Начало Контекст Увеличена популация на лисици създава проблеми във врачанското село Косталево
6881
България

Увеличена популация на лисици създава проблеми във врачанското село Косталево

Увеличена популация на лисици създава проблеми във врачанското село Косталево и решение на проблема засега няма, съобщи кметът Любомир Кръстев.По думите му ситуацията е от около година.

| 06 Август 2024, 12:59 ч.
Увеличена популация на лисици създава проблеми във врачанското село Косталево
Увеличена популация на лисици създава проблеми във врачанското село Косталево
Снимка © Мая Ценова / БТА

Увеличена популация на лисици създава проблеми във врачанското село Косталево и решение на проблема засега няма, съобщи кметът Любомир Кръстев. По думите му ситуацията е от около година. Лисиците са се заселили в необитаемите дворове, като във всеки има по няколко семейства, които отглеждат и неопределен брой малки. Дивите животни са влезли в селото заради чакалите, които са ги прогонили от планината, разказа Кръстев. 

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова ще изиска от разработчиците на системата за дигитализиране на документите, свързани с теоретичното и практическото обучение на кандидат-водачите, да приключат работа по-рано от предвидените пет месеца. Това стана известно по време на втората работна среща с представители на автошколите, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията (МТС). 

По време на днешните разговори бяха обсъдени обнародваните промени в наредбите за обучението и изпитите на кандидатите за водачи. 

„Уверявам ви, че ще направим всичко възможно системата да е готова преди крайния срок, така че да имаме повече време да проверим нейните възможности и заедно да я тестваме. Ако установим проблеми или пропуски, ще работим за постигането на ефективен и работещ продукт, който да е от полза на бранша и курсистите. След

Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") на пресконференция в Столичната община, заедно със заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов и общинските съветници Симеон Ставрев и Димитър Петров. На нея беше представен отчет за свършеното за транспорта на София от новото ръководство на Общината, както и какво предстои. 

София един от градовете с най-висок пътен травматизъм, посочи Бонев. По думите му, много често подобряването на пътната безопасност е свързана с мерки, които не са особено популярни - като изграждането на "острови", които стесняват пътните платна и затормозяват движението на автомобилите. Това обаче означава по-ниска скорост и съответно - по-нисък риск от пътен травматизъм, подчерта Борис Бонев.

Той каза,

Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известният в България и се надявам с труда, вярата и усилията, които влагат земеделските производители, това да продължи. Това каза в приветственото си слово при откриването на Фестивала на самоковския картоф заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов. 

Той съобщи, че тази година има 242-ма земеделски производители, които са се регистрирали като такива и площта, в която се отглеждат картофи, е 1353 хектара. Капитанов посочи, че от министерството ще продължат да помагат на всички производители. Приветствие отправи и кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов. 

Същинската част на празника бе състезание, в което се в

Мъж на 54 г. от Айтос е изписан от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас, след като беше хоспитализиран в реанимацията на болницата за месец с опасност за живота. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Първоначално пациентът е бил приет в Многопрофилната болница за активно лечение в Айтос, но поради влошеното му здравословно състояние е транспортиран до Спешното отделение на бургаската болница. „Той вдигна температура, не можеше да диша. Беше посинял и неадекватен, затова по спешност го докарахме в УМБАЛ Бургас“, каза дъщерята на мъжа, цитирана от пресцентъра на болницата.

Мъжът страда от хронични белодробни и сърдечни заболявания. Подари уврежданията на белия дроб се преглежда при пулмолог и често постъпва за лечение в болницата, а в домашни условия се лекува с кислородотерапия.

В реанимация 54-годишн

Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК - Велико Търново се проведе в Областната администрация, съобщиха от пресцентъра на институцията. То беше свикано и водено от областния управител Ивайло Здравков в качеството му на председател на структурата. Включиха се представители на десетте общини в региона, служители на Асоциацията по ВиК, служители на Областна администрация - Велико Търново, както и заместник-управителят на ВиК "Йовковци" инж. Росен Трифонов.

