Начало На преден план Съдът потвърди постоянния арест за единия от задържаните у нас за оскверняването на „Мемориал дьо ла Шоа“ в Париж
7034
България

Съдът потвърди постоянния арест за единия от задържаните у нас за оскверняването на „Мемориал дьо ла Шоа“ в Париж

Апелативен съд – София остави в ареста Кирил М. като потвърди наложената му от окръжния съд в Благоевград мярка за неотклонение „задържане под стража“.Определението е окончателно.

| 06 Август 2024, 12:37 ч.
Съдът потвърди постоянния арест за единия от задържаните у нас за оскверняването на „Мемориал дьо ла Шоа“ в Париж
Съдът потвърди постоянния арест за единия от задържаните у нас за оскверняването на „Мемориал дьо ла Шоа“ в Париж
Снимка © Христо Касабов / БТА

Апелативен съд – София остави в ареста Кирил М. като потвърди наложената му от окръжния съд в Благоевград мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението е окончателно.

Подготовката за изборите на 27 октомври тече нормално и съгласно сроковете в хронограмата и Изборния кодекс. Това каза на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

„Финално регистрираните за участие в изборите са 24 партии и девет коалиции“, съобщи тя. „Регистрацията на една коалиция беше заличена, след като пристигна подписката от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и стана ясно, че по-малко от 2500 избиратели са подкрепили тази подписка“, уточни Матева. 

Тя припомни, че се състоя среща между представители на ЦИК и шестима министри от служебното правителство, пряко отговарящи за изборите по смисъла на Изборния кодекс, на която са били обсъдени всички важни въпроси. 

Росица Матева посочи също, че от 19 септември всички граж

Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България. В 11:00 ч. пред паметник "Независимостта на България" на площад "Княз Александър I" в София ще се състои церемония за отбелязване на 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България.

В програмата ще участват Софийският духов оркестър, хор "Света София" с ръководител Валентин Бобевски, мъжки хор "Гусла" и актрисата Василка Сугарева.

Слово ще произнесе проф. д.и.н. Веселин Янчев, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Честването е част от Календара на културните събития на Столичната община.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време". 

Ахмед Доган беше изпратен с аплодисменти от събралите се пред сградата на ДПС негови поддръжници.

Днес към обяд от "ДПС Пресцентър" в страницата си във Фейсбук съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията. Ахмед Доган е в централата за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти и председателят на ДПС Джевдет Чакъров. 

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, с цел значително подобряване на качеството на услугите и ефективното управление на отпадъците, съобщиха от общинския пресцентър. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на Общинско предприятие “Чистота”, съобщиха от местната администрация.

В Общинския съвет се внася нова Наредба за общинските предприятия, а впоследствие и устройствен правилник на Оперативна програма “Чистота”. Средствата за инвестицията ще бъдат включени в бюджета на Община Пазарджик и в план-сметката за разходите, свързани с отпадъците за 2025 година, добавиха още от Община Пазарджик.

Със създаването на Общинско

Мъжът бе задържан у нас във връзка с издадена Европейска заповед за арест спрямо него с цел осъществяване на наказателно преследване във Франция (по дело за оскверняване на мемориал на холокоста в Париж).

Вторият българин издирван за случая бе арестуван в София, но съдът го освободи под парична гаранция.

По време на заседанието днес адвокатът по делото настоя на клиентът му да бъде наложен „домашен арест“. Според него за времето, в което се твърди, че е извършено престъплението в Париж, Кирил е бил с гипсирана дясна ръка т.е. няма как да е рисувал по паметника в Париж. Също така отбеляза влошеното му психическо състояние поради употреба на алкохол и наркотици, и е добре за него да се грижи майка му.

Съдът обаче изтъкна, че рисковото поведение на мъжа представлява опасност от укриване при изменение на мярката. Също така акцентира, че в краткосрочен период предстои съдът да вземе окончателно решение дали Кирил М. ще бъде изпратен във Франция, за да бъде съден за извършеното, а задържането под стража има за цел да гарантира неговото присъствие по случая.

Припомняме, че на 26 юли от Държавна агенция „Национална сигурност“ съобщиха, че двама българи, заподозрени в извършване на вандалски прояви спрямо Мемориала на Холокоста в Париж на 14 май тази година, са били задържани у нас на 25 юли. Още един човек, свързан със случая, е задържан на територията на държава от Европейския съюз.

Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората, чиито домове изгоряха. Най-обсъжданата тема е как ще изкарат зимата във фургони. Най-често задаваният въпрос – къде е държавата?

