Начало В детайли Пожар гори в разградското село Побит камък
6993
България

Пожар гори в разградското село Побит камък

Няколко пожара горяха в Разградска област в рамките на деня, съобщиха от Областната администрация в Разград.Около 16:00 е възникнал пожар в къща в село Побит камък. След час пожарът се е разраснал и е обхванал четири изоставени къщи, селскостопански постройки, сухи треви и храсти, посочиха от администрацията.

| 06 Август 2024, 19:15 ч.
Пожар гори в разградското село Побит камък
Пожар гори в разградското село Побит камък
Снимка © Областна администрация в Разград

Няколко пожара горяха в Разградска област в рамките на деня, съобщиха от Областната администрация в Разград.

Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от 5-и многомандатен избирателен район-Видин. В листата имат равно участие представители на гражданското общество и партийни членове, съобщиха от местния пресцентър на ГЕРБ.

"Явяваме се с увереност, че България може да поеме по пътя на стабилността. Нямам съмнение, че ГЕРБ ще е първа политическа сила и се надявам, че разумът ще надделее в 51-вото НС, така че, обединени около победителя на изборите, партиите да изберат редовно правителство, което да работи по важните за българското общество приоритети", заяви Кирова, цитирана от пресцентъра.

 

Един човек е загинал, а 31 души са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си. Тежките катастрофи са общо 20. 

В столицата са станали три тежки и 20 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са трима души.

От началото на месец септември в страната са загинали 25 души и са ранени 579 при 437 тежки катастрофи.

От началото на годината при 5201 тежки пътни инциденти са ранени 6543 души и са загинали 323. 

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

Жители на община Опака ще получават грижа в дома до началото на следващата година. Това съобщи зам.-кметът Рефие Ахмедова, след като Община Опака подписа допълнително споразумение към Административен договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на дейностите по Проект „Грижа в дома в Община Опака“. Дейностите ще продължат до 3 януари 2025 г.

Проектът е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд Плюс. 

Общата стойност на проекта заедно с всички подписани допълнителни споразумения  е 347 539,08 лв., от които 52 130,86 е национално финансиране.

Целта на проекта е да бъде осигурена подкрепа в домашна среда за хора с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа на територията на община Опака. Целта чрез изпълнението на дей

Около 16:00 е възникнал пожар в къща в село Побит камък. След час пожарът се е разраснал и е обхванал четири изоставени къщи, селскостопански постройки, сухи треви и храсти, посочиха от администрацията. Служителите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ се опитват да овладеят огъня, но ситуацията все още е критична. Изгорели са фотоволтаици в двор, частна собственост. На място е и областният управител на Разград. Екипи от регионалната пожарна са поискали помощ от Русе, добавиха от институцията. 

През деня пожари е имало в Кубрат и Завет. Междувременно са горели сухи треви и под Стражец и до мотел „Пътна среща“, но там пожарът е потушен и остава под наблюдение. 

В село Хума, община Самуил се е самозапалил трафопост, но огънят е овладян. 

В Лозница около 15:00 часа са горели сухи треви, но пожарът е потушен.

Към 17:45 часа в Исперих, Кубрат и Завет няма пожари, добавиха от институцията.

Народното събрание ще обсъди на първо гласуване законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите.

Вносител на измененията е Министерският съвет.

В мотивите към законопроекта се изтъква, че с промените се въвеждат мерки по прилагането на европейски регламент за обявяване на някои категории помощи за съвместими с вътрешния пазар. Вносителите посочват, че във връзка с получено становище на Българската агенция за инвестиции, законопроектът е прецизиран, като в текстовете се регламентират приложимите за всеки приоритетен инвестиционен проект изисквания относно инвестициите в дълготрайни материални и нематериални активи и осигуряването на заетост.

Специфицирани са изискванията относно изграждането на индустриални зони и индустриални паркове, технологични паркове, както и изграждане или разширяване на производствени и складови бази с необхо

От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициативата „На базар сме!" В Белоградчик", каза организаторът Белла Антова.