Като първа точка от дневния ред бе гласуван препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК. Предложението е тя да бъде 32 000 лева, като решението бе взето с пълно единодушие.

В точка две, съгласно указанията на министъра на околната среда и водите беше обсъдено питейно-битовото водоснабдяване на населението в региона и привеждане ползването на всички водоизточници,

Той добави, че лисиците се движат през деня из селото, обръщат кофите за боклук, нападат пилета и кокошки в дворовете на хората. Кметът разказа, че дивите животни са голям проблем, тъй като възрастните хора, които живеят в селото, не могат да гледат големи животни, а се грижат предимно за птици. Те от своя страна са основната плячка на хищниците. Затова в момента едно от най-дефицитните неща в селото са домашните пресни яйца. Лисиците обръщат и кофите за боклук и разнасят всичко, което намерят, разказа Кръстев.

Въпреки проблемите, които създават дивите животни, има и хора, които ги хранят, дори от ръка, разказа Кръстев. По думите му това не е редно. Той изрази опасение да не тръгне бяс по лисиците, което би създало още опасности за хората. Кръстев обясни, че едно от предложенията за справяне с проблема е поставянето на капани, но това е неосъществимо, тъй като в селото е пълно с деца, които си играят и в необитаемите дворове. 

Според мен спасението е с обучени кучета, каза кметът на Косталево.  

В Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Това стана по време на консултации в Гербовата зала на Община Свищов днес, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 - в града, и 18 - в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП ГЕРБ - СДС, ПП "Движение за права и свободи", КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП "Възраждане", КП "БСП за България" и ПП „Има такъв народ“, допълниха от общинския пресцентър.

След като беше постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои, съгласно хронограмата за изборите за народни

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Извършваме проверка в командването на Военновъздушните сили (ВВС), 12-а авиационна база в Долна Митрополия и 3-а авиационна база в Граф Игнатиево, за да видим дали е спазена нормативната база. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в интервю за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, при която двамата пилоти загинаха.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Началникът на отбраната изрази дълбоки съболезнования на близките и колегите на загиналите пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Като началник на отбраната, изпитвам неопределима болка при загубата на всеки военнослужещ. Всичко, с което може да помогнем и се полага н

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение на днешното си заседание да изпрати осем писма до компетентните районни прокуратури за сезиране с оглед налични данни за гласуване повече от един път на избиратели в изборите за Европейски парламент.

Според данните 54 души са гласували повече от един път. Направена е проверка и в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ по случая. 

Припомняме, че европейските избори се състояха между 6-и и 9 юни. В новия Европейски парламент има 720 депутати от 27-те страни членки на Европейския съюз, с 15 повече от предишния парламент. Разпределението отчита населението на страните, както и нуждата от минимално ниво на представителство на гражданите от по-малките страни. България запазва броя си евродепутати - 17.

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдимия А. Г. по обвинение за причинена по непредпазливост смърт на млада жена на 6 август 2020 година вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, съобщават от пресцентъра на съда в града.

На обвиняемия е наложено наказание лишаване от свобода за срок от четири години и шест месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим.

Съдът е счел, че подсъдимият трябва да заплати на трима родственици на починалата суми в размер на 90 хил. лева, 60 хил. лева и 40 хил. лева, представляващи обезщетения за претърпени в резултат на деянието, предмет на обвинението, неимуществени вреди. 

От Окръжния съд допълват, че деянието, за което подсъдимият е признат за виновен, се явява извършено в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане на шест месеца лишаване от свобода. Поради тази причина той ще трябва да изтърпи о

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
Половината от общините в област Враца ще отбележат официално Деня на независимостта – 22 септември. Във Враца тържеството е под патронажа на областния управител. От 11:00 час ...
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Варненци се включиха активно в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“, каза създателят на едноименната благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинк ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Денят, в който честваме Независимостта на България най-силно осъзнаваме смисъла и значението на думите свобода и независимост, написа председателят на парламентарната група на ДПС ...
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по ...
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
Половината от общините в област Враца ще отбележат официално Деня на независимостта – 22 септември. Във Враца тържеството е под патронажа на областния управител. От 11:00 час ...
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
София се включва в европейската инициатива „Ден без автомобили“ на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. По този повод центърът на града ще бъде о ...
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България. В 11:00 ч. пред паметник "Независимостта на България" на площад "Княз Александър I" в София ще се състои церемония ...
Тикер в 08:29 ч.
Денят, в който честваме Независимостта на България най-силно осъзнаваме смисъла ...
Начало Контекст
6881
България

