Начало На преден план Криминално проявен е привлечен към наказателна отговорност за причинена средна телесна повреда в Свищов
7402
България

Криминално проявен е привлечен към наказателна отговорност за причинена средна телесна повреда в Свищов

Тридесет и четири годишен мъж от Свищов, криминално проявен, е привлечен в качеството си на обвиняем за причинена средна телесна повреда на 20-годишен мъж от село Козловец, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.Оттам информираха, че случаят е станал на 27 април 2024 г. в Свищов.

| 07 Август 2024, 10:18 ч.
Криминално проявен е привлечен към наказателна отговорност за причинена средна телесна повреда в Свищов
Криминално проявен е привлечен към наказателна отговорност за причинена средна телесна повреда в Свищов
Снимка © БТА

Тридесет и четири годишен мъж от Свищов, криминално проявен, е привлечен в качеството си на обвиняем за причинена средна телесна повреда на 20-годишен мъж от село Козловец, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

С парад на бойни знамена и историческа възстановка ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България и годишнина от Горноджумайското въстание. Това казаха на пресконференция в Националния пресклуб в Благоевград председателят на регионален клуб „Традиция“ Васил Багашки и главният секретар Милчо Стоименов. Събитията са организирани съвместно с Регионалния исторически музей в Благоевград. 

Багашки разказа, че в събота е предвиден парад на реплики на бойни знамена - нещо, което до сега не е правено в такъв мащаб в Благоевград, ще участват над 120 човека от цяла България от 22 различни града. Очаква се да бъдат показани над 20 броя знамена, като започнем от 1876-а до 1919 година, посочи той. Зрителите ще имат възможност да видят знамето на Ботевата чета, знамето на четата на Филип Тотю, доста знамена от Македоно-Одринското опълчение, знамена от Междусъюзническат

Жена на 26 години от град Чипровци е загинала на място след удар с автомобил в дърво край село Бели Мел, община Чипровци, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 19 септември около 16:00 часа, по време на пътуването си от Чипровци към Монтана, поради несъобразена скорост, след завой, жената изгубила контрол върху автомобила си. Той излязъл от пътното платно, ударил се в крайпътно дърво и навлязъл в земеделска площ. Вследствие на удара жената е починала на място.

Тялото на починалата е транспортирано в Многопрофилната болница за активно лечение „Стамен Илиев“ в Монтана за извършване на аутопсия. Причините за възникналото пътнотранспортно произшествие се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

От началото 2024 година до момента на територията на област Монтана са регистрирани 148 тежки пътнотранспортни произшествия, п

Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9:30 до 18:30 ч. в специално обособена зона в Народно читалище „Просвета 1927“ в града.

Желаещите да бъдат прегледани могат да направя консултация на място с офталмолог, който ще провери здравето на очите им. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар или друга медицинска документация.

Допълнителна информация може да бъде намерена на официалната интернет страница на Община Камено.

Както информирахме, в периода от 16 до 20 септември Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас извършва безплатни изследвания и консултации за туберкулоза. Дейностите са част от Седмица на отворените врати.

&

Потушени са 69 пожара за последното денонощие в страната. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) на сайта си. При един от тях загина мъж на 65 години.

Мъж на 35 години пострада при пожар в Пазарджик, избухнал в цех за преработка на тонер касети. 

С преки материални щети са възникнали 22 пожара, от които 11 в жилищни сгради, един в промишлени сгради и шест в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 47 пожара, от които 20 в сухи треви, горска постеля и храсти, 23 в отпадъци и други.

Екипите на пожарната са участвали в 35 спасителни дейности и помощни операции. Реагирали са на 106 сигнала за произшествия. 

Лъжливите повиквания са две.

 

Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза пред журналисти нечленуващият в парламентарна група депутат Валентин Тончев, който подкрепя почетния председател на ДПС Ахмед Доган, на влизане в централата на партията. Така той отговори на въпроса дали почетният председател Ахмед Доган ще е този, който ще определя кандидатите на формацията за предстоящите избори на 27 октомври.

„Листите ще се редят от колективните органи на партията, нещо, за което Делян Пеевски и групата около него бяха изключени, защото унищожиха колективните органи на партията“, каза Тончев.

Той допълни, че от структурите на ДПС искали Ахмед Доган да води абсолютно всички листи, но по закон това няма как да се получи.

Според Валентин Тончев, от ДПС нееднократно са казвали, че Ахмед Доган се връща в политиката и най-естественото е той да си е на работното място и да упраж

Оттам информираха, че случаят е станал на 27 април 2024 г. в Свищов. Тогава действайки по хулигански подбуди, чрез удар с юмрук в областта на лицето, криминално проявеният мъж е счупил долната челюст на двадесет годишния мъж. Травмата е довела до трайно затруднение в дъвченето и говоренето за около два месеца.

Деянието представлява престъпление по 131, ал. 1, т. 12 предл. 1-во от Наказателния кодекс. Определена е мярка за неотклонение “Подписка”. Извършена е криминалистическа регистрация, допълниха от Областната дирекция на МВР.