По думите повечето участници са нови, като някои от тях идват за първи път със своите произведения в Северозападна България. 

Всички посетители имат възможност да разгледат и си закупят различни изделия, дрехи, бижута, нови артикули с шевици, играчки, сувенири, декорации за дома, а също мед, вино, сладкиши, ръкоделия, натурална козметика.

„На базар сме! В Белоградчик” се организира за втора поредна година със съдействието на Община Белоградчик.

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Търговищки пожарникар завоюва два бронзови медала от републиканското първенство по шахмат за служители на Министерството на вътрешните работи (МВР). В последните години Делян Димитров, който работи в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Антоново, твърдо стои сред елита на най-добрите шахматисти в системата на МВР, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на ведомството в Търговище. 

Уменията си той е затвърдил на приключилото наскоро републиканско първенство по шахмат за служители на вътрешното ведомство, провело се в курортния комплекс „Албена“. Оттам Делян, който вече шест години работи в пожарната, се е завърнал с два бронзови медала. Той е заел трето място и в двете състезателни дисциплини – ускорен шах (рапид) и блиц, посочва говорителят на ОД МВР – Търговище Ани Кръстева. И уточнява,

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
Монтана ще отбележи Деня на Независимостта на България с празничен концерт. Той ще започне в 10:00 часа днес на централния площад „Жеравица“. Начало ще даде градският д ...
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България. В 11:00 ч. пред паметник "Независимостта на България" на площад "Княз Александър I" в София ще се състои церемония ...
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян ще участва в честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операц ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Днес отбелязваме 116 години от Независимостта на България - огромно държавно постижение, забележителен български дипломатически успех и ярък исторически пример за стремежа на нашия ...
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
Монтана ще отбележи Деня на Независимостта на България с празничен концерт. Той ще започне в 10:00 часа днес на централния площад „Жеравица“. Начало ще даде градският д ...
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни ...
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уеб ...
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Над 100 участници ще се включат във фолклорно надпяване и надиграване „Костенска плетеница“. Празникът ще се състои край Костенския водопад в курортен комплекс „В ...
Тикер в 09:37 ч.
Днес отбелязваме 116 години от Независимостта на България - огромно държавно пос ...
Начало В детайли
6993
България

Пожар гори в разградското село Побит камък

Няколко пожара горяха в Разградска област в рамките на деня, съобщиха от Областната администрация в Разград.Около 16:00 е възникнал пожар в къща в село Побит камък. След час пожарът се е разраснал и е обхванал четири изоставени къщи, селскостопански постройки, сухи треви и храсти, посочиха от администрацията.

| 06 Август 2024, 19:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пожар гори в разградското село Побит камък
Пожар гори в разградското село Побит камък
Снимка © Областна администрация в Разград

Няколко пожара горяха в Разградска област в рамките на деня, съобщиха от Областната администрация в Разград.

Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от 5-и многомандатен избирателен район-Видин. В листата имат равно участие представители на гражданското общество и партийни членове, съобщиха от местния пресцентър на ГЕРБ.

"Явяваме се с увереност, че България може да поеме по пътя на стабилността. Нямам съмнение, че ГЕРБ ще е първа политическа сила и се надявам, че разумът ще надделее в 51-вото НС, така че, обединени около победителя на изборите, партиите да изберат редовно правителство, което да работи по важните за българското общество приоритети", заяви Кирова, цитирана от пресцентъра.

 

Един човек е загинал, а 31 души са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си. Тежките катастрофи са общо 20. 

В столицата са станали три тежки и 20 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са трима души.

От началото на месец септември в страната са загинали 25 души и са ранени 579 при 437 тежки катастрофи.

От началото на годината при 5201 тежки пътни инциденти са ранени 6543 души и са загинали 323. 

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

Жители на община Опака ще получават грижа в дома до началото на следващата година. Това съобщи зам.-кметът Рефие Ахмедова, след като Община Опака подписа допълнително споразумение към Административен договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на дейностите по Проект „Грижа в дома в Община Опака“. Дейностите ще продължат до 3 януари 2025 г.

Проектът е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд Плюс. 