Увеличена популация на лисици създава проблеми във врачанското село Косталево

Увеличена популация на лисици създава проблеми във врачанското село Косталево и решение на проблема засега няма, съобщи кметът Любомир Кръстев.По думите му ситуацията е от около година.

| 06 Август 2024, 12:59 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Увеличена популация на лисици създава проблеми във врачанското село Косталево
Увеличена популация на лисици създава проблеми във врачанското село Косталево
Снимка © Мая Ценова / БТА

Увеличена популация на лисици създава проблеми във врачанското село Косталево и решение на проблема засега няма, съобщи кметът Любомир Кръстев. По думите му ситуацията е от около година. Лисиците са се заселили в необитаемите дворове, като във всеки има по няколко семейства, които отглеждат и неопределен брой малки. Дивите животни са влезли в селото заради чакалите, които са ги прогонили от планината, разказа Кръстев. 

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова ще изиска от разработчиците на системата за дигитализиране на документите, свързани с теоретичното и практическото обучение на кандидат-водачите, да приключат работа по-рано от предвидените пет месеца. Това стана известно по време на втората работна среща с представители на автошколите, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията (МТС). 

По време на днешните разговори бяха обсъдени обнародваните промени в наредбите за обучението и изпитите на кандидатите за водачи. 

„Уверявам ви, че ще направим всичко възможно системата да е готова преди крайния срок, така че да имаме повече време да проверим нейните възможности и заедно да я тестваме. Ако установим проблеми или пропуски, ще работим за постигането на ефективен и работещ продукт, който да е от полза на бранша и курсистите. След

Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") на пресконференция в Столичната община, заедно със заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов и общинските съветници Симеон Ставрев и Димитър Петров. На нея беше представен отчет за свършеното за транспорта на София от новото ръководство на Общината, както и какво предстои. 

София един от градовете с най-висок пътен травматизъм, посочи Бонев. По думите му, много често подобряването на пътната безопасност е свързана с мерки, които не са особено популярни - като изграждането на "острови", които стесняват пътните платна и затормозяват движението на автомобилите. Това обаче означава по-ниска скорост и съответно - по-нисък риск от пътен травматизъм, подчерта Борис Бонев.

Той каза,

Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известният в България и се надявам с труда, вярата и усилията, които влагат земеделските производители, това да продължи. Това каза в приветственото си слово при откриването на Фестивала на самоковския картоф заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов. 

Той съобщи, че тази година има 242-ма земеделски производители, които са се регистрирали като такива и площта, в която се отглеждат картофи, е 1353 хектара. Капитанов посочи, че от министерството ще продължат да помагат на всички производители. Приветствие отправи и кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов. 

Същинската част на празника бе състезание, в което се в

Мъж на 54 г. от Айтос е изписан от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас, след като беше хоспитализиран в реанимацията на болницата за месец с опасност за живота. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Първоначално пациентът е бил приет в Многопрофилната болница за активно лечение в Айтос, но поради влошеното му здравословно състояние е транспортиран до Спешното отделение на бургаската болница. „Той вдигна температура, не можеше да диша. Беше посинял и неадекватен, затова по спешност го докарахме в УМБАЛ Бургас“, каза дъщерята на мъжа, цитирана от пресцентъра на болницата.

Мъжът страда от хронични белодробни и сърдечни заболявания. Подари уврежданията на белия дроб се преглежда при пулмолог и често постъпва за лечение в болницата, а в домашни условия се лекува с кислородотерапия.