Припомняме, че през юни криминално проявен мъж бе задържан в Районното управление на полицията в Стражица за причинена телесна повреда.

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

Млад мъж е загинал при пътен инцидент в омуртагското село Кестеново. Инцидентът е станал вчера около 18:50 часа до гробищния парк на населеното място, информират от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

Загиналият е 28-годишен от селото. При управлението на собствения си лек автомобил БМВ на участък с десен завой е изгубил контрол над управлението му. Колата се е блъснала челно в крайпътно дърво. Вследствие на удара автомобилът се е самозапалил. говорителят на дирекцията поясни, че колата е била с газова уредба. Мъжът е починал на място.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че това е поредната жертва по пътищата в областта от началото на годината. През пролетта мотоциклетист загина при пътен инцидент край Попово. По-късно през юли 61-годишна жена почина при катастрофа в Попово на изхода за село Медовина. Дни по-късно мъж на 65 години наме

Област Търговище е на 19-о място в страната по средна брутна работна заплата за второто тримесечие на годината. Данните на Териториалното статистическо бюро – Североизток показват, че средната брутна месечна работна заплата за април в региона е била 1659 лв., за май - 1838 лв., а за юни - 1709 лева. 

През периода средната месечна брутна работна заплата в областта нараства спрямо първото тримесечие на годината със 7,1 на сто до 1735 лева спрямо средното възнаграждение за страната - 2296 лева. Главният експерт Боян Бончев от отдел "Статистически изследвания" на ведомството, конкретизира, че икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са "Финансови и застрахователни дейности" и "Култура, спорт и развлечения", а най-голямо намаление има в дейност "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива".

В

Интензивен е трафикът на изход за товарни и леки автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по българо-румънската граница. Това съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на своя уебсайт. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин. Движението е натоварено на пунктовете „Никопол“, „Кардам“ и „Дуранкулак“. От „Гранична полиция“ препоръчват да се използват алтернативни маршрути.

От дирекцията припомнят, че поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. 

Нормално се осъществява движението през граничните пунктове с Гърция. От „Гранична полиция“ посочват, че заради значителното увел

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по ...
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
Половината от общините в област Враца ще отбележат официално Деня на независимостта – 22 септември. Във Враца тържеството е под патронажа на областния управител. От 11:00 час ...
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
София се включва в европейската инициатива „Ден без автомобили“ на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. По този повод центърът на града ще бъде о ...
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България. В 11:00 ч. пред паметник "Независимостта на България" на площад "Княз Александър I" в София ще се състои церемония ...
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян ще участва в честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра ...
Тикер в 08:25 ч.
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната н ...
Начало На преден план
7402
България

Криминално проявен е привлечен към наказателна отговорност за причинена средна телесна повреда в Свищов

Тридесет и четири годишен мъж от Свищов, криминално проявен, е привлечен в качеството си на обвиняем за причинена средна телесна повреда на 20-годишен мъж от село Козловец, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.Оттам информираха, че случаят е станал на 27 април 2024 г. в Свищов.

| 07 Август 2024, 10:18 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Криминално проявен е привлечен към наказателна отговорност за причинена средна телесна повреда в Свищов
Криминално проявен е привлечен към наказателна отговорност за причинена средна телесна повреда в Свищов
Снимка © БТА

Тридесет и четири годишен мъж от Свищов, криминално проявен, е привлечен в качеството си на обвиняем за причинена средна телесна повреда на 20-годишен мъж от село Козловец, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

С парад на бойни знамена и историческа възстановка ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България и годишнина от Горноджумайското въстание. Това казаха на пресконференция в Националния пресклуб в Благоевград председателят на регионален клуб „Традиция“ Васил Багашки и главният секретар Милчо Стоименов. Събитията са организирани съвместно с Регионалния исторически музей в Благоевград. 

Багашки разказа, че в събота е предвиден парад на реплики на бойни знамена - нещо, което до сега не е правено в такъв мащаб в Благоевград, ще участват над 120 човека от цяла България от 22 различни града. Очаква се да бъдат показани над 20 броя знамена, като започнем от 1876-а до 1919 година, посочи той. Зрителите ще имат възможност да видят знамето на Ботевата чета, знамето на четата на Филип Тотю, доста знамена от Македоно-Одринското опълчение, знамена от Междусъюзническат

Жена на 26 години от град Чипровци е загинала на място след удар с автомобил в дърво край село Бели Мел, община Чипровци, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 19 септември около 16:00 часа, по време на пътуването си от Чипровци към Монтана, поради несъобразена скорост, след завой, жената изгубила контрол върху автомобила си. Той излязъл от пътното платно, ударил се в крайпътно дърво и навлязъл в земеделска площ. Вследствие на удара жената е починала на място.

