общ брой ...
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Денят, в който честваме Независимостта на България най-силно осъзнаваме смисъла и значението на думите свобода и независимост, написа председателят на парламентарната група на ДПС ...
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по ...
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
Половината от общините в област Враца ще отбележат официално Деня на независимостта – 22 септември. Във Враца тържеството е под патронажа на областния управител. От 11:00 час ...
Тикер в 08:40 ч.
Над 100 участници ще се включат във фолклорно надпяване и надиграване „Кос ...
Начало На преден план
7146
България

Изгоряха покривите на две къщи в село Храбрино, четири екипа на пожарната потушиха пламъците

Покривите на две къщи във вилната зона на село Храбрино изгоряха в следствие на пожар късно снощи. За инцидента съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив.Имотите са в съседство и огънят бързо се е прехвърлил от единия покрив на другия.

| 06 Август 2024, 11:18 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Изгоряха покривите на две къщи в село Храбрино, четири екипа на пожарната потушиха пламъците
Изгоряха покривите на две къщи в село Храбрино, четири екипа на пожарната потушиха пламъците
Снимка © РДПБЗН - Пловдив

Покривите на две къщи във вилната зона на село Храбрино изгоряха в следствие на пожар късно снощи. За инцидента съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив. Имотите са в съседство и огънят бързо се е прехвърлил от единия покрив на другия. Едната от къщите е обитавана от възрастно семейство, което усетило пожара и напускайки имота, успяло да подаде сигнал на телефон 112. Достъпът до другата къща обаче бил затруднен, защото собствениците са били на почивка по време на пожара.

Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") на пресконференция в Столичната община, заедно със заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов и общинските съветници Симеон Ставрев и Димитър Петров. На нея беше представен отчет за свършеното за транспорта на София от новото ръководство на Общината, както и какво предстои. 

София един от градовете с най-висок пътен травматизъм, посочи Бонев. По думите му, много често подобряването на пътната безопасност е свързана с мерки, които не са особено популярни - като изграждането на "острови", които стесняват пътните платна и затормозяват движението на автомобилите. Това обаче означава по-ниска скорост и съответно - по-нисък риск от пътен травматизъм, подчерта Борис Бонев.

Той каза,

Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз (ЕС), каза служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време среща с национално представителните организации на синдикатите и на работодателите в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), съобщиха от ведомството.

В дискусията участваха заместник-министрите Лазар Лазаров и Наталия Ефремова, както и експерти от министерството. 

Законодателното транспониране ще бъде обсъдено със социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще бъде внесено в Министерския съвет и Народното събрание, каза още служебния министър.

„МТСП счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса на труда да се регламентират критер

Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9:30 до 18:30 ч. в специално обособена зона в Народно читалище „Просвета 1927“ в града.

Желаещите да бъдат прегледани могат да направя консултация на място с офталмолог, който ще провери здравето на очите им. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар или друга медицинска документация.

Допълнителна информация може да бъде намерена на официалната интернет страница на Община Камено.

Както информирахме, в периода от 16 до 20 септември Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас извършва безплатни изследвания и консултации за туберкулоза. Дейностите са част от Седмица на отворените врати.

&

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Д. З. (26 г. ), привлечен като обвиняем за причиняване на смърт, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение, като деянието е извършено след употреба на канабис. Това съобщиха от пресцентъра на съда в Кюстендил.

В постановлението за привличане на Окръжна прокуратура е посочено, че на 16 септември т.г., около 2:50 часа, на пътя между село Ресилово и село Самораново, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение по пътищата, младият мъж блъснал пешеходката Г. С. на 49 г. и избягал от местопроизшествието, като причинил смъртта . 

От справката за съдимост е установено, че обвиняемият е осъждан, а от справката за нарушител, че има извършени нарушения на Закона за движение по пътищата. Налице са и данни за положителен наркотест за кана

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Общо четири екипа огнеборци са работили до сутринта, за да потушат пламъците. От РДПБЗН - Пловдив съобщават още, че няма пострадали при пожара, но щетите са сериозни. Причината за пожара предстои да бъде установена.

Припомняме, че миналата седмица на територията на Регионалното депо за неопасни отпадъци до село Цалапица, община "Родопи", също възникна пожар. Пламъците обхванаха площ от около 15 декара. На помощ беше извикана земеделска техника, с която да бъде разорано около сметището, за да не се пренесе пожарът върху сухи треви по полето. Вследствие на пожара имаше силно димоотделяне.

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, с цел значително подобряване на качеството на услугите и ефективното управление на отпадъците, съобщиха от общинския пресцентър. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на Общинско предприятие “Чистота”, съобщиха от местната администрация.

В Общинския съвет се внася нова Наредба за общинските предприятия, а впоследствие и устройствен правилник на Оперативна програма “Чистота”. Средствата за инвестицията ще бъдат включени в бюджета на Община Пазарджик и в план-сметката за разходите, свързани с отпадъците за 2025 година, добавиха още от Община Пазарджик.

Със създаването на Общинско

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български пред

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Контекст
Отборът на Областната дирекция на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”
На преден план
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Местен фокус
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Контекст
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
На преден план
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
Сфера
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Сфера
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Местен фокус
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.