„Тук има две ъглови легла, в другата стаичка две легла и тук мивката с котлончето. Петима живеем тук – четирима възрастни и 10-годишната ми дъщеря. Детето ми ходи в къщата на брат ми, която успяхме да спасим от пожара, за да си пише домашните, защото тук е много тясно и невъзможно“, показва 35-годишната Нели Янева.

60-годишната майка – Минка Янева, споделя, че още не може да забрави преживяното. „Много страшно беше. Бях на работа, готвачка съм в Дома за възрастни хора тук. Чух, че пожарът е стигнал до нашата къща. Хукнах да бягам

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

За пръв път от създаваното си през 2008 година общинската фирма „Стройкомерс“ ЕООД в Минерални бани е на печалба. Днес на заседание на Общинския съвет трябва да бъде обсъден и гласуван отчетът на дружеството за миналата 2023 година, който показва чист приход от близо 16 000 лева, съобщи преди сесията председателят на органа на местното самоуправление Мехмед Лятиф.

Фирмата стопанисва обществената къпалня в курорта, която бе основно обновена по европейски проект за  363 574 евро по програмата Интеррег Гърция – България и към който общината добави и собствено финансиране за почти 100 000 лева. Създаденият за ползвателите комфорт и доказаната обществена полезност на банята с лечебна минерална вода доведоха до скок на посещенията, а оттам и на приходите, поясни Лятиф. Проверка това лято установи увеличаването на туристи не само от България, но и от чужбина.

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

"Черната кутия" на учебно-бойния самолет L-39ZA, с който миналата седмица загинаха двама пилоти, ще бъде разчетена в завода производител в Чехия. Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в ефира на бТВ.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет и загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия - Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание.

В Чехия ще отидат и български експерти. Много е важно нашите експерти и тези от завода да разчетат кутията и, ако има техническа причина, заводът, извършил ремонта, дължи неустойки, обясни министърът и добави, че до около десет дни "черната кутия" трябва да бъде изпратена в Чехия. Устройството записва всичко, което се отнася до полета, обясни Запрянов.

Не бива да съдим само по визуални оцен

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Над 100 участници ще се включат във фолклорно надпяване и надиграване „Костенска плетеница“. Празникът ще се състои край Костенския водопад в курортен комплекс „В ...
Отборът на Областната дирекция на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”
Отборът на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”, съобщиха от пресцентъра на дирекцията. С общ брой ...
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Денят, в който честваме Независимостта на България най-силно осъзнаваме смисъла и значението на думите свобода и независимост, написа председателят на парламентарната група на ДПС ...
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по ...
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
Половината от общините в област Враца ще отбележат официално Деня на независимостта – 22 септември. Във Враца тържеството е под патронажа на областния управител. От 11:00 час ...
Тикер в 08:37 ч.
Над 100 участници ще се включат във фолклорно надпяване и надиграване „Кос ...
Начало На преден план
7034
България

Съдът потвърди постоянния арест за единия от задържаните у нас за оскверняването на „Мемориал дьо ла Шоа“ в Париж

Апелативен съд – София остави в ареста Кирил М. като потвърди наложената му от окръжния съд в Благоевград мярка за неотклонение „задържане под стража“.Определението е окончателно.

| 06 Август 2024, 12:37 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Съдът потвърди постоянния арест за единия от задържаните у нас за оскверняването на „Мемориал дьо ла Шоа“ в Париж
Съдът потвърди постоянния арест за единия от задържаните у нас за оскверняването на „Мемориал дьо ла Шоа“ в Париж
Снимка © Христо Касабов / БТА

Апелативен съд – София остави в ареста Кирил М. като потвърди наложената му от окръжния съд в Благоевград мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението е окончателно.

Подготовката за изборите на 27 октомври тече нормално и съгласно сроковете в хронограмата и Изборния кодекс. Това каза на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

„Финално регистрираните за участие в изборите са 24 партии и девет коалиции“, съобщи тя. „Регистрацията на една коалиция беше заличена, след като пристигна подписката от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и стана ясно, че по-малко от 2500 избиратели са подкрепили тази подписка“, уточни Матева. 

Тя припомни, че се състоя среща между представители на ЦИК и шестима министри от служебното правителство, пряко отговарящи за изборите по смисъла на Изборния кодекс, на която са били обсъдени всички важни въпроси. 

Росица Матева посочи също, че от 19 септември всички граж

Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България. В 11:00 ч. пред паметник "Независимостта на България" на площад "Княз Александър I" в София ще се състои церемония за отбелязване на 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България.

В програмата ще участват Софийският духов оркестър, хор "Света София" с ръководител Валентин Бобевски, мъжки хор "Гусла" и актрисата Василка Сугарева.

Слово ще произнесе проф. д.и.н. Веселин Янчев, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Честването е част от Календара на културните събития на Столичната община.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време". 