Тялото на починалата е транспортирано в Многопрофилната болница за активно лечение „Стамен Илиев“ в Монтана за извършване на аутопсия. Причините за възникналото пътнотранспортно произшествие се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

От началото 2024 година до момента на територията на област Монтана са регистрирани 148 тежки пътнотранспортни произшествия, п

Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9:30 до 18:30 ч. в специално обособена зона в Народно читалище „Просвета 1927“ в града.

Желаещите да бъдат прегледани могат да направя консултация на място с офталмолог, който ще провери здравето на очите им. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар или друга медицинска документация.

Допълнителна информация може да бъде намерена на официалната интернет страница на Община Камено.

Както информирахме, в периода от 16 до 20 септември Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас извършва безплатни изследвания и консултации за туберкулоза. Дейностите са част от Седмица на отворените врати.

&

Потушени са 69 пожара за последното денонощие в страната. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) на сайта си. При един от тях загина мъж на 65 години.

Мъж на 35 години пострада при пожар в Пазарджик, избухнал в цех за преработка на тонер касети. 

С преки материални щети са възникнали 22 пожара, от които 11 в жилищни сгради, един в промишлени сгради и шест в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 47 пожара, от които 20 в сухи треви, горска постеля и храсти, 23 в отпадъци и други.

Екипите на пожарната са участвали в 35 спасителни дейности и помощни операции. Реагирали са на 106 сигнала за произшествия. 

Лъжливите повиквания са две.

 

Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза пред журналисти нечленуващият в парламентарна група депутат Валентин Тончев, който подкрепя почетния председател на ДПС Ахмед Доган, на влизане в централата на партията. Така той отговори на въпроса дали почетният председател Ахмед Доган ще е този, който ще определя кандидатите на формацията за предстоящите избори на 27 октомври.

„Листите ще се редят от колективните органи на партията, нещо, за което Делян Пеевски и групата около него бяха изключени, защото унищожиха колективните органи на партията“, каза Тончев.

Той допълни, че от структурите на ДПС искали Ахмед Доган да води абсолютно всички листи, но по закон това няма как да се получи.

Според Валентин Тончев, от ДПС нееднократно са казвали, че Ахмед Доган се връща в политиката и най-естественото е той да си е на работното място и да упраж

Оттам информираха, че случаят е станал на 27 април 2024 г. в Свищов. Тогава действайки по хулигански подбуди, чрез удар с юмрук в областта на лицето, криминално проявеният мъж е счупил долната челюст на двадесет годишния мъж. Травмата е довела до трайно затруднение в дъвченето и говоренето за около два месеца.

Деянието представлява престъпление по 131, ал. 1, т. 12 предл. 1-во от Наказателния кодекс. Определена е мярка за неотклонение “Подписка”. Извършена е криминалистическа регистрация, допълниха от Областната дирекция на МВР.

Припомняме, че през юни криминално проявен мъж бе задържан в Районното управление на полицията в Стражица за причинена телесна повреда.

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

Млад мъж е загинал при пътен инцидент в омуртагското село Кестеново. Инцидентът е станал вчера около 18:50 часа до гробищния парк на населеното място, информират от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

Загиналият е 28-годишен от селото. При управлението на собствения си лек автомобил БМВ на участък с десен завой е изгубил контрол над управлението му. Колата се е блъснала челно в крайпътно дърво. Вследствие на удара автомобилът се е самозапалил. говорителят на дирекцията поясни, че колата е била с газова уредба. Мъжът е починал на място.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че това е поредната жертва по пътищата в областта от началото на годината. През пролетта мотоциклетист загина при пътен инцидент край Попово. По-късно през юли 61-годишна жена почина при катастрофа в Попово на изхода за село Медовина. Дни по-късно мъж на 65 години наме

Област Търговище е на 19-о място в страната по средна брутна работна заплата за второто тримесечие на годината. Данните на Териториалното статистическо бюро – Североизток показват, че средната брутна месечна работна заплата за април в региона е била 1659 лв., за май - 1838 лв., а за юни - 1709 лева. 

През периода средната месечна брутна работна заплата в областта нараства спрямо първото тримесечие на годината със 7,1 на сто до 1735 лева спрямо средното възнаграждение за страната - 2296 лева. Главният експерт Боян Бончев от отдел "Статистически изследвания" на ведомството, конкретизира, че икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са "Финансови и застрахователни дейности" и "Култура, спорт и развлечения", а най-голямо намаление има в дейност "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива".

В

Интензивен е трафикът на изход за товарни и леки автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по българо-румънската граница. Това съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на своя уебсайт. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин. Движението е натоварено на пунктовете „Никопол“, „Кардам“ и „Дуранкулак“. От „Гранична полиция“ препоръчват да се използват алтернативни маршрути.

От дирекцията припомнят, че поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. 

Нормално се осъществява движението през граничните пунктове с Гърция. От „Гранична полиция“ посочват, че заради значителното увел

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Контекст
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
На преден план
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
Сфера
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Сфера
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Местен фокус
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.