В реанимация 54-годишн

Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК - Велико Търново се проведе в Областната администрация, съобщиха от пресцентъра на институцията. То беше свикано и водено от областния управител Ивайло Здравков в качеството му на председател на структурата. Включиха се представители на десетте общини в региона, служители на Асоциацията по ВиК, служители на Областна администрация - Велико Търново, както и заместник-управителят на ВиК "Йовковци" инж. Росен Трифонов.

Като първа точка от дневния ред бе гласуван препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК. Предложението е тя да бъде 32 000 лева, като решението бе взето с пълно единодушие.

В точка две, съгласно указанията на министъра на околната среда и водите беше обсъдено питейно-битовото водоснабдяване на населението в региона и привеждане ползването на всички водоизточници,

Той добави, че лисиците се движат през деня из селото, обръщат кофите за боклук, нападат пилета и кокошки в дворовете на хората. Кметът разказа, че дивите животни са голям проблем, тъй като възрастните хора, които живеят в селото, не могат да гледат големи животни, а се грижат предимно за птици. Те от своя страна са основната плячка на хищниците. Затова в момента едно от най-дефицитните неща в селото са домашните пресни яйца. Лисиците обръщат и кофите за боклук и разнасят всичко, което намерят, разказа Кръстев.

Въпреки проблемите, които създават дивите животни, има и хора, които ги хранят, дори от ръка, разказа Кръстев. По думите му това не е редно. Той изрази опасение да не тръгне бяс по лисиците, което би създало още опасности за хората. Кръстев обясни, че едно от предложенията за справяне с проблема е поставянето на капани, но това е неосъществимо, тъй като в селото е пълно с деца, които си играят и в необитаемите дворове. 

Според мен спасението е с обучени кучета, каза кметът на Косталево.  

В Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Това стана по време на консултации в Гербовата зала на Община Свищов днес, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 - в града, и 18 - в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП ГЕРБ - СДС, ПП "Движение за права и свободи", КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП "Възраждане", КП "БСП за България" и ПП „Има такъв народ“, допълниха от общинския пресцентър.

След като беше постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои, съгласно хронограмата за изборите за народни

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Извършваме проверка в командването на Военновъздушните сили (ВВС), 12-а авиационна база в Долна Митрополия и 3-а авиационна база в Граф Игнатиево, за да видим дали е спазена нормативната база. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в интервю за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, при която двамата пилоти загинаха.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Началникът на отбраната изрази дълбоки съболезнования на близките и колегите на загиналите пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Като началник на отбраната, изпитвам неопределима болка при загубата на всеки военнослужещ. Всичко, с което може да помогнем и се полага н

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение на днешното си заседание да изпрати осем писма до компетентните районни прокуратури за сезиране с оглед налични данни за гласуване повече от един път на избиратели в изборите за Европейски парламент.

Според данните 54 души са гласували повече от един път. Направена е проверка и в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ по случая. 

Припомняме, че европейските избори се състояха между 6-и и 9 юни. В новия Европейски парламент има 720 депутати от 27-те страни членки на Европейския съюз, с 15 повече от предишния парламент. Разпределението отчита населението на страните, както и нуждата от минимално ниво на представителство на гражданите от по-малките страни. България запазва броя си евродепутати - 17.

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдимия А. Г. по обвинение за причинена по непредпазливост смърт на млада жена на 6 август 2020 година вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, съобщават от пресцентъра на съда в града.

На обвиняемия е наложено наказание лишаване от свобода за срок от четири години и шест месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим.

Съдът е счел, че подсъдимият трябва да заплати на трима родственици на починалата суми в размер на 90 хил. лева, 60 хил. лева и 40 хил. лева, представляващи обезщетения за претърпени в резултат на деянието, предмет на обвинението, неимуществени вреди. 

От Окръжния съд допълват, че деянието, за което подсъдимият е признат за виновен, се явява извършено в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане на шест месеца лишаване от свобода. Поради тази причина той ще трябва да изтърпи о

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Местен фокус
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Контекст
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
На преден план
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
Сфера
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Сфера
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Местен фокус
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.