Ахмед Доган беше изпратен с аплодисменти от събралите се пред сградата на ДПС негови поддръжници.

Днес към обяд от "ДПС Пресцентър" в страницата си във Фейсбук съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията. Ахмед Доган е в централата за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти и председателят на ДПС Джевдет Чакъров. 

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, с цел значително подобряване на качеството на услугите и ефективното управление на отпадъците, съобщиха от общинския пресцентър. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на Общинско предприятие “Чистота”, съобщиха от местната администрация.

В Общинския съвет се внася нова Наредба за общинските предприятия, а впоследствие и устройствен правилник на Оперативна програма “Чистота”. Средствата за инвестицията ще бъдат включени в бюджета на Община Пазарджик и в план-сметката за разходите, свързани с отпадъците за 2025 година, добавиха още от Община Пазарджик.

Със създаването на Общинско

Мъжът бе задържан у нас във връзка с издадена Европейска заповед за арест спрямо него с цел осъществяване на наказателно преследване във Франция (по дело за оскверняване на мемориал на холокоста в Париж).

Вторият българин издирван за случая бе арестуван в София, но съдът го освободи под парична гаранция.

По време на заседанието днес адвокатът по делото настоя на клиентът му да бъде наложен „домашен арест“. Според него за времето, в което се твърди, че е извършено престъплението в Париж, Кирил е бил с гипсирана дясна ръка т.е. няма как да е рисувал по паметника в Париж. Също така отбеляза влошеното му психическо състояние поради употреба на алкохол и наркотици, и е добре за него да се грижи майка му.

Съдът обаче изтъкна, че рисковото поведение на мъжа представлява опасност от укриване при изменение на мярката. Също така акцентира, че в краткосрочен период предстои съдът да вземе окончателно решение дали Кирил М. ще бъде изпратен във Франция, за да бъде съден за извършеното, а задържането под стража има за цел да гарантира неговото присъствие по случая.

Припомняме, че на 26 юли от Държавна агенция „Национална сигурност“ съобщиха, че двама българи, заподозрени в извършване на вандалски прояви спрямо Мемориала на Холокоста в Париж на 14 май тази година, са били задържани у нас на 25 юли. Още един човек, свързан със случая, е задържан на територията на държава от Европейския съюз.

Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората, чиито домове изгоряха. Най-обсъжданата тема е как ще изкарат зимата във фургони. Най-често задаваният въпрос – къде е държавата?

„Тук има две ъглови легла, в другата стаичка две легла и тук мивката с котлончето. Петима живеем тук – четирима възрастни и 10-годишната ми дъщеря. Детето ми ходи в къщата на брат ми, която успяхме да спасим от пожара, за да си пише домашните, защото тук е много тясно и невъзможно“, показва 35-годишната Нели Янева.

60-годишната майка – Минка Янева, споделя, че още не може да забрави преживяното. „Много страшно беше. Бях на работа, готвачка съм в Дома за възрастни хора тук. Чух, че пожарът е стигнал до нашата къща. Хукнах да бягам

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

За пръв път от създаваното си през 2008 година общинската фирма „Стройкомерс“ ЕООД в Минерални бани е на печалба. Днес на заседание на Общинския съвет трябва да бъде обсъден и гласуван отчетът на дружеството за миналата 2023 година, който показва чист приход от близо 16 000 лева, съобщи преди сесията председателят на органа на местното самоуправление Мехмед Лятиф.

Фирмата стопанисва обществената къпалня в курорта, която бе основно обновена по европейски проект за  363 574 евро по програмата Интеррег Гърция – България и към който общината добави и собствено финансиране за почти 100 000 лева. Създаденият за ползвателите комфорт и доказаната обществена полезност на банята с лечебна минерална вода доведоха до скок на посещенията, а оттам и на приходите, поясни Лятиф. Проверка това лято установи увеличаването на туристи не само от България, но и от чужбина.

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

"Черната кутия" на учебно-бойния самолет L-39ZA, с който миналата седмица загинаха двама пилоти, ще бъде разчетена в завода производител в Чехия. Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в ефира на бТВ.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет и загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия - Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание.

В Чехия ще отидат и български експерти. Много е важно нашите експерти и тези от завода да разчетат кутията и, ако има техническа причина, заводът, извършил ремонта, дължи неустойки, обясни министърът и добави, че до около десет дни "черната кутия" трябва да бъде изпратена в Чехия. Устройството записва всичко, което се отнася до полета, обясни Запрянов.

Не бива да съдим само по визуални оцен

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Контекст
Отборът на Областната дирекция на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”
На преден план
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Местен фокус
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Контекст
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
На преден план
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
Сфера
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Сфера
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Местен фокус
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.