Общата стойност на проекта заедно с всички подписани допълнителни споразумения  е 347 539,08 лв., от които 52 130,86 е национално финансиране.

Целта на проекта е да бъде осигурена подкрепа в домашна среда за хора с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа на територията на община Опака. Целта чрез изпълнението на дей

Около 16:00 е възникнал пожар в къща в село Побит камък. След час пожарът се е разраснал и е обхванал четири изоставени къщи, селскостопански постройки, сухи треви и храсти, посочиха от администрацията. Служителите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ се опитват да овладеят огъня, но ситуацията все още е критична. Изгорели са фотоволтаици в двор, частна собственост. На място е и областният управител на Разград. Екипи от регионалната пожарна са поискали помощ от Русе, добавиха от институцията. 

През деня пожари е имало в Кубрат и Завет. Междувременно са горели сухи треви и под Стражец и до мотел „Пътна среща“, но там пожарът е потушен и остава под наблюдение. 

В село Хума, община Самуил се е самозапалил трафопост, но огънят е овладян. 

В Лозница около 15:00 часа са горели сухи треви, но пожарът е потушен.

Към 17:45 часа в Исперих, Кубрат и Завет няма пожари, добавиха от институцията.

Народното събрание ще обсъди на първо гласуване законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите.

Вносител на измененията е Министерският съвет.

В мотивите към законопроекта се изтъква, че с промените се въвеждат мерки по прилагането на европейски регламент за обявяване на някои категории помощи за съвместими с вътрешния пазар. Вносителите посочват, че във връзка с получено становище на Българската агенция за инвестиции, законопроектът е прецизиран, като в текстовете се регламентират приложимите за всеки приоритетен инвестиционен проект изисквания относно инвестициите в дълготрайни материални и нематериални активи и осигуряването на заетост.

Специфицирани са изискванията относно изграждането на индустриални зони и индустриални паркове, технологични паркове, както и изграждане или разширяване на производствени и складови бази с необхо

От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициативата „На базар сме!" В Белоградчик", каза организаторът Белла Антова.

По думите повечето участници са нови, като някои от тях идват за първи път със своите произведения в Северозападна България. 

Всички посетители имат възможност да разгледат и си закупят различни изделия, дрехи, бижута, нови артикули с шевици, играчки, сувенири, декорации за дома, а също мед, вино, сладкиши, ръкоделия, натурална козметика.

„На базар сме! В Белоградчик” се организира за втора поредна година със съдействието на Община Белоградчик.

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Търговищки пожарникар завоюва два бронзови медала от републиканското първенство по шахмат за служители на Министерството на вътрешните работи (МВР). В последните години Делян Димитров, който работи в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Антоново, твърдо стои сред елита на най-добрите шахматисти в системата на МВР, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на ведомството в Търговище. 

Уменията си той е затвърдил на приключилото наскоро републиканско първенство по шахмат за служители на вътрешното ведомство, провело се в курортния комплекс „Албена“. Оттам Делян, който вече шест години работи в пожарната, се е завърнал с два бронзови медала. Той е заел трето място и в двете състезателни дисциплини – ускорен шах (рапид) и блиц, посочва говорителят на ОД МВР – Търговище Ани Кръстева. И уточнява,

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Независимостта на България e огромно държавно постижение и ярък пример за стремежа на нашия народ към демокрация, посочват от Министерския съвет
Сфера
В Монтана Денят на независимостта ще бъде отбелязан с концерт на духова музика и народни танци
В детайли
Интензивен е трафикът на пунктовете „Никопол", „Оряхово" и „Кардам“ на границата с Румъния
Контекст
Общо 114 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Контекст
Над 100 участници ще се съберат на фолклорно надпяване и надиграване край Костенец
Контекст
Отборът на Областната дирекция на МВР - Шумен спечели второ място в конкурса „Пътен полицай на годината - 2024”
На преден план
Независимостта и свободата на държавата ни трябва отново да бъдат идеал и кауза, написа Делян Пеевски
Местен фокус
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Контекст
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
На преден